Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-20-17, 02:43 AM   #4951
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
上面咪有人話左玩tetris 嘅時候啲磚跌落黎囉
緊係用緊單手玩先留意到個問題啦

隔離forum 都有人想轉武器變左吹口哨
你隻制無問題係好事
有事果啲就快啲去換, 唔好聽人講係正常..

絕對唔係正常, 你去老任個官方support forum 大把人換左ok

Sent from my iPhone using Gaforum
因為我見到你提到你係用2隻手指去試, 而咁樣去試無論咩制只要係一膠過就必定會發生呢種現像的
我怕會誤導其他CHING用錯誤的方法去試得黎錯誤的結果, 然後浪費左整的時間

當然如果單隻手指試都出現問題的話, 就真係好拎去換啦

此篇文章於 03-20-17 02:46 AM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線  
舊 03-20-17, 09:17 AM   #4952
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: lineage19 查看文章
因為我見到你提到你係用2隻手指去試, 而咁樣去試無論咩制只要係一膠過就必定會發生呢種現像的
我怕會誤導其他CHING用錯誤的方法去試得黎錯誤的結果, 然後浪費左整的時間

當然如果單隻手指試都出現問題的話, 就真係好拎去換啦
我尋日都試左如果2隻手一左一右咁按係會間中出上/下(多數上)
但單手只要唔係捽過去就冇事
另外我覺得炸彈人個3D視點和用JOY-CON 操控易出問題過用PRO制
感覺係DESIGN 問題多D

不過都希望老任可以改善下啦
部機出左2個幾星期, 差唔多每3,4日就有一樣問題出現
未試過出機D問題好似源源不絕咁黎

TOUCH WOOD 暫昤我4隻JOY-CON, 1個PRO制都OK既
係JOY-CON 玩炸彈人我覺得有D唔順, 和更新前入CODE有D LAG
更左做2.0之後呢D情況都冇曬

不過部機粒U都係唔係好夠佢自己OS RUN,
好多時要打字時係會見到佢要等2~5秒先會出第一隻字, 出左第一個字之後又會順返
mouseccy 目前離線  
舊 03-20-17, 10:06 AM   #4953
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: mouseccy 查看文章
我尋日都試左如果2隻手一左一右咁按係會間中出上/下(多數上)

但單手只要唔係捽過去就冇事

另外我覺得炸彈人個3D視點和用JOY-CON 操控易出問題過用PRO制

感覺係DESIGN 問題多D

不過都希望老任可以改善下啦

部機出左2個幾星期, 差唔多每3,4日就有一樣問題出現

未試過出機D問題好似源源不絕咁黎

TOUCH WOOD 暫昤我4隻JOY-CON, 1個PRO制都OK既

係JOY-CON 玩炸彈人我覺得有D唔順, 和更新前入CODE有D LAG

更左做2.0之後呢D情況都冇曬

不過部機粒U都係唔係好夠佢自己OS RUN,

好多時要打字時係會見到佢要等2~5秒先會出第一隻字, 出左第一個字之後又會順返

你試下用pro 制玩tetris demo
保證你覺得個d pad 係用唔到

尋晚問左幾個friend
話無咩事果啲都係未用過黎玩tetris
(tetris 個上制係即刻跌磚)

我上去換都預左隻隻都差唔多
揀隻最少影響嘅算

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-20-17, 10:13 AM   #4954
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:

揀隻最少影響嘅算

我都覺得隻隻差唔多
試都費事試
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-20-17, 10:27 AM   #4955
DreamyLuigi

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我都覺得隻隻差唔多

試都費事試

去開附近咪上去試下換下...
大佬, 隻制咁貴
咁嘅表配一啲都唔pro

wii u 果隻一啲問題都無!!

舊 03-20-17, 10:36 AM   #4956
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
呢幾日都插左大電視玩ZELDA,咁我慣左打機會坐梳化"浪"腳打

唔知點解我隻腳放係個手制前面好似會干擾個制咁....一推方向林克就好似失控咁空沖控制唔到...

唔"浪"腳就無事....
fortel 目前離線  
舊 03-20-17, 10:40 AM   #4957
DreamyLuigi

引用:
作者: fortel 查看文章
呢幾日都插左大電視玩ZELDA,咁我慣左打機會坐梳化"浪"腳打

唔知點解我隻腳放係個手制前面好似會干擾個制咁....一推方向林克就好似失控咁空沖控制唔到...

個個上去排隊換機換joy con 嘅人都係咁啦.
上星期有人話換到左邊制都無晒

舊 03-20-17, 10:51 AM   #4958
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:

有部分左制係TV MODEL下會接收有問題..有DELAY 失控情況
去香港任天堂換 換左制後情況會有改善
alien1020hk 目前離線  
舊 03-20-17, 11:09 AM   #4959
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:

揀隻最少影響嘅算

我有用黎玩呀
玩左2粒鍾都冇出過問題
其實你唔講, 我都唔知上係會直接趺落去
mouseccy 目前離線  
舊 03-20-17, 11:26 AM   #4960
fortel
Game Master

引用:
作者: alien1020hk 查看文章
有部分左制係TV MODEL下會接收有問題..有DELAY 失控情況
去香港任天堂換 換左制後情況會有改善
O THANKS

咁想問下換制個流程係點? 我上佢官網都睇到一舊舊咁

THANKS
fortel 目前離線  
舊 03-20-17, 11:32 AM   #4961
alien1020hk

引用:
O THANKS

咁想問下換制個流程係點? 我上佢官網都睇到一舊舊咁

THANKS
打電話預約左先, 記住帶齊單,盒,主機加手制
舊 03-20-17, 11:43 AM   #4962
fortel
Game Master

引用:
打電話預約左先, 記住帶齊單,盒,主機加手制
打到耳都熱埋都唔通,想問多少少野,怕一陣打通又比唔到D料佢

電話預約有無D咩要提供比佢? THANKSSS
fortel 目前離線  
舊 03-20-17, 11:48 AM   #4963
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

我係直接踩上去
雖然佢有職員想俾份嘢我填,應該係預約用

但維修人員直接叫咗我入房,佢話今日少人所以冇所謂
我係十點左右到,就係摶佢人唔多

而且只係個制接觸不良,佢一禁就會知唔試左試右試所以應該好快
野良猫 目前離線  
舊 03-20-17, 12:03 PM   #4964
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
去咗直接買買座買game盒,好平...

zeven7 目前離線  
舊 03-20-17, 12:10 PM   #4965
DreamyLuigi

引用:

勁多人打去...

舊 03-20-17, 12:18 PM   #4966
lovexjapan2008

註冊日期: Jul 2009
點解我用wifi連唔倒對戰
炸彈人同tetris都係

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線  
舊 03-20-17, 12:34 PM   #4967
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
official Mana series Twitter account recently posted a 10-second clip of Seiken Densetsu 3 running on Switch
https://twitter.com/Seiken_PR/status/843658507719127040
聖剣伝説 -公式-‏
@Seiken_PR

引用:

neo2046 目前離線  
舊 03-20-17, 12:41 PM   #4968
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: neo2046 查看文章
official Mana series Twitter account recently posted a 10-second clip of Seiken Densetsu 3 running on Switch
https://twitter.com/Seiken_PR/status/843658507719127040
聖剣伝説 -公式-‏
@Seiken_PR
專用retro 機...
對住SE
成套 FF, DQ, 聖劍,浪漫隊落去都唔出奇

舊 03-20-17, 12:43 PM   #4969
alien1020hk

引用:
勁多人打去...

預約左未?? 其實都唔需提供咩資料係電話到
舊 03-20-17, 12:45 PM   #4970
fortel
Game Master

引用:
預約左未?? 其實都唔需提供咩資料係電話到
打到佢食飯我仲未打通
fortel 目前離線  
舊 03-20-17, 01:26 PM   #4971
patran
Junior Member

註冊日期: Mar 2017
https://youtu.be/igelELrGHLw

個HYBIRD COVER幾好使咁
patran 目前離線  
舊 03-20-17, 01:30 PM   #4972
Hello MiMi
Game Master

引用:
打到佢食飯我仲未打通
剷上去吧
舊 03-20-17, 01:37 PM   #4973
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: patran 查看文章
https://youtu.be/igelELrGHLw

個HYBIRD COVER幾好使咁
反而想要個菇套
野良猫 目前離線  
舊 03-20-17, 01:42 PM   #4974
DreamyLuigi

引用:
打到佢食飯我仲未打通

上去排隊啦

舊 03-20-17, 01:47 PM   #4975
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
反而想要個菇套
淘寶$15 / 4 粒
我買左黑色。
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5811 昨天 04:40 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版