Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-18, 08:28 PM   #701
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
有支線,有新神劍,有大量素材現金晶片等你不用咁辛苦~

其實隻game不差,只係教學太複雜,好多時要上網睇教學惡補~
係我抽到KOS-MOS之前真係講唔出隻game唔差
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 10:45 PM   #702
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
剛剛入左Xenoblade 2。. 感覺唔差 ,可能因為好多系統問題野已改善。但我想問季票dlc除左一些優惠下載外,仲有冇乜野內容?
外國有玩家已經破左入面D野,傳聞XB1 男女主角會化身劍[比玩家用,原創故事係500年前

都係果句,如果你已經慣左手機GAME果D即食文化,你會玩得超辛苦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 11:15 PM   #703
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
剛剛爆咗一次,想問Adv. New Game是否所有同伴神劍由頭開環?即S1冇哂?另外所有敵人Level 是否同一週目一樣?

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 08:15 AM   #704
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: sugoteam 查看文章
剛剛爆咗一次,想問Adv. New Game是否所有同伴神劍由頭開環?即S1冇哂?另外所有敵人Level 是否同一週目一樣?

Sent from my iPhone using Gaforum
LV 留,ITEM留,劍留,環留

基本上乜都留,係D任要做過都打過主任咁解
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 08:54 AM   #705
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
其實佢個system我覺得都幾多野放到入去,我打左40個鐘都未係完全明哂佢個system

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 10:37 AM   #706
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
唔需要明,求奇裝求奇砌,乜怪都好快死
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 11:32 AM   #707
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: HM 查看文章
係我抽到KOS-MOS之前真係講唔出隻game唔差
由手機版發出
呢d野真係隨心啦...
非洲起上黎好難講...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 11:33 AM   #708
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: zero0417hk 查看文章
其實佢個system我覺得都幾多野放到入去,我打左40個鐘都未係完全明哂佢個system
係....講真起碼要過左第三章先係正式開始...
所以好多人未玩到就話隻game唔掂...根本未了解隻game...
舊 05-24-18, 11:36 AM   #709
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔需要明,求奇裝求奇砌,乜怪都好快死
由手機版發出
下...你試下唔睇新手教學, 可能玩到第三章仲未知道自己做緊乜...
我自己都要上網惡補先明...
講真佢沒training mode或教學片比你...加上個戰鬥系統咁複雜, 係好難明...
其次係個map引導真心好弱智...其實佢加多條引導線帶住行已經好好多...
成日死係自己亂行入左區比勁怪圍死...就係跟左佢個低能map走...
舊 05-24-18, 04:41 PM   #710
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
下...你試下唔睇新手教學, 可能玩到第三章仲未知道自己做緊乜...
我自己都要上網惡補先明...
講真佢沒training mode或教學片比你...加上個戰鬥系統咁複雜, 係好難明...
其次係個map引導真心好弱智...其實佢加多條引導線帶住行已經好好多...
成日死係自己亂行入左區比勁怪圍死...就係跟左佢個低能map走...
同樣問題係最初出GAME時已討論過N次
看來有新玩家時都會講相同的問題
這是本作的最大特色吧

舊 05-24-18, 04:44 PM   #711
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
同樣問題係最初出GAME時已討論過N次
看來有新玩家時都會講相同的問題
這是本作的最大特色吧
其實兩睇...識得玩佢個戰鬥system..你會覺得好正..因為好多變數, 手指好忙...
相反都好易令人覺得好煩...又呢樣果樣...好快放棄...
舊 05-24-18, 04:58 PM   #712
HM

註冊日期: May 2007
引用:
呢d野真係隨心啦...
非洲起上黎好難講...
最憎抽蛋
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 05:12 PM   #713
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HM 查看文章
最憎抽蛋
最慘係...當你打爆隻game, 差唔多做完所有野....但仲係要抽神劍KOS-MOS....
都唔明單機game都要搞呢d為乜....
希望佢dlc可以有支線比人拎返....沒理由咁難...
舊 05-24-18, 05:31 PM   #714
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
XB2佢個SYSTEM,我要睇埋攻略先明得七八成,但都好過FF15,我到而家都未明,買裝備、回復藥同食材都用晒D錢,結果王子變乞兒仔,流落民間,復國無望,就咁樣封左塵。

近年我覺得最好既TRAINING SYSTEM係ZELDA,同D任務fit 晒,完全無壓力。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 06:29 PM   #715
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
一日仲有瑪利奧死法一日我都係評做垃圾系統…

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 06:44 PM   #716
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
難明反而問題唔大 正正常常玩去到爆機為止成個戰鬥越玩越冇咩變化

做乜又推返上黎

2周目又冇提升難度...

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 07:15 PM   #717
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
難明反而問題唔大 正正常常玩去到爆機為止成個戰鬥越玩越冇咩變化

做乜又推返上黎

2周目又冇提升難度...
咁就要等下次大型version up有難度選項。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 10:40 PM   #718
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
OST限定版隻USB,製作真係好有心思

由音樂會令人勾起前作回憶,到呢d細微位等等,睇到係幾重視系列粉絲,唔似隔離......

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 07:44 PM   #719
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
用好少少既 hifi 聽,呢個 OST 唔會輸俾神級既 nier automata
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 10:14 PM   #720
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
用好少少既 hifi 聽,呢個 OST 唔會輸俾神級既 nier automata
由手機版發出
前題是"有好少少HIFI"

舊 05-28-18, 10:27 PM   #721
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我冇玩過呢個系列
但除左個MAP難睇到喊出黎同埋抽蛋之外
我都覺得好好玩

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 12:06 AM   #722
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005

今天才收到,外盒包裝非常平實

隻USB 好重手,六隻碟加埋成6G, d 音樂好正啊!
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 09:06 AM   #723
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: sugoteam 查看文章

今天才收到,外盒包裝非常平實

隻USB 好重手,六隻碟加埋成6G, d 音樂好正啊!
全部都係WAV file,即插play音質好得。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 11:43 AM   #724
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我冇玩過呢個系列
但除左個MAP難睇到喊出黎同埋抽蛋之外
我都覺得好好玩
呢隻game最痴線就係呢幾樣...如果頂得到.其實隻game係ok..
呢隻game對一d想100%完成遊戲的人係惡夢...
1. map..非常低能..成日要入menu睇自己係邊...個L3開大MAP但又不可移動...又沒引導線...
最痴線係成日要玩RUNNING MAN...例: 明明自己得2X~3XLV...但要係7X~8x級怪中間穿插...
成日死係呢度...
2.戰鬥教學不親民...好多新手都未去到第三章已經放二手...其實識得玩係好正...
3.抽蛋痴線...單機都玩到好似課金機率咁...我情願佢比任務我去做..
講真我唸隻GAME可以有3/5時間係打料抽蛋...
舊 05-29-18, 12:11 PM   #725
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

呀,講漏左
仲有偶像活動太嘔血
戰鬥我覺得唔算太難明 只係佢冇得睇多次教學,要自己實際邊用邊記

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:02 AM

手機版 | APP版