Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-16-13, 01:53 PM   #176
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: ZlWS 查看文章
星期日大家果然不理政治

今日隻六狗伯又一堆廢up
https://www.google.com/search?hl=zh-...8C%AF%E8%8B%B1
依家睇新聞見到佢基本上都吾駛再聽,佢真係成功,keep住廢話講到你班友吐糟都冇力,到時即係冇人反對佢喇

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-13, 03:56 PM   #177
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
成日聽佢 D, 謬論會痴線架 lol
不過佢仲夠膽死話 D 論壇一次比一次好, 真係充份表現出乜野叫做掩耳盜聆同自欺欺人
佢梗係覺得論壇一次比一次好啦,因為大會控制哂現場。

舊 09-16-13, 06:45 PM   #178
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
所以我咪話佢掩耳盜聆同自欺欺人囉
次次落區扮聽意見, 搞咁大壇野每次都係聽得十幾人o既意見咁大把, 簡直擾民

舊 09-16-13, 07:48 PM   #179
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
所以我咪話佢掩耳盜聆同自欺欺人囉
次次落區扮聽意見, 搞咁大壇野每次都係聽得十幾人o既意見咁大把, 簡直擾民
最可惡就係冇反對聲音既論壇,加一班所謂愛港團體嚮場外擾民。
做SHOW做到好北韓味。

舊 09-16-13, 08:09 PM   #180
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
尼D 手段不段LOOP
LOOP 到2046

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-13, 08:28 PM   #181
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: kyu 查看文章
無反對聲音都唔緊要, 輪住黎歌頌佢果下難頂 lol

舊 09-17-13, 12:38 AM   #182
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
依家睇新聞見到佢基本上都吾駛再聽,佢真係成功,keep住廢話講到你班友吐糟都冇力,到時即係冇人反對佢喇
利用公公婆婆嬲到震
前一日屈早派

follow: https://www.facebook.com/nocyhongkong
成班癲狗,不 知所謂!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=676369779041952

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 09-17-13 01:10 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-13, 01:43 AM   #183
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: ZlWS 查看文章
利用公公婆婆嬲到震
前一日屈早派

follow: https://www.facebook.com/nocyhongkong
成班癲狗,不 知所謂!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=676369779041952
群魔亂舞,最可惜就係畀佢地班野強暴埋首經典歌曲丫……

舊 09-17-13, 04:06 PM   #184
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: N0T51B 查看文章
其實有乜所謂
民主社會下有腦嘅無腦嘅都可以發表意見
肯參與都好過有啲人懶清高,一副事不關己嘅嘴臉喺度講"我討厭政治"
引用:
作者: N0T51B 查看文章
咁呢啲係佢嘅個人意見
就算無理論都好只要無剝削其他人嘅權利都無乜所謂
唔一定需要插, 佢唔理佢就夠
我覺得
如果因為自己意見唔符合主流,甚至大都數人都覺得反智
因出聲而被「圍攻」甚至被無視
從而選擇沈默, 對該事物感到討厭
唔係一件好事
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-13, 09:52 PM   #185
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
https://www.facebook.com/photo.php?f...51946752217448

【仲擴大自由行?!】
唔理廣東省省長真心定假意,起碼人哋都識扮吓理智!但CY就繼續堅持擴大擴大擴大……真係唔使理香港人感受?Like = Dislike! .\ /.

【特首建議 擴大接待自由行能力 廣東省長提醒:要避免超出港負荷】 http://bit.ly/1ejipAs

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 09-18-13, 01:28 AM   #186
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
【A1頭條】自由行放寬再增三城市
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...30918/51736831

特首梁振英日前建議擴大接待自由行能力,原來政府有打算擴大自由行,《蘋果》獲悉,政府擬將青島、太原及西安三個城市納入自由行計劃,令可以自由行來港的人數增加約1,900萬人。有團體和議員指,市民希望減少自由行,特首卻反其道而行,是「罔顧事實、討好中央」。

詳情請留意《蘋果日報》報道。
我真係頂佢個肺

舊 09-18-13, 03:19 AM   #187
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
我真係頂佢個肺
上頭都叫你要充分考慮,還要死擦鞋...
先不理他上頭是不是真心講的,但是人家都不跟你扯貓尾了,還要在懶醒

舊 09-18-13, 08:19 AM   #188
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
再咁落去星期六日假想行出街都難,香港人真係搬哂去地底住啦。q
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 08:56 AM   #189
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
689不嬲都耳聾眼盲架啦
振英哥次次出門都有人同佢開路封場
有咩所謂,又唔係佢迫
加上佢成日外訪,好日唔係香港,佢一定無問題架
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 09:47 AM   #190
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
所以我一早話由自己力所能及做起

要針對黎香港既支那種盡力表演對佢地既歧視同不禮貌

令佢地討厭香港哩個地方

製造多D矛盾同衝突先可以保護香港

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 09:59 AM   #191
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
689不嬲都耳聾眼盲架啦
振英哥次次出門都有人同佢開路封場
有咩所謂,又唔係佢迫
加上佢成日外訪,好日唔係香港,佢一定無問題架
佢唔係耳聾眼盲的
呢條友家陣玩野故意同市民作對,專唱反調
你地話自由行太多,佢就即刻出黎講要更多自由行
性格惡劣到呢個地步...真係冇野講
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:30 AM   #192
khoojohn88
Junior Member
王子

註冊日期: Mar 2012
香港係在回歸後早就沒所謂的一國兩制吧...= =
khoojohn88 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:42 AM   #193
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我完全相信呢條友低能到連鞋都唔識擦

舊 09-19-13, 06:56 PM   #194
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

垃圾梁朝擬將青島、太原及西安三個城市納入自由行計劃,令可以自由行來港的人數增加約1,900萬人。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 10:51 PM   #195
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kyu 查看文章
你而家先知祖國呢套咩?
不嬲都係空喊口號架啦

舊 09-19-13, 11:42 PM   #196
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
你而家先知祖國呢套咩?
不嬲都係空喊口號架啦
問題係佢做show上晒身當真係show time.

都唔知佢落區做乜……又冇野推銷,一車車演員同佢一齊做show.

仲要次次幾百個警察圍城。

審計處會唔會公告落一次區用幾多錢?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 09:50 AM   #197
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

都唔知佢落區做乜……又冇野推銷,一車車演員同佢一齊做show.

審計處會唔會公告落一次區用幾多錢?
強國不嬲成日都係咁搞呢D野架啦,你得閑要睇下新聞聯播了解下國情
由手機版發出
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:00 AM   #198
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

作用就係俾傳媒採訪佢落區, 傳媒就剩係報導正面嗰部份, 市民同外地人就會覺得佢做得好好

此篇文章於 09-20-13 11:02 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 01:52 PM   #199
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

梁振英:香港應做好內交 不失時機配合內地發展機遇
http://hk.finance.yahoo.com/news/%E6...003705357.html
行政長官梁振英今日起率領工商界共約90人的代表團到訪重慶交流,為期兩天。他出發前表示,香港應作好內交,不失時機配合中國改革開放以來的發展機遇,帶動本港經濟發展,令市民受惠。他又指,過去頻繁到訪內地作經貿交流,效果亦相當好。

他稱,他亦將於11月率團到訪廣西,1月到訪福建以加強中港經貿交流。

http://news.mingpao.com/20130925/fad1.htm
潘小濤﹕梁振英頻頻內交的秘密

【明報專訊】梁振英今天率團訪問重慶兩天,出席渝港經貿論壇、主持駐重慶聯絡處喬遷及貿發局代表處開幕。這是他上任不足15個月第10次「內交」,如此頻密訪問各省市,在內地諸侯也屬罕見,澳門特首更沒這麼做。仔細分析其「內交」行程,當可發現內藏玄機

梁振英的「內交」行程分為兩類。其一是必要的,包括到北京述職、到海南出席泛珠論壇及博鰲論壇、到廣州參加粵港聯席會議;另一類則是純粹拜訪各省市,包括出訪北京、天津、廣東、上海,以及今天的重慶,且無一例外跟當地「一把手」的黨委書記會晤。

這四大直轄市及廣東省「一把手」都是中共政治局委員。在中共權力金字塔,7名政治局常委位處頂尖,然後就是25名政治局委員,位列黨和國家領導人,權力極大,很多重大決策都由政治局決定,且多是下屆常委的黑馬,尤其是四大直轄市及廣東的「一把手」,歷任總理、副總理、全國人大委員長、全國政協主席等多出自這裏。因此,梁振英上任頭15個月急不及待「內交」這些「大諸侯」,進行政治投資之意呼之欲出。

在政治局委員身上作政治投資,有百利而無一害。梁振英在中南海並沒堅實後台,任何國家領導人說他半句閒話都可致命。到訪「大諸侯」的「領地」,就是「拜碼頭」、拉關係、聯絡感情,讓對方感到被尊重,這樣可在政治局內減少敵人,若將來他們更上一層樓,梁振英今天的巴結討好說不定能開花結果!

拜會完四大諸侯,11月到去廣西,到時就是謝票之旅了,畢竟廣西黨委書記彭清華,擔任中聯辦主任時就是梁振英當選特首的保薦人。看來,梁振英深諳中共官場的為官之道!

舊 09-26-13, 02:13 PM   #200
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
拜下拜下無貢品都有可以提升好感到咁CHEAP O既

標籤

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
梁振英:雙非子女不應有香港人身份 明年私院雙非孕婦名額應為零 cnw1126 ~清談館~ 88 06-21-13 04:18 PM
[飲食新聞] "出前一丁"每包售$4.40...痴線! Busconcamp 飲食版 48 07-27-08 07:31 PM
痴線~ Sgodkyo ~清談館~ 11 02-23-05 01:15 PM
嘩~~~痴線架,賣成咁都得 kenpeter 電視遊戲討論版 115 11-16-04 11:23 AM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 11:19 PM

手機版 | APP版