Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-19-19, 01:11 PM   #1526
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
即係.....?
陽光司法掛
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 01:37 PM   #1527
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實細心睇下twitter D五毛或者憤青小粉紅
最鐘意講既就係 你地搞咁多野係影響唔到中國
講穿左就係其實係佢地心底認定左做咩都無用,所以應該咩都唔做,或者決定join them
所以佢地亦唔想香港反抗到,因為香港反抗到佢地就無得再催眠自己
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 02:22 PM   #1528
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
即係.....?
老一輩就唔講

帝吧班90後光速被起底後

乜叉都可以睇晒
他們之前好似覺得毫無問題就知他們應該連何謂私隱都完全不理解

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 03:15 PM   #1529
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
老一輩就唔講

乜叉都可以睇晒
Oh...... I see.

認同, 似乎佢地同細到大都冇乜呢D人權觀念.

舊 08-19-19, 03:46 PM   #1530
Tano
嫑憅

引用:
Oh...... I see.

認同, 似乎佢地同細到大都冇乜呢D人權觀念.
因果由國吧

又何只人權,
只能證明國民教育有幾"成功"

反觀大不列癲其實都花了一世紀時間灌輸

雖然現今資訊發達,
不過深信掛上"蚛蟈特色"就大過一切法則的幗民係香港人口比例都每增加中

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-19-19, 03:57 PM   #1531
wing
格鬥低手

引用:
因果由國吧

又何只人權,
只能證明國民教育有幾"成功"

反觀大不列癲其實都花了一世紀時間灌輸

雖然現今資訊發達,
不過深信掛上"蚛蟈特色"就大過一切法則的幗民係香港人口比例都每增加中
細路來講, 呢個比例會加得慢D. 但中年以上o既, 呢個比例真係增長得好快.

舊 08-19-19, 03:58 PM   #1532
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

打環時傅國豪既拉得, 打中國公安輔警既無事.

一上庭就見光
舊 08-19-19, 04:02 PM   #1533
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
平平安安回家去w

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 04:40 PM   #1534
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
香港老一輩都好多冇人權自由法治觀念啦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-19, 04:51 PM   #1535
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 真!DC 查看文章
香港老一輩都好多冇人權自由法治觀念啦
由手機版發出
因為佢地既童年好多都係中華民國或中華人民共和國裡面成長, 由細到大都係受八國聯軍果套扭曲既世界觀所影響.

佢地對現今世界既理解, 同現時既中國人唔會有好大既分別.

此篇文章於 08-19-19 08:54 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 08-19-19, 09:48 PM   #1536
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
老一輩就唔講

乜叉都可以睇晒
活在伊甸園既人又點會覺得裸體係羞恥?
只有食左智慧果實既人類,先會明白私隱既可貴呀。

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 10:03 AM   #1537
Tano
嫑憅

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
活在伊甸園既人又點會覺得裸體係羞恥?
只有食左智慧果實既人類,先會明白私隱既可貴呀。
相信要去到世界屋脊西藏至稱得上最接近可以叫伊甸園
最起碼空氣質素

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-20-19, 11:46 AM   #1538
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
TKO凌晨斬人單野我相信都係講拉唔到人

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 12:55 PM   #1539
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
TKO凌晨斬人單野我相信都係講拉唔到人
正確一點係當事人無報警
根本都無開file 跟進
所以不存在拉唔到人

舊 08-20-19, 02:28 PM   #1540
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
正確一點係當事人無報警
根本都無開file 跟進
所以不存在拉唔到人
咁大件事入哂 icu 又信報記者又有 CCTV, 應該無人報都會做o野吧...

舊 08-20-19, 03:11 PM   #1541
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: martinnitram 查看文章
咁大件事入哂 icu 又信報記者又有 CCTV, 應該無人報都會做o野吧...
射爆眼
邊單唔大,邊單無目擊者,邊單拉到人

舊 08-20-19, 04:02 PM   #1542
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: martinnitram 查看文章
唔好話入ICU,死晒都唔會查,你以為咩人掌管緊警權?

舊 08-20-19, 04:10 PM   #1543
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
岩岩羅湖拉到人元朗單野又唔見你咁快

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 04:29 PM   #1544
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
一名被捕長者在北區醫院獨立病房被軍裝警員虐打,警方在今日例行記者會證實,已經拘捕兩名涉案警員,他們涉嫌襲擊致造成身體傷害罪,警察公共關係科總警司謝振中稱,警方不會姑息任何暴力行為,特別是涉及警員知法犯法,「對個別案件唔會縱容,警方必定會依法辦事,絕不偏私」。他又表示六月底接到事主兒子的投訴,但投訴警察課之後一直未能聯絡事主及家人,到今日看到相關片段,認為事態嚴重,交由新界南重案組刑事調查。

謝振中又表示,昨日凌晨將軍澳斬人案,警方凌晨 1 時 26 分接報,警員 1 點 40 分到場,警方下午在羅湖拘捕一名 50 歲涉案男子,案件列作傷人處理,謝振中重申,警方不接受任何暴力行為,無論涉案人和疑犯有何背景,都會不偏不倚跟進。

https://thestandnews.com/politics/%E...UnbAelOPRNTZDs
即係..... 唔搵議員搞大件事, 就認為事態唔嚴重, 唔洗跟進啦

對 popo 無乜期望, 不過可唔可以唔好咁搞笑
舊 08-20-19, 04:32 PM   #1545
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
即係..... 唔搵議員搞大件事, 就認為事態唔嚴重, 唔洗跟進啦

對 popo 無乜期望, 不過可唔可以唔好咁搞笑
應該唔關議員事. 721到依家, 有邊單冇搞大?

應該係呢D散仔雜卒全部expendable , 佢地唔care, 反正對高官無影響, 不妨交幾個人來平民憤, 等之後遊行人數少D, 又容D在9 月/10月前交功課.

但721/北角呢D涉及警隊中高層, 冇咁易交人.

舊 08-20-19, 04:40 PM   #1546
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
應該唔關議員事. 721到依家, 有邊單冇搞大?

應該係呢D散仔雜卒全部expendable , 佢地唔care, 反正對高官無影響, 不妨交幾個人來平民憤, 等之後遊行人數少D, 又容D在9 月/10月前交功課.

但721/北角呢D涉及警隊中高層, 冇咁易交人.
你意思元朗,北角黑社會係警隊中高層
應該唔會少人,咁樣就平到,本身就藍啦

此篇文章於 08-20-19 04:44 PM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 04:45 PM   #1547
wing
格鬥低手

引用:
你意思元朗,北角黑社會係警隊中高層
你覺得幾個散仔可唔可以令警署落閘? 證據咁多, 都仲可以唔告D白衫, 散仔有冇咁把炮? 同黑社會打交道果D, 配合成咁, 唔會只係散仔掛. 721令社會咁大反應, 民意一面倒, 如果交幾個散仔就可以平息民怨, 林鄭一早做左.

舊 08-20-19, 04:48 PM   #1548
wing
格鬥低手

引用:
應該唔會少人,咁樣就平到,本身就藍啦
唔係講笑, 就算扣左五毛, 香港其實都唔少藍色人

舊 08-20-19, 05:39 PM   #1549
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實細心睇下twitter D五毛或者憤青小粉紅
最鐘意講既就係 你地搞咁多野係影響唔到中國
講穿左就係其實係佢地心底認定左做咩都無用,所以應該咩都唔做,或者決定join them
所以佢地亦唔想香港反抗到,因為香港反抗到佢地就無得再催眠自己
由手機版發出
同意

鄭立有篇類似既分析
https://thestandnews.com/politics/%E...F%8D%E6%8A%97/
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-19, 06:59 PM   #1550
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Delete

此篇文章於 08-21-19 11:52 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版