Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-20-12, 10:35 PM   #1
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.13《4/5 Rev.4》

現行コンテスト相關

在較大的地圖上查看香港區project diva機台地點(by jki)

想更改自己的資料可以到以下link更改
https://spreadsheets.google.com/ccc?...thkey=COC2-8QO

此篇文章於 04-05-12 12:03 AM 被 黒杉 アサギ 編輯。
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 10:45 PM   #2
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 職業量地官 查看文章
MOON唔算難,難位只係後面的換鍵3連,偶P了,但COOL率唔夠高,達成率唔過百......
moon我唔知個COOL的判定時間係唔係比較短
打極都60FINE以上..
我第一次P果陣成99FINE

難度HARD全PERFECT已完成

暫時1SAFE 0SAD 0WORST/WRONG名單
已全清
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 10:48 PM   #3
職業量地官
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: sd03021 查看文章
moon我唔知個COOL的判定時間係唔係比較短
打極都60FINE以上..
我第一次P果陣成99FINE
MOON我只試過一下COOL率過80,不過P唔到......

LV.458 吼えるフリアントの休日
[VOCALOID POINT]
919VP
[DIVAチケット]
25枚
[ライバルコード]
ALSLM6FY7J
職業量地官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 10:50 PM   #4
職業量地官

註冊日期: Feb 2012
崩壞歌姬其實只係嚇初心者,打落其實唔算難......

LV.458 吼えるフリアントの休日
[VOCALOID POINT]
919VP
[DIVAチケット]
25枚
[ライバルコード]
ALSLM6FY7J
職業量地官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 10:57 PM   #5
mcpy2000
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
COPY埋我個電台係第一個POST PLEASE
戰犯: エクシアクー@俺の嫁の電台 (不定期開台,請留意本人的POST)
http://now.in/radio/mcpy2000

此篇文章於 02-20-12 11:00 PM 被 mcpy2000 編輯。
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 10:59 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
終於有人開topic了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 11:01 PM   #7
miyavi0220

註冊日期: Dec 2009
總會有幾日打到一PAT屎
唱左廿雞打左4鋪已經冇心機
miyavi0220 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 11:06 PM   #8
miyavi0220

引用:
作者: alvintach 查看文章
2同早F, 遲F入△
即係3 set (1 : 單鍵 ; 2 : 單鍵 ; 3 : 雙鍵) 都係早f, 然後遲f入 △ ?
btw 入唔到△ 即死真係好鬼死刺激
舊 02-20-12, 11:14 PM   #9
farley

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: miyavi0220 查看文章
即係3 set (1 : 單鍵 ; 2 : 單鍵 ; 3 : 雙鍵) 都係早f, 然後遲f入 △ ?
btw 入唔到△ 即死真係好鬼死刺激
前面兩個唔使F,因為拎bonus既時間係計"最後入果個hold"後5秒鐘

SDVX:
Player Name: 506F、成績表
farley 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 11:30 PM   #10
miyavi0220

引用:
作者: farley 查看文章
前面兩個唔使F,因為拎bonus既時間係計"最後入果個hold"後5秒鐘
原來係咁
果下真係都幾難
一係就冇max hold, 一係就死
舊 02-20-12, 11:31 PM   #11
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: mcpy2000 查看文章
COPY埋我個電台係第一個POST PLEASE
戰犯: エクシアクー@俺の嫁の電台 (不定期開台,請留意本人的POST)
http://now.in/radio/mcpy2000
我質左入url 係咁多
舊 02-20-12, 11:40 PM   #12
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
我質左入url 係咁多
個人意見…
可以放其他的…
印象中有幾個都唔錯

聽日有機會又可以打下啦
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 01:09 AM   #13
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

引用:
作者: shion_rei 查看文章
個人意見…
可以放其他的…
印象中有幾個都唔錯

聽日有機會又可以打下啦
比哂出黎 我會整理 反正我好得閒
舊 02-21-12, 10:33 AM   #14
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
不如另外加一項私人link
由手機版發出

此篇文章於 02-21-12 10:39 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 12:13 PM   #15
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

wiki 機台 果d都放響入面架啦
呢d咪又係同好自作 同一類 做咩要開多類
舊 02-21-12, 01:21 PM   #16
J+1
望過黎呀!!!!!!

資訊性同個人分享分別
由手機版發出
舊 02-21-12, 04:03 PM   #17
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

咪又係一個URL 唔理www
舊 02-21-12, 06:16 PM   #18
farley

引用:
作者: J+1 查看文章
資訊性同個人分享分別
由手機版發出
其實會睇既實會睇到,唔會睇既你一條link一個spoiler都無用

SDVX:
Player Name: 506F、成績表
farley 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 12:13 AM   #19
蒼彩-貓姬控
Junior Member
人如其名,貓姬控一名

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDaoiaya3999
XBox Live GamertagTM March Lung
moon.....
好記得我p哥陣時fine多過cool..

蒼彩-貓姬控 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 12:14 AM   #20
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

唔係呀嘛 我都想做到fine多個cool著黎per...
我成日都爆cool
舊 02-23-12, 12:15 AM   #21
蒼彩-貓姬控
Junior Member
人如其名,貓姬控一名

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDaoiaya3999
XBox Live GamertagTM March Lung
引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
唔係呀嘛 我都想做到fine多個cool著黎per...
我成日都爆cool
because you are 人外

蒼彩-貓姬控 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 02:09 AM   #22
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

我想挑戰全safe架 不過成日爆fine
舊 02-23-12, 07:27 AM   #23
mcpy2000

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 蒼彩-貓姬控 查看文章
moon.....
好記得我p哥陣時fine多過cool..
玩全FINE啦
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:23 AM   #24
J+1
望過黎呀!!!!!!

有激唱手元p 片了

www.nicotwitter.com/watch/sm17052786

睇完直接pass 好了
由手機版發出

此篇文章於 02-23-12 09:30 AM 被 J+1 編輯。
舊 02-23-12, 09:25 AM   #25
利雲天界

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: mcpy2000 查看文章
玩全FINE啦
全fine的難度比起全cool難n倍唔係講笑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.12 《情人節214VP BONUS至29/2,1/3 4曲追加,全港的PDA機台會否被大破?!》 mcpy2000 街機心得交流討論區 1018 02-20-12 10:37 PM
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.11《11/17 Diva Ticket系統 正式上路》 黒杉 アサギ 街機心得交流討論區 1007 12-08-11 10:05 PM
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.10 《09/14~09/26第二回COOL率contest, DIVA.NET答問卷可獲300vp》 weinky 街機心得交流討論區 1000 09-26-11 01:51 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #13 「和諧」 (2006.05.21-2006.06.13) Winner: KKH 「Harmonizing」 KKH 照相館 32 06-17-06 02:56 AM

現在的時間是 10:57 PM

手機版 | APP版