Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-11, 10:33 AM   #101
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 沙翁 查看文章
希望今集story mode少d道風口就夠
我最希望佢減少重復出入同一個地點的次數.

舊 01-28-11, 01:38 PM   #102
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: wing 查看文章
no la....

就算唔睇攻略, 其實都並非真係咁難, 因為有地圖話你知未解的謎題係exactly邊度, 而真正唔易解的謎題, 我覺得真係只有某個chamber內收得好埋的一個spirit石碑. 我因為懶所以睇youtube, 但如果有心唔靠攻略, 俾d心機花d時間周圍撞其實唔係真係好難. 如果你都解o西謎題, 應該會明白我想講乜.

果d 咩freeflow 40 combos, perfect combo, 其實只要練習下, 再搵一版適合的關, 要拿到都唔難.

我認為真正難o既係challenge mode.... 果d打鬥.....或者你係高手可以輕易解決, 但我睇埋好多攻略同心得, 練左好耐試左無數次, 都輸在 shock ans awe (extreme) 呢版, 莫講話要拿到好成績了.
個地圖指示個位只係好粗略
實際位置仲有好多高低位同野會遮住
你唔係下下咁易睇得到
有D問號係要下去特定位置同角度先睇到
你懶睇youtube
係唔會明所有野自己摸係會哂多好多時間
記得有個謎語係要影某忽地面
我都係少少撞彩先發現到

我已經係超有心機想所有謎語人既野都親手去解
但最終都發現有一副牙齒
係有地圖睇都搵極都搵唔到
上網見好多人都係問呢副牙齒係邊
成隻game我係敗係一副牙齒度要睇一次攻略

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知

此篇文章於 01-28-11 01:41 PM 被 shodanng 編輯。
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-11, 10:23 PM   #103
wing
格鬥低手

引用:
作者: shodanng 查看文章
你懶睇youtube
係唔會明所有野自己摸係會哂多好多時間
記得有個謎語係要影某忽地面
我都係少少撞彩先發現到

我已經係超有心機想所有謎語人既
我試成2粒鐘後真正冇心機再諗然後找youtube的, 只有1個謎題, 就係某chamber 一個hidden 在石壁後的石碑.

其餘謎題, 包括所有joker牙都係自己解. (不過我真係唔覺 得joker牙難找)

老實講, 要解o西所有謎題的難度, 真係唔算太高, 就算我睇youtube果個, 都唔係mission impossile. challenge mode果d, 係你睇完攻略睇完片都唔會自己解到. 呢d先係真正高難度.

我唔係話解o西謎題好易, 事實上Abandoned Chamber 果幾個謎題我都用左唔少時間. 我只係想指出, 我覺得challenge mode全部關要拿3隻蝙蝠比解o西所有謎題要難好多倍.

我成隻game用左70+個鐘, 扣左中bug洗save重打果幾粒鐘, 爆機同解o西謎題只用左接近一半時間, 其餘係練combo, 最後都只有幾關較易的關可以拿到滿分果級. 但一睇leader果d天文數字分數, 就知道人地技術俾我好幾十倍. shock and awe extreme 我直情過都過唔到.

我都想問問... 你有冇解埋challenge mode果d? shock and awe extreme你練左幾耐? 你應該係動作game高手, 好難明白我呢d手殘人士打唔過動作版的情況.

此篇文章於 01-28-11 10:46 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-11, 11:21 PM   #104
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
呢隻Challenge mode 要高分真係好難
但要攞哂三隻蝙蝠就唔算太難
上集如果長番D就好
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-11, 05:31 AM   #105
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
呢隻Challenge mode 要高分真係好難
但要攞哂三隻蝙蝠就唔算太難
上集如果長番D就好
引用:
我都想問問... 你有冇解埋challenge mode果d? shock and awe extreme你練左幾耐? 你應該係動作game高手, 好難明白我呢d手殘人士打唔過動作版的情況.
覺得白金/全成就難既朋友有冇多用蝙蝠標?
打高分既key黎
起手快+硬直少+同時打3個人+對面即down

長番d係好,不過都要睇下長係邊度
d迷語問號我覺得實在係太多
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-11, 07:44 AM   #106
wing
格鬥低手

引用:
d迷語問號我覺得實在係太多
問號我又唔覺太多.... 印象覺得煩o既, 只得鐘樓同abonded chamber果2個, 其實印象中都好快搞掂.

.... 不過我又少用蝙蝠鏢.... oh... 原來呢個係key. 可惜隻game已賣, 冇得試tim.

舊 01-29-11, 11:00 AM   #107
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
覺得白金/全成就難既朋友有冇多用蝙蝠標?
打高分既key黎
起手快+硬直少+同時打3個人+對面即down
反而我好少用蝙蝠標
成日驚會甩combo
通常都係一開始用完之後就唔用
除非有大大隻撞埋黎先用
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-11, 02:51 PM   #108
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
咁我係咪應該買番隻嚟玩下呢...
但係我係鐘意白金個D人...驚會玩到好"mun"
2,3月又多game到爆...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-11, 08:31 PM   #109
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
我試成2粒鐘後真正冇心機再諗然後找youtube的, 只有1個謎題, 就係某chamber 一個hidden 在石壁後的石碑.

其餘謎題, 包括所有joker牙都係自己解. (不過我真係唔覺 得joker牙難找)

老實講, 要解o西所有謎題的難度, 真係唔算太高, 就算我睇youtube果個, 都唔係mission impossile. challenge mode果d, 係你睇完攻略睇完片都唔會自己解到. 呢d先係真正高難度.

我唔係話解o西謎題好易, 事實上Abandoned Chamber 果幾個謎題我都用左唔少時間. 我只係想指出, 我覺得challenge mode全部關要拿3隻蝙蝠比解o西所有謎題要難好多倍.

我成隻game用左70+個鐘, 扣左中bug洗save重打果幾粒鐘, 爆機同解o西謎題只用左接近一半時間, 其餘係練combo, 最後都只有幾關較易的關可以拿到滿分果級. 但一睇leader果d天文數字分數, 就知道人地技術俾我好幾十倍. shock and awe extreme 我直情過都過唔到.

challenge mode個D我無煲呀
睇到人地D時間就知自己唔駛哂時間挑戰啦
睇Youtube有段片
佢用妙用D裝備可以極速過關都睇到我O嘴

其實係隻game D動作做得連貫
又算易操作
我自問動作game只係中級玩家
比新手苦手好DD咁解

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-11, 08:16 AM   #110
wing
格鬥低手

引用:
作者: GP03D 查看文章
咁我係咪應該買番隻嚟玩下呢...
但係我係鐘意白金個D人...驚會玩到好"mun"
如果為左呢個原因而放棄一隻好game, 我會覺得可惜.

玩game o者, 又唔係玩achievement.

舊 01-31-11, 08:17 AM   #111
wing
格鬥低手

引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
反而我好少用蝙蝠標
成日驚會甩combo
通常都係一開始用完之後就唔用
除非有大大隻撞埋黎先用
我都係.... 仲有飛抓, 基本上一個combo內我最多用一次.

舊 02-03-11, 08:17 AM   #112
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
幾張screenshot
http://www.vg247.com/2011/02/02/quic...ing-beautiful/

遊戲世界比上集大5倍
http://www.vg247.com/2011/02/01/rock...arkham-island/
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-11, 10:43 AM   #113
wing
格鬥低手

引用:
作者: ahleung 查看文章

唔...... 反正必買, 依家睇少d, 玩果時多d驚喜

舊 02-15-11, 01:07 AM   #114
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Rocksteady: Arkham City is single player only
http://uk.ps3.ign.com/articles/114/1149377p1.html
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=421688
引用:
IGN: Now, give us a Valentine's Day gift and tell us SOMETHING about multiplayer. You know that the couple that plays together stays together – and that works for friends or significant others. What's going on with multiple players in Arkham City? Co-op? competitive? We must know!

Sefton Hill: There have been a number of rumors circulating about a multiplayer mode in Batman: Arkham City so let me start by saying, once and for all, that Batman: Arkham City is a "single-player only" experience.

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-11, 01:11 AM   #115
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

[IMG]http://i.imgur.com/QZ2tl.jpg[ /IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/bEnAu.jpg[ /IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/IumFo.jpg[ /IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/aYMHg.jpg[ /IMG]

此篇文章於 03-16-11 10:03 PM 被 neo2046 編輯。
舊 03-12-11, 12:10 AM   #116
ahleung
The One
Bannnned

10月下旬發售
http://www.joystiq.com/2011/03/11/re...pe-october-21/
舊 03-12-11, 02:20 AM   #117
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
下集版圖大左 唔知有無蝙蝠車或蝙蝠戰機玩呢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-11, 08:55 PM   #118
宇宙人
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
想問一下正反派各有什麼人,有什麼道具用.......

宇宙人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-11, 12:30 AM   #119
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: ahleung 查看文章
WOWO
終於有發售日期
十分期待

舊 03-15-11, 08:51 PM   #120
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

《蝙蝠俠:阿卡漢城市》釋出印象插畫 一窺本作藝術風格
http://gnn.gamer.com.tw/8/51748.html

New Screenshots and Details
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=424129

此篇文章於 03-15-11 08:55 PM 被 neo2046 編輯。
舊 03-16-11, 05:54 PM   #121
ahleung
The One
Bannnned

gameplay video
http://www.ign.com/videos/2011/03/15...a-hero-trailer
舊 03-16-11, 10:04 PM   #122
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

This Ain't No Place for a Hero Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=xlET0kb5pmw
引用:
舊 03-17-11, 05:00 AM   #123
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
two face
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-11, 03:24 PM   #124
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
上天入地
好多野玩咁, 其實係GOTHAM GTA( 車同飛機希望有得用,地圖咁大無得用,好似好怪)

高空落地係大範圍技?? 個pose 好鬼有"人肉iron man" feel

此篇文章於 03-17-11 03:31 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-11, 07:05 PM   #125
王小虎

註冊日期: Apr 2002
http://arkhamcity.co.uk/viewtopic.php?f=4&t=2516

Penguin
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Batman - The Dark Knight Rises W!LL 電影版 974 12-10-16 10:09 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
2010 南非世界盃 討論區 泰利 國家隊討論區 8563 07-31-10 01:02 PM
[ETC] Grand Theft Auto: Harbour City Leaked 神祕人1號 電視遊戲討論版 3 04-01-09 08:45 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 04:03 AM

手機版 | APP版