Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-27-12, 12:17 PM   #1026
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
Membership
Initially, guilds can include up to 50 members across any number of home worlds; this can be increased up to a limit of 500 members for guilds that meet relevant requirements. However, members can only participate in WvW together if they belong to the same world.

To join a guild, open the guild panel, choose the "management" tab, select the guild from the list, and press the "Join Guild" button. Players can accept invitations to multiple guilds. To decline an invitation or leave a guild, select the guild and choose, "leave guild."

所以基本上係係邊個world都得. 我已經join 左個公會係hod, 但係我隻char 家陣係darkhaven

如果到今晚都冇人認投就我開個公會啦. 前題係如果個system function緊0既話, 擒日join 個公會都join左成個鐘先join到, 想開個公會仔俾自己圍內玩都開唔到, 禁極個制都冇反應

舊 08-27-12, 12:35 PM   #1027
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
5人團其實組左隊
只要係同一地圖就可以JOIN IN傳去同一個OVER FLOW
多過5人就...

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:45 PM   #1028
ys10
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 小白熊 查看文章
lv9 Asura Ranger 搵人一齊升 level
一齊玩呀~
lv17 asura ele
HOD server
player name: Yeung
ys10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:51 PM   #1029
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: minekaoru 查看文章
有咩問題
BWE時都係咁係公會頻傾計冇問題
現正嘗試update driver 睇下有冇幫助(我用560ti)
以前好多game 打中文會hang機的.....有d野可能有人係 beta report 先改~ (當然我自己未試過係英文game 打中文....)

舊 08-27-12, 12:52 PM   #1030
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 代官 查看文章
5人團其實組左隊
只要係同一地圖就可以JOIN IN傳去同一個OVER FLOW
多過5人就...
可以叫第6 個加其中一個做fd. 跟住其餘4個team member 是旦一個 quit 隊, 比第6個join in 入team 就ok.
如此類推咁分team. 但前提下最好至少 team leader 都入哂RC 開mic, 如果唔係team 與 team 好易走散.
昨日我地公會就係咁三十幾人一齊去 jumping puzzle.

要留意如果唔係同一個map 就算一齊overflow 都不能 join in.

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 08-27-12 12:55 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:59 PM   #1031
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
我個ranger 在打 my story 時經常死, LVL升得慢, 用劍的攻擊力比弓高太多
pet又係日日死

點先可以升LV 升快D?

舊 08-27-12, 01:07 PM   #1032
Kaede楓

引用:
作者: 怪人 查看文章
我個ranger 在打 my story 時經常死, LVL升得慢, 用劍的攻擊力比弓高太多
pet又係日日死

我都係ranger
揀隻血多D既pet幫手頂一頂會易打D
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 01:11 PM   #1033
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
作者: Kaede楓 查看文章
我都係ranger
揀隻血多D既pet幫手頂一頂會易打D
我LV11打D ice amp, 一下成1XX
我已經用左LV10的armor的了
之後被佢地圍秒

我重有一樣唔多明
就係入左party, teleport時不會一齊, 那麼玩我的personal story時是否會入來一齊幫手?

舊 08-27-12, 01:22 PM   #1034
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
首先,
主要有寫明LV,
比如,
XXXXXXXX(22),
即建議22LV先去打,
1個人打仲是有點難度,
當然是可以接受的情度

我都是ranger,
小心用弓(或者斧頭)引,
遠程的傷害的話沒近武高,
但不如賬表面低,
因為唔少走左狀態傷害,
比如,
我現在短弓1技,
Damage:31,
Bleeding(3s):49,
因為Bleeding可以疊16層,
實際上3秒食得曬,
而且狀態傷害沒物攻那種減算

此篇文章於 08-27-12 01:32 PM 被 slowpoke 編輯。
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 01:25 PM   #1035
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: slowpoke 查看文章
首先,
主要有寫明LV,
比如,
即建議22LV先去打,
1個人打仲是有點難度,
當然是可以接受的情度
通常單拖既話within 兩個lv 都仲勉強ok

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 01:49 PM   #1036
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
pet又係日日死

隻game 升lv已經好易升....
行主線覺得唔夠打就出去四圍行下地圖開下野先......同埋去囉skill point
你行晒個地圖就發現自己lv15~20左架啦

我尋日真係全日淨係係度行地圖同掘礦斬樹.....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 01:54 PM   #1037
slowpoke
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
隻game 升lv已經好易升....
行主線覺得唔夠打就出去四圍行下地圖開下野先......同埋去囉skill point
你行晒個地圖就發現自己lv15~20左架啦

我尋日真係全日淨係係度行地圖同掘礦斬樹.....

如果在同一個地方打怪的確唔容易升的

原來KARMA買到綠裝,
咁真是除的QUEST唔洗打怪了
舊 08-27-12, 01:55 PM   #1038
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
LV唔難升
主要係因為有幾個位密密出Event所以已經唔會慢
採集就難升了....

舊 08-27-12, 01:57 PM   #1039
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

局著要整D自己用唔著既野黎升囉
又衰在佢而家個tradeing未搞掂,D貨真係放唔走.........

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-27-12, 02:05 PM   #1040
slowpoke
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
局著要整D自己用唔著既野黎升囉
又衰在佢而家個tradeing未搞掂,D貨真係放唔走.........

自己折,
反正Monthly Achievements好像要折500個

講到Monthly Achievements,
8月果個我死係Experience Survivor
舊 08-27-12, 02:12 PM   #1041
Sar8
The One

用鐵,木果D已經唔叫難搞
真正難搞係果D皮,布,一來要拆布甲一係就打拆D布料....
煩到嘔
所以我tailor先4lv Orz

舊 08-27-12, 02:17 PM   #1042
再生

註冊日期: Feb 2004
皮同布真喺勁難farm,特別而家無trading post更加喺噩夢

舊 08-27-12, 02:23 PM   #1043
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
自己折,
反正Monthly Achievements好像要折500個

講到Monthly Achievements,
8月果個我死係Experience Survivor
所以我而家咪就係整完跟手就拆左佢囉
完全係燒緊自己D銅、木頭同錢.....

不過叫造係可以有人要lv20打下武防具但自己又唔係鐵匠 咪可以比料我我幫手整下咁

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-27-12, 02:23 PM   #1044
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
用鐵,木果D已經唔叫難搞
真正難搞係果D皮,布,一來要拆布甲一係就打拆D布料....
煩到嘔
所以我tailor先4lv Orz
我就係BWE已經試過發現真係難囉先去做鐵匠

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-27-12, 02:24 PM   #1045
slowpoke
Game Master

引用:
作者: 再生 查看文章
皮同布真喺勁難farm,特別而家無trading post更加喺噩夢
放心,
D麻煩野有都會貴,
尢其是價值高度透明
舊 08-27-12, 02:24 PM   #1046
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
首先,
主要有寫明LV,
比如,
即建議22LV先去打,
1個人打仲是有點難度,
當然是可以接受的情度

我都是ranger,
小心用弓(或者斧頭)引,
遠程的傷害的話沒近武高,
但不如賬表面低,
因為唔少走左狀態傷害,
比如,
我現在短弓1技,
Damage:31,
Bleeding(3s):49,
因為Bleeding可以疊16層,
實際上3秒食得曬,
而且狀態傷害沒物攻那種減算
其實我都係未熟ranger用咩weapon好, 因為ranger 近身個防真係幾普通

weapon + condition damage 係唔係指加bleeding/burning那些damage?

舊 08-27-12, 02:25 PM   #1047
Sar8
The One

我覺得可能轉做珠寶會易升D

另外趁未開trading post留定D布一次過trade哂去換銀幣好過

舊 08-27-12, 02:28 PM   #1048
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

公頻都幾多奸商
尋日真係成日見到D lv14唔係好勁既綠名武器佢地夠膽開價2個銀幣.......
真係心諗,lv14一日就lv20啦,邊有人買丫

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-27-12, 02:39 PM   #1049
再生

註冊日期: Feb 2004
http://www.warlegend.net/level-80-su...izunah-square/
world first 80lvl
耗時約32小時

D人癲架

搭珠寶應該喺最易升因為珠寶無乜rare material同其他crafting重疊

舊 08-27-12, 02:41 PM   #1050
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
pet又係日日死

去捉隻北極熊啦
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
《Guild Wars》vol.2 ( 詳細資料在page.1 ) BlackWing PC電腦遊戲討論版 586 07-21-06 03:01 PM
[PS2]FRONT MISSION 5~Scars of the War圖片及影片,12月29日發售(10周年記念作) 神祕人1號 電視遊戲討論版 74 01-01-06 12:09 AM
《Guild Wars》vol.1 ( 詳細資料在page.1 ) 仁傑 PC電腦遊戲討論版 1001 06-22-05 03:45 PM
有冇人玩 Guild War[E3 beta]? REDRUM PC電腦遊戲討論版 0 05-15-04 06:31 AM
NEW:12月22日-28日 及 12月29日-04年1月4日+1/12 - 月曜版遊戲遊主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 01-16-04 12:30 AM

現在的時間是 08:50 PM

手機版 | APP版