Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-16, 07:44 PM   #14151
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
到底賺埋d錢有幾多分配俾server?
我之前少玩手機game,但lovelive,im@s,擴散性同Tales of都唔係咁

舊 04-21-16, 07:45 PM   #14152
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
花式派石姐
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 07:46 PM   #14153
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
每次更新的指定動作:P

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 07:58 PM   #14154
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
打完幕間先維護......

舊 04-21-16, 07:58 PM   #14155
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 08:15 PM   #14156
gingq7

註冊日期: May 2008
睇wiki話金閃個寶具自帶buff係30%, 而家咁總算似番d樣
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 08:38 PM   #14157
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: gingq7 查看文章
睇wiki話金閃個寶具自帶buff係30%, 而家咁總算似番d樣
同埋本身300-》400,但我真係唔多記到邊d角色係天地人星囉

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 08:44 PM   #14158
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
【カルデア広報局より】
2016年4月21日(木)20:45~21:45にゲームサーバーの障害対応のため実施しておりました緊急メンテナンスが終了いたしました。ご迷惑をおかけいたしましたことをお詫びいたします。詳しくは→https://t.co/QpgYe3j52i #FateGO

舊 04-21-16, 09:03 PM   #14159
大破人間

3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
同埋本身300-》400,但我真係唔多記到邊d角色係天地人星囉
咁金閃同雷電博士個特攻只係唔剋星之力而已
星計埋唔夠十個人,設定星之力係例外中既例外既角色
所以天地唔駛記

星之開拓者三個人,師匠,X,Z

只係我唔明點解羅馬神祖同莫札特有星之力
同埋J德點解係屬於星但會食EA既特攻
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:07 PM   #14160
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
雷電博士只打天地

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:08 PM   #14161
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
【カルデア広報局より】
2016年4月21日(木)20:45~21:45にゲームサーバーの障害対応のため実施しておりました緊急メンテナンスが終了いたしました。ご迷惑をおかけいたしましたことをお詫びいたします。詳しくは→https://t.co/QpgYe3j52i #FateGO
謝謝通知,暫時總算回復正常了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:13 PM   #14162
hyakki
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
而家閃閃AOE輸出高度可以同單體寶具拍齊(打英靈的情況下)

可惜始終NP回收能力太頹
人家開兩三次寶具閃閃可能先開度一次(配孔明既話就可以EASY好多)
可以既話真係要將D技能強化下
尤其係第三技COLLECTOR,明明重可以好大發揮(最有可能都係第七章時強化架啦)

不過而家閃閃真係可以話係5星AOE裡最癲果個
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:13 PM   #14163
gingq7

アマデウス、ロムルス、ドレイク、テスラ、ヒロインXの5体。何故か同じく星属性であるジャンヌとスカサハは無効化されない。

其實星得呢7隻,但貞德同師匠唔知點解防唔倒金閃寶具特攻.
所以基本上得5隻免疫金閃寶具特攻
舊 04-21-16, 09:21 PM   #14164
hyakki

引用:
アマデウス、ロムルス、ドレイク、テスラ、ヒロインXの5体。何故か同じく星属性であるジャンヌとスカサハは無効化されない。

其實星得呢7隻,但貞德同師匠唔知點解防唔倒金閃寶具特攻.
所以基本上得5隻免疫金閃寶具特攻
師匠我覺得配星屬性都已經幾怪
星屬性係代表開創時代既關鍵角色
師匠其實唔算開創左D咩時代姐

J德可係因為最後革命失敗左,所以唔算開拓左時代,所以先照食EA

但師匠同J德本身閃閃打就要減半,其實無所謂啦
舊 04-21-16, 09:27 PM   #14165
stcdavidhk

引用:
作者: hyakki 查看文章
而家閃閃AOE輸出高度可以同單體寶具拍齊(打英靈的情況下)

可惜始終NP回收能力太頹
人家開兩三次寶具閃閃可能先開度一次(配孔明既話就可以EASY好多)
可以既話真係要將D技能強化下
尤其係第三技COLLECTOR,明明重可以好大發揮(最有可能都係第七章時強化架啦)

不過而家閃閃真係可以話係5星AOE裡最癲果個
見佢上修左我立即將佢盡強化
魅力10,黃金律8,collection(無視)
全加蛋之後打錢關
開魅力後打單隻扣2萬6-2萬8
吾王用佢魅力加乘配自己魔放9扣3萬5左右
只要閃閃打英靈就勁過吾王少少
(sor,忘記左自家吾王寶具係lv2,請自行修正)

(我就係知佢np回率麻麻所以升埋佢黃金律...)

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)

此篇文章於 04-21-16 09:33 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 04-21-16, 09:31 PM   #14166
gingq7

最不明所以既好明顯係X吧, 明明和呆毛王是同一個人

---
金閃儲NP算快吧,hit數多,黃金律升盡+50%儲NP
雖然不能和OP的傑克比,但點都算中上吧

而家唯一不滿係收藏家呢個技能真係太廢,不過第7章應該有機會再buff既
舊 04-21-16, 09:38 PM   #14167
hyakki

引用:

---
金閃儲NP算快吧,hit數多,黃金律升盡+50%儲NP
雖然不能和OP的傑克比,但點都算中上吧

而家唯一不滿係收藏家呢個技能真係太廢,不過第7章應該有機會再buff既
中下
HIT數5HIT係OK既
但問題係NP參數太低
我黃金律6LV,上埋嫁王一技,再用孔明先打兩張A卡,閃閃出第三張A卡,果張A卡只係打左19NP(無打死隻野,所以唔計鞭屍果個值)

其實閃閃要集NP快,我覺得COLLECTOR都值得練,閃閃本身弓職就好吸星
出埋COLLECTOR真係搶晒咁滯
用暴擊,黃金律同A卡黎打NP先係閃閃除左靠孔明之外最快集NP既方法
唔係真係慢過晒好多人

BUT,問題來了,閃閃其實唔算打度好多星,一係配6090,唔係既話,要穩定星星,又係得果幾個可以揀...orz
舊 04-21-16, 09:40 PM   #14168
stcdavidhk

其實佢collection最少多樣效果啦
如星出現up/abq卡up之類

舊 04-21-16, 09:42 PM   #14169
hyakki

引用:
見佢上修左我立即將佢盡強化
魅力10,黃金律8,collection(無視)
全加蛋之後打錢關
開魅力後打單隻扣2萬6-2萬8
吾王用佢魅力加乘配自己魔放9扣3萬5左右
只要閃閃打英靈就勁過吾王少少
(sor,忘記左自家吾王寶具係lv2,請自行修正)

(我就係知佢np回率麻麻所以升埋佢黃金律...)
黃金律其實都算係廢技架啦
因為只有3回合
咁閃閃只有2張A卡
黃金律最最最樂觀都係只可以強化4張A卡,兩張Q卡

通常十居八九都只會COVER度2-3張A卡
一句講晒:唔穩定,回報少

所以....都係果句....你直接比我+NP啦,搞咁多野做乜姐
舊 04-21-16, 09:44 PM   #14170
大破人間

3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
有機會單純因為佢來自宇宙
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 09:45 PM   #14171
hyakki

引用:
其實佢collection最少多樣效果啦
如星出現up/abq卡up之類
後黎出D 5星個個都有一兩招複合技旁下身
寫得出EX級果D技能一定都強度飛起
閃閃招COLLECTOR真係一定要強化下囉

好似星拓者咁直接+NP都夠架啦
舊 04-21-16, 10:23 PM   #14172
蛋撻王子
功德完滿

沈溺係自我陶醉.....
總算將佢升完了

有d覺得總算功德圓滿了~~~

圖大

舊 04-21-16, 10:32 PM   #14173
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005

rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-16, 10:46 PM   #14174
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
沈溺係自我陶醉.....
總算將佢升完了

有d覺得總算功德圓滿了~~~

圖大

黑貞活動賺的錢升2下技就無哂

舊 04-21-16, 10:58 PM   #14175
蛋撻王子
功德完滿

各位師兄覺得今次qp關半減
值唔值得食蘋果打~?

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:03 PM

手機版 | APP版