Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 
攻略及心得交流區>TOV TOS TOARISE - 全機種挑戰trophy 實績攻略討論區 (禁:性風進入)
fantasy俊仔 11:42 PM 03-30-09
作者: Montague:
兔仔會係味一定要進行時4人嚮隊而又唔可以拎走佢地入後備?
可以晌後備, 唔可以離隊(如有d event 隊伍分散咗就會reset 重新計...)
撒拉聖者 01:20 AM 03-31-09
想問一下~~復興果個望想之地~第二次進貢道具果時~
其中有一樣係"獅子之剛牙", 我睇game書攻略話要向最後迷宮"古代塔市"度打怪攞~
但復興望想之地的期限又係向入"古代塔市"之前~咁即係點~?
NexTony 01:28 AM 03-31-09
i still havent got the Back Up Plan achievement yet.....

still dont know which one i missed
fantasy俊仔 02:37 AM 03-31-09
作者: 撒拉聖者:
想問一下~~復興果個望想之地~第二次進貢道具果時~
其中有一樣係"獅子之剛牙", 我睇game書攻略話要向最後迷宮"古代塔市"度打怪攞~
但復興望想之地的期限又係向入"古代塔市"之前~咁即係點~?
你被誤導了, 復興望想之地係冇期限, 應該話呢個event 係向入古代塔市之前"開始發生"先啱

另外除咗打怪之外, 以下的point 也可以發掘

作者: Gestapo:
i still havent got the Back Up Plan achievement yet.....

still dont know which one i missed
呢個真係冇得睇, 有d save point 也有時限

(參考:http://www26.atwiki.jp/vesperia/pages/54.html)

如果想開成就最好都係跟攻略本從頭玩一次...
撒拉聖者 01:50 AM 04-01-09
[QUOTE=fantasy俊仔;7651583]你被誤導了, 復興望想之地係冇期限, 應該話呢個event 係向入古代塔市之前"開始發生"先啱

另外除咗打怪之外, 以下的point 也可以發掘

[QUOTE]

先謝謝你~
但係我都找不到兩個圖中的發掘點~係咪要不斷save/load先會出黎~?

另外~想問一下”燒餅”呢個料理要向邊度搵~?謝謝~
fantasy俊仔 02:31 AM 04-01-09

先謝謝你~
但係我都找不到兩個圖中的發掘點~係咪要不斷save/load先會出黎~?

另外~想問一下”燒餅”呢個料理要向邊度搵~?謝謝~
等時間過/訓多幾次發掘point 就出現, 可以saveload, 不過要離目標發掘point 遠一點, 因為我發覺太接近個point 用SL法係唔會出來...

燒餅...お好み焼き?

先用女主角不斷整からあげポテト -> 開發スコッチエッグ

再用大叔整スコッチエッグ -> 開發お好み焼き
遊戲人間 08:06 PM 04-01-09
作者: fantasy俊仔:
你晌邊到屈Grade?
我跟wiki 講去沙漠引3 隻飛行敵人開洗衣機, 效率都好似唔係咁好...

移動10萬KM我諗住同兔子公會成就一齊開 (利用訓覺時間 )
我無固定位置屈grade的,得閒開機又屈返半個鐘.
(記得有次打左半個鐘先發現打錯左同屬性怪物,扣左好多分.. )
fantasy俊仔 09:17 PM 04-01-09
作者: 遊戲人間:
我無固定位置屈grade的,得閒開機又屈返半個鐘.
(記得有次打左半個鐘先發現打錯左同屬性怪物,扣左好多分.. )
oic~

今日愚人節自己玩自己, 快快手用咗用來開15hour level 成就個save 蓋咗原本個save...

不過好彩都有繼承skill/item/$$/稱號, 係怪物圖鑑要再儲過
撒拉聖者 01:56 AM 04-02-09
等時間過/訓多幾次發掘point 就出現, 可以saveload, 不過要離目標發掘point 遠一點, 因為我發覺太接近個point 用SL法係唔會出來...

燒餅...お好み焼き?

先用女主角不斷整からあげポテト -> 開發スコッチエッグ

再用大叔整スコッチエッグ -> 開發お好み焼き
謝謝~~燒餅開發成功~

但係果兩個發掘點都係冇出過黎~

想問一下可唔可以直接入古代塔市度打怪~之後再出返黎完成埋d副事件佢的~?

反正我都要儲錢~
fantasy俊仔 02:18 AM 04-02-09
謝謝~~燒餅開發成功~

但係果兩個發掘點都係冇出過黎~

想問一下可唔可以直接入古代塔市度打怪~之後再出返黎完成埋d副事件佢的~?

反正我都要儲錢~
係可以, 我都做過,

不過發覺裡面獅子唔多, 會掉剛牙更少(除非屈FS chain)

所以果時我打咗幾隻就出返來發掘

如果要儲錢...去namco島賭場最快
fantasy俊仔 10:16 PM 04-03-09
剛剛開埋15hour 成就...全程easy 難度

發覺d Grade 原來仲係保持第一次爆果個數

咁就唔需要另外save 同儲多次Grade

very good~
撒拉聖者 12:15 AM 04-10-09
不好意思~~我又有問題了~~

我剛剛爆了機~~之後load返爆機save諗住打隠迷~

我本身係齊左魔裝先爆機的~~咁我都見到d魔裝全部改左名~

但係點解只係主角把紅蓮劍先加左攻~其他人d魔裝雖然改左名~但都冇加攻ga~?
fantasy俊仔 12:31 AM 04-10-09
不好意思~~我又有問題了~~

我剛剛爆了機~~之後load返爆機save諗住打隠迷~

我本身係齊左魔裝先爆機的~~咁我都見到d魔裝全部改左名~

但係點解只係主角把紅蓮劍先加左攻~其他人d魔裝雖然改左名~但都冇加攻ga~?
因為魔装具係睇你個角色打倒o既敵人數黎加攻...

你係咪只用主角~?
撒拉聖者 01:22 AM 04-10-09
因為魔装具係睇你個角色打倒o既敵人數黎加攻...

你係咪只用主角~?
oo~~原來只係計自己用果個角色~

咁我明白了~謝謝~~
fantasy俊仔 09:44 PM 04-19-09
終於1000成就達成

用咗195 個鐘, 原本爆第三次機就應該開到,
俾item 圖鑑個白痴設定搞到要為咗佢爆多一次
黑澤夜 01:53 PM 09-16-09
我想問下係唔係所有角色都可以用到最後 ? 會唔會有d 中間就死左 ? 等我可以決定練邊d 人, thanks !!!
草薙さん 01:56 PM 09-16-09
這是劇透...
回答的人請反白/用spoiler
黑澤夜 02:01 PM 09-16-09
作者: 草薙さん:
這是劇透...
回答的人請反白/用spoiler
咁即係有人會離隊?係邊個 ?
ahleung 02:03 PM 09-16-09
topic title變o左全日文o既......
ゆり 02:03 PM 09-16-09
作者: 黑澤夜:
咁即係有人會離隊?係邊個 ?
冇人會離隊
公主經常有劇情離隊 最好搵正太做補師
大叔會離隊一陣 中途打一次 之後會加入番

黑澤夜 02:06 PM 09-16-09
作者: ~freedom~:
冇人會離隊
公主經常有劇情離隊 最好搵正太做補師
大叔會離隊一陣 中途打一次 之後會加入番
Thanks so much ! 咁我可以放心練 !
fantasy俊仔 02:08 PM 09-16-09
フレン唔知可唔可以用到最後
ゆり 02:52 PM 09-16-09
フレン唔知可唔可以用到最後
ps3版一定得

xbox版就係人都知
fantasy俊仔 03:06 PM 09-16-09
作者: ~freedom~:
ps3版一定得

xbox版就係人都知
用到最後喎, 確定咗啦咩?
ゆり 03:15 PM 09-16-09
用到最後喎, 確定咗啦咩?
之前d圖 印象有講過最尾都有佢份
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面