Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-21-10, 02:53 PM   #226
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
風回路轉

謎中謎,想不到會有兩把MONADO...

e幾段好好睇,真係好過好多畫面靚但劇情公式ge rpg

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-10, 03:54 PM   #227
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
開晒主角5行skills
不過其他人最尾果個好似好難開

此篇文章於 06-21-10 04:02 PM 被 Gashapon™ 編輯。
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-10, 04:44 PM   #228
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: CardGameDan 查看文章
原來咁做先至係英雄
英雄中英雄,好似"真男人"都係咁樣

舊 06-21-10, 04:56 PM   #229
~ViVi~

引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
開晒主角5行skills
不過其他人最尾果個好似好難開
我都係開左主角咋...
其他都要打8xlv怪先開到,我而家先72lv

舊 06-21-10, 05:32 PM   #230
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
想講講本來沒打算入這隻遊戲,
如果不是由這裡得知這遊戲不俗,
根本沒打算入來玩,
近十年來日式JRPG 系統、劇情等RPG 最重元素每況越下,
如果TO 系列不是可以戰鬥中可四打一定不會入,
真係沒那幾隻JRPG 真係好玩。

十年前開始接觸起Online RPG,
到近年開始玩西方RPG,
就發覺JRPG 無論自由度、尤其系統上真的很差,
近年比較有創造性要講FF 12,
這遊戲評價雖然兩極,
除了路人主角、劇情太普通外,
很多方面Xenoblade 有些其影子。

玩了20小時左右,
時間上不算多,
整體評價暫不能說,
但好幾年沒試過玩JRPG 可以好玩到唔停手 ,
如果不是打了Mario galaxy 2 242星 先玩這一隻,
我想SMG 2 可能會給我放在一旁﹗

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 06-21-10 05:45 PM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-10, 06:39 PM   #231
Ammonium
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
關於接任務彈心心加好感度,我最初以為對象係內定嘅,原來係玩家操作緊邊個角色接任務,就增加該角色同其他角色之間嘅好感度,咁都好,原本我仲愁緊點樣快啲增加主角與長槍姐姐之間嘅好感度(為咗啲絆點同某任務...)

另,玩玩下又動起泳裝嘅邪念,上次就由得頭手腳裝備繼續礙眼,不過今次長槍姐姐吸引力高太多啊,就想啲頭手腳裝備咗都好似冇裝備咁,於是乎試咗好多,先發現有swimmer開頭嘅套裝,真係裝備咗都唔多覺,太好了
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-10, 09:02 PM   #232
RPG之鬼

想問問
kizuna talk的是不是一定要果種好感度先至有得發生?還是高過要求都可以發生?

舊 06-22-10, 01:28 AM   #233
Y.Bird
度日如日

女槍手白技有何用(即是普通角色儲滿必殺技),
用完後都唔覺有突別...?

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 06-22-10 01:36 AM 被 Y.Bird 編輯。
舊 06-22-10, 01:35 AM   #234
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
女槍手白技有何用(即是普通角色儲滿必殺技),
用完後都唔覺有突別...?
用黎cool down支槍
只要唔over heat,就可以一路用skills

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 01:36 AM   #235
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: Kello820 查看文章
用黎cool down支槍
只要唔over heat,就可以一路用skills
Thx~

另請求支線任務攻略網站Link,
日文網站都沒問題。

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 06-22-10 04:40 AM 被 Y.Bird 編輯。
舊 06-22-10, 02:09 AM   #236
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
想問問
kizuna talk的是不是一定要果種好感度先至有得發生?還是高過要求都可以發生?
過左都可以發生

終於玩到去個矮人村,洗唔洗咁大丫,行完一轉經驗值夠我升一個lv
突然加入王女同勇者搞到唔想升好感度,之前入親同伴就好有愛咁升到佢地可以基友對話

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 03:21 AM   #237
Ammonium
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
玩玩下心血來潮,想睇返啲角色最初嘅衣着係點,點知自己開頭手多多賣咗一部份,網上查下有冇得攞返,先知道原來ライン嘅初期裝備只此一套,賣咗就冇,連2周目都攞唔返...究竟邊個整埋呢啲衰嘢呀,定係因為我第一次玩可以換裝嘅RPG呢...
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 04:37 AM   #238
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: Ammonium 查看文章
玩玩下心血來潮,想睇返啲角色最初嘅衣著係點,點知自己開頭手多多賣咗一部份,網上查下有冇得攞返,先知道原來ライン嘅初期裝備只此一套,賣咗就冇,連2周目都攞唔返...究竟邊個整埋呢啲衰嘢呀,定係因為我第一次玩可以換裝嘅RPG呢...
好在我無賣過,
一見有紙娃娃就沒打算賣。

另外問有時鐘支線任務就是有時限的任務嗎?

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 06-22-10 04:40 AM 被 Y.Bird 編輯。
舊 06-22-10, 01:35 PM   #239
nick

引用:
作者: Y.Bird 查看文章
好在我無賣過,
一見有紙娃娃就沒打算賣。

另外問有時鐘支線任務就是有時限的任務嗎?
我賣晒
係呀~有夜晚限定,雷雨限定之類

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 02:54 PM   #240
Gashapon™

一粒mega heat左既lv6原來岩岩係加到上限(加%果d,加數值去到100)

此篇文章於 06-22-10 03:21 PM 被 Gashapon™ 編輯。
舊 06-22-10, 03:06 PM   #241
RPG之鬼

有關巨神胎內攻略

依家唔知要點樣先可以找到果有翼女,佢果4隻野好難搞,已經派了公主,但係都唔掂,仲大問題係對方物攻很強,而四周行差少少又會扣血……還是LV72還未夠?

舊 06-22-10, 03:16 PM   #242
~ViVi~

引用:
有關巨神胎內攻略

依家唔知要點樣先可以找到果有翼女,佢果4隻野好難搞,已經派了公主,但係都唔掂,仲大問題係對方物攻很強,而四周行差少少又會扣血……還是LV72還未夠?
打法
lv76完勝左...好似唔駛2min.....陣容一定要魔法為主,我果場用王女,男主角,槍女,但最後發現男主角直情唔出都得,用矮仔一定仲快打完....
一開場王女衝去四隻野中間冰火全體,再毒一隻,因為王女把仗本身毒,炎熱強化50%....好似未出第二round佢地就死哂.....至於打阿哥...佢好似有招乜鬼element強化.....應該連王女d魔法都強化埋....招招都萬萬聲咁扣.......槍女全場好似回左一次血就散場

不過我第一次打用物攻隊係光速被全滅的

btw,拎左主角,阿哥同王女第5性格...
王女果個quest 77lv打贏左86lv,全靠矮仔一個打,原來佢真係好鬼勁
不過打左半粒鐘

舊 06-22-10, 03:22 PM   #243
Gashapon™

引用:
有關巨神胎內攻略

我74去打無死過,次次岩岩好補到血,不過王女我自己用
舊 06-22-10, 03:26 PM   #244
~ViVi~

王女用黎打大佬基本上冇得唔自己用...平時打怪因為要加好感我擺左佢入隊電腦用.....
成日都係企到老遠放兩三粒element就唔郁....仲要果個距離係遠到加唔哂全隊人

舊 06-22-10, 03:39 PM   #245
Gashapon™

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
王女用黎打大佬基本上冇得唔自己用...平時打怪因為要加好感我擺左佢入隊電腦用.....
成日都係企到老遠放兩三粒element就唔郁....仲要果個距離係遠到加唔哂全隊人
電腦用王女特別雞,用其他人都無問題
佢唔受lv影響命中,平時越級打怪都靠佢
舊 06-22-10, 03:45 PM   #246
~ViVi~

魔法受命中影響架,我77打86果場矮仔d魔法不停咁俾隻怪resist,
不過就一定冇物攻狂miss咁誇張

果場用魔法大概有三成命中....
但物攻我用男主角數住劈三十幾刀先中一刀,仲要果刀一定係guard左ge

此篇文章於 06-22-10 03:47 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 06-22-10, 03:55 PM   #247
Gashapon™

中到就扣過萬,都叫有d希望打得下
有無打到主角招背斬既上級書?
舊 06-22-10, 04:32 PM   #248
~ViVi~

引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
中到就扣過萬,都叫有d希望打得下
有無打到主角招背斬既上級書?
一本都冇...矮仔同麻甩佬就大把
我已經o係胎內loop漢字怪跌四五個金箱sl都係唔見有男主角上級書

舊 06-22-10, 04:35 PM   #249
Gashapon™

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
一本都冇...矮仔同麻甩佬就大把
我已經o係胎內loop漢字怪跌四五個金箱sl都係唔見有男主角上級書
男主角我打到4本,同果堆怪應該都係出果堆書,應該要轉區打先齊到

此篇文章於 06-22-10 04:39 PM 被 Gashapon™ 編輯。
舊 06-22-10, 04:36 PM   #250
~ViVi~

邊度打?
胎內我真係sl左過百次都未見過男主角

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 10:40 PM

手機版 | APP版