Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-06, 01:32 AM   #1
皇家馬爹里
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
XBox Live Gamertagzackchau3331
Mission: Impossible 3

mms://video.mov3.com/mi3.wmv

J.J. Abrams (II) Joe Carnahan

湯告魯斯 Tom Cruise
Ving Rhames
Jonathan Rhys-Meyers
Michelle Monaghan
Keri Russell

動作
2005年5月3日
湯告魯斯鋒銳回歸《職業特工隊 III》演繹特務伊頓韓,由《迷》、《特務A》導演J.J.艾布斯執導,是2006最令人期待之嶄新動作鉅製。

www.missionimpossible.com/

舊 02-28-06, 01:19 AM   #2
辦公室潛水專家

註冊日期: Oct 2002
上集成個占士邦咁,一d teamwork都無,希望呢集唔係咁
辦公室潛水專家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 11:31 AM   #3
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 辦公室潛水專家
上集成個占士邦咁,一d teamwork都無,希望呢集唔係咁
應該都係咁上下 "
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 01:37 AM   #4
辦公室潛水專家

引用:
作者: alexc
應該都係咁上下 "
我諗都係....
辦公室潛水專家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 08:02 AM   #5
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
應該會冇上集咁個人英雄主義o卦......
而且起碼今集女主角比M:I 2好好多

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 08:32 PM   #6
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
今日上喇~ 有無人睇咗呢?

好想去睇, 想睇 J.J. Abrams 多過 Tom Cruise....

舊 05-03-06, 08:42 PM   #7
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: traveller
今日上喇~ 有無人睇咗呢?

好想去睇, 想睇 J.J. Abrams 多過 Tom Cruise....
電台話唔好期望好有Lost, Alias感覺
始終Tom Cruise先係可以話晒事o既大帝

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 08:57 PM   #8
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
老湯先後飛起兩個導演!
睇怕哩集又係佢一個人 solo

我估,之前兩個導演拍得佢唔夠帥,所以俾人飛起
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 10:55 PM   #9
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
睇左~
整體好過第2集,場面大動作多,悶就唔會悶,不過劇情就係意料之內!
teamwork!?都算有ge 起碼唔似上集咁...得老湯一個勁地耍帥!

opening幾好,所以最好唔好遲入場
劇中冇清楚解釋"兔腳"係乜!?點解會係晌中國!?
Maggie Q講"我好論盡"好似講粗口

J.J. Abrams冇俾到驚喜大家,只係好實在咁拍左部大型荷里活動作片!
不過導和演都交足功課,娛樂性高,相信都會大收
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 11:11 PM   #10
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: 土星人
睇左~
整體好過第2集,場面大動作多,悶就唔會悶,不過劇情就係意料之內!
teamwork!?都算有ge 起碼唔似上集咁...得老湯一個勁地耍帥!

opening幾好,所以最好唔好遲入場
劇中冇清楚解釋"兔腳"係乜!?點解會係晌中國!?
Maggie Q講"我好論盡"好似講粗口

J.J. Abrams冇俾到驚喜大家,只係好實在咁拍左部大型荷里活動作片!
不過導和演都交足功課,娛樂性高,相信都會大收
劇透注意-危險:
應該又係果d咩鬼大殺傷力生化武器之類既野,主角拎完之後比人玩果幕佢地話要check真d係咪堅野先,話一開就好大獲
仲有,唔係話個肥佬去賣梵蒂岡果度賣野既?就係果件Rabbit foot?知道主角會去搵佢先等主角去偷?(定係之前個二五仔已經同個肥佬講左)||

此篇文章於 05-03-06 11:13 PM 被 BlackWing 編輯。
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 11:25 PM   #11
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
是日睇完,感覺不錯

同類型片子充斥市場下,這次居然還有令人意外的動作場面,值得一讚
第二場. 潛入梵帝岡教庭很有新鮮感,當中仔細交待人皮面具及聲紋貼的製作過程也蠻有趣~
第三場. 炸斷天橋困獸鬥,導彈才擊中Ethan的車子,隨即見F16戰機飛過,雖然在廣告片段中看過多次,但仍不減其一氣呵成的壓迫感
(不過亦是頭場較出色關係,更突顯了尾場落雨收柴之感 )

Tom Cruise...老了及發福了不少,今集已當起教官,下集會如何呢?
Maggie Q...戲份較預期多,不過唸起對白來硬繃繃的 (但想不到全片唯一笑位發自她那句廣東話 )
大奸角Davian...演得不錯,表現到一份白色恐怖

雖然後段有不少犯駁處,而且ending亦較為兒嬉,但也不失為一部精彩電影~

P.S. 新mixing的招牌音樂很不錯

此篇文章於 05-04-06 12:36 AM 被 q^__^p 編輯。
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-06, 08:02 AM   #12
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
個人睇完覺得不過不失啦

team work?
係天橋果到條友俾人救走都係得tom cruise去追 點team (當時都冇heli同戰機掃場 仲匿埋一二邊做乜)
個黑人仲見義勇為地見到有市民中槍去左急救唔理tom cruise
你係imf定警察啊

作戰中鏡頭搖得太勁
根本睇唔清其實做緊乜

求完lindsay(?)番屋企攬老婆仔
老婆仔聞到女人味
係唔係咁勁啊
第一 人地去潛入mission邊有可以擦香水
如果係咁真係抵俾人聞到有女人捉到
第二 都隔左咁耐 仲有咩味
第三 如果真係tom cruise個身仲有味
係都係火葯味而唔係女人味
除非tom cruise 同maggie q之後又有一手啦

仲有佢叫tom cruise 熄個對講機
其實玩讀唇都得姐

maggie q係戲入面一d都唔靚
張証件張相睇到我眼都突
除非佢地只係想搵一張abc的面孔啦

如果睇過full metal panic的話
我會揀用微波爐ding 我過頭囉

//Blog
//Flickr

此篇文章於 05-04-06 03:18 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-06, 10:56 AM   #13
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
OK好睇.

選角錯誤....Maggie Q個樣又唔靚,着起套晚裝,連身材都免奉...

講廣東話講到變粗口....
D廣東話講到同個Body Guard一樣半咸淡,一聽就知平時冇講開.
嚮外國刻意用半咸淡廣東話,班Body Guard居然冇發覺問題....

值得一讚的是首兩個Mission拍得目不暇給,非常精彩~
不過也因此令尾段顯得虎頭蛇尾....

舊 05-04-06, 04:56 PM   #14
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
睇完覺得成套戲都好屈機/\

開頭救人可以用到四支遙控重機
同最後正規急救竟然唔夠亂打黎/\
而個老婆亂射可以殺到人,差d以為個end好似真實謊言連個老婆都做埋一份

不過偷兔腳個段係無拍定係cut左?
見佢講得咁好防衛又無做出黎
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-06, 01:09 AM   #15
shinysky
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
wink

剛看完

個人o黎講,覺得勁正,可能睇了上次MI2套yor野,今次簡直反彈!

無刻意SALE靚仔(雖然依家都唔係架啦!),抵贊~!

故事內容唔講,結構基本與之前差不多,但仍有驚喜,尤其是笑位!都幾OK~!

至於女方面,都幾唔錯架啦,特別是MAGGIE Q,可能我鐘意佢啦,真係覺得佢又型又索!

全套戲都十分緊湊(尤其是比較上次),很精采,很值得一看!

舊 05-05-06, 02:59 AM   #16
西米露

今日睇左
老實說,這套MI3 比MI2 好看得多
而且亦拍回MI1 果種潛入及盜取的特工感覺
總算回復多少水準

開頭真係非常對辦
不論營救Lindsay
潛入教庭都非常好看
但到中段即Davian逃脫一刻開始每況愈下,越黎越唔對辦
結局太草草了事
而且我諗好多觀眾都好愕然點解唔拍埋伊頓潛入偷"兔腳"....
因為我睇果場都聽到有唔少觀眾都話點解會講佢入去點偷...以為會好似mi1同mi2咁..
講真,由講佢要去偷"兔腳"開始我都已經好期待今次會講伊頓點去偷野呢?
因為潛入偷野呢D任務始終係MI最引人入勝之處
但片中交待完佢跳過去之後就直接講佢偷埋
呢度真係極度失望,唔通導演已經無橋?
最後都係落雨收柴完結,真係有d虎頭蛇尾之感,可能我期望太高吧
不過整體黎講都係一套好看的動作電影
至少前段至中段部份都可以拍得番MI1時的水準,只是後段有D馬虎罷了
希望下集可以做得更好吧~!

仲有FIFA09.......好窮呀
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-06, 05:58 PM   #17
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
今集幾好睇, 好緊湊, 冇悶場~估唔到 maggie Q 咁多戲份~
但因為開場 and 梵蒂岡 兩場好正, 顯得 ending 虎頭蛇尾.....
比較失望係冇講點偷 'rabbit foot"......

10粒星爆就7.5粒 la~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-06, 07:24 PM   #18
alexc

註冊日期: Oct 2003
睇左,可能之前無乜期待過
但睇完後覺得好好睇

頭兩段任務好精彩 ,
個人覺得maggie Q係全套戲最靚既女主角 梵蒂岡o個段幾搶鏡下

基本上都係覺得後段,ending唔夠好...
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 05:01 PM   #19
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
由前面兩個任務去到橋都很精彩,
橋上那個坐滿特種部隊的直升機升上來的一刻更是超緊張刺激(心想,不是這麼屈機吧XD? 連戰機都跑出來....)
而在這一刻我感到Impossible的感覺XD?

怎知道,當主角取回機槍後....
竟然把戰機擊落了OTL
用類似這支的Rifle?
http://world.guns.ru/assault/as14-e.htm

我相信能擊落的話,那距離戰機早就開了機槍....= =

後來主角被封口抓住,被放出來時其實很顯見誰是奸人,這樣都完全搞不清真相就真是...
不過也不是大問題,最重要是後面都精彩就好了...

可惜
偷兔腳沒交待為什麼在上海....算吧
偷沒有過程! 但是落地時追那個滾地瓶子又追了好幾分鐘OTL
抓了主角,這次的守衛去了哪裡? 這麼易就逃出來...

結果兩位最後大佬都像笨蛋般被殺掉= =

Mission Impossible= =?

啊,我還想期待那個直升機上的戰隊再出場啊,作為last boss的手下就好玩了

p.s. 忘了反白對不起

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 05-06-06 10:20 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 10:32 PM   #20
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
由於預左劇情,好多野都唔合理
所以自己反而睇得幾歡樂

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 11:08 PM   #21
cinimod

註冊日期: Dec 2001
偷免腳果段係咪拍左但又驚得罪d國內重要人士呀?實在太困惑啦!
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 01:49 AM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
變面玩法玩到悶 la

教堂潛入作戰果段算唔錯, 不過都係第一集潛入CIA server 好好多 lor, 有冷戰時代果 d 特務 feel

此篇文章於 05-07-06 01:55 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 02:34 PM   #23
Moderator
核搭載二足步行戰車

唔拍點偷rabbit foot反而幾特別
一片寂靜加幾句對白
Ethan就突然跳出大廈
唔會咁平鋪直敘

可能唔播呢幕係想令觀眾對rabbit foot係乜更迷惑
(其實都應該估到啦,咁大個biohazard logo...)

舊 05-07-06, 02:58 PM   #24
fu~~
Senior Gamer

"唔拍點偷rabbit foot反而幾特別
一片寂靜加幾句對白
唔會咁平鋪直敘"

yeah, I think so~~

舊 05-07-06, 03:49 PM   #25
西米露

引用:
作者: Metal Gear NT
唔拍點偷rabbit foot反而幾特別
一片寂靜加幾句對白
唔會咁平鋪直敘

可能唔播呢幕係想令觀眾對rabbit foot係乜更迷惑
(其實都應該估到啦,咁大個biohazard logo...)
或者可以拍完佢點偷
再播番果段寂靜+幾句對白都可以做到同樣效果
仲可以加多幾分鐘緊張感俾觀眾

仲有FIFA09.......好窮呀
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[PS2,GC]Rockman X: Command Mission圖片及影片,7/29發售(RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 55 07-23-04 11:45 AM
有冇 Devil May Cry 的攻略 ? Marco 電視遊戲討論版 3 07-09-04 07:02 PM
請問有冇 人玩過 xbox mission impossible ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 0 02-08-04 11:01 PM
【ARMORED CORE3 SilentLine 討論區】 【麥斯】 攻略及心得交流區 224 03-06-03 08:09 AM

現在的時間是 06:27 PM

手機版 | APP版