Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-13-12, 09:46 AM   #126
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
一見到呢個預告, 開心到即刻電視機面前嗌咗出嚟!

一: The Mentalist
二: Monk (?!) 呢個男男似尐~
三: Bones
四: Castle

Castle攞埋獎而家先做S3, 遲好過冇~ 唉!
我剩係有睇The Mentalist~其他3套~睇過幾集~吸引唔到我睇落去~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-12, 03:00 PM   #127
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
我剩係有睇The Mentalist~其他3套~睇過幾集~吸引唔到我睇落去~
除咗Bones間唔中睇下之外, 部部都有追! 睇Monk都唔係睇佢破案嘅~

-----

Fringe 響美國今晚返來喇~

舊 01-13-12, 04:20 PM   #128
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
Fringe 響美國今晚返來喇~
等到頸都長~
walking dead幾時返黎呀~?

舊 01-17-12, 02:14 PM   #129
肉羊哩咖
griffin611

今日睇The AV Club, JJ又有新戲上: Alcatraz, 講The Rock好多年前入面嘅犯全部一夜消失, 點知今時今日逐個出現, 仲四出殺人, 主角們要捉返班犯, 仲要解開點解佢地消失重現嘅迷, 有LOST個月巴佬份做。

舊 01-17-12, 05:13 PM   #130
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
今日睇The AV Club, JJ又有新戲上: Alcatraz, 講The Rock好多年前入面嘅犯全部一夜消失, 點知今時今日逐個出現, 仲四出殺人, 主角們要捉返班犯, 仲要解開點解佢地消失重現嘅迷, 有LOST個月巴佬份做。
JJ分身做咁多野~最驚佢兩頭唔到岸~

舊 01-17-12, 05:23 PM   #131
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
最近開始追Bones, 賀正扮布真係好正
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-12, 09:02 AM   #132
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
23/01/12 星期一 08:30PM 明珠台
開始播 BBC 套 Sherlock。

舊 01-20-12, 09:56 AM   #133
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 2dn 查看文章
23/01/12 星期一 08:30PM 明珠台
開始播 BBC 套 Sherlock。
大年初一開播? 我阿媽應該要睇花車巡遊
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 04:57 PM   #134
肉羊哩咖
griffin611

噚晚明珠播BBC新福爾摩斯, 原來係2010己經出, 一季三集, 集集成兩粒鐘。

完全廿一世紀設定, 有手機互聯網之類用嚟查案, 片入面用嘅特技啱啱好, 但係人物設定幾跟返原作, 華生醫生都係參加過阿富汗戰爭等等; 連第一回標題A Study in Pink, 都係向原作A Study in Scarlet致敬~

Freeman (The Office, Hitchhiker Guide to the Galaxy, Love Actually, The Hobbit)做華生, 老咗尐, 但係好入格, 同福爾摩斯性格反差好大, 唔怪得攞奬。

第一集估邊個係兇手唔難, 佢點去殺人先精彩! 好重推理向, 情節緊湊, 唔鍾意電影版係咁腦內補完嘅, 呢套好正路嘅一部!

逢星期一八點半上!

舊 01-24-12, 09:19 PM   #135
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
噚晚明珠播BBC新福爾摩斯, 原來係2010己經出, 一季三集, 集集成兩粒鐘。

完全廿一世紀設定, 有手機互聯網之類用嚟查案, 片入面用嘅特技啱啱好, 但係人物設定幾跟返原作, 華生醫生都係參加過阿富汗戰爭等等; 連第一回標題A Study in Pink, 都係向原作A Study in Scarlet致敬~

Freeman (The Office, Hitchhiker Guide to the Galaxy, Love Actually, The Hobbit)做華生, 老咗尐, 但係好入格, 同福爾摩斯性格反差好大, 唔怪得攞奬。

第一集估邊個係兇手唔難, 佢點去殺人先精彩! 好重推理向, 情節緊湊, 唔鍾意電影版係咁腦內補完嘅, 呢套好正路嘅一部!

逢星期一八點半上!
呢套好睇,果然推理解真相先係福爾摩斯精神,電影打太多啦
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 09:38 PM   #136
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:

逢星期一八點半上!
果邊剛播完第二季,明珠台應該唔會咁神接住播埋啩?
BBC d劇幾o岩睇,幾鍾意英劇個 tone。

舊 01-25-12, 10:35 PM   #137
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 2dn 查看文章
果邊剛播完第二季,明珠台應該唔會咁神接住播埋啩?
Well, 咁要睇吓套嘢有幾收得, 同埋CCTVB願畀幾多, 緊接唔係未試過:

Monk S2, 老美嗰邊S2播到一半(聖誕休播期), 明珠就開始做; Fringe S3都係老美播完明珠緊接住上喇。

舊 01-26-12, 08:31 PM   #138
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
我仲估兩粒都係毒, 個兇手提早食左解藥個種

最後係兇手臨死前, Sherlock仲問佢自己有無揀錯
I LIKE lunatic

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 12:09 PM   #139
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
我仲估兩粒都係毒, 個兇手提早食左解藥個種

最後係兇手臨死前, Sherlock仲問佢自己有無揀錯
I LIKE lunatic
褔記揀『鎗』係最好答案! 兇手故意用褔記嘅好勝心理嚟留住佢, 畀著在下, 『拎樽嘢去驗吓咪知咯。』 實激死個兇手!

編劇醒: 而最後點都故意留一手, 等觀眾去估邊樽先係, 咁先夠回味嘛~

呢套華記係成熟, 穩重同埋壓仰嘅角式(相對於褔記), Freeman橫咗去演軍佬, 合格; 佢挑神秘人機嗰幕, 入格; 但佢入面唔係佢自己講到咁抽離啫 -- 佢望住過索女都唔願落車噃~ (佢老婆預定?)

吐糟: 不過話時話, 支9mm咁嘅矩離都中? 仲開得一鎗?

如果留心對白, 褔記攪緊呢單案嗰陣, 起碼仲跟緊另外兩單~

題外, 明珠而家幾乎獨沽一味犯罪劇咁滯:

Monday: Sherlock, The Mentalist S3 (就完)
Tuesday: Monk S8
Wednesday: Bones, The Killing
Thursday: Castle S3

舊 01-28-12, 01:44 PM   #140
hap3afrien
Game Master

The Big Bang Theory S5E14
Raj fell in love with Siri
舊 01-30-12, 09:37 AM   #141
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
The Big Bang Theory S5E14
Raj fell in love with Siri
部份Apple新聞網都有提, 爆笑!

-----

今晚集Sherlock應該對應跳舞人~

舊 01-31-12, 10:19 AM   #142
肉羊哩咖
griffin611

明珠買得Sherlock第一季喳, 噓~~~~

舊 01-31-12, 10:36 AM   #143
irismong
Goo ◕ ω ◕

3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
明珠買得Sherlock第一季喳, 噓~~~~
人地bbc岩岩先完s2?
要買都無咁快買到?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 12:04 PM   #144
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: irismong 查看文章
人地bbc岩岩先完s2?
要買都無咁快買到?
有心實得, 又唔係未試過; 見#137

舊 01-31-12, 12:15 PM   #145
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
有心實得, 又唔係未試過; 見#137
MONK係BBC架咩?

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 01-31-12, 12:39 PM   #146
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: irismong 查看文章
MONK係BBC架咩?
咁BBC唔賣, and/or CCTVB唔買, 咁咪冇咯, 要等~

(阿媽係女人)咁CCTVB好似仲未試過斷尾 -- Human Target咁爛都好頭好尾咯。

舊 01-31-12, 12:51 PM   #147
irismong
Goo ◕ ω ◕

咁又係, 有心既, 好似三田咁, 家陣tbb已經有啦
不過係收費果邊之嘛

舊 02-03-12, 04:11 PM   #148
肉羊哩咖
griffin611

老美嗰邊Castle s4e14 The Blue Butterfly, 玩40年代懷舊:

舊 02-07-12, 01:26 PM   #149
肉羊哩咖
griffin611

Sherlock S1E3 咁密集推理, 好誇但係好好睇 ~ 班寫手堅過金田一柯南幾皮!

舊 02-21-12, 07:50 PM   #150
hap3afrien
Game Master

Simpsons S23睇到聖誕果集, Maggie做埋歌手都係無聲出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:42 PM

手機版 | APP版