Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-04-05, 04:45 PM   #201
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
轟龍

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 04:58 PM   #202
貪食蛇
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: T.K.
轟龍
咁雷虎只好做小隊員..........重諗住同轟龍一齊改,做下隊長tim \
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 04:59 PM   #203
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
用龍虎王時雷虎改造費會退回

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 07:03 PM   #204
Nostalgic
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
打41話時
d氣力會唔會加番ka?
如果唔會咁點出map炮(WZC,ZZ,etc)
見都無限增援但係得J同gunbuster好似唔夠打.......
Nostalgic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 07:44 PM   #205
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: Nostalgic
打41話時
d氣力會唔會加番ka?
如果唔會咁點出map炮(WZC,ZZ,etc)
見都無限增援但係得J同gunbuster好似唔夠打.......
唔會加番~~打死暴走GGG就過版
佢死前會無限增援

唔夠氣力就用巴沙拿出map炮+熱血

你想打得多d...用埋吉姆王lor....

此篇文章於 09-04-05 07:46 PM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 08:01 PM   #206
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
亂入

引用:
我反擊還拖,唔打死佢,等自trun再用all打死唔得?你all又有多少攻擊力?你話低氣力可用,有咩招低氣力又勁,兼打得死3隻1隊既敵方?打唔死遠攻有咩意思?z既all都要氣力、無幾多過氣力低過110既all而又攻擊力高既
引用:
有幾多all可以氣力110以下狀態,唔用熱力、射/格唔過300,而又可以殺普遍hp高於9000的敵方3人小隊呢?請提點,敵方裝甲當1200好勒
重點根本唔係攻擊力, 而係all本身個存在價值, all可以削hp, 令自軍減少無謂既sp消耗先係精結, 閣下果種真係隨時得last果10零版可以囉, 而且要最起碼你要有巴沙拿, 如果唔係你想turn1就用到all[p], 請準備100零點sp+氣 (for 3次氣合), 重有, 再勁既all/all[p]o係無改既情況下(唔好話呵刻呀, 1周初去1初中(30零40版), ex-hard, 大把情況係咁), 唔用熱血跟本做唔到一擊必殺hp9000或以上既敵人 (我1周o係亞拉斯加想用帝皇(未開mazin power)燒死(武器未改)一隊zaft既雀(hp6000到), 點知.......唔死 , 焗住用埋熱血 ), 尼度又要40sp, 仲要唔好彩要打高迴既卒既話, 又要比多20sp用必中, 之後仲要比下一批敵人攻擊時要唔死喎(如果係帝國軍隻橙色電鋸都好惡攪), 即係又要用埋鐵壁(又30啦), 唔係都要用集中不屈必閃事旦一樣啦,最後就係高消費en, 每隻all[p]出到3次已經頂晒(有d一人精神如帝皇, zz, 死神, ggg, 金剛, eva2可能出到一下已經莫啦)

殺左10零20隊之後, 跟住出第2波 , 咁你又用乜打? 仲有隻大佬都未計, 你唔係當版版都係得一陣, 無boss打, 可以比你3-5 turn衝晒下話 a, 結論係, 閣下用緊牛刀殺雞, 仲會有後勁不繼既可能, 仲要附帶條件先得(如要有巴沙拿, 要有一定改造), 但係先用all削, 下一turn再用all/all[p]補, 用既turn數唔會多好多 (甚至一樣), 收獲一樣(只要殺果下係自turn), 但用既資源(精神/en)都比用淨用all[p]衝既少, 慳返既精神可以打boss, 彈性大好多

引用:
又無視移動後距離拉近,射程縮小既事實,又唔理自trun已經殺晒,敵trun無得反既理由
至於移動問題, 根本又係打法問題, 初期配置既時候放前鋒同擺最後已經可以差3-5格, 你仲用ALL[P]行頭(假設)既你班ALL緊係無啖好食啦 , 仲有, 如果我用ALL行頭, 假設大家移動力一樣, 一般情況既AI一定會打個ALL(因為行頭, 所以突左出黎, 而AI就揀最近既打), 你隻ALL一定會有野反, 如果D卒係遠射既(例如班"鬼"), 真實系既ALL通常都反到, 點會無野反? 掉返轉黎講, 削左hp既敵人駛鬼用埋d高消費all[p]去清咩, 用班低攻擊力既all(如gp01)都殺晒啦, 咁你班all[p]味又無得食, 根本係先後問題

同埋唔好唔記得增援有時會反方向, 衝得太快既all[p]反而回唔切, 間接又令turn數增加(我o係亞拉斯加果版(31版)就係咁)
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 08:19 PM   #207
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
想請教extra hard學邊一類技能好??
我暫時主要學+氣力的技能,超級型加氣力限界突破咁

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 08:24 PM   #208
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 肥陸行鳥
想請教extra hard學邊一類技能好??
我暫時主要學+氣力的技能,超級型加氣力限界突破咁
learning
同埋上邊幾位...唔同打法有唔同效果ge, 無謂咁啦...
all 又好 all p又好, 都有佢好同壞ge...
我自己覺得最勁ge係明日香招at field同埋 真男個招la

舊 09-04-05, 09:11 PM   #209
Nostalgic
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 神風@AMD
唔會加番~~打死暴走GGG就過版
佢死前會無限增援

唔夠氣力就用巴沙拿出map炮+熱血

你想打得多d...用埋吉姆王lor....
但係m7除左巴沙拿,其他都係得50氣力
出唔到map炮
Nostalgic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 09:20 PM   #210
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
剛剛玩到35話,真男拿左後繼機...
我打死左孫光龍3次,囉左4個分身parts

舊 09-04-05, 10:30 PM   #211
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 荒木飛呂彥
]剛剛玩到35話,真男拿左後繼機...
我打死左孫光龍3次,囉左4個分身parts [/SIZE] [/B] [/COLOR]
果版我打到一半先醒起可以屈分身........

屈左3個only.......

不個好少真係有人帶左而又分到身

to:上面兩位...

all p 同all 都係各有各好.......

最好有部機係有all 又有all p 又有 map ....就係gun~~~~bus~~~ter~~~~喇~
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 10:30 PM   #212
luciferdark

引用:
作者: 荒木飛呂彥
剛剛玩到35話,真男拿左後繼機...
我打死左孫光龍3次,囉左4個分身parts
打面具男唔係易d嗎???

舊 09-04-05, 10:49 PM   #213
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

啱啱又比hk攻略ko....

我打到ar frey 比人利用將個核中和解碼program(差唔多係d咁既野al )送比地球軍果版,

原來一get 到熟練度,主天使,面具佬等人會即閃........

攻略完全唔講.......

佢仲夠膽死寫 日札三兄弟會成為我軍...........
舊 09-04-05, 10:58 PM   #214
luciferdark

引用:
作者: msz006

我打到ar frey 比人利用將個核中和解碼program(差唔多係d咁既野al )送比地球軍果版,

原來一get 到熟練度,主天使,面具佬等人會即閃........

佢地真係.....
係d版求其一個會員去寫都會好過佢地啦...

舊 09-04-05, 11:03 PM   #215
貪食蛇
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:

咁你重睇...?掉左佢啦.....
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 11:09 PM   #216
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:

我果版爆左面具佬~同主天使2次

原本想打爆主天使...睇下會點
點知打爆左佢...佢話"我係唔會死既"(設計對白),跟手超根性

舊 09-04-05, 11:11 PM   #217
神風@AMD
Action!

引用:

日札三兄弟....送比我都唔要...我要三小強

舊 09-04-05, 11:17 PM   #218
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: luciferdark
佢地真係.....
係d版求其一個會員去寫都會好過佢地啦...
今時今日d 機戰的確係易玩,戰術都無乜重點嫁al,關關大同小異,
但係好多野如打死邊個時,有咩人會走之類既data 就無論係機戰超老手都無可能nt 到.....

換句話講...連d data 無話真係好死得.......
引用:
作者: 貪食蛇
咁你重睇...?掉左佢啦.....
佢暫時有一樣野未有大錯誤:敵增援位置

引用:
我果版爆左面具佬~同主天使2次

原本想打爆主天使...睇下會點
點知打爆左佢...佢話"我係唔會死既"(設計對白),跟手超根性

爆佢有無強化道具攞嫁??
舊 09-04-05, 11:20 PM   #219
神風@AMD
Action!

引用:
爆佢有無強化道具攞嫁??
主天使同面具佬都好似得錢

舊 09-04-05, 11:22 PM   #220
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
主天使同面具佬都好似得錢
咁都好d...
今集d booster 同mega booster 真係珍貴到......
又少喎...
我到而家都未有mega booster....
舊 09-04-05, 11:23 PM   #221
神風@AMD
Action!

引用:
今時今日d 機戰的確係易玩,戰術都無乜重點嫁al,關關大同小異,
但係好多野如打死邊個時,有咩人會走之類既data 就無論係機戰超老手都無可能nt 到.....

換句話講...連d data 無話真係好死得.......
唔係wor...打死邊個之後有咩人會走,有時會估到.....再唔係可以用番個故事推測

不過我慣性出map炮前~打人名機前,save一下

舊 09-04-05, 11:25 PM   #222
神風@AMD
Action!

引用:
咁都好d...
今集d booster 同mega booster 真係珍貴到......
又少喎...
我到而家都未有mega booster....
mega booster...??

令機體飛既強化件?

舊 09-04-05, 11:28 PM   #223
Kasumi
剛強認真~無敵美麗絕輪

註冊日期: May 2002
引用:
mega booster...??

令機體飛既強化件?
移動力+2~

會飛果個parts係ー

Kasumi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 11:29 PM   #224
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
唔係wor...打死邊個之後有咩人會走,有時會估到.....再唔係可以用番個故事推測

不過我慣性出map炮前~打人名機前,save一下
"估"同"知"差好遠........
而且有時唔洗打死果條友先有人走/有event 出,
你同佢有戰斗過就尼料.......
注意:敵turn時 佢主動打你都會尼料......

唔知既話.....咁啱save 左係d 無得避免event 發生的情況的話......

就要重玩/求期al 妖 的兩擇.....
舊 09-04-05, 11:32 PM   #225
神風@AMD
Action!

引用:
作者: Kasumi
移動力+2~

會飛果個parts係ー
我到第56都係得2個.....+1果d就好鬼多.....不過+2....你應該已有1個wor= =???

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:40 AM

手機版 | APP版