Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-12, 11:05 PM   #1
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
高達戰記超百科

新店開張,歡迎參觀!

想將youtube的廣告片連結放上來放不到的?

此篇文章於 02-06-12 11:38 PM 被 RX-93-2 編輯。
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 11:41 PM   #2
RX-93-2

14個Folder放在一齊都幾壯觀的....唔講因由重以為我是做報灘的

此篇文章於 02-06-12 11:48 PM 被 RX-93-2 編輯。
舊 02-07-12, 12:00 AM   #3
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
最後o個頁分頁寫鋼彈o既....

舊 02-07-12, 12:47 AM   #4
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
入手ED,十八蚊好抵
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 03:01 AM   #5
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
點解要買咁多個 folder? 之後唔係會隔一段時間就再出 folder 架咩?

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 08:53 AM   #6
cm2010

註冊日期: Jun 2008
我三年前在漫畫展 $10 買左日版114期 (理論上日版101期打後唔會出)
昨晚睇番佢後面再加多三個標題 (遲d 貼相)
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 09:17 AM   #7
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: cm2010 查看文章
我三年前在漫畫展 $10 買左日版114期 (理論上日版101期打後唔會出)
昨晚睇番佢後面再加多三個標題 (遲d 貼相)
唔明???

SS & FL 仲有好多貨,7K果d員工有時也不知有好多貨收埋晒!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 09:43 AM   #8
cm2010

引用:
作者: KIM 查看文章
唔明???

SS & FL 仲有好多貨,7K果d員工有時也不知有好多貨收埋晒!

更正: 係三個主題 , 其中一個是 seed destiny

Kim : SS , FL , 7K 是指?
舊 02-07-12, 10:30 AM   #9
RX-93-2

引用:
作者: kevinltb 查看文章
點解要買咁多個 folder? 之後唔係會隔一段時間就再出 folder 架咩?
因為我打算每一套作品一個Folder,而每一個Folder我都要有一set分頁卡,所以我要一次過買咁多本第一期
舊 02-07-12, 12:59 PM   #10
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
唉~明知係個大氹...都忍唔住入左兩套高達。
「人飛高哇」一星期 $27+$29+$32+$25=$113 好金吓。

舊 02-07-12, 01:00 PM   #11
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: RX-93-2 查看文章
因為我打算每一套作品一個Folder,而每一個Folder我都要有一set分頁卡,所以我要一次過買咁多本第一期
估計會出獨立folder,我懂了同飛機都有出。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 01:07 PM   #12
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
估計會出獨立folder,我懂了同飛機都有出。
之前果3個系列獨立出既 folder 好似無分頁卡,高達百科就唔清楚。

舊 02-07-12, 01:11 PM   #13
cm2010

引用:
作者: 2dn 查看文章
之前果3個系列獨立出既 folder 好似無分頁卡,高達百科就唔清楚。
日本都係齋 2個folders 唔送分頁卡
舊 02-07-12, 01:13 PM   #14
cm2010

引用:
作者: 2dn 查看文章
唉~明知係個大氹...都忍唔住入左兩套高達。
「人飛高哇」一星期 $27+$29+$32+$25=$113 好金吓。
香港算「幸運」了, 日本雜誌種類多到你洗500蚊 都得!

http://deagostini.jp/
舊 02-07-12, 01:22 PM   #15
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
香港算「幸運」了, 日本雜誌種類多到你洗500蚊 都得!

http://deagostini.jp/
有幾套佢肯出我可能會陪佢癲~

舊 02-07-12, 01:36 PM   #16
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
更正: 係三個主題 , 其中一個是 seed destiny

Kim : SS , FL , 7K 是指?
SHENG SHUI, FANLING, 7-11 & OK

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 01:46 PM   #17
Astaroth
Moderator
上善若水

PSN  IDAstaroth_Tsz
好似動漫版o岩位d?

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 03:10 PM   #18
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
日文版全150+1期

http://www.pansing.com.hk/gundam/subscribe.aspx
但係呢度寫全套得99期(唔計創刊號)
唔知係咪好似日文版當年咁樣, 預計出100期, 後來先再延長多50+1期
(但照計而家係人都查得到日文版有151期啦, 點解中文版網站又會寫只得99期(唔計創刊號)呢??)

舊 02-07-12, 03:18 PM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
如果買到1/3間出版社執左點算

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 03:22 PM   #20
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: mikemike 查看文章
買台灣版接落去

舊 02-07-12, 03:47 PM   #21
cm2010

引用:
作者: wyvern 查看文章
日文版全150+1期

http://www.pansing.com.hk/gundam/subscribe.aspx
但係呢度寫全套得99期(唔計創刊號)
唔知係咪好似日文版當年咁樣, 預計出100期, 後來先再延長多50+1期
(但照計而家係人都查得到日文版有151期啦, 點解中文版網站又會寫只得99期(唔計創刊號)呢??)
比我解釋一下: 因為中文版的內容和排版不會跟足日本版.

之前的古代文明圖像大百料係跟足日本版的,
內容同封面完全一樣. 但人體奧秘已經唔跟,
意思係佢真係花時間再排過版面和內容, 只抽出一部份出100期
(但我懂了會出足60期, 因為期數少)
日本版個飛機大百科重誇, 有200幾期 , 中文版亦只出100期,
封面亦換過哂. 日版第一版封面唔係經國號, 係f-22 XD

有人已經在fb 專版問出版社係咪出日版151期, 對方已經答左唔係

此篇文章於 02-07-12 10:10 PM 被 cm2010 編輯。
舊 02-07-12, 04:00 PM   #22
cm2010

引用:
作者: mikemike 查看文章
果陣出古代文明 131 期好驚佢斷尾, 最後出得哂.
香港咁多fans 無理由 100期 唔得掛?
舊 02-07-12, 04:51 PM   #23
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
個folder 係咪夠放哂100期架啦?

舊 02-07-12, 05:07 PM   #24
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
買台灣版接落去
用晒台灣譯名儲來把鬼咩
仲衰過一開始就台灣譯名

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-12, 06:28 PM   #25
RX-93-2

引用:
作者: Rance 查看文章
個folder 係咪夠放哂100期架啦?
一定唔夠,要另外買,一共最小10個Folder

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版