Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-02-19, 04:36 PM   #2401
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
示威如果對人冇影響 政府已經完美表演你幾多人都係WFC
大家近幾年睇住政府D議會暴力 同香港種種問題都係呢期爆哂出黎
破壞設施我覺得佢地都要冒比人捉既風險 你唔認同自己唔好做就行了 大家有唔同表達方法 佢既憤怒去到唔爆左間鋪只要係對準目標 我覺得就唔係變質 只係升級行動 你班奶共商家都玩得耐啦 又唔會殺人搶野趁火打劫

如果有道德潔癖 覺得呢D點都唔可以發生 破壞就要割蓆個D 我真係想講係呢個時勢仲講得呢D野 邊面都唔需要你 乖乖做個港豬

抗爭者唔係正義 但D訴求想要既只係本身屬於佢地既野 你政府咁回應 呢個結果係好合理

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 04:39 PM   #2402
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我想講如果唔係前線將件事昇級到呢個水平,根本無人會理香港人比人剝削到咩地步
前線班衝衝子根本做野個目標仲係好明確,所以根本就無所謂變質呢回事
唔係每個人可以接受到,但你接受唔到可以選擇唔好跟著做,你做番自己做到既野
但唔可以去鬧佢地同割蓆,兄弟爬山,各自修行,不篤灰不割蓆呀。

至於放火,你唔會誤會左佢地放火個目的係發洩丫嘛?
拿老老實實,你有無去過任何一次現場或者睇直播先,無就好難傾落去
有參與既人就知火系魔法點解要放,而個成效係邊。

至於破壞公共設施,喂,講清楚D啦,係破壞黨鐵咋。
你可能會想講黨鐵係公共交通工具,但你知唔知道黨鐵既收入同支出係同黨鐵最頂果批管理層份糧同Bouns係掛勾架?

引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
睇你地狗來狗去咁,劇情夠晒狗血

咁不如講下個差佬被十幾人圍應該點?

放低槍雙手舉高拎轉身?定係雙手擺頭蹼低?
對著邊個都係咁講架啦,點解差佬會比十幾人圍先?你一個柒頭衝到上前放無雙就比人圍架啦
正如示威者都成日叫要集體行動唔好落單
唔好同我講差佬無得唔衝前,柒婆開Show果日你唔見佢地衝到咁前開槍?無得兜架啦傻佬。
而我想講兩邊絕對唔對等架,差佬比十幾人圍緊其實佢都係無咩事,佢成副裝備,班後生示威者手上有D咩呀?
更唔好講佢手上有支長槍,你檔兩下向後退已經好安全啦,仲講到開槍好合理?喂你仲要係衝前開槍喎,同安全絕對扯唔上關係

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-02-19 04:50 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 05:24 PM   #2403
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
話知犬儒定港豬都要講架啦

由頭都尾都只係話搞破壞同放火果班係暴徒,而唔係指一般示威者

覺得我有潔癖又好乜叉都好,你杯葛擺買遊行靜坐,你咪do your right thing囉 無人阻你個喎

放火只睇過一次
我又唔曉分身,又唔係餔蛋咁餔佢幾時燒
個晚係離遠望到係大馬路,側邊係草叢,再遠D係公園,班友有冇能力阻到蔓延先
個火頭燒大左,班友即時四散
無念過後果?咪玩啦

話打爛既只有港鐵
當唔計馬路欄河 工地果D
咁鋪頭呢櫃員機呢
唔鐘意咪唔好幫襯唔好用唔好搭囉
即係搞破壞班人既權大過其它使用者?
你唔鐘意就搞爛佢等其它想用既人無得用?

講到點解差佬點解被圍,襲警果班點樣被扑
咪就係你一拳我一腳你一棍我一刀,你開大招,我下次開超絕,宜家出埋槍,根本惡性循環
係呀,根本死結解唔開
有問題,未解決 咁不如搓搓手打和算X數把啦 妖

難聽D講句
我仍然覺得個差佬開槍係合理,係個個場面被人入到一野就成班擁上黎架啦,點知之後會發生咩事,個差佬係個個情況下想保護自己係情有可原(除非係射背
再再再難聽D講句,唔撲上去咪無事囉
如果個差佬開槍射轉身走既人/射背,咁梗係有問題啦
宜家正面肛喎
對家有槍有炮(笑),衝上去期望有咩結果?
唔係念住「抱抱」下嘛

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-02-19 05:28 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 05:49 PM   #2404
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
你一棍我一腳,人唔笑狗都吠
依家係我開遮你開橡膠子彈,我揮棍你開槍,搞清楚先講野
721百9幾真暴徒黑社會拎棍又唔見開槍?

爆鋪頭等行為全部係有目標性,亦冇趁機搶錢
好多野睇到既就睇到,前線火魔法亦講到口臭,睇唔到繼續扮訓,唔好衝出黎柒

此篇文章於 10-02-19 05:57 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 05:52 PM   #2405
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

有心殺鉛筆都插得死
無話可唔可能
就算有狗吠都係吠班暴徒囉

成日話班警暴力,搞襲擊果班唔暴力既,唔通係撒嬌式小拳槌胸口

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-02-19 05:54 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 05:57 PM   #2406
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
有心殺鉛筆都插得死
無話可唔可能
就算有狗吠都係吠班暴徒囉

成日話班警暴力,搞襲擊果班唔暴力既,唔通係撒嬌式小拳槌胸口
嘩, 唔好意思,真心笑左出來。
喂,呢度係GAF,唔係香討,你講呢D係唔會有人認同,你連圍爐都做唔到喎。

腦袋係好東西,唔好丟棄佢唔用。

有心就鉛筆都插得死?sorry, 我唔信你插得死一個full gear有盾有盔如狼似虎受過格鬥訓媡的警察

警察有真槍實彈TG警棍打唔打得死一個full gear抗爭者?唔駛有心,求其都打得死囉

你呢D咁o既思維同理論,廢到無倫。

此篇文章於 10-02-19 06:06 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:03 PM   #2407
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

得鬼閒要你認同咩

又唔係要洗你腦改變你思想

下下都要人認同先去表達自己意見咁就真係行埋一邊圍爐啦 搞笑

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 06:05 PM   #2408
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
示威者暴唔暴力?暴力呀

點解呢?

612果日你盲q左?無汽油彈無人拆野, 班仆街點對佢地?
之後831果日你又盲q左?成班係地鐵到「無反抗」咁比班仆街打喎?

講到係示威者暴力所以班仆街暴力, 根本本末倒置
係班仆街愈來愈暴力示威者先會愈來愈暴力去反抗呀

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:07 PM   #2409
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
襲擊?班綠色object唔衝會落單?
知唔知班綠色object行動正常係唔會出現落單先?
講得呢d說話証明你連和理非都唔係,係連街都冇出過(唔係話參與和平遊行啊,係直頭連出街望其他人遊行都冇)

舊 10-02-19, 06:08 PM   #2410
wing
格鬥低手

引用:
得鬼閒要你認同咩

又唔係要洗你腦改變你思想

下下都要人認同先去表達自己意見咁就真係行埋一邊圍爐啦 搞笑
係呀,你唔駛人地認同,事實上,你在呢度都唔會搵到人認同。

你可能唔知,討論區係俾人討論,唔係俾你自己打飛機。

舊 10-02-19, 06:11 PM   #2411
STRIFE

引用:
作者: 闇影風 查看文章
示威者暴唔暴力?暴力呀

點解呢?

612果日你盲q左?無汽油彈無人拆野, 班仆街點對佢地?
之後831果日你又盲q左?成班係地鐵到「無反抗」咁比班仆街打喎?

講到係示威者暴力所以班仆街暴力, 根本本末倒置
係班仆街愈來愈暴力示威者先會愈來愈暴力去反抗呀
典型只睇自己想睇既野,其實佢扮乜中立0者?
食相唔好咁難睇啦

舊 10-02-19, 06:13 PM   #2412
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

立會果陣又點計 林卓廷跪晒係度叫唔好 衝個D一定唔係自己友,係咪?
搞得破壞預左對家武力升級
唔會無念過下嘛
「腦袋係好東西,唔好丟棄佢唔用」
版上其他會員講既
衝過班無念過對面會武力升級?無腦去念定唔用腦去念?
重有之前撬起D磚扔差佬果D呢又唔見你講
你試下企係度被人搵磚搵石扔囉

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 06:14 PM   #2413
wing
格鬥低手

呢度有會員適合做警察,至少可以做記招sir.

舊 10-02-19, 06:15 PM   #2414
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

打飛機?

睇呢個清談館開topic來來去去果幾個就知打飛機打到出晒汁啦

中立就唔洗扮既,亦都唔洗其他人黎認證,一隻手掌就拍唔響,就係咁簡單

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-02-19 06:21 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
舊 10-02-19, 06:23 PM   #2415
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
引用:
立會果陣又點計 林卓廷跪晒係度叫唔好 衝個D一定唔係自己友,係咪?
搞得破壞預左對家武力升級
唔會無念過下嘛
「腦袋係好東西,唔好丟棄佢唔用」
版上其他會員講既
衝過班無念過對面會武力升級?無腦去念定唔用腦去念?
重有之前撬起D磚扔差佬果D呢又唔見你講
你試下企係度被人搵磚搵石扔囉
用返你既說話啦

班仆街用暴力去鎮壓無諗過對面都會武力升級?無腦去諗定唔用腦去諗?
仲有612有理無理都打左先仲要放TG無路走又唔見你講
你試下無裝咁比班仆街打囉

常駐突滿村姑或鶴媽
舊 10-02-19, 06:27 PM   #2416
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

咁你遊行示威咪遊行示威囉 衝乜X者

之前都講左啦

「我記得上上上星期某次示威,兩邊都無出手,即係證明其實雙方係可以和和平平既

咁又何必要搞到咁」

明明可以和和平平,宜家係下下搞成咁

咁玩落去,兩邊武力繼續升,都係果句,沒完沒了

最慘就係怕沙塵滾滾,殺錯良民呀

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-02-19 06:29 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
舊 10-02-19, 06:29 PM   #2417
STRIFE

掘磚掟Object係發生TG後,真係乜都唔知架喎
喂,依家有人中立拍另一隻手掌咩?

舊 10-02-19, 06:32 PM   #2418
STRIFE

100萬人遊行仆街政府點回應?咪就係繼續2讀囉
200萬都WFC你啦
唔係班後生衝,送中過撚左啦

喂,有冇搞錯,原來依家仲有人係覺得當初行完林奠真係會回應你
GAF有人生活係平行時空,真係失敬

此篇文章於 10-02-19 06:35 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:33 PM   #2419
闇影風

引用:
咁你遊行示威咪遊行示威囉 衝乜X者

之前都講左啦

「我記得上上上星期某次示威,兩邊都無出手,即係證明其實雙方係可以和和平平既

咁又何必要搞到咁」

明明可以和和平平,宜家係下下搞成咁

咁玩落去,兩邊武力繼續升,都係果句,沒完沒了

最慘就係怕沙塵滾滾,殺錯良民呀
你真盲定假盲?

我咪講Q左囉
班仆街最先濫用武力, 示威者先會提升武力呀

而且今日仲話怕殺錯良民?你老闆班仆街都唔知殺L錯左幾多良民啦

頂你個肺,真係人一藍(ry

常駐突滿村姑或鶴媽
舊 10-02-19, 06:34 PM   #2420
yorkyork

註冊日期: May 2010
次次講到去警察個邊,
講黎講去又係回帶返邊次邊次好和平,
要示威個邊停手,
呢種手法好似見過
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:37 PM   #2421
STRIFE

引用:
作者: 闇影風 查看文章
你真盲定假盲?

我咪講Q左囉
班仆街最先濫用武力, 示威者先會提升武力呀

而且今日仲話怕殺錯良民?你老闆班仆街都唔知殺L錯左幾多良民啦

頂你個肺,真係人一藍(ry
痴線,個思想冇UPDATE過

舊 10-02-19, 06:44 PM   #2422
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
證明你係真係一次都無去過囉
而家唔係你有無衝,係你存在係度對面已經開槍啦
咁你意思係叫佢地全部企定定比人射唔好反抗?
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:45 PM   #2423
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
我都唔想佢出強硬路線呀

但宜家既情況係,你打我一拳我踢你一腳,你毆我一棍我劈你一刀,只有惡性循環,根本沒完沒了

各區設施都有受唔同程度破壞

上面只會覺得宜家香港係不受控,只會繼續加壓

家下玩到槍都出埋

可以點收

我記得上上上星期某次示威,兩邊都無出手,即係證明其實雙方係可以和和平平既

咁又何必要搞到咁

不作死就不會死
大哥,遊行係手段唔係結果,你遊到拎埋和平獎,達唔到訴求都係廢架。
14年和平咗兩個幾月,呢邊就五勞七傷,結果普選去左邊,只係靠得埋發叔廢左原本嗰個咋。
之後仲俾人瘋狂Dq添

所以我先話,佢行強硬路線,就只會一路你一拳我一腳,今次收皮5年後再嚟,直到永遠。

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-19, 06:46 PM   #2424
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

無問題架 兩邊武力繼續升 對面有槍有炮

襲擊果班有咩本錢去對抗?肉身擋子彈?

得架 我當差佬開晒6槍一人一飛

第七個開始就可以單挑架啦

全港3萬(?)上下警察,我當分散晒打游擊

搞襲擊果班1up1up咁樣磨,係咪要咁先

你估宜家打機捉棋咁推兵咩,咪玩啦

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-02-19, 07:34 PM   #2425
安安

註冊日期: Jan 2002
https://hk.news.appledaily.com/inter...91002/60103324
《紐時》:中國玩新一輪「鬥地主」 內媒針對李嘉誠嚇怕商家

引用:
《紐時》刊登題為《China Plays ‘Fight the Landlord’ to Tame Hong Kong》(暫譯︰中國玩『鬥地主』以馴服香港)
的評論,指出「鬥地主」是一個民間遊戲,源自50年代中國共產黨暴力批鬥有財產的地主,那一段歷史造成200萬人死亡。
評論形容中共傳媒現在的輿論,猶如發起新一輪「鬥地主」,針對的包括世界最大的大地主之一、香港首富李嘉誠,
反映中共欲以控制商業社會來控制香港。

此篇文章於 10-02-19 07:38 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版