Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-16, 01:58 PM   #901
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
原來又改左不支援pc?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 01:59 PM   #902
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
原來又改左不支援pc?
一開始講係發售之後先會考慮支援

舊 10-11-16, 02:23 PM   #903
stcdavidhk

ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 10-11-16, 02:24 PM   #904
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?
是可以的!!
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 02:52 PM   #905
stcdavidhk

引用:
作者: ayane123 查看文章
是可以的!!
咁已經值得我買,家中電視多人用

舊 10-11-16, 03:18 PM   #906
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: pet3 查看文章
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家

舊 10-11-16, 03:22 PM   #907
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得

舊 10-11-16, 03:38 PM   #908
ayane123

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得
其實唔爭好多????

ps4 pro$3180 PSVR連CAM版$3480 兩支MOVE $298 X2=$7256

$7256一部htc vive都買唔到喎
舊 10-11-16, 03:42 PM   #909
忍者

咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
又唔係apple to apple
咁冇得比喎

舊 10-11-16, 03:48 PM   #910
ayane123

引用:
作者: 忍者 查看文章
咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
都唔會同價囉
價錢同質數是正比當然的

我都唔覺得PSVR質素好高
舊 10-11-16, 03:49 PM   #911
ゆり

註冊日期: Nov 2004
咸濕是要比錢的

舊 10-11-16, 03:50 PM   #912
kanone
Game Master

htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 03:51 PM   #913
忍者

所以其實我想試htc vive多過PS VR...
不過宜家部DESKTOP好地地冇原因去換機(I7 2600, 上年年頭換左GTX960 4G)
兼且唔知火牛咩火數所以唔敢再上喇

PS VR我連兩個波都有,係差個頭盔咋...冇可能唔入啦

引用:
作者: ゆり 查看文章
咸濕是要比錢的
紳士GAME我寧願睇紳士片

舊 10-11-16, 04:47 PM   #914
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: kanone 查看文章
htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?

舊 10-11-16, 04:52 PM   #915
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 忍者 查看文章
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 05:04 PM   #916
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?
970係最低要求,建議1070/1080
1060快970唔係太多

舊 10-11-16, 05:25 PM   #917
kanone
Game Master

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 05:49 PM   #918
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: kanone 查看文章
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
有無重新較過條帶?
我估因為條帶本身係個無戴眼鏡既人較落
我試過戴眼鏡玩又試過戴con玩,差唔多即~

舊 10-11-16, 05:50 PM   #919
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=Mm4zdUKwLCU 設置篇
https://www.youtube.com/watch?v=T1YQdDT6Mdk 遊玩空間篇
引用:

安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 06:29 PM   #920
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: teealpha 查看文章
SONY之前唔係講過話會考慮令PSVR支援電腦咩
正路都係寫個driver之嘛,雖然SONY既軟驅編程能力不嬲都只有被人嘲的份
引用:
Q: Can I use PS VR with my PC or Mac?
No, PS VR is designed to work with PS4.

http://blog.us.playstation.com/2016/...-ultimate-faq/
官方FAQ話無PC份

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 11:21 PM   #921
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
New title - 美少女夢工場 VR
http://gnn.gamer.com.tw/2/138392.html
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 02:11 AM   #922
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
曾經既VIVE用家, 因為本身已有部執相pc機行緊i5 6600k@4.4Ghz + gtx1080
所以投入既成本唔算大好多倍

vive令我會賣既最大問題係超多線..

兩個定位器既變壓器
hub 有一條變壓器, 一條顯卡DP去mDP入hub, 一條接電腦usb

根住再一條特長線去vive本體.

真係煩到傻左, 每次玩完都pack又煩, 每次都要cal一次定位..

放晒係度又俾屋企人話.

雖然個兩個controller 同move 比真係完全唔同次元..

但真係太煩了.. 7k5入, 6k放走左/
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 05:10 AM   #923
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
https://store.playstation.com/#!/en-...IRTUALREALITYG

可以 Download 定啲 Demo
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 11:09 AM   #924
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
https://eshop.asia.playstation.com/zh_HK/history

話說
你們在這網址睇唔睇到自己的訂單?

我登入了都睇唔到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 11:56 AM   #925
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
新Move 居然仲係用USB MINI, ha ha
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版