Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-06, 06:36 PM   #501
koumaou
Insane Gamer
降魔王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: #1plus1#
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色
未油,不過你可以鑽大少少拳頭個窿,等拔劍時唔會刮甩把劍D油。

把劍係軟膠,唔多食油,好易甩,
所以要加倍小心

……というわけで遠慮なくゆっくりとGL/BLをしなさい~
koumaou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-06, 10:02 PM   #502
hattrick
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
黑龍角

終於完工

hattrick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 10:31 AM   #503
~Sky~

註冊日期: Jun 2006
koumaou ,想問下龍星丸膊頭ge白色龍爪上唔上到色同畢地??
同埋灌光澤黑底個灌係點ge樣??皆因小弟想砌 thx....

此篇文章於 07-02-06 02:46 PM 被 ~Sky~ 編輯。
~Sky~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 12:46 PM   #504
zakkwylde

註冊日期: Jul 2005
XBox Live Gamertagwylderax
where can buy 黑龍角
? how much...!?
細個果陣已經好想買
zakkwylde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 02:10 PM   #505
arsenal620

引用:
作者: 薑餅人Lobo
香港都有第六界層BOX SET了
昨日(23/02)深水埔福X模型一見,$250
呢間嘢好似都幾出名 , 請問有冇詳細地址 ?
同埋佢係賣日版定行貨版 ?

鍾意一個人係唔會痛苦的
痛苦係來自我鍾意的人佢唔會鍾意我
arsenal620 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 03:47 PM   #506
arsenal620

引用:
作者: redfish
其實行貨的話, 建議價只係269.9
請問行貨係咪即係
引用:
#456 chuntaky
個 post 咁 , 右下角個正方形貼紙係銀色 ? 因為我又見過有一款係紅色 , 我唔知紅色貼紙係咪即係日版

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 06-25-06, 04:14 PM   #507
~Sky~

引用:
作者: zakkwylde
where can buy 黑龍角
? how much...!?
細個果陣已經好想買
荃灣城市廣場3樓日本城隔離
黑龍角$45
但有心理準備d質素....
舊 06-26-06, 02:08 AM   #508
koumaou
降魔王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: ~Sky
koumaou ,想問下龍星丸膊頭ge白色龍爪上唔上到色同畢地??
同埋灌光澤黑底個灌係點ge樣??皆因小弟想砌 thx....
上倒,軟膠黎講算幾食油,
不過撕遮蓋膠紙時會痴甩油,
所以最好做分件。

光澤黑噴罐……用咩俾子都好啦
GUNZE 田宮 都有……
つやあり 就代表光澤色。

……というわけで遠慮なくゆっくりとGL/BLをしなさい~
koumaou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 11:50 PM   #509
zakkwylde

註冊日期: Jul 2005
XBox Live Gamertagwylderax
tmr go try sin...隻黑龍角識唔識分體ga其實-_-大陸version
zakkwylde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-06, 08:20 AM   #510
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: zakkwylde
tmr go try sin...隻黑龍角識唔識分體ga其實-_-大陸version

隻黑龍角係翻曰本版個摸
應該識分體ga

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-06, 02:59 PM   #511
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
而家有兩盒界層boxset賣到好平,價錢大約係$150左右。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-06, 10:39 PM   #512
arsenal620

引用:
作者: 柴崎幸
而家有兩盒界層boxset賣到好平,價錢大約係$150左右。
問題
1. 係邊個星界先 ?
2. 售賣地點 ?
3. 日版定行貨 ?

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 06-28-06, 11:51 PM   #513
潛水艦ux黑蘇號
無責任GoUL

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: arsenal620
問題
1. 係邊個星界先 ?
2. 售賣地點 ?
3. 日版定行貨 ?
第六&幻魔"界層"
賊船
日版 (其實2者根本除認証紙外無分別......)

懶.......................
潛水艦ux黑蘇號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-06, 02:07 AM   #514
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: 潛水艦ux黑蘇號
第六&幻魔"界層"
賊船
曰版–多一張 DM

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中
舊 06-29-06, 02:33 AM   #515
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 柴崎幸
WHERE?!
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-06, 11:11 PM   #516
arsenal620

引用:
作者: chuntaky
曰版–多一張 DM
DM 係咩 ?

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 06-29-06, 11:13 PM   #517
arsenal620

引用:
作者: 潛水艦ux黑蘇號
第六&幻魔"界層"
賊船
我剛剛用 $780 同人買咗第五至七 加 幻魔星界添
本來只買六、七加幻魔就 $580.00

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 06-29-06, 11:34 PM   #518
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
DM 係咩 ?
宣傳紙

更新中
舊 06-30-06, 12:05 AM   #519
~Sky~

請問bandai出果d復刻同takara出果d有乜分別呀??thx
舊 06-30-06, 12:52 PM   #520
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: ~Sky~
請問bandai出果d復刻同takara出果d有乜分別呀??thx
bandai 出果d復刻 冇 魔神 news 只有介詔龙神,戰神,空神,幻神 ,龙王,邪虎,雷王
bandai 出龙神,戰神,空神,幻神 ,龙王,邪虎,雷王 , 冇出奸角
約 1998 年 出 , bandai 出
2005 , takara 出

更新中
舊 07-01-06, 11:11 AM   #521
arsenal620

引用:
宣傳紙
你意思係盒 Box set 裏面有一張宣傳紙 , 定係講每隻魔神 (細包裝) 再有一張宣傳紙 + 魔神卡

同埋想問埋 , 你知唔知 第七星界同魔幻星界 生產地是否由日本轉左去中國 ? 所以個盒底唔係寫 Made in Japan , 而係寫 Made in China

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 07-02-06, 11:10 AM   #522
~Sky~

請問有冇人肯出售韓版魔神英雄傳2(龍神丸等等)呀??
有既話pm我呀唔該

此篇文章於 07-02-06 02:46 PM 被 ~Sky~ 編輯。
舊 07-02-06, 03:54 PM   #523
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
你意思係盒 Box set 裏面有一張宣傳紙 , 定係講每隻魔神 (細包裝) 再有一張宣傳紙 + 魔神卡

同埋想問埋 , 你知唔知 第七星界同魔幻星界 生產地是否由日本轉左去中國 ? 所以個盒底唔係寫 Made in Japan , 而係寫 Made in China

幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙

第七星界同魔幻星界 生產地是由日本轉左去中國

remarks: 盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d

更新中
舊 07-02-06, 10:31 PM   #524
arsenal620

引用:
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙

第七星界同魔幻星界 生產地是由日本轉左去中國

remarks: 盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙 , 但生產由日本轉左去中國 , 咁仲算唔算係日版 ?

盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d << 我覺呀 , 因為我第五至魔幻星界同人一齊買 , 回來先見到第七星界同魔幻星界唔係寫 Made in Japan , 由其係張魔神卡 一比較就覺得好唔同, 仲驚俾人呃左 , 所人問下呢度有冇人知

鍾意一個人係唔會痛苦的
舊 07-19-06, 07:06 PM   #525
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
幻魔 Box set 日版裏面有一張宣傳紙 , 但生產由日本轉左去中國 , 咁仲算唔算係日版 ?

盒的紙質都冇 之前 d boxset 這樣硬 ,軟左 d << 我覺呀 , 因為我第五至魔幻星界同人一齊買 , 回來先見到第七星界同魔幻星界唔係寫 Made in Japan , 由其係張魔神卡 一比較就覺得好唔同, 仲驚俾人呃左 , 所人問下呢度有冇人知
我舉一個例子
聖衣神話 金色貓紙 係曰版
但所有的神話是 made in china

我通常用証紙來分國家的版本

魔神 boxset 紅色証紙係曰版
銀色証紙 + takara 貼紙 係行版

更新中

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:14 PM

手機版 | APP版