Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-21, 11:38 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
竜とそばかすの姫

星期六開始有院上

台灣好似已經上左...評價.....微妙

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-21, 10:55 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-24-21, 03:07 AM   #3
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今日睇左優先場

點講好呢,個故事係好微妙...

最後個收尾我覺得直情毀左成套作品

剩睇唱歌我覺得OK既

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-21, 06:16 PM   #4
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
SAO+美女與野獸+打鬥+歌唱番
畫面同歌都正嘅

此篇文章於 10-24-21 06:19 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-21, 11:00 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

(為了平,去了長沙環D2個戲院,竟然發現新天地,劃位時以為細場,結果係中場(座位大),樓底高個螢幕唔細,加上座位好坐而且斜度夠,以後有可能都去呢度睇戲)

睇完,理解到o個種微妙,音樂,畫面都係超一流,但個故事真係唔得,至少我由頭到尾都唔知套片個中心係咩

觀後唔知咩

1.根本美女與野獸
2.青梅竹馬的敗北(?)
3.有個IT9真好
4.o個幾個阿蟬既存在意義係咩?

========

最可惜的由始至終都唔理解女主個心境.....

貼埋官方的

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-24-21 11:11 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 10-26-21, 08:29 PM   #6
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
上次睇完未來的未來真係覺得細田唔識講故仔。
咁我仲應唔應該入場睇 ...

舊 11-01-21, 11:42 PM   #7
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
啱啱睇完,細田守寫呢啲美女與野獸式嘅故仔唔係唔好,但應該搵個人幫佢執吓啲故仔結尾。

臨尾個段覺得可以做得更好

總括嚟講:日本警察好廢

邊有可能報咗警之後仲話需要48小時先嚟處理家暴事件?

呢48小時如果嗰兩兄弟比個人渣老竇打死邊個負責呀?

同埋嘅然鈴都已經披露自己係Bell,點解去東京時冇粉絲認得出係佢並幫手救嗰兩兄弟?

同埋警察無能都可以用佢嘅名氣叫網民幫手人肉搜尋,仲快過佢單人匹馬由四國搭車去東京搵兩兄弟

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-21, 01:14 PM   #8
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
睇完....竟然係美女與野獸...

畫面係唔錯但個尾真係唔知點講....

最尾劇透

YT只有4個人睇到幾秒
BELLE冇講點解自己要係U現真身
U入面根本冇人知"龍"發生緊咩事
(虐兒始終係敏感話題)
咁係現實去東京冇人幫都理解既

鈴+忍+惠係3角關係?
睇唔清....

葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-21, 05:58 PM   #9
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
睇完....竟然係美女與野獸...

畫面係唔錯但個尾真係唔知點講....

最尾劇透

YT只有4個人睇到幾秒
BELLE冇講點解自己要係U現真身
U入面根本冇人知"龍"發生緊咩事
(虐兒始終係敏感話題)
咁係現實去東京冇人幫都理解既

鈴+忍+惠係3角關係?
睇唔清....

因為
...
﹝龍﹞現左真身嘛,但主角係用語音同佢通話,無現真身,而且﹝龍﹞唔信女主角,因無無現真身,得聲音…

我覺得超好睇,至少聲音、畫面夠享受。
故事ok,我覺得無bug。

個尾無問題呀,呼應返之前兩件佢做唔到,同唔明既事。

此篇文章於 11-03-21 06:00 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-21, 10:09 AM   #10
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
message好直接,有少少似舞台劇/音樂劇嘅節奏所以唔係個個人啱睇
由手機版發出
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:53 AM

手機版 | APP版