Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-08, 08:07 PM   #151
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
Mass Effect也沒有online,Oblivion也沒有。其實是遊戲定位問題吧,RPG不像FPS,很容易就可加入online,遊戲設計、系統、平衡度都要考慮。有些可以online的RPG,PSO、一些MMORPG,根本就是以online而設計。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 08:08 PM   #152
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: JENOVA 查看文章
想問下有冇寫過話有 中文字幕?

史詩級角色扮演大作《無盡探險》今日宣布 9 月 2 日北美上市 2008-05-22 19:54:31
http://gnn.gamer.com.tw/0/30590.html

由 SQUARE ENIX、tri-Ace、微軟合作製作的 Xbox 360 角色扮演遊戲《無盡探險(Infinity Undiscovery)》發售日確定,將於 9 月 2 日在北美上市。

根據 tri-Ace 指出,《無盡探險》將著重於發展探險的主軸,強調角色扮演的遊戲趣味,玩家只要深入這遊戲中,將可以感受到一個年輕男孩,為了拯救一個被黑暗騎士奴役的世界,而展開的冒險故事。

遊戲將採用獨特的「狀況戰鬥」系統,遊戲舞台環境會隨著時間與情境等各種因素的組合,而產生出不同的「狀況」,讓每次的冒險與戰鬥都有著不同的變化,搭配上富含動作成分的無接縫轉換即時戰鬥系統,提供緊張刺激、具備高度衝擊性的遊戲體驗;在面對不同狀況戰鬥時,玩家可以從 18 個角色中選出合適的角色,以做出最適當的應戰。

今日官方僅公開美國於 9 月 2 日上市的日期,不過,日本媒體目前猜測《無盡探險》可望會全球同步發行,有興趣的玩家不妨可關注後續發表的消息。以下為官方今日同時在國外遊戲網站 GameTrailer 釋出的遊戲宣傳影片:
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 08:53 PM   #153
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
我想NDS果隻FFCC咁

單機呢D玩完故事就要廢左佢架啦

乜鬼隱藏元素同收集 有d仲要得CG圖

都唔明日本人仲有動力玩落去??

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Mass Effect也沒有online,Oblivion也沒有。其實是遊戲定位問題吧,RPG不像FPS,很容易就可加入online,遊戲設計、系統、平衡度都要考慮。有些可以online的RPG,PSO、一些MMORPG,根本就是以online而設計。
呢兩隻都算好D 無盡探險製作人都話入面似網路遊戲但又冇live協力等唔覺得浪費左??

此篇文章於 05-22-08 09:00 PM 被 噹噹dondon 編輯。
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 10:08 PM   #154
王小虎

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
我想NDS果隻FFCC咁

單機呢D玩完故事就要廢左佢架啦

乜鬼隱藏元素同收集 有d仲要得CG圖

都唔明日本人仲有動力玩落去??

呢兩隻都算好D 無盡探險製作人都話入面似網路遊戲但又冇live協力等唔覺得浪費左??
我唔知佢系統如何,但online coop都要考慮怪物的平衡,例如你level 50,你朋友level 20,甘怪物level幾多。遊戲本身是否即時,假如是選擇指令制的話,根本不適合online,那是否要遷就online而改變系統。都係個句,本身遊戲定位問題,假如佢原意係想做一隻單機RPG,而你問點解佢冇online,會唔會本末倒置了。或者你應該甘諗,點解重未有一隻新一代的PSO,或者次世代的console MMORPG,甘樣重好過將一隻原本係設計為單機RPG,勉強加入連線,結果出來效果強差人意的來得好吧。
舊 05-23-08, 01:09 PM   #155
poppop
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
http://www.famitsu.com/game/news/1215336_1124.html

日語版 Infinite Undiscovery 新影片
poppop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 01:51 AM   #156
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
The trailer is good wor

[Xbox360] Infinite Undiscovery Promotion Movie (HD) - 182MB, mpeg2, 1280x720, 0:03:19
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/zbxe/890902

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 04:22 PM   #157
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
good trailer wor....
quite looking forward to this game

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 04:55 PM   #158
wai128
Insane Gamer
3A Fans

註冊日期: May 2007
XBox Live Gamertagwai128
引用:
作者: poppop 查看文章
http://www.famitsu.com/game/news/1215336_1124.html

日語版 Infinite Undiscovery 新影片
日本某討論區有人講在段片見到「9月11日解放」的文字
真的唔希望日語版在9月11日發售...

台灣行貨會是英語版,還是日語版?
希望怏一些公佈

wai128 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 04:58 PM   #159
王小虎

因為爭7日?
舊 05-24-08, 07:26 PM   #160
噹噹dondon
Game Master

日本廠多數都係日版架啦
舊 05-24-08, 07:37 PM   #161
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
after watch the 日語版 Infinite Undiscovery 新影片...

eee....???

明鏡止水???

then will it have
百烈拳??
マイティストライク??
女神の祝福??
絶対回避??

haha....FF11
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 08:36 PM   #162
ryan2001

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDRyanCheungHK
XBox Live GamertagRyan Cheung
我覺得 D 人設唔係好得~~~~
做左 3D , 好怪............
ryan2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-08, 12:53 AM   #163
recca
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
delete

recca 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-08, 10:44 PM   #164
wai128
3A Fans

引用:
作者: ryan2001 查看文章
和LO比,IU的人設真是好得多
可能tri-Ace今次將D人物的3D模型做寫實過頭,所以看唔慣...

舊 05-26-08, 12:14 AM   #165
噹噹dondon
Game Master

引用:
作者: ryan2001 查看文章
對於呢個問題 我會認同果兩個蘿莉同正太
舊 05-29-08, 12:24 AM   #166
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
日本acc 有片睇啦.完全係我心水入梗
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 12:47 AM   #167
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: littleyip 查看文章
日本acc 有片睇啦.完全係我心水入梗
我剛剛都下載左
戰鬥感覺有d似ff12, 但比ff12動作成份大好多. 唔好最終又變成超級機械人大戰就得
場景畫面一流
但人物好似做得唔太detail

呢隻game... 慕tri-ace之名, 佢出成點我都一定敗架喇

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 04:04 PM   #168
王小虎

http://xbox360.ign.com/articles/880/880407p1.html
America will get the game on 9/2, Europe on 9/5, Japan on 9/11, Asia on 9/11
舊 06-10-08, 04:07 PM   #169
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-10-08, 06:36 PM   #170
wai128
3A Fans

Asia即是日本以外的亞洲地區
即是香港都是9月11日發售...
算吧!等多一星期

舊 06-10-08, 11:32 PM   #171
神祕人1號
Moderator
網上自由人

神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 11:34 PM   #172
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
冇得係暑假玩呢隻真係有點失望

舊 06-10-08, 11:37 PM   #173
王小虎

唔知亞洲版係日文定英文定雙語?
舊 06-10-08, 11:39 PM   #174
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 王小虎 查看文章
唔知亞洲版係日文定英文定雙語?
雙語就應該冇咩機會
以往日系RPG出亞洲版都係用返日文的
相信今次都唔會例外

舊 06-10-08, 11:44 PM   #175
王小虎

引用:
作者: Marco 查看文章
雙語就應該冇咩機會
以往日系RPG出亞洲版都係用返日文的
相信今次都唔會例外
最好唔好吧... 其實香港玩家(非玩家唔計),識日文多定識英文多?中文當然最多..

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 谷口悟朗作品系列綜合討論區(スクライド5.1ch DVD己發售, 鉄のラインバレル08年秋TVアニメ化 クリエイティブ・プロデューサー出任) suger_ohkawa 日本動漫畫討論版 196 03-20-10 01:58 PM

現在的時間是 12:52 AM

手機版 | APP版