Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 773 1273 1673 1723 1763 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1783  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
gingq7 05:25 AM 09-29-19
終於打埋神祖,
用大腿黑周那, 加梅林和貞德, 竟然可以磨完佢第三條血的十次無敵後, 無死人下擊殺
摸熟左神祖個技能組後, 真係要NP有NP, 要HP有HP, 要加攻有加攻, 羅馬真係一視同仁

感覺上今年總體比以往都易打, 可能係今年出了黑周和贏政兩大OP角色

另外, 同意樓上, 今年的每一關只要摸熟左個機制, 就不太吃牌運

我既評價都係同以往每一年一樣, 一年只得7關實在太少, 每一個活動最後的高難關應該都要有同級數的設計才對,
而家既普通高難關真係接近hea做, 設計深度比呢7關超高難關差了幾皮
LordofNightmare 12:30 PM 09-29-19
諗住突夠4張轉番wcba貓耳弓去升極地衫,點知好彩到打唔夠半日就跌多張又要玩番爆爆ea~~
依家一場+11,一個金果就肯定夠開1箱,現在195箱左右
極地得lv8咋,幾時先升得爆...
蛋撻王子 12:15 AM 09-30-19
今次摸唔明羅馬個RULE
最後上網抄功課過左
都係唔識打

今次最唔識打係三姊妹
真係勁麻煩
打機無乜sense唔太識打呢d高難關

另外今次打得好少箱
其實都好蝕
不過撞正自己無時間...真係可惜
自己好多素材其實都好缺
GN00508771 06:32 AM 09-30-19
作者: 蛋撻王子:
今次摸唔明羅馬個RULE
最後上網抄功課過左
都係唔識打
大約係咁
神祖每回合會對有「特性:羅馬」既角色上BUFF(不論敵我)
對來自「特性:羅馬」既攻擊有著特防狀態
第1234のローマ 每回合攻擊完後會睇場上有幾多「特性:羅馬」既角色而縮短發動所需回數(又是不論敵我)+每殺一隻卒就可以增加佢發動所需回數
我方被附加既「特性:羅馬」當成弱化狀態、可消除
唔好俾佢開到第四のローマ、一開就唔該重打

攻略法多數分兩種
一係用劍職AOE 一邊清卒一邊上BUFF一邊磨死佢
一係就單體劍職 只上我方既BUFF 速戰速決 (首選武藏 因為有無敵貫通 唔使理佢戈10次無敵)
digiharuka 08:06 AM 09-30-19
抄功課用棉被王+武藏 雙倍攻打下去, 示巴2.0?
LordofNightmare 12:33 PM 09-30-19
好過示巴好多,羅馬啲機制全部睇回合數,示巴全部random嚟
the fool 01:06 AM 10-03-19
イベ乙
之前計錯數,而家計應該得38箱...浪費左太多時間去打高難(尋日先清到最後三關高難):
雖然有大腿lv100寶5神阿周那過左,但ジャガーの国依然係我最討厭o既一關
道化師,彗星都係用朕去磨瓜對面
勇者伝説前面用玉明唔難,但一去到四天王就即刻難好多,尤其隻眼一下魔放寶具都打唔底,仲要全體無敵貫通,反而條龍唔算太難
神祖好彩有lv100寶5武藏大腿(雖然自己都睇漏對面無敵用左寶具差d炒車)
大耳窿士巴女王自己無留意還債,結果成日俾對面爆瓜
狂X尋晚最後先過到,原來用朕明梅係可以完封對面

P.S:隻羊d對白好正
the fool 01:07 AM 10-03-19
作者: gingq7:
15箱路過
開箱果堆素材完全唔缺, 結晶亦用到剩個位數(由開服以來的結晶我應該拎齊)
完全唔明點解你地要農到成100箱, 你地好多隻技9/9/9咁?
可能我懶,結晶仲有30粒但好多素材都好缺
我fd list入面有兩個都話目標係200箱
作者: gingq7:
感覺上今年總體比以往都易打, 可能係今年出了黑周和贏政兩大OP角色

另外, 同意樓上, 今年的每一關只要摸熟左個機制, 就不太吃牌運

我既評價都係同以往每一年一樣, 一年只得7關實在太少, 每一個活動最後的高難關應該都要有同級數的設計才對,
而家既普通高難關真係接近hea做, 設計深度比呢7關超高難關差了幾皮
狂阿周那同朕真係勁到唔正常,如果無呢兩隻我諗我今年過唔到大河同狂X

可能一般高難o既報酬都係結晶所以佢唔會set得太難(設計深度就...)不過可唔可以唔好逼哂落同一個event度,打得好辛苦

作者: 蛋撻王子:
今次最唔識打係三姊妹
真係勁麻煩
打機無乜sense唔太識打呢d高難關
打機無乜sense+1
最重要係成日睇漏野同做錯野(雖然好彩過到)
GN00508771 02:07 AM 10-03-19
最後兩日唔想打
220收工

見人1000、2000、3000
戈d真係想問佢地點打⋯
鈴蘭 02:08 AM 10-03-19
朕係完全唔會後侮幫D卡裝晒勁Code既角色
digiharuka 10:35 AM 10-03-19
107.5箱, 第三節旅行中都刷不了 (100箱達成可以了)
=====
超高難了1解了機制是沒問題的....
LordofNightmare 07:07 AM 10-04-19
227箱...

最後兩日計過啲鏡夠升晒所有英靈,即刻無心機刷。
剩90金果等聖誕再癲過
pet3 07:25 PM 10-07-19
作者: GN00508771:
国別で見ると日本が約81%、中国が8%、アメリカが5%と続いており、またAppStoreでは3位、Google Playでは1位になったとのことです。

81同8同5⋯⋯

超越了
the fool 01:51 AM 10-10-19
仲以為今日又係強化任或幕間,估唔到過兩日復刻oniland
下星期四擊退戰,希望隻boss可以捱到一日
digiharuka 07:48 AM 10-17-19
2200萬條
有蛋蛋掉落
GN00508771 09:05 AM 10-17-19
有蛋有火藥
唔打對唔住自己
digiharuka 10:03 AM 10-17-19
現在2.5小時沒了150萬, 即平均 167條/秒
加一倍速度大概凌晨時間才ko

去到第18場才掉第1隻蛋......
======
第39,43,50場再掉, 加多2張禮裝(有什麼用?!), 掉落率和攻略網差不多 (4/50) (但火藥離奇地少)
GN00508771 01:48 PM 10-17-19
火藥差唔多場場跌⋯終於升盡醫神技能

希望隻BOSS捱到我升完小文西(差20隻蛋)
the fool 02:30 AM 10-18-19
蛋我唔缺(因未有人要用)反而釘同火藥要農
gingq7 06:55 AM 10-18-19
打了53場, 金素材,銅素材,績分全農完, 只欠400銀素材就全活動收工
得5粒蛋, 不算很好
不過當打彩鋼都ok

最重要係1T比出面的關易農太多,
出面堆關唔用特攻禮裝根本打唔入, 但一用特攻禮裝就很難3T, 我十分勉強才砌倒一隊3T隊 (陳宮 > 特攻自爆弓 > 特攻boss打手)
seks 10:43 AM 10-18-19
這關1T打錢打素材都一流
GN00508771 11:31 AM 10-18-19
真係要多謝鬼王

小文西 黑周那 醫神 3位要用到蛋蛋升技既角可以升盡哂
LordofNightmare 11:53 AM 10-18-19
我打咗208場,跌夠比以上3位升晒,差伊阿宋同企鵝莉莉嗰36粒

銀銅果清咗倉,唔刷住喇,不有啲後悔唔一開始插盡qp禮裝
digiharuka 12:21 PM 10-18-19
素材QP 都是最左5個箱(有多?) 有素材就無QP, 有QP就無素材...

沒狂周那, 還差4粒小文西醫神310。 伊阿宋?? wwww
極地服這兩次刷果刷到滿了
LordofNightmare 01:17 PM 10-18-19
伊阿宋咪1星劍囉,不過我諗唔會有幾多人會升佢

分數刷到4百萬,3樣料都過3千,基本上插晒qp禮裝會好賺好多,
qp就算再低一場都有一百萬喇
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 773 1273 1673 1723 1763 1767 1768 1769 1770 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1783  ... 最後

返回主題版面