Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-16, 12:01 PM   #14001
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
第二層先係鬼門
對我黎講
我是用吾王光炮KO了鎗,運氣好有星星或紅卡餘下3擊都差不多KO了卡米拉,我現在是配了哈桑可以幫手打星,而且他生存高運氣好完關他也還活著(傑克太高COST用不了)

引用:
作者: teealpha 查看文章
第一關我冇留手,用勊職高速殺,第二場見到卡米拉就知錯,船長極速翻船
一入到第三關黑J得返四千幾血,對面仲要係黑J,都心知道用令咒的話即係要用三劃(一劃用黎都晒氣啦…)
我用了別人的船長也可支持到第3關,最重要留力在第2關放炮,盡快KO了卡米拉就可以了(當然運氣還是要有少少的,我是用了戰鬥服裝一不對路馬上來一個麻痺)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 04-19-16 12:04 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 12:25 PM   #14002
gingq7

註冊日期: May 2008
我都係用 孔明+聖誕黑傻+大腿

聖誕黑傻簡直係平民光砲首選,配上黑貞德後攻擊力更上一層樓,而且只係4星,後排可以放多隻5星包底
如果只係用佢黎在第二版開一炮,應該好過船長,而且個補血都有d用

此篇文章於 04-19-16 12:31 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 12:46 PM   #14003
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
其實我之前都講過我用大姐去打
可能咁樣誤導左你少少
因為第二層隻殺職(3NP)其實都幾大壓力
所以我多數一入到第二層會搵另外二人(主要孔明)
先處理殺職先再去處理槍職(4NP)

除非大姐比人集火
一般我都仲夠血捱到最底(可能因為有孔明+防)

或者你可以參考下gingq7師兄講
第一層用普攻處理儲NP
第二層先再睇下點打

始終通關個打法同長刷又會有少少唔同既..
我都係一開始見你用大姐, 試組 大姐,孔明,黑貞/JACK
問題一樣係第2關好大壓力, 同埋我隻大姐未升滿, 平A火力唔多夠

而加快刷組 金時, 孔明, 黑貞, 後備聖誕黑傻(突滿顯學)
第一關普攻, 第2關金時開寶具快殺
第3關換人, 孔明10+10+30填滿黑傻, 直接全力全開收工

孔明補魔真心MVP 升技而加到唔夠心臟
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 12:55 PM   #14004
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: heyman774 查看文章
我都係一開始見你用大姐, 試組 大姐,孔明,黑貞/JACK
問題一樣係第2關好大壓力, 同埋我隻大姐未升滿, 平A火力唔多夠

而加快刷組 金時, 孔明, 黑貞, 後備聖誕黑傻(突滿顯學)
第一關普攻, 第2關金時開寶具快殺
第3關換人, 孔明10+10+30填滿黑傻, 直接全力全開收工

孔明補魔真心MVP 升技而加到唔夠心臟
大姐尾10級印象中數值差好遠
可以既話升埋佢 你好似都係差3級姐w

孔明真係MVP
如果唔係想從一而終升好隻大姐先
我d心臟正常係留比佢~

但依家用晒lu

舊 04-19-16, 01:04 PM   #14005
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
邊關比較易出顯學?
到依家一張都未出過
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 01:06 PM   #14006
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
冇孔明冇黑傻表示:

啱啱換過D人腳同排位就過到…當然COST關係禮裝換左龍之介,真偽都少左
前排嫁王、師匠,大腿黑J,後排船長、子安徒生、盾妹

打到尾都係嫁王死左船長頂替,不過我諗係因為對面換左人既關係多D,卡米拉>龍妹、黑J變左白

第一關諗住儲下NP等第二關一開波就師匠寶具卡米拉,但因為師匠裝左龍之介禮裝,只儲到79%就清左場
一入第二關見到殺職變左龍妹就……妖,嚇鬼~師匠同黑J一人一套QAB+Ex就秒左佢,嫁王全程捱打,係最尾清完殺職之後嫁王捱到冇乜血就直接寶具將槍職黑胡子原隻送走
第三關見到係白貞德我都隨便打算,反正有師匠響度面對弓職冇壓力,隻劍職我都唔記得係邊個因為佢存在只係用黎俾船長打星

呢場組合感覺上都算輕鬆,不過呢關我都係唔會想再打就係,我打返法職/槍職關好過
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 01:45 PM   #14007
鐵之侍

LV90如果是白貞德就沒問題,但如果是黑貞德就會延危險了,運氣不好像我剛才餘下黑貞德才過關而且還算是險勝的……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 04-19-16, 01:51 PM   #14008
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
LV90如果是白貞德就沒問題,但如果是黑貞德就會延危險了,運氣不好像我剛才餘下黑貞德才過關而且還算是險勝的……
咁我果陣情況又唔驚黑J,反正我呢邊師匠同黑J寶具都未用
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 02:02 PM   #14009
蒼穹的天空

註冊日期: Dec 2006
顯學打N場殺職出過2~3幾張
--------------
全職關如果要輕鬆長刷, 唔介意低手稿量,
可以試黑貞德搭傻巴系列
黑貞德+ 吾王 + 聖誕黑傻
禮裝: 2張顯學 + 一張寶石翁
第一節純普攻盡量儲夠3隻滿NP,
第二節吾王光炮清場,
第三節聖誕黑傻 + 黑貞德寶具.
咁樣一轉, 都有百幾手稿
晚D 試吾王轉Lily 會有咩野效果

舊 04-19-16, 02:05 PM   #14010
gingq7

今次event大豐收,
- total 50+心臟 (升左4個skill去lv.10)
- 60+龍牙(16箱x4),實在唔想再去龍之樂園 (雖然已經用左45在黑貞身上)
- 50+書頁, 平時曜日無得打 (雖然又係已經用左45在黑貞身上...)
- 無數金肥,終於將幾隻想升的1-3星都升滿
舊 04-19-16, 02:27 PM   #14011
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
各位歐洲人的隊型,非洲人(我)跟不上...只能刷B職關...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 02:38 PM   #14012
Kaori Yae

引用:
作者: gingq7 查看文章
今次event大豐收,
- total 50+心臟 (升左4個skill去lv.10)
- 60+龍牙(16箱x4),實在唔想再去龍之樂園 (雖然已經用左45在黑貞身上)
- 50+書頁, 平時曜日無得打 (雖然又係已經用左45在黑貞身上...)
- 無數金肥,終於將幾隻想升的1-3星都升滿
洗左成億qp
好想升金時怪力同動物會話上lv10,但升完心臟/塵/qp全部變0
舊 04-19-16, 03:08 PM   #14013
蛋撻王子
功德完滿

我成個event打得7~10個心臟only應該…
明明最缺就呢樣…
但已經決定左黎緊淨係刷真偽頁算了
都唔講得上豐收…

舊 04-19-16, 03:45 PM   #14014
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
俾v版擴散3周年影響刷這邊, 手稿白5黑6; 素材只換了全禮裝和狗肥, 還有8xx/7xx/12xx 都唔夠唔夠時間全換... 術/槍/殺/劍 輪流打得幾多得幾多...
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 04:01 PM   #14015
鐵之侍

引用:
作者: teealpha 查看文章
咁我果陣情況又唔驚黑J,反正我呢邊師匠同黑J寶具都未用
剛才我又敗北了(還要用石續關)

引用:
作者: 蒼穹的天空 查看文章
顯學打N場殺職出過2~3幾張
--------------
全職關如果要輕鬆長刷, 唔介意低手稿量,
可以試黑貞德搭傻巴系列
黑貞德+ 吾王 + 聖誕黑傻
禮裝: 2張顯學 + 一張寶石翁
第一節純普攻盡量儲夠3隻滿NP,
第二節吾王光炮清場,
第三節聖誕黑傻 + 黑貞德寶具.
咁樣一轉, 都有百幾手稿
晚D 試吾王轉Lily 會有咩野效果
試了你這隊型再次發覺我果然是個笨蛋

聖誔黑傻果然真是太可怕

打算今晚刷多一輪拿到多少有多少

此篇文章於 04-19-16 04:33 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 04-19-16, 04:35 PM   #14016
heyman774
Crazy Gamer

刷刷下發覺d蘋果無少到, 一個box300件有一金蘋果, 600張紙換一個box
我放滿顯學一場90lv多過200張真偽縞, 即係可以永動
舊 04-19-16, 04:40 PM   #14017
Kaori Yae

引用:
作者: heyman774 查看文章
刷刷下發覺d蘋果無少到, 一個box300件有一金蘋果, 600張紙換一個box
我放滿顯學一場90lv多過200張真偽縞, 即係可以永動
第7轉以後剩係得銅蘋果抽
舊 04-19-16, 04:55 PM   #14018
heyman774
Crazy Gamer

呀...3個銅蘋好過無啦
刷素材效率還是不錯的
舊 04-19-16, 05:59 PM   #14019
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

開訂!那有錢!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 06:14 PM   #14020
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: T.K. 查看文章
開訂!那有錢!
補充
呢隻係可脫的 聽聞

舊 04-19-16, 06:44 PM   #14021
gingq7

係可脫..隻袖

引用:
作者: T.K. 查看文章
開訂!那有錢!
課少一單就差唔多夠買一隻
舊 04-19-16, 06:52 PM   #14022
T.K.
很黃很暴力

擺明換手啦

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 04-19-16, 08:09 PM   #14023
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
補充
呢隻係可脫的 聽聞
引用:
作者: gingq7 查看文章
係可脫..隻袖

課少一單就差唔多夠買一隻
http://blog.livedoor.jp/alter_info/a...s/1942872.html

我投降,我投降
我會唔課黎買
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 08:44 PM   #14024
gingq7

再睇真d,背後仲有塊布拆得走,應該係兩隻手連埋背後一齊換,但最神奇係無袖果隻手唔見有接口位
--
幾時有師匠/黑貞德啊
舊 04-19-16, 08:56 PM   #14025
T.K.
很黃很暴力

また、こちらの「セイバーオルタ ドレスVer.」には差し替えパーツが付属致します。
一点目はこちらの、ボレロ無しの姿です。

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 07:16 AM

手機版 | APP版