Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-11, 10:52 PM   #1
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: Rikku 查看文章
買左美版3DS~整埋MII個樣~可以同GAF朋友玩孖車了~ 但新手有幾個問題:

1. SET好哂所有上網既野之後有乜野野係一定要做架?
2. 係咪唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊"?
3. 2G SD CARD 其實夠唔夠用?
4. Nintendo Zone 係乜野黎? 好似入左去都無乜野可以做既....

先謝謝各位版友解答
1.無
2.首先要入mii 廣場 set下野,之後唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊(唔好關wireless個制)
3.你唔玩demo 唔玩短片 唔玩 跟住有嘅dlc 就夠用
4. 可以無視 因為只有系當地用到

有錯請指正

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 12:46 AM   #2
Rikku
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
1.無
2.首先要入mii 廣場 set下野,之後唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊(唔好關wireless個制)
3.你唔玩demo 唔玩短片 唔玩 跟住有嘅dlc 就夠用
4. 可以無視 因為只有系當地用到

有錯請指正
對我黎講好有用資料! "些些"
Rikku 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 02:27 AM

手機版 | APP版