Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36
影音館>播放器討論區 (06)
野良猫 06:00 PM 08-14-19
作者: HAKAIDER:
新SOUNDBAR 係行數碼音訊

PS4 同NS 應唔到好正常
咁唯有再諗下計
野良猫 07:01 PM 08-14-19
再試原來ps4可以直接usb出,只不過mode都要調pc
但直插ns又唔得
X&Y 02:38 PM 08-22-19
NS個usb audio應該係指定型號chip既DDC先support (好似USB-LAN咁)
HAKAIDER 06:45 PM 08-22-19
作者: X&Y:
NS個usb audio應該係指定型號chip既DDC先support (好似USB-LAN咁)
睇返NS 個USB 3.0 出HDMI 情況

可能NS 只係預載左小數牌子chip 嘅driver...............
KUTAR# 02:46 PM 01-09-20
撞鬼,我無啦啦入左 SP2000 黑鋼
anyone 10:46 PM 01-11-20
終於上左黑磚暫時好滿意除左放唔入褲袋
歌絲˙暮斯 09:25 PM 01-13-20
用緊紅色 AK 70M2
KUTAR# 12:07 PM 01-18-20
作者: anyone:
終於上左黑磚暫時好滿意除左放唔入褲袋
下一步上金磚
歌絲˙暮斯 01:19 PM 01-27-20
睇到 SONY ZX507 話用 Android, Stream 好方便, 有 d 想買

由 ZX507 將 d flac stream 去屋企既 2.0 HIFI (by Chromecast & WIFI), 穩唔穩定 ?

以前用 APPLE , 由 IPHONE stream Apple Loss Less 去 2.0 HIFI (by Airplay & WIFI), 係穩定, 乜事都無.

一轉去 Android, 將 flac stream 去 2.0 HIFI (by Chromecast & WIFI), 就好多問題.

斷線, 禁極都無反應, 播放時突然左, 播完一個 file 就停 .etc 乜古靈精怪都有.

咁耐都解決唔到, 局住插 USB, HMI 播放介面就用電話裝 HIFI 廠既自己 app, 但 d app 都好蠢, 唔識分 artist/album/genre, 好唔方便

HIFI 由 yamaha 換左去 onkyo 都係一樣.

呢部 ZX507 會唔會改善或解決到 ?
HAKAIDER 01:42 PM 01-27-20
作者: 歌絲˙暮斯:
睇到 SONY ZX507 話用 Android, Stream 好方便, 有 d 想買
由 ZX507 將 d flac stream 去屋企既 2.0 HIFI (by Chromecase & WIFI), 穩唔穩定 ?
-skip-
基本上..............
任何Android 裝置要藍芽 / wifi 將flac stream 去其他機要穏定只有一個方法
就係開飛行模式..................

因為藍芽 / wifi / 流動電訊三者係會互相干擾
如果行LDAC / APTX HD 玩FLAC 450-900Kpbs 會更明顯
最決絶嘅做法係關上唔用嘅傳送方式

另ZX507 因為行Android 系統
所以用電量好快吓, 基本上要毎日一充
歌絲˙暮斯 03:48 PM 01-27-20
作者: HAKAIDER:
基本上..............
任何Android 裝置要藍芽 / wifi 將flac stream 去其他機要穏定只有一個方法
就係開飛行模式..................

因為藍芽 / wifi / 流動電訊三者係會互相干擾
如果行LDAC / APTX HD 玩FLAC 450-900Kpbs 會更明顯
最決絶嘅做法係關上唔用嘅傳送方式

另ZX507 因為行Android 系統
所以用電量好快吓, 基本上要毎日一充
聽完你聽即刻試左陣,飛行 mode 又真係正常好多

我懷疑 Chromecast 仲有好 software 既問題

呢方面都係 apple 好,雖然 Apple Loss Less 有 destortion 已經足夠理由唔用

即係我 e+ 情況都係得 USB 一條路
由手機版發出
HAKAIDER 06:58 PM 01-27-20
作者: 歌絲˙暮斯:
聽完你聽即刻試左陣,飛行 mode 又真係正常好多

我懷疑 Chromecast 仲有好 software 既問題

呢方面都係 apple 好,雖然 Apple Loss Less 有 destortion 已經足夠理由唔用

即係我 e+ 情況都係得 USB 一條路
由手機版發出
有時未必係Chromecast 問題

有可能係部機個天線設計應付唔到高流量嘅450-900Kpbs 音訊

我係HKEPC 都有個LBT-HPC1000RC 開箱

我由開箱到三個月後先了解點先可以用LDAC 而又唔受干擾

https://www.hkepc.com/forum/viewthre...extra=page%3D1
anyone 08:01 PM 01-28-20
作者: KUTAR#:
下一步上金磚
帶金磚出街一定甩褲所以一開始就無考慮過金
C.Ryo 03:01 PM 01-29-20
個人係輕便優先,由小黑小昇咗做小黑二代,只用4.4,末㷛熟但似乎音汁有潜力一戰大哥黑磚呢
HAKAIDER 09:05 PM 01-29-20
我返而想衝車尾買部A50...............

但部A30 又無病無痛
歌絲˙暮斯 10:41 AM 02-29-20
部 hifi 最近 update 完,電話 chromecast 去 hifi 又正常 wor

R 晒頭
由手機版發出
シェンムー 03:44 AM 03-10-20
好耐無買過新玩具for headfi
黑磚用左兩年幾,夠晒用
反而真係想唔時先的起心肝去cm對UE11
Cm埋就真係功德圓滿

都係果句,我想sony再出discman
如果佢肯再出5k內我都會買
其實日本果邊對出返SACD discman呼聲高唔高?
我覺得好實用
如果佢肯出,我諗我會買多好多SACD
魔法之子 02:45 AM 03-25-20
作者: シェンムー:
好耐無買過新玩具for headfi
黑磚用左兩年幾,夠晒用
反而真係想唔時先的起心肝去cm對UE11
Cm埋就真係功德圓滿

都係果句,我想sony再出discman
如果佢肯再出5k內我都會買
其實日本果邊對出返SACD discman呼聲高唔高?
我覺得好實用
如果佢肯出,我諗我會買多好多SACD
而家已經係hi-res同網上download年代
zx507都係因為串流而轉系統
正常唔會出返呢D野
anyone 06:19 PM 03-25-20
呢個問題就好似叫人出返部用電芯ge player一樣微妙
HAKAIDER 07:29 PM 03-25-20
作者: 魔法之子:
而家已經係hi-res同網上download年代
zx507都係因為串流而轉系統
正常唔會出返呢D野
但重點係玩音樂果班係唔食串流依一套

spotify 個Hi-Res 收費更加係白痴

我一年都買唔到6 隻CD

但你夠膽收我USD 10 一個月 ?!

仲要只係得租借使用權唔係永久擁有權
anyone 08:24 PM 03-25-20
mora果種賣斷都還好
以我理解串流呢種技術本來就係放棄質素去換順暢
咪同hi-res根本相反方向
HAKAIDER 09:17 PM 03-25-20
作者: anyone:
mora果種賣斷都還好
以我理解串流呢種技術本來就係放棄質素去換順暢
咪同hi-res根本相反方向
spotify 唔清楚

Amazon Music 係可以預先下載

同部機offline 左都都可以播到
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36

返回主題版面