Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
~清談館~>[支爆危機] 要不是香港畀你沽,你們A股一早完蛋了! l人仔貶值中 傳中共要求眨值10%
T.K. 11:54 PM 07-05-15
反正也是開機印,不意外
knight-philip 05:00 AM 07-06-15
其實我會想問
真的爆了的話
在中資銀行的資產和保險基金會不會有影響?

以前未有大件事未開始留意政治之前被家人放了入去的錢.....
vov430 08:42 AM 07-06-15
作者: 朝霧 海斗:
240憶加碼到1000憶
幾多錢都冇用,你出幾多人地食幾多,要d決策人識玩先有得救
而且已經燒左over20萬億,你個一千億都唔夠玩幾日

作者: knight-philip:
其實我會想問
真的爆了的話
在中資銀行的資產和保險基金會不會有影響?

以前未有大件事未開始留意政治之前被家人放了入去的錢.....
我上二個月用左個幾鐘同我亞媽解識人民幣今年好危險,再加埋我有大陸背景0既親戚証實我講0既野
成功叫佢停左d人民幣定期/投資,因為我深信人民幣今年一定會眨貶值/爆煲
keijoey 09:17 AM 07-06-15
「不要質疑央行救市的力度,央行有龐大的潛在彈藥」

開機印銀紙了?:0)
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 09:49 AM 07-06-15
同大時代唔同,大時代丁家再有錢都唔可以印銀紙。
神龍 09:50 AM 07-06-15
作者: keijoey:

由手機版發出
從來無停過
★星人44★ 09:57 AM 07-06-15
我絶對唔信會爆
你們要對中央有信心
廢人 10:00 AM 07-06-15
剛剛想睇返亞州金融風暴既野
個WIKI幾時寫成當年係找阿爺幫手打贏咁既
我記憶唔係任一招佢同索羅斯豪賭一鋪ALLIN 贏佐咩?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 10:03 AM 07-06-15
認真問,希臘果邊既事有無加速支爆?
由手機版發出
kin~kin 10:06 AM 07-06-15
作者: 歌絲˙暮斯:
當大家消費品有六七成唔係 made in china 時, 都仲有機等睇到支爆.

唔係既話真係要有好多外部因素.

個人消費品產地如下:

電子野:
電腦 FUJITSU, 手機 APPLE, game console PS3 WIIU - 全 china.
相機 PENTAX - vietnam 同 CANON SIGMA japan 為主, 少量 china
電視 SONY PANASONIC - japan
HIFI YAMAHA - malaysia, AUDIOTECHNICA - japan

服飾:
衫 - 一半 china
褲 - italy, japan
鞋 - uk , us, italy, 少量 china
錶 - japan
袋 - japan, italy
太陽鏡 - italy, uk

電子野, CHINA 唔 CHINA 其實無乜分別, 都係果個價.

服飾要 NON CHINA 係難既, E+ ZARA 集團大部分衫都 NON CHINA, H&M 就一半半, 不過就算係再貴 d 既, 好多時睇岩款但係 MADE IN CHINA 都無計.

至於 health, hair, skin care 同食物, 我諗正常人都唔會擺 d 大陸製既化學野入口或搽上身, right ?

難少少, 平時注意下, 要買少 D NON CHINA 其實唔係真係貴好多.

最近買個幾層高膠櫃, 懶得去 IKEA, 去屋企樓下間 PIAGO, 同樣咁大個, 絕大部分 made in japan, 價錢同 IKEA 差唔多, 都係幾百蚊.
我都會刻意唔買Made in China0既野, 衫褲鞋襪, 飾物, 護膚品等等都可以做到, 我諗我有80% 呢類野都唔係Made in China...

我開始咁做0既原因主要係因為驚大陸做0既野對身體有害, 你講得冇錯, 有心機揀的話唔用大陸野其實唔係真係貴好多

但反而食品真係好難避免, 要完全唔食真係冇可能 (水果我已經全部買外國), 但肉類, 菜等等真係....
起碼水方面已經係大陸啦

食品要全外國貨就真係貴好多喇, 自問呢一刻未負擔得起, 但真係十分希望做得到
vov430 10:30 AM 07-06-15
作者: 廢人:
由手機版發出
你食0既飯,飲0既水,住0既屋,流0既血,全部係阿爺比0既,
689剛剛先講完話,如果冇佢,你班友全部失緊業,
阿爺唔幫手,你d香港人只係乜都做唔到0既可憐蟲咋
JMi 10:33 AM 07-06-15
作者: keijoey:

由手機版發出
對大陸來講 係QE64左右喇
好聽D叫宏調大家唔覺係印緊銀紙姐
kin~kin 10:39 AM 07-06-15
作者: vov430:
你食0既飯,飲0既水,住0既屋,流0既血,全部係阿爺比0既,
689剛剛先講完話,如果冇佢,你班友全部失緊業,
阿爺唔幫手,你d香港人只係乜都做唔到0既可憐蟲咋
強迫d後生仔個個好似浮士德咁出賣靈魂...

在共產極權統治下的人類都只有退化的一路, 變成只為生存而沒有思想的機器...但好多香港人極為樂意
J+1 10:56 AM 07-06-15
冇睇新聞...今朝爆左未??
由手機版發出
廢人 10:59 AM 07-06-15
爆依D野唔係一野就爆晒既
亞州金融風暴都比索羅斯玩佐成年
由手機版發出
J+1 11:01 AM 07-06-15
4500以下不能沽...不如set 10000點唔沽得咪仲開心?
http://www.881903.com/Page/ZH-TW/new...3&csid=261_341
作者: :
內地股市升幅收窄滬指三千九得而復失
06.07.2015 10:14

中央出重手托市,包括暫停新股、要求券商出資救市及四千五百點以下不能沽、人行給予證金公司流動性支持。滬深股市今早報復式反彈,高開逾百分之七,但其後升幅收窄到百分之一至二,上證綜合指數三千九百點水平得而復失,最新報3772點,升85點,深證成份指數報12460點,升214點。兩市總成交五千幾億元人民幣。

金融股造好,中國銀行升近百分之五,交通銀行升百分之六,平保和國壽,升百分之四至五。券商股有追捧,光大證券和國泰君安,升百分之七,東北證券升百分之六。地產股亦靠穩,保利地產和金地集團,升百分之六。
由手機版發出
Hunter 11:10 AM 07-06-15
港交所今日最勁跌36蚊
Rance 11:20 AM 07-06-15
跌左800幾點...
yeah yeah 11:59 AM 07-06-15
IFC多人未?
尼路 12:01 PM 07-06-15
越救越死,依家望落上星期一無左幾pat石都叫走得快……
小草 12:11 PM 07-06-15
中央仲唔出手,拉晒出貨班人,完全係動搖中國安定繁榮
拉晒班人,凍結戶口,狂入貨,即時和諧晒
凍檸茶 12:26 PM 07-06-15
https://www.youtube.com/watch?v=EIIe1YoShCg
7:00
今次個市係同以前唔同嫁,
升咗上去, 係唔會落唔返黎
由手機版發出
埃及使者 12:52 PM 07-06-15
作者: 廢人:
由手機版發出
wiki嘅野點寫點改都得
擺明專呃後生一輩唔知咩事
歌絲˙暮斯 01:00 PM 07-06-15

Sar8 01:01 PM 07-06-15
呢排日日個whatsapp群都有呢張圖
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面