Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-18-13, 10:26 AM   #176
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: ledjoker 查看文章
由網上得知,之前的更新因某原因更新完都係無效!
各位做完在水庫見軍人之後有乜主任務做?我做完此任務已幾日再無任務出現!
我last玩到the law 個邊,有個人話送個禮物(係部車)比我,之後出去兜一轉

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 02:53 PM   #177
FilaHK
Junior Member

註冊日期: Jun 2013
我想問Doc係咪一定要死?
我玩到去救佢果PART...
啲屍根本多到埋唔到身...
想知道呢道冇人救到佢...
仲有更新完啲車位係唔係Bug左?
我Copy左好多架警車出黎 -_-
FilaHK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 03:03 PM   #178
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: ledjoker 查看文章
各位做完在水庫見軍人之後有乜主任務做?我做完此任務已幾日再無任務出現!
果度我都等左好耐, 但仲有任務的, 因為軍人任務係朝住結局發展
你做晒其他故事任務未? (睇下D成就) The Grange最後個任務易D miss, 要行入去佢間屋先發動到
引用:
作者: FilaHK 查看文章
唔一定要死, 救到佢仲有新功能unlock

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 03:24 PM   #179
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
參觀水庫任, 大約去到遊戲幾多成?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 03:25 PM   #180
FilaHK

水庫任務係唔係即係 Don't Drink the Water 果個?
舊 06-18-13, 04:07 PM   #181
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: jamsquare 查看文章
參觀水庫任, 大約去到遊戲幾多成?
主線劇情九成

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 04:46 PM   #182
godloolbv
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code1848 1639 5812
PSN  IDGodloolbv
XBox Live GamertagGodloolbv
引用:
作者: FilaHK 查看文章
仲有更新完啲車位係唔係Bug左?
我Copy左好多架警車出黎 -_-

COPY 即係點...我一條友用左2日時間將9架車
由教堂帶到第2個鎮.....
godloolbv 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 05:26 PM   #183
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
作者: whassupbun 查看文章
果度我都等左好耐, 但仲有任務的, 因為軍人任務係朝住結局發展
你做晒其他故事任務未? (睇下D成就) The Grange最後個任務易D miss, 要行入去佢間屋先發動到

唔一定要死, 救到佢仲有新功能unlock
卒之爆機! 但覺得係好無厘頭咁爆咗機!!!
就算reload last save繼續番打, 始終有個成就"Home on the Grange"開唔到...
想知如果之前問警長果隻雞件事, 最後答咗"NO"就係不歸路開唔到成就?
(除非由頭嚟過~)

小小個人感嘆~ (不喜勿插)
1. 個結局同主線/同伴角式幾乎完全無關果吓真係好失敗....
(之前搵咁大棚人, 又四圍走嚟走去保住佢哋條狗命究竟為乜???)
2. 辛卒苦苦去救啲同伴突圍去打小頭目...打完佢又好有性格自己單拖閃, 唔怕死唔跟車走; 吹@脹!!
3. 同埋咁大個州, 一隻動物都無剩? 咁大個草原...如果有野生馬仔騎都好啦(似RDR)~
4. 吓吓爆到方圓500米無車仲俾HeaHea追九條街果陣, 真係慘過行路上廣州!!
5. 呢個州係咪唔准揸兩個轆嘅車(單車/電單車)??
6. 明明拎住咁大袋嘢(物料), 明明架車有位, 偏偏係唔俾放車尾箱/尾斗...
吓吓睇住執到幾袋嘢都要車嚟車去, 煩到死!
7. AI其實已經好過Dead Rising少少嘞....不過佢永遠唔會幫你拎道具...
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 05:51 PM   #184
FilaHK

引用:
作者: jamcat 查看文章
卒之爆機! 但覺得係好無厘頭咁爆咗機!!!
就算reload last save繼續番打, 始終有個成就"Home on the Grange"開唔到...
想知如果之前問警長果隻雞件事, 最後答咗"NO"就係不歸路開唔到成就?
(除非由頭嚟過~)

小小個人感嘆~ (不喜勿插)
1. 個結局同主線/同伴角式幾乎完全無關果吓真係好失敗....
(之前搵咁大棚人, 又四圍走嚟走去保住佢哋條狗命究竟為乜???)
2. 辛卒苦苦去救啲同伴突圍去打小頭目...打完佢又好有性格自己單拖閃, 唔怕死唔跟車走; 吹@脹!!
3. 同埋咁大個州, 一隻動物都無剩? 咁大個草原...如果有野生馬仔騎都好啦(似RDR)~
4. 吓吓爆到方圓500米無車仲俾HeaHea追九條街果陣, 真係慘過行路上廣州!!
5. 呢個州係咪唔准揸兩個轆嘅車(單車/電單車)??
6. 明明拎住咁大袋嘢(物料), 明明架車有位, 偏偏係唔俾放車尾箱/尾斗...
吓吓睇住執到幾袋嘢都要車嚟車去, 煩到死!
7. AI其實已經好過Dead Rising少少嘞....不過佢永遠唔會幫你拎道具...
話曬download game將就下,已經好過好多盒GAME了~
不過好幾點都好認同你,例如車尾箱真係有得用就好。
動物佢都想加,但好似唔係依家,個Q & A都話想加打獵成份。
舊 06-18-13, 07:16 PM   #185
jamsquare

引用:
作者: whassupbun 查看文章
主線劇情九成

即係叫我番屋企玩育成GAME

Aarmarm先學識點玩, 開左幾個skill打下喪屍

我才沒偷懶,
舊 06-18-13, 07:46 PM   #186
jamcat

引用:
作者: jamsquare 查看文章

即係叫我番屋企玩育成GAME

Aarmarm先學識點玩, 開左幾個skill打下喪屍
嗱! 未玩飽玩盡的話, 阿兵哥叫你去水壩你千祈咪理佢!
橫掂冇時限~ 佢會等到明日世界終結時嘅.....
舊 06-19-13, 04:26 PM   #187
jamcat

卒之今日100%完成SOD...(計埋開4個人偶獎勵!)
開埋最後四個成就...
原來成就"Home on the Grange"之前答錯都冇問題,
爆咗機再番打last save時, 會再出現番 Quentin 搵你幫手, 只要你理佢; 最後陪佢同Becca收屍, 禮成!
果4個人偶獎勵可以上網搵攻略...
上面所有嘢一個上晝可以搞掂!
舊 06-20-13, 03:58 AM   #188
Zenofat

生還者心情keep住唔好,有咩辦法,有啲仲要係ran away - -
我已經不停做zed hurt 任務,但都冇改善 = =同埋Too many infestations 都係keep住冇消失,但全城都冇紅屋.但都係話我Too many infestations- -.求解決辦法,thx
Zenofat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 10:48 AM   #189
The Dog

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagBrasil KK
爆左THE LAST OF US後, 昨晚回歸SOD懷抱...
之前SAVE果陣, MORALE滿, 齊物資, 但昨晚一開GAME...

1. 的物資扣得好快, MATERIALS 佢寫住 DAILY -14... 係咪因為WAREHOUSE大, 所以要既MATERIALS都多的? 如果係, 我好後悔揀左WAREHOUSE, 已經起左好多野, 唔捨得搬... 我仲要起晒野, 日日搵MATERIALS搵到傻, 起埋個TRAINING CAMP之後, 佢好似寫住DAILY -24 MATERIALS...
2. MARCUS 依然失蹤, 其他配角MISSING的話, 都會有任務話要去搵佢地, 但MARCUS係無... 真係唔知去左邊.
3. 一開SAVE有4條友走左, LOCKER的槍無晒... 夾帶私逃?
4. 真係唔好用RADIO CALL 人拎野... 我叫人黎拎MATERIALS, 佢叫左個配角...仲要醒到走入ZOMBIE HORDE... 條友仔係我個CAMP中的"廚師+技工"... 瓜左... 激死我
5. Too many infestation 依然係咁... 方圓500公里都無, 但仲keep住個警告係度... 得閒又減下我morale
6. 有好幾個配角都missing... 唔知去左邊, 成個warehouse 由14人減到得9個 (走左4個, 死左一個), 人太少, 無咩人搵資源番黎, 成日要搵materials, 好辛苦....

此篇文章於 06-21-13 10:52 AM 被 The Dog 編輯。
The Dog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 10:51 AM   #190
The Dog

引用:
作者: Zenofat 查看文章
生還者心情keep住唔好,有咩辦法,有啲仲要係ran away - -
我已經不停做zed hurt 任務,但都冇改善 = =同埋Too many infestations 都係keep住冇消失,但全城都冇紅屋.但都係話我Too many infestations- -.求解決辦法,thx
心情唔好, 要搵番出事果個人同佢傾計, 再帶佢出去殺zombie發洩, 完成後帶佢番屋企就無事啦

Zed hunt任務, 我好少做, 多數搵到任務個同伴, 睇下係咩怪, 如果係 feral, 或者swat zombie, 我就同佢去完成, 如果唔係, 我會叫佢番屋企, 唔好攪咁多野... 因為試過撞到隻肥肥, 佢捉左我個同伴, 一手鍊爆左佢個頭...
舊 06-21-13, 11:02 AM   #191
jamcat

引用:
作者: The Dog 查看文章
爆左THE LAST OF US後, 昨晚回歸SOD懷抱...
之前SAVE果陣, MORALE滿, 齊物資, 但昨晚一開GAME...

1. 的物資扣得好快, MATERIALS 佢寫住 DAILY -14... 係咪因為WAREHOUSE大, 所以要既MATERIALS都多的? 如果係, 我好後悔揀左WAREHOUSE, 已經起左好多野, 唔捨得搬... 我仲要起晒野, 日日搵MATERIALS搵到傻, 起埋個TRAINING CAMP之後, 佢好似寫住DAILY -24 MATERIALS...
2. MARCUS 依然失蹤, 其他配角MISSING的話, 都會有任務話要去搵佢地, 但MARCUS係無... 真係唔知去左邊.
3. 一開SAVE有4條友走左, LOCKER的槍無晒... 夾帶私徒?
4. 真係唔好用RADIO CALL 人拎野... 我叫人黎拎MATERIALS, 佢叫左個配角...仲要醒到走入ZOMBIE HORDE... 條友仔係我個CAMP中的"廚師+技工"... 瓜左... 激死我
5. Too many infestation 依然係咁... 方圓500公里都無, 但仲keep住個警告係度... 得閒又減下我morale
6. 有好幾個配角都missing... 唔知去左邊, 成個warehouse 由14人減到得9個 (走左4個, 死左一個), 人太少, 無咩人搵資源番黎, 成日要搵materials, 好辛苦....
呢樣嘢可以答到你...
我收到同一個警告但無標明地點(當時我Base喺南部主城)...結果揸車出去掃一轉....
原來紅屋唔會出現喺地圖上;要自己去撞出嚟!
如果有車經過就會顯示....後期北上(開Game果個湖邊渡假區)至發現果度變咗"屍營旅舍", 全紅!!
舊 06-21-13, 11:13 AM   #192
Zenofat

引用:
作者: The Dog 查看文章
心情唔好, 要搵番出事果個人同佢傾計, 再帶佢出去殺zombie發洩, 完成後帶佢番屋企就無事啦

Zed hunt任務, 我好少做, 多數搵到任務個同伴, 睇下係咩怪, 如果係 feral, 或者swat zombie, 我就同佢去完成, 如果唔係, 我會叫佢番屋企, 唔好攪咁多野... 因為試過撞到隻肥肥, 佢捉左我個同伴, 一手鍊爆左佢個頭...
點同佢傾計,禁y制得轉人都 bye bye = =
舊 06-21-13, 11:19 AM   #193
The Dog

引用:
點同佢傾計,禁y制得轉人都 bye bye = =
通常個果麻煩友會係屋到, 我行埋去禁Y, 會有得揀"let's go for a walk", 之後就一齊出發去殺zombie

你禁番本journal睇下邊個人發脾四, 會唔會你揀果個人, 唔係發脾四果個, 所以只可以轉人或bye bye?
舊 06-21-13, 11:21 AM   #194
The Dog

引用:
作者: jamcat 查看文章
呢樣嘢可以答到你...
我收到同一個警告但無標明地點(當時我Base喺南部主城)...結果揸車出去掃一轉....
原來紅屋唔會出現喺地圖上;要自己去撞出嚟!
如果有車經過就會顯示....後期北上(開Game果個湖邊渡假區)至發現果度變咗"屍營旅舍", 全紅!!
明白, 但我記得唔係update左之後, 係指定範圍有infestation先出警告? 我而家係warehouse, 兜左個鎮一圈, 去埋隔離法官果邊, 都係得一個紅區出現, 但就成日警告我, 好煩啊
舊 06-21-13, 11:23 AM   #195
Zenofat

姐係發脾四個個先可以揀"let's go for a walk"?因為我見佢地啲心情差,想令佢地開心啲,係咪冇計= =
舊 06-21-13, 11:26 AM   #196
The Dog

引用:
姐係發脾四個個先可以揀"let's go for a walk"?因為我見佢地啲心情差,想令佢地開心啲,係咪冇計= =
以我理解, 係有個麻煩友攪到camp入面的人唔開心, 所以應該係指定人物only
舊 06-21-13, 11:33 AM   #197
Zenofat

任務意思係主線定佢有時要你教生還者打怪個啲定zed hurt
有冇人搬左去摩天輪。位置係邊
舊 06-21-13, 01:40 PM   #198
FilaHK

原本我都諗住去個CAMP道睇下...
順便做埋個電波女任務...
點知果位真係好痴線...
全紅又肥肥...一出屋就5-6隻咁追出黎...
最後都係放棄左佢...

摩天輪係左上過左橋(右手面橋)既右邊。
舊 06-21-13, 03:17 PM   #199
Zenofat

係咪叫Trumbull country fairgrounds?我去左摩天輪到。但冇得整home base。但呢到有

此篇文章於 06-21-13 03:20 PM 被 Zenofat 編輯。
舊 06-23-13, 12:06 AM   #200
jamsquare

嘩, 爆左機, 無厘頭到爆

其實隻game硬件做得唔錯, 反而衰在故事同d quest內容不足

我才沒偷懶,

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBLA/XBONE] State of Decay (喪屍危機下真實的求生模擬遊戲| XBONE版配信中 ) ahleung 電視遊戲討論版 161 05-29-15 03:13 AM
[多機種] Metal Gear Rising: Revengeance 攻略及心得交流區 ist 攻略及心得交流區 727 08-28-13 11:26 AM
[多機種] Sleeping Dogs【香港秘密警察】攻略及心得交流區 whassupbun 攻略及心得交流區 572 07-26-13 07:59 PM
[多機種] Call of Duty: Black Ops II 攻略及心得交流區 簡.. 攻略及心得交流區 794 06-28-13 11:57 AM

現在的時間是 07:40 AM

手機版 | APP版