Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-03-17, 05:45 PM   #276
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
雷召EX又打唔到了,扣過半血就頂唔住,太大力,俾佢是但打都上4,5千BRAVE,扣唔切
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 03:15 PM   #277
ShinDou

雷召18了,冇錢升上去要開打錢關刷

此篇文章於 05-06-17 03:20 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-07-17, 07:18 PM   #278
ShinDou

VINCENT都好屈下,4TURN必降初期BRAVE,好易再BREAK番佢,最衰冇新武唔想抽

終於升爆雷召20,卡左3星好耐,死都唔跌

此篇文章於 05-07-17 07:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-08-17, 02:39 PM   #279
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
以為 ramza EX 可以共闘會好難,
結果自己打都complete 到... 仲好簡單添

-------------
ace 10+1 抽 , bartz 新專武 + 舊武
另加7卷冇野
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 03:39 PM   #280
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
十幾卷加1次10連, 中比比, 巴茲舊5*同新專, ace乜都抽唔到, 借沙灘波玩住先...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 08:46 PM   #281
ShinDou

BARTZ廢得濟唔想抽,ACE唔知勁唔勁,可能都係抽番拉冇沙,暫時得凸1

比比堅屈喎,得LV17 覺29,儲氣燒人都1下3千幾,唔儲都2千幾,ACE就普通左D,要普攻3下D招先加強

今次ACE易過拉冇沙咁多既﹖3隻都十幾LV都過到4,不過COMPLETE唔到,最尾果下無啦啦俾人4千5滿血秒左

此篇文章於 05-08-17 10:23 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-09-17, 09:35 PM   #282
ShinDou

用用下ACE好似又幾勁,D招好似特別大力咁,我已經未升爆D武,同埋原來HP攻都儲到卡,比想像中好D
舊 05-12-17, 10:48 PM   #283
ShinDou

ACE5駛唔駛難成咁﹖俾隻大佬出招BRAVE+ HP,撞兩野每野千7,即刻BREAK左再即撞扣5千5秒左,已經升到3隻都就黎40LV,覺都有2隻30幾了,以前都未試過要升到咁高都過唔到,迫人升到50先打﹖淨係扣到佢半條血
舊 05-13-17, 12:26 PM   #284
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
你要重打係咁架啦, 最少你冇咗火召加成...
舊 05-13-17, 12:30 PM   #285
ShinDou

火召係滿血果陣加20%攻,但我係俾佢1招BRAVE+HP滿血秒左 XD 佢果招俾佢2下扣左3千幾BRAVE,1開波又好難谷到咁高BRAVE頂佢果招,雖然唔係成日出
舊 05-13-17, 01:23 PM   #286
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
隻野個玩法根本就係要你Keep著Break 等佢唔好入憤怒Mode咁就唔會一下打你三千只會出水彈 / 全體Brv攻
仲有佢弱點係火 咁你自己諗下關唔關火召事
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 02:07 PM   #287
ShinDou

隻野1開波就嬲,要BREAK佢3次先解,但再BREAK多次又嬲過,已經出晒D招要純普攻打,純普攻又扣唔切BRAVE,唔升爆LV覺同武難打好多,同埋少左火召果20%攻又難BREAK左,開火召落WEAK都係臨尾先開黎秒架啦

而家LV42覺30度,都係爭少少,扣剩2成血,而家先知火召原來係咁勁

終於殺到 @@ 原來要等佢縮龜殼之後比比儲埋氣先BREAK得切,打左成126 ACTION,多左6,分又得12859

爭D想棄GAME等佢復刻火召先打 XD

雷召俾人1野秒既話完全用唔到加防,有等於冇,隻野平時又唔出HP,要秒到人先出

此篇文章於 05-13-17 02:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-13-17, 06:44 PM   #288
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
EX隻龜好鬼勁
招HP攻擊扣好多血

舊 05-15-17, 01:54 PM   #289
Gustavi
Crazy Gamer

EX 用 bartz + vivi + ramza 唔用frd 無扣血無break complete

佢用完ALL好多brv 個時 , bartz 第二扣 & 加左攻既vivi 好快就可以break 番佢,
break左佢又縮一輪, 重覆打打下就完左
舊 05-15-17, 05:02 PM   #290
ShinDou

拉冇沙冇bonus唔係廢好多咩? 靠佢回brave好過ace咩?
舊 05-15-17, 06:04 PM   #291
Gustavi
Crazy Gamer

佢幫另外兩個加攻嘛
vivi 有武器一下火打三四千咁.

基本上就係 break-> 佢縮完起身ALL或單體攻擊 -> 水炮 -> break .
佢都冇打過我HP
舊 05-15-17, 07:54 PM   #292
ShinDou

THANKS 真係得 XD

打多次5 COMPLETE埋,100ACTION,早左成20,打左15511分出黎

不過我係用ACE同比比,冇用BARTZ,比比專武凸2,ACE舊專武0凸,比比火最多燒成4千8 XD

咁拉冇沙真係堅屈,之前淨係抽到佢2把新專武得凸1,個POOL又冇左,要等運到先抽得番,而家ACE新專好似又唔係特別勁,等SEE MORE算

終於第1次過到EX,COMPLETE埋 XD 67ACTION,12988分,不過應該D人升得唔夠勁,臨贏之前中過2次HP,不過冇死人,同埋又驚開早左召,所以最尾先出雷召

用呢TEAM走去打共鬥3首魔獸 1次COMPLETE埋,之前好似連WAVE1火龍都好難打 XD

過埋2兇再,不過得CLEAR XD 以前好似隻3首都打唔到 XD

此篇文章於 05-15-17 10:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-16-17, 10:28 AM   #293
Gustavi
Crazy Gamer

佢個加攻太實用.
以後都可以試 兩個特角 + ramza , 唔洗升咁多人 XD
舊 05-16-17, 05:52 PM   #294
ShinDou

see more都好勁下,打得快又降咁多野又唔駛睇機率降

射左十張飛全垃圾,5千石得1把yuna杖,要去執下主線hard d石再射先得

tina上修完勁好多
舊 05-16-17, 10:35 PM   #295
ShinDou

用左拉冇沙真係易過以前好多,冇乜點升人,SEE MORE同TINA都係LV27都過到4,如果唔係臨尾俾人BRAVE HP BREAK完即刻全體扣HP,可以COMPLETE埋 XD

1 TAKE過埋5 @@ 仲要COMPLETE埋 XD 不過1開波俾佢BREAK過1次再即刻全體扣2千 XD 拉冇沙真係超神,冇佢應該難好多

此篇文章於 05-16-17 10:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-19-17, 02:54 PM   #296
Hawk
Game Master

Ex好惡打, 用see more, 香草同拉姆撒con 1次拎卷算...
舊 05-19-17, 04:58 PM   #297
ShinDou

今次真係堅難,拉冇沙都冇用,keep住2倍brave上5千幾,下turn就爆全體2千幾hp,應該要cloud麻到佢郁唔到先得,我又未抽到大劍又冇升cloud,唔駛打
舊 05-21-17, 08:55 AM   #298
ShinDou

原來凸爆左件武之後,唔駛裝把野都可以裝技用到把野既效果,不過要20CP,唔怪得有時D FD兩招都紅晒啦 XD

拉冇沙舊武凸爆左都只係多新武凸1幾十攻 @@

終於唔爆石過到EX,不過得12130分又淨係唔死,打左成72 ACTION,又俾人屈到就死 XD

1開波就即刻叫CLOUD FD出黎狂胸斬,好彩疾到幾次,中間唔知做乜佢淨係出單人撞HP,冇出全體炸HP,唔知係咪知太難改易左AI

SEE MORE LV43 覺44 TINA LV43 覺30 拉冇沙 LV50 覺41 XD

此篇文章於 05-21-17 09:17 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-22-17, 10:30 AM   #299
Gustavi
Crazy Gamer

solo complete 到了.

我覺得今次重點係要keep debuff 係佢身上,
再用see more 技1去快速打break
第一步就see more 用技二打堆bebuff 上佢到先,
之後tina d 技又有debuff 上,
打打下就ok
舊 05-22-17, 12:26 PM   #300
ShinDou

應該要抽到see more杖先得,我岩岩先抽到,連續魔勁成倍都有

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:37 AM

手機版 | APP版