Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-08, 03:27 PM   #1
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
巴士, 交通工具及汽車模型/產品討論區 Vol.9

續上回: http://gaforum.org/showthread.php?t=162971

所有交通工具及汽車模型亦歡迎在此討論,
歡迎大家繼續

上回講到, 今日去郵局拎架城巴 8100, 一接個郵包上手,
聽到入面有D野"o郎o郎下"已經覺得有D唔對路,
於是即刻拆開睇, 點知......

返屋企再影

o岩o岩睇番, 車頭擋風玻璃都有花到...

今次架車真係傷......

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album

此篇文章於 12-20-08 04:25 PM 被 Super Bus 編輯。
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-08, 03:35 PM   #2
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
係機場被人錠過泥???落貨個陣...

打算如何補救???

舊 12-21-08, 04:05 PM   #3
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
係機場被人錠過泥???落貨個陣...

打算如何補救???
唔知, 總之今次架車就大煲, 訂左咁耐咁多車都未試過咁爆光...

已經同 80n 老細講左要換過架, 呢幾日會寄返去...

舊 12-24-08, 11:19 PM   #4
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

70坦克睇左相,好想買(有埋乳豬紙,不過時空交錯,報站雙扶手但係大logo)
牛年E500又係(買其一的話新巴好還是城巴好?)

錢...

舊 12-25-08, 12:57 AM   #5
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
70坦克睇左相,好想買(有埋乳豬紙,不過時空交錯,報站雙扶手但係大logo)
牛年E500又係(買其一的話新巴好還是城巴好?)

錢...
唔怪得郭 Sir 話今年o既新城牛年我一定會入啦, 原來係因為 E500~

不過話之佢係乜車, 總之係生肖巴我係唔會入o既

架 70......時空交錯咁, 都唔知點...

舊 12-25-08, 10:02 AM   #6
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

引用:
作者: Super Bus 查看文章
唔怪得郭 Sir 話今年o既新城牛年我一定會入啦, 原來係因為 E500~

D 新版E500死人都唔肯改返個站機

舊 12-25-08, 11:19 AM   #7
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
架70有興趣~
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 11:32 AM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:

引用:
作者: Pato 查看文章
架70有興趣~

食正70條水...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-08, 11:54 AM   #9
Cpato

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
食正70條水...
真係識搵錢...
舊 12-25-08, 12:47 PM   #10
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
真係識搵錢...
果晚去得趁墟既人(尤其圖中被攝入鏡既果堆人)...都至少入1架...

舊 12-25-08, 11:10 PM   #11
Cpato

引用:
果晚去得趁墟既人(尤其圖中被攝入鏡既果堆人)...都至少入1架...
今次呢架遲d去訂定先
舊 12-26-08, 01:29 AM   #12
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
今次呢架遲d去訂定先
睇定D先好, 陣間真係出到四不像咁就真係喊都o黎唔切...

舊 12-26-08, 10:04 AM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
錯得重離譜...
最終咪又係...

舊 12-26-08, 11:47 AM   #14
Cpato

引用:
如果佢做到幅圖咁都ok喇, 大logo我覺得都尚在接受既
舊 12-27-08, 03:23 PM   #15
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
痛車 in progress

貼那些大張decal,一步一驚心,幾乎每個位都有少少defect…
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-08, 10:41 PM   #16
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: JoeII 查看文章

貼那些大張decal,一步一驚心,幾乎每個位都有少少defect…
SB遇到知音人...

舊 12-27-08, 11:27 PM   #17
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:

熱狗?
尾班車唔係大白龍咩?
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 12:35 AM   #18
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: sqling 查看文章
熱狗?
尾班車唔係大白龍咩?
有人講緊尾班車咩

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 01:59 AM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: sqling 查看文章
熱狗?
尾班車唔係大白龍咩?

引用:
作者: Beanhoho 查看文章
有人講緊尾班車咩
引用:
410外表叫似426既80%
S3BL410@70
可會亦為無儲到S3BL426@81C既人作為"心理補償既契機"...

此篇文章於 12-28-08 02:03 AM 被 Busconcamp 編輯。
舊 12-28-08, 02:38 AM   #20
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
SB遇到知音人...
我未睇過 CLANNAD

如果有 School Days, Lucky Star, 魔法老師甚至初音ミクo既痛車貼紙我可能會諗諗整番架,
不過係用 1/24 貨車改~

舊 12-28-08, 09:45 AM   #21
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
引用:

如果有 School Days, Lucky Star, 魔法老師甚至初音ミクo既痛車貼紙我可能會諗諗整番架,
Lucky Star有出過roadster同貨櫃車,初音ミク有出decal,可惜呢家野香港好少返貨,上網買貴到又爆燈

JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 05:18 PM   #22
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:

引用:
作者: JoeII 查看文章
Lucky Star有出過roadster同貨櫃車,初音ミク有出decal,可惜呢家野香港好少返貨,上網買貴到又爆燈

挑多條引...
偶...錯了...

舊 12-29-08, 01:05 AM   #23
靈格斯
Crazy Gamer

今日入左最後2架車-九巴M1同希屍路機場版Citaro

山和已經有AMR同埋Seddon真車睇
兩架應該晌農曆年果陣出
靈格斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 01:15 PM   #24
chrislohk
Insane Gamer
★★★☆

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 靈格斯 查看文章
今日入左最後2架車-九巴M1同希屍路機場版Citaro

山和已經有AMR同埋Seddon真車睇
兩架應該晌農曆年果陣出
山和已經成年無去過

另外見唔見架 1:24 沙龍 DMS ? 好似出o左~

舊 12-29-08, 01:39 PM   #25
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

英文: Dalmler E
中文:丹拿A
03年巴模...錯足5年...a

另...
8100...係咪市面已經沽清...?

此篇文章於 12-29-08 01:43 PM 被 Busconcamp 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
wifi 城市,wifi巴士,wifi...... 皇家馬爹里 ~清談館~ 19 12-10-08 04:51 PM
九巴70號線巴士7/12起取消 劍路 ~清談館~ 51 12-08-08 05:10 PM
有壓力、要解決?又係巴士?? Irwin ~清談館~ 20 08-13-08 01:48 AM
兩周內揭盅 影響400萬客 5巴車費最高加7% riceball ~清談館~ 11 05-11-08 11:07 AM
巴士鹹豬手掀裙摸大髀 少女啞忍 短片上網公開惡行 雷火武 ~清談館~ 58 09-28-07 10:41 AM

現在的時間是 08:58 AM

手機版 | APP版