Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>Youtube 係咪俾支那買起左?
ZeroChow 07:44 PM 03-31-18
近排一入去就有1,2條支那吹奏片放係到。

以前只會recommend我平時睇開個類片。
GreenTea 08:46 PM 03-31-18
我近半年已經係咁 一堆咸咸既片鬼妹都多 但我無睇開。。。
由手機版發出
Squall-Lucifer 09:23 PM 03-31-18
作者: ZeroChow:
近排一入去就有1,2條支那吹奏片放係到。

以前只會recommend我平時睇開個類片。
因為你IP附近的人多看那類的片
chrischun 05:39 PM 04-01-18
作者: Squall-Lucifer:
因為你IP附近的人多看那類的片
乜唔係個人喜好令到多嚟類出現咩
X&Y 05:45 PM 04-01-18
以前都諗住唔洗裝YT既content blocker browser插件
但前幾個月真係頂唔順裝左
幾個月加下加下block左既channel同wildcard既keyword都幾多下
plokplok00 05:59 PM 04-01-18
我差唔多一見簡體走出黎就block佢channel
但block極都有
Squall-Lucifer 06:04 PM 04-01-18
作者: chrischun:
乜唔係個人喜好令到多嚟類出現咩
你的所在地區都是其中一個參考要素
( ゚ω゚)? 07:45 PM 04-01-18
即是如果login google之後成日search甜片,youtube就會因為認為喜好係睇甜片,所以會係首頁推薦甜片,所以我通常會logout先search, 依家都好正常啫

作者: :
管理系統推薦內容與搜尋結果

您在 YouTube、Google 和 Chrome 上的活動可能會影響您在 YouTube 的首頁、應用程式內通知、建議的影片和其他位置上看到的搜尋結果與推薦內容。

您可以透過多種方式影響推薦內容與搜尋結果,例如移除觀看紀錄中的特定影片、移除搜尋紀錄中的特定字詞、暫停觀看紀錄和搜尋紀錄,或是徹底清除觀看紀錄和搜尋紀錄,讓系統重新評估您喜愛的影片類型。

tat0gd 05:32 PM 04-02-18
因為GOOGLE 唔止睇YOUTUBE 紀錄, 係會睇哂你GOOGLE A/C 紀錄. OH 樓上已經貼左

所以管理依d 野就小心d 啦, 就好似你電腦既hd一樣 比屋企人朋友發現就唔多好啦, 睇d 特別既野就用incognito模式啦
Squall-Lucifer 06:07 PM 04-02-18
所以不要只說面書,Google才是收集最多你的個人資料的公司,特別是你用Chrome的話會全程有記錄
當然面書是在網頁有code去看你其他無關的Tab(分頁),這個問題大點。
44264 09:56 PM 04-02-18
近排 youtube 個字幕翻譯,明明選擇繁體中文,但就總係出簡體。有冇人有同樣問題?
Squall-Lucifer 10:39 PM 04-02-18
作者: 44264:
近排 youtube 個字幕翻譯,明明選擇繁體中文,但就總係出簡體。有冇人有同樣問題?
Same as me,但主要是自動翻譯英文or西班牙文之類時會出問題
IDGAF 11:28 AM 04-03-18
之前都有類似情況,
多數係推介影片多咗一堆簡體中文,
標題黨、Content farm式影片,
如「某某明星曾風光一時,今日…」、「一星期減幾多公斤,原因是用了…」之類的東東…

係手機app版youtube,按了沒有興趣、不要顯示相關頻道影片,
的確有減少係推薦影片位置出現次數,但仍然會有。
TV版youtube app用返同一A/C登入睇,直頭無停止過大量出現。

最後我索性把位置一項由香港轉去其他地區一段日子,
再轉返嚟香港/中文(香港),
推薦影片位置先無咁多垃圾資訊片出現。
都無所謂啦,反正已經訂閱咗好多自己鍾意的頻道。
Squall-Lucifer 01:56 PM 04-03-18
直接轉去日本應該好過用中文香港或台灣
Nelly 12:22 AM 04-10-18
啲content farm 進軍youtube
搭車見好多老人家睇
真!DC 11:19 AM 04-10-18
作者: Nelly:
啲content farm 進軍youtube
搭車見好多老人家睇
睇左一段就係咁推薦你睇
由手機版發出
Squall-Lucifer 12:15 PM 04-10-18
老人家不像我們,他們習慣有甚麼看甚麼,就像他們不善長在譚仔就每個菜、湯底來選擇一樣,他們只會點裒牌裡已設定好的菜色。
在電視上、Youtube上都一樣,最初預設推荐是甚麼,他們就只會由那裡看下去,很少會主動有目標的去搜索。
ROCAS 01:13 PM 04-10-18
想問下其實用incognito模式會唔會都有D野留左係電腦?
chitkan 02:08 PM 04-10-18
搭車見d阿姐/阿姑十個有八個睇「xxx食左乜乜食物一個月,結果變成.....」、「張國榮年輕輕生,原因竟然,是因為.......」

d阿伯阿叔就十個有八個睇「中國xx建設/發明/數據,讓老外看到驚呆」、「中國軍隊新武器,震懾美英日」

呢d youtube

平時晌推薦欄見倒,呢d垃圾片段段有幾十萬、百幾萬點擊
仲多過外國好多 pro製作影片
12號四分衛 04:26 PM 04-10-18
我經驗係:

部機全新,無Cookies無Login Google account,Recommend係地區性的片
之後個部機keep住無login google account,但成日睇打機同財經片,之後Recommend就轉哂打機同財經片

而另一部機有login google account, recommend的感覺上係 youtube subscription - 有睇開的片 - search過的片 - 最近成日睇的片 的mix
CSY 04:56 PM 04-10-18
我覺得同你睇開D咩片有關吧, 我見到D推薦片9成都係打機片同玩具片, 沒見有咩支那片同甜片..
真!DC 04:59 PM 04-10-18
我都係acg相關既影片多
睇完d清涼片佢都冇推薦比我

由手機版發出
大覺屋師真 10:23 AM 04-11-18
試過Xbox one冇任何瀏覽記錄的, 全出扮咸片/封面咸片欺咋果啲比我

自己手機就好正常
歌絲˙暮斯 10:58 AM 04-11-18
我好認同大家提防來自中國既網絡入侵,不過有 d 意外既係咁多人會留意人地電話睇乜
由手機版發出

返回主題版面