Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-28-13, 08:16 AM   #551
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
Riper快手吖嘛,兩斬爆甲斬奪補返,唔計雷電斬奪歡呼動作,真係一秒都唔駛…
thx
尋日試過
可能我唔夠快手,斬緊佢嗰時都仲有機會俾佢反擊到,尤其被圍時

個鋏原來都幾好用,第一下就升人上天
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 08:41 AM   #552
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 野良猫 查看文章
thx
尋日試過

原地儲氣變骹剪剪佢地,好大範圍,兩三次就死

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 09:32 AM   #553
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 野良猫 查看文章
thx
尋日試過

…你好好彩
被圍果陣在下通常都係攞枝棒入MODE亂FING,見到雷電彈開就拉反方向擋,擋完繼續FING,FING一、二秒之後就逐隻斬奪,又或者佢地D劍已經跌晒…

話時話,買埋無限FC,RIPER全開之下,打VH都有D唔知自己玩緊D咩…
其實係咪打完晒VR任務先開VH。

此篇文章於 02-28-13 10:26 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 11:45 AM   #554
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:
唔殺D BOSS劇情點去…
用木刀(無責任亂up)

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:26 PM   #555
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ps399 查看文章
用木刀(無責任亂up)
打到佢地改過自新

舊 02-28-13, 01:24 PM   #556
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:
打到佢地改過自新
三刀0.1%打到天荒地老
以用木刀打狗狗的情況看,不斬開跌落地都會爆炸
可唔可以測試到大佬計唔計KILL?

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 01:32 PM   #557
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
買左D招點出???

舊 02-28-13, 01:35 PM   #558
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 忍者 查看文章
買左D招點出???
睇招list有寫,同埋有d招要唔用副武器先出到
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 04:04 PM   #559
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
爆機
final boss係攪笑角色嗎?a

點解最後係打一副路人臉ge議員ga, 打samuel都好吖
sunny得最後果關出
話說開公司d錢邊度尼?

此篇文章於 02-28-13 04:08 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 05:14 PM   #560
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 真!DC 查看文章
爆機

sunny得最後果關出
話說開公司d錢邊度尼?

覺得好似鋼鍊個GREED
點解每次FINAL都要係METAL GEAR上面隻抽?
(不過今次完全燃唔起)

話說有無人仲記得MGS4 ENDING
SUNNY同個小朋友揮手?

硬係覺好似係比RAIDEN救個細路同一人嚟...
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 05:44 PM   #561
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 真!DC 查看文章
爆機

sunny得最後果關出
話說開公司d錢邊度尼?
開咩公司?sunny?佢唔係工作人員咋咩?
我玩到果度真係好投入劇情
"咪玩啦,用metal gear就殺到我?"
打完metal gear就諗住拖佢出黎處刑,點知
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 06:19 PM   #562
野良猫
肥倫

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
原地儲氣變骹剪剪佢地,好大範圍,兩三次就死
我驚儲氣時已被打

引用:
我仲諗住等睇神人片
用木刀無傷爆R難度添
舊 02-28-13, 06:22 PM   #563
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Kain 查看文章
開咩公司?sunny?佢唔係工作人員咋咩?
我玩到果度真係好投入劇情
"咪玩啦,用metal gear就殺到我?"
打完metal gear就諗住拖佢出黎處刑,點知
ic
因為我見對白"彼女の会社"
發射果幕又好高級咁誤會左

引用:
サニー・エメリッヒ
声 - 井上喜久子[6]
雷電とボリスが「愛国者達」から救出した少女。
ガンズ・オブ・ザ・パトリオット事件以降はオタコンの養子となりエメリッヒの姓を貰う。彼のコネで「ソリス」に入社、権限もある程度ある。4年前と変わらずの嫌煙家。
技術者としての能力は自分一人で飛行機を作れるほどである。
オタコン達から雷電の過去を聞いていたが現在の自分があるのは彼のおかげだと深く感謝しており、自分にとって雷電は「永遠のヒーローだ」と述べている。

此篇文章於 02-28-13 06:25 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 09:28 PM   #564
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
可以打到差唔多剩10%轉木刀打,但都係計殺害

睇片見人試左
海風會成個冰雕咁棟係度,季節風同熱風會冇左屍體

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 10:30 PM   #565
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
終於R難度全S~ 藍色wig實在太BUG了, 最後打Armstrong 個陣趁距回血, 破之, 即刻入blade mode,
結果距由130%血俾我斬到0.1%, 成900 hit = ="

不過手好軟好軟...
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 10:34 PM   #566
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
可以打到差唔多剩10%轉木刀打,但都係計殺害

睇片見人試左
海風會成個冰雕咁棟係度,季節風同熱風會冇左屍體
全程用木刀就唔COUNT架嘞,你試下啦

舊 03-01-13, 02:39 AM   #567
忍者

隻METAL GEAR好難打...得110血又冇藥...
隻GAME有冇左右緊急回避O架??
下下用攻防一體好難避

舊 03-01-13, 03:08 AM   #568
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
隻METAL GEAR好難打...得110血又冇藥...
隻GAME有冇左右緊急回避O架??
下下用攻防一體好難避
攻防一體咪可以左右避囉……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 03:26 AM   #569
忍者

即係冇買O既話就唔駛打??

整D野出黎要人避都唔該係D基本動作可以避到啦下嘛??

舊 03-01-13, 03:32 AM   #570
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Echo01 查看文章
終於R難度全S~ 藍色wig實在太BUG了, 最後打Armstrong 個陣趁距回血, 破之, 即刻入blade mode,
結果距由130%血俾我斬到0.1%, 成900 hit = ="

不過手好軟好軟...
R全s有冇心得?
係唔係全戰鬥都要NO DAMAGE?
咩武器打最好?
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 04:37 AM   #571
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:

ninja run同跳都避到
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 04:42 AM   #572
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:

四足雙刀個隻?

單刀斬用忍者跑避
雙刀斬看時間開擋會擋到(HP扣少許),只是有攻防一體可以直接避開更安全
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 08:58 AM   #573
野良猫
肥倫

試緊easy無傷爆機,好難
成日俾子彈hi中

其實無傷一定full hp?
如果擋住扣血算唔算無傷?
舊 03-01-13, 09:16 AM   #574
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: ↗◤豆腐仔◢↙ 查看文章
R全s有冇心得?
係唔係全戰鬥都要NO DAMAGE?
咩武器打最好?
成個 FILE唔MISS得戰點,唔可以有A

舊 03-01-13, 09:19 AM   #575
神人ではない!新人だ

引用:

冇咁既樹,NINJA RUN+鏟方向啱基本上已經夠避晒(HARD),不過少好多反擊。

不過同現實一樣,俾老闆屈埋牆角爆氣就一定冇得走…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版