Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-17, 02:57 PM   #76
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Asurada 查看文章
WWWWWWWWWWW

WWWW
四郎:「我都係GM www」
貞德回覆:「想用明朝嘅劍斬清朝嘅官,你冇嘢吓?」

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-17, 03:16 PM   #77
Game Master

神作畫果然係用嚟服侍印度太陽神之子,點解印度嗰啲英靈喺Fate世界都係咁L勁?

不過A1你班編劇係咪畫神作畫畫到short咗?對不起先生嘅名點可以咁早就公佈??

睇返對不起先生嘅生前背景,果然同某紅A好相似,搵翻諏訪部去配音果然係妙筆

天使阿福繼續賣萌,理得佢係男定女,可愛就是正義。

但小莫被主人稱呼為王時害羞亦唔執輸。

最驚喜係科學怪人同樣地股價上漲。

舊 07-17-17, 04:24 PM   #78
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
印度人唔係不嬲都可以用香蕉就殺到一堆人既民族黎架咩

仲有我記得條友依段同飛哥打時係手加減全開

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-17, 02:26 AM   #79
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: fami~yan 查看文章
好少有份但我經常抽中...
我4星狂係差佢同新果隻
之前無乜興趣但而家見佢咁萌就真係想要
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
點解印度嗰啲英靈喺Fate世界都係咁L勁?
最近o岩o岩睇完本講印度神話o既書,果班印度英雄o係神話入面真係個個都講到勁到好誇張

舊 07-18-17, 06:10 PM   #80
細路翔
The One

對比下其金閃閃個原典好地味

邊似得班印度神下下都打到上宇宙

英國說大家抱團死
舊 07-22-17, 11:39 PM   #81
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 12:03 AM   #82
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
すまない……。唐突ですまない……。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 12:10 AM   #83
細路翔
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?
我前面話左佢係傳功長老黎架啦

依套野好明顯男女主角都係阿褔一個人包辦

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-23-17 12:16 AM 被 細路翔 編輯。
舊 07-23-17, 04:15 AM   #84
the fool
永遠的愚者

赤軍竟然未見過自己master?!
(對比起齊格飛有個咁無用o既master真係灰)
不過咁早打少個?咁開頭果段係咁吹水?
引用:
作者: 細路翔 查看文章
對比下其金閃閃個原典好地味

邊似得班印度神下下都打到上宇宙
d敵人個個都話有能力稱霸三界,要殺佢地d條件又高難度,
神都打唔嬴但全部都主角光環照殺

舊 07-23-17, 09:47 AM   #85
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?
咁早就淨番一道令咒....其實退又真係冇咩問題
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 09:52 AM   #86
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
引用:
作者: the fool 查看文章

d敵人個個都話有能力稱霸三界,要殺佢地d條件又高難度,
神都打唔嬴但全部都主角光環照殺
紅軍畀Zinger 請飲茶

舊 07-23-17, 10:29 AM   #87
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
還好這次狂戰士不是「那一位」,不然一定讓腳後跟會很好受(雖然師父已讓他很好受了)

對不起你果然是真正的英雄,遺憾是原作和FGO(暫時來說)你都沒有能好好發揮的機會

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 11:36 AM   #88
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
對不起真係好對不起,乜實力都無發揮就退場……
唔知點解睇住佢地一路打一路個腦一路,就4星、1星、睇落似3星咁……

舊 07-23-17, 11:47 AM   #89
鐵之侍

引用:
作者: 尼路 查看文章
對不起真係好對不起,乜實力都無發揮就退場……
唔知點解睇住佢地一路打一路個腦一路,就4星、1星、睇落似3星咁……
看動畫請不要將FGO星數心態也帶過來(雖然自己在看時都心想腳後跟他日實裝不是五星說不通啦)

這集的打以A1來說還不錯了,但和漫畫比就沒那麼迫力,不過齊格和貞德的相遇動畫改得合理很多(東出還真是有修改了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 01:45 PM   #90
利家
Game Master

睇左wiki wwwwww
大致了解咩事

想問問世界觀
呢套唔係話係第三次分支出黎既平行世界咩(冇左大聖杯,冇第4第五冬木)
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?

舊 07-23-17, 04:36 PM   #91
Game Master

嘩,黑Saber屠龍英雄咁快退場??

不過有個咁嘅廢Master,比著我都係自殺算數

咁咪即係同HF嘅紅A將隻右手送咗俾士郎,強行令士郎升呢相似?仲要係對不起先生同樣由諏訪部配音。

咁第一集開頭見到同小莫決鬥嗰個黑Saber其實就係呢個人造人?

另外,紅Berserker作反奴隸應該冇咁快食便當掛?

舊 07-23-17, 04:38 PM   #92
Game Master

引用:
作者: 利家 查看文章
睇左wiki wwwwww
大致了解咩事

想問問世界觀
呢套唔係話係第三次分支出黎既平行世界咩(冇左大聖杯,冇第4第五冬木)
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?
好似話Waver參與咗呢個世界嘅小型聖杯賽事成名,同樣地Kayneth唔知點樣瓜咗,然後Kayneth家族就照樣搵Waver繼承El Melloi名銜。

舊 07-23-17, 04:43 PM   #93
Game Master

引用:
紅色陣營內:

Saber叛逆騎士為唯一冇被四郎神父NTR嘅Servant

Assassin亞述帝國女王身為神父Servant當然係主謀之一

Lancer太陽神之子似嗰啲盡忠職守嘅軍人,唔會問長問短(所以神父先放心派佢去刺殺貞德)

Caster沙翁淨係識得喺度吟詩。

Berserker叛逆奴隸身為狂戰士頭腦簡單所以唔使理佢

得返Archer貓耳獵人(早見)同Rider特洛伊英雄兩位希臘英雄懷疑有啲唔妥點解從未見過佢哋Master。係咪嚟自希臘嘅英靈啲智商都會高少少?

引用:
懷疑開頭嗰位黑Saber其實係花江假扮。

此篇文章於 07-23-17 04:46 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 07-23-17, 08:23 PM   #94
細路翔
The One

點解無人吐糟打戲咁垃圾但阿褔每個畫面都超精美

飛哥既存在價值就同溝女game入面女主角既元男友一樣慘情,慘到係只能講一句對不起

我見好多人話係A-1今集做得爛,但實際上根本係原作本身條主線就超爛

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-23-17 08:43 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-24-17, 12:30 AM   #95
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
最強四星龍血無敵戰神齊格飛
睇到一頭霧水,差d訓著果隻

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 02:19 AM   #96
the fool
永遠的愚者

引用:
作者: 利家 查看文章
想問問世界觀
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?
無睇原作唔知係唔係平行世界,但第1集好似有提過冬木?
引用:
紅色陣營內:

Saber叛逆騎士為唯一冇被四郎神父NTR嘅Servant

Assassin亞述帝國女王身為神父Servant當然係主謀之一

Lancer太陽神之子似嗰啲盡忠職守嘅軍人,唔會問長問短(所以神父先放心派佢去刺殺貞德)

Caster沙翁淨係識得喺度吟詩。

Berserker叛逆奴隸身為狂戰士頭腦簡單所以唔使理佢

得返Archer貓耳獵人(早見)同Rider特洛伊英雄兩位希臘英雄懷疑有啲唔妥點解從未見過佢哋Master。係咪嚟自希臘嘅英靈啲智商都會高少少?
佢地被召喚時master應該在場掛?所以我先咁奇怪佢地無見過
引用:
懷疑開頭嗰位黑Saber其實係花江假扮。
花江係乜水?

舊 07-24-17, 08:30 AM   #97
細路翔
The One

東出:因為我自己想溝貞德所以就將自己代入落人造人視角寫了,飛哥依d同四戰槍哥一樣全方位無缺點既潮潮只能當經驗包(無誤
同某位川原O有異工同曲之妙

就算係廣山係個邊畫色情小學生都仲有大致跟住系列設定走,但依套野會比你見識神奇東出依個朵係點黎

我好確信當初出書前唔係有編輯搞搞,成套f/ap會係一本純度更加高既yy小說

英國說大家抱團死
舊 07-24-17, 11:46 AM   #98
Game Master

引用:
花江係乜水?
你係明知定故問?睇下個人造人主角由邊個配音?

舊 07-24-17, 11:51 AM   #99
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
點解無人吐糟打戲咁垃圾但阿褔每個畫面都超精美

飛哥既存在價值就同溝女game入面女主角既元男友一樣慘情,慘到係只能講一句對不起

我見好多人話係A-1今集做得爛,但實際上根本係原作本身條主線就超爛
反而想吐槽嘅係:

黑色Lancer(槍兵)吸血鬼,啊唔係,羅馬尼亞英雄,唔係用槍,而係騎馬嘅

黑色Rider(騎兵)阿福,唔係騎馬,而係用槍嘅。

阿媽我好亂呀

至少兩邊Saber同Archer叫做盡忠職守。

舊 07-24-17, 12:04 PM   #100
細路翔
The One

阿褔隻馬(?)係寶具黎未出,應該話佢本體係垃圾但幸運值係A+,依把槍原本佢都係隨手執人地既黎用

依D就係歐洲人(無誤)既霸氣

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 08:53 PM

手機版 | APP版