Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-15, 12:24 AM   #251
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
引用:
作者: kog 查看文章
E隻好唔好用?
應該唔好用
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 12:43 AM   #252
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
行DLC未可以用
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 01:34 AM   #253
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: field11 查看文章
我用SONY RX100M2 相機以FHD 60fps mode 對住支的同MON 進行屏攝.
其他環境條件一樣, 同PS3, 同USB PORT, 同MON.
用左兩隻GAME試, USF4 同DOA5. 入training mode. 咁樣禁制果時就會DISPLAY禁左乜制.

試左3支的, DOA的, FIGHTING STICK MINI, 360用既RAP EX 加CRONUMAX.
以影片內完全禁實個制為第0 FRAME開始數至 DISPLAY 到禁左制為止. 重覆約10次

以下為RESULT, 到第幾FRAME display到我禁左制.
xxxxxx DOA的 xxx MINI xxx RAPEX
USF4 8 7 7-8

非精密計算, 睇完就算.

支"隼" 幾好CHOK, 無RAP EX果支咁鬆. 不過"玄"就實左的.

而家等ps4 無料版再試過.
不如你試下Akira個下1frame Hold住 H即放手, 出唔出到?
如果delay 1f既話,理論上我地要0 frame先出到。 (我有無計錯?)

驗眼時間,柔術引擎既分別。

此篇文章於 02-17-15 03:46 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 09:00 AM   #254
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
不如你試下Akira個下1frame Hold住 H即放手, 出唔出到?
如果delay 1f既話,理論上我地要0 frame先出到。 (我有無計錯?)

驗眼時間,柔術引擎既分別。
Ok, PS4 version 我值得比錢!

JK

舊 02-17-15, 09:06 AM   #255
jk5
又窮又多嗜好的機迷

引用:
未有PS4。而家打住PS3版先。而且又未可以upload data過PS4。又未買PS4手掣。
春麗先生,記得PS3年代,未能同你盡慶,希望PS4版,我能交足功課!

註:PS4版,要PSN+ 先可ONLINE 對戰,我估網絡隱定好多吧!

JK

舊 02-17-15, 09:08 AM   #256
jk5
又窮又多嗜好的機迷

引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
緊等埋你啦 同志
好,CHING,之後ADD你!

JK
P.S. 我暫時留係龍珠世界,遲少少返! (希望HKPSN 19號有更新啩!)

舊 02-17-15, 11:12 AM   #257
ComeLOLoh

引用:
作者: jk5 查看文章
春麗先生,記得PS3年代,未能同你盡慶,希望PS4版,我能交足功課!

註:PS4版,要PSN+ 先可ONLINE 對戰,我估網絡隱定好多吧!

JK
其實我房部VGA-Box壞左,要用廳部電視。所以而家星期日onlline多。
遲d 破完財:PS4+ PSPlus+新手掣+新電視…就會日日online番。

舊 02-17-15, 11:24 AM   #258
jk5
又窮又多嗜好的機迷

引用:
其實我房部VGA-Box壞左,要用廳部電視。所以而家星期日onlline多。
遲d 破完財:PS4+ PSPlus+新手掣+新電視…就會日日online番。
好!
期待...
天昏地暗, 日月無光。

JK

舊 02-17-15, 11:25 AM   #259
ComeLOLoh

似乎已有update,各位可以check下係咪。
重有d code用到未?
係咪一用有埋PS3+PS4版本?

舊 02-17-15, 11:58 AM   #260
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
唔得 12點試左 即係岩岩
舊 02-17-15, 12:55 PM   #261
field11
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
引用:
提膝彈腿? 就咁一下出無問題的.
以USF4為例, 出plinking 係無問題的, 事實上我用呢支的出COMBO 仲無用RAP EX MISS咁多.

對打時同人物同時出同一招既情況下就有可能會蝕1frame 俾人.
無辦法測試, 因為做唔到可以確定同一時間禁制既方法.

其實我諗緊係咪因為"玄" 較硬既關係先有delay.
等我見到有其他人放"拆的片", 先再換粒三和制去試.

反而我發覺我主力來打機既舊DELL MON 會再慢多2 frame, 唔怪之得玩USF4成日做唔到reverse.
(之前 d 測試用新MON).

提外話: LR UPDATE for PS3 好快D出來, 我部PS3 唔知仲捱唔捱得到下次開機.
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 01:02 PM   #262
DOA xA2raeL
DOA玩家

咁我用 LG 電視 ips 咪仲延遲?
舊 02-17-15, 01:10 PM   #263
field11

註冊日期: Oct 2009
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
咁我用 LG 電視 ips 咪仲延遲?
歡迎測試
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 02:28 PM   #264
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
香港版PSN DLC齊唔齊??
定係都係買日版開日版ACC第時會齊D DLC???

舊 02-17-15, 03:41 PM   #265
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
昨天已有1.01版(ps4)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 04:16 PM   #266
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: gingq7 查看文章
昨天已有1.01版(ps4)
現已正常運作

此篇文章於 02-17-15 04:45 PM 被 DOA xA2raeL 編輯。
舊 02-17-15, 05:15 PM   #267
士巴拿

註冊日期: Jul 2004
我買既係中文版, 用既係港伏
點解我個CODE用唔到既
士巴拿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 05:22 PM   #268
gingq7

引用:
作者: 士巴拿 查看文章
我買既係中文版, 用既係港伏
點解我個CODE用唔到既
未到正日,未有DLC
舊 02-17-15, 05:30 PM   #269
士巴拿

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
未到正日,未有DLC
但係PSS上左架啦wo
士巴拿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 05:31 PM   #270
DOA xA2raeL
DOA玩家

dlc已有 已入
舊 02-17-15, 05:47 PM   #271
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
中文版今天跌價,好景電気$258,歐版$228
我昨天オ買,要$288
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 05:58 PM   #272
gingq7

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
我昨天オ買,要$288
幾日就趺價
舊 02-17-15, 06:08 PM   #273
1pi

註冊日期: Aug 2013
有冇巴打 睇到邊到有普通行限版賣?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-15, 06:09 PM   #274
ComeLOLoh

引用:
作者: 忍者 查看文章
香港版PSN DLC齊唔齊??
定係都係買日版開日版ACC第時會齊D DLC???
港、日都齊。
日版DLC通常準時,出得最快。
港DLC最近一年都生性左,同日本同一日出。

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
我昨天オ買,要$288
咩版先?
定PS4版288,PS3版258呀?
(定XboneOne版?)

如果用料一樣,咁RAP 隼咪一樣會有1f delay?

舊 02-17-15, 06:11 PM   #275
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
過年果幾日隨時貴返。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 08:44 PM

手機版 | APP版