Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-06-11, 02:48 PM   #51
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: irismong 查看文章
痴線...
做妓女咩
X 2 -_____-

舊 04-06-11, 02:49 PM   #52
shiro_b

引用:
作者: 真!DC 查看文章
腐女唔愛宅
成日形住腐女對三次元異性係冇興趣的...

舊 04-06-11, 02:52 PM   #53
shiro_b

引用:
作者: ZombieTerry 查看文章
有睇開佢同類型文章都知佢係乜人乜想法啦!!
都係貼來分享下, 唔使去到咁講o既. 有師兄話已經係舊文, 我承認我OUTDATED呢幾日先見到呢篇.
所謂人各有志, 就當知道下呢個世界有人咁諗, 也無妨.

話說曾經有版友, 咩人唔開名, 佢私下PM過我問, 問的問題其實呢篇文都答都唔少, 希望佢睇到啦.

舊 04-06-11, 03:39 PM   #54
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
其實鍾意乜野唔係重點
重點係唔好過分沉迷到不顧現實生活

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 03:40 PM   #55
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: sgouki 查看文章

黃毅力 力筆從心 「才俊」的飯後邀約(上)

我有位女性朋友,年約三十,樣子可人,學歷高,收入也高,是新一代的成功職業女性;這位朋友已結了婚,但一年前卻離婚收場。最近她對我說,剛剛認識了一位男士,是位單身才俊,任職保險公司駐港總部的高層 ,年薪二百萬,擁有新款法拉利,更家住半山千二呎豪宅,她認為這實屬「絕世筍盤」— 世間難求的好男人!
首次與他認識,吃過晚飯,兩人酒意漸濃之際,「才俊」就要求剛相識的女士到他家中繼續喝紅酒,而我的朋友便作出了拒絕。
第二次,朋友與「才俊」約會於蘭桂坊,飲飲食食後,「才俊」又再提出邀請,希望我的朋友晚上到他家中「過夜」,她亦再一次的以藉口推卻了。如是者兩星期內,不論是普通約會或晚飯,他都提出相同的建議。
我這位朋友,身邊有一批所謂「好姊妹」,她們認為這位「才俊」那麼「好客」地邀請她過夜,孤男寡女,意圖已再明顯不過了,於是這批自以為是智囊團的「好姊妹」就提出了一個方案:如果這位朋友再繼續請「才俊」吃檸檬,事過五次,此男士必定放棄,所以就勸喻她,若今天晚上「才俊」再提出同樣的問題,就要答應吧!
一如所料,第五晚的約會,好客「才俊」同樣作出了第五次相同的要求,但讓我意料不到的是,我這位朋友,其實內心早就蠢蠢欲動,希望答應赴會了……。
朋友做足準備,似要隆重地、嚴陣以待地應約,事前更準備定了一套全新的性感內衣,也於前一天做過了Facial (美容療程),希望用完美的姿態去贏得美男心,更相信男士都是「先性後愛」的動物。
就這樣,他們發生了一夜情,就如一些電影橋段般,那位所謂「才俊」吸着煙,坐在牀邊靜思;而女子則進了洗手間,整理自己的儀容。朋友望着化妝鏡箱,一時好奇下,就嘗試打開鏡箱的門,此際,卻發現化妝鏡內竟放有女性用的卸妝水、輕便旅行包裝的洗面用品與護膚品等,也有五支不同顏色的牙刷掛在鏡箱內格,連牙膏,竟然亦有三種不同的味道呢!以她所知,「才俊」明明是獨居的,何以會有五支不同的牙刷,以及那些女性才會用到的卸妝水與護膚品呢?
各位讀者朋友,如果你是她,你會怎樣認為呢?你會有何反應?又會如何應對?還有就是,你,認同她嗎?故事的發展,就留待下回分解。
每日金句: 成功非僥倖,還需靠努力。
黃毅力

在這裡po埋下集

「才俊」的飯後邀約 (下)

上文說到,我的女性朋友打開了化妝鏡箱,發現有不同顏色的牙刷、不同味道的牙膏,還有整齊排列的旅行裝潔面與護膏品,才恍然大悟這位所謂獨居的「才俊」,原來是一位濫交的大騙子!他所謂獨居的半山豪宅,其實只是一所「客棧」;他的大床,也只是一個「雷台」;私人洗手間嘛,當然就是一所「公廁」吧。

當時,我的朋友勃然大怒,火燒心之下,就把五支牙刷都用力扭斷,其餘的甚麼牙膏、護膏品等等,都一拼毫不留情,狠狠地完全摧毀,更將殘骸都用力扔出廳外,地上有如仙女散花一樣,亂成一片。她氣沖沖的走到睡床前,這時「才俊」方淡然地吸了一口煙,然後呼一呼,望着她冷笑一聲道:「你想怎樣﹖」那女強人便以九秒九有如走火警一般速度,立即穿回衣服,帶着淚離去。

我習慣早睡早起,卻從未試過清晨六時半收到朋友的來電。那天,她致電給我之時還在車子裏抱頭痛哭,把事情說得不清不楚,讓我完全不能理解,於是我再相約我們的另一位朋友出來,細問之下,好像聽故事般花了整整一個小時,我有如律師,她有如受害者,還有證人在場,向我細說詳情,並希望我給予意見。

我提供意見輔導的服務是免費的,但也要她付出代價,就是把這件事情的角色稍稍修改後,讓我如今在這專欄中分享,希望各位女性讀者們看過後,以自己的觀感去作出思考。

我問她:「你與他發生關係的原因是甚麼?『想做』?還是想嫁給他?」她說:「他是一位才俊,我希望透過先性後愛而最終成為他的太太,並不是一夜情人。」我也就回答說:「這純粹是你一廂情願的想法吧!其實,那男孩子由第一天認識你就已經叫你返他的家喝紅酒,還三番四次的邀約,直到第五次你答應為止。我覺得那才俊五次約會, 五次都要求的話, 咁證明 sex 對他很重要, 重要過女仔的感受。可能他沒想過你會打開他的化妝鏡來,但,他也應有着這個心理準備才對。根據他的反應,肯定是位一夜情殺手,但你卻只因他擁有高薪厚職、名貴超級跑車及一所豪宅,便以為他是個好男人,會不會天真了一點?按你這種思考的出發點,我認為錯不在那男士,相反,是你想得太美滿、太理想,也沒有充份認識那個男孩罷了。聽過你的描述後,我從不覺得他是甚麼筍貨,只不過是在情場上想吃『快餐』的那類賤男而已,更諻論是理想的結婚對象。.」

我還教訓我的朋友,身為女士,想事情不能太天真,當局者迷就沒話說了,但有時候想問題,還是應該成熟一點。

事後過了兩星期,我以為一切已經解決,怎料仍發生了一段小插曲。

聽其他朋友說,這位女強人仍不甘心,所以再與那「才俊」共晉第六次的晚飯,當然,又發生了相同的情況吧!而這次她再打開化妝箱,看到的,竟是六支全新的牙刷,而那些輕便裝的潔面產品,又已經變成加大碼容量,對她來說,當然就是更大的打擊!結果,她當然又是大肆破壞後,含著淚離去。

人就是這樣,總因為一句「不甘心」而又再重蹈覆轍。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 03:54 PM   #56
shiro_b

「才俊」的飯後邀約 => 幾有趣的故事

睡一覺便可以做太太, 不可能吧......

不知有沒有相反, 一位家住半山, 含金鎖匙出世的美女, 是一夜情殺手?

舊 04-06-11, 03:55 PM   #57
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

引用:
作者: shiro_b 查看文章
「才俊」的飯後邀約 => 幾有趣的故事

睡一覺便可以做太太, 不可能吧......

不知有沒有相反, 一位家住半山, 含金鎖匙出世的美女, 是一夜情殺手?
你是在說Paris Hilton嗎
舊 04-06-11, 03:57 PM   #58
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
在這裡po埋下集

上文說到,我的女性朋友打開了化妝鏡箱,發現有不同顏色的牙刷、不同味道的牙膏,還有整齊排列的旅行裝潔面與護膏品,才恍然大悟這位所謂獨居的「才俊」,原來是一位濫交的大騙子!他所謂獨居的半山豪宅,其實只是一所「客棧」;他的大床,也只是一個「雷台」;私人洗手間嘛,當然就是一所「公廁」吧。

當時,我的朋友勃然大怒,火燒心之下,就把五支牙刷都用力扭斷,其餘的甚麼牙膏、護膏品等等,都一拼毫不留情,狠狠地完全摧毀,更將殘骸都用力扔出廳外,地上有如仙女散花一樣,亂成一片。她氣沖沖的走到睡床前,這時「才俊」方淡然地吸了一口煙,然後呼一呼,望着她冷笑一聲道:「你想怎樣﹖」那女強人便以九秒九有如走火警一般速度,立即穿回衣服,帶着淚離去。

我習慣早睡早起,卻從未試過清晨六時半收到朋友的來電。那天,她致電給我之時還在車子裏抱頭痛哭,把事情說得不清不楚,讓我完全不能理解,於是我再相約我們的另一位朋友出來,細問之下,好像聽故事般花了整整一個小時,我有如律師,她有如受害者,還有證人在場,向我細說詳情,並希望我給予意見。

我提供意見輔導的服務是免費的,但也要她付出代價,就是把這件事情的角色稍稍修改後,讓我如今在這專欄中分享,希望各位女性讀者們看過後,以自己的觀感去作出思考。

我問她:「你與他發生關係的原因是甚麼?『想做』?還是想嫁給他?」她說:「他是一位才俊,我希望透過先性後愛而最終成為他的太太,並不是一夜情人。」我也就回答說:「這純粹是你一廂情願的想法吧!其實,那男孩子由第一天認識你就已經叫你返他的家喝紅酒,還三番四次的邀約,直到第五次你答應為止。我覺得那才俊五次約會, 五次都要求的話, 咁證明 sex 對他很重要, 重要過女仔的感受。可能他沒想過你會打開他的化妝鏡來,但,他也應有着這個心理準備才對。根據他的反應,肯定是位一夜情殺手,但你卻只因他擁有高薪厚職、名貴超級跑車及一所豪宅,便以為他是個好男人,會不會天真了一點?按你這種思考的出發點,我認為錯不在那男士,相反,是你想得太美滿、太理想,也沒有充份認識那個男孩罷了。聽過你的描述後,我從不覺得他是甚麼筍貨,只不過是在情場上想吃『快餐』的那類賤男而已,更諻論是理想的結婚對象。.」

我還教訓我的朋友,身為女士,想事情不能太天真,當局者迷就沒話說了,但有時候想問題,還是應該成熟一點。

事後過了兩星期,我以為一切已經解決,怎料仍發生了一段小插曲。

聽其他朋友說,這位女強人仍不甘心,所以再與那「才俊」共晉第六次的晚飯,當然,又發生了相同的情況吧!而這次她再打開化妝箱,看到的,竟是六支全新的牙刷,而那些輕便裝的潔面產品,又已經變成加大碼容量,對她來說,當然就是更大的打擊!結果,她當然又是大肆破壞後,含著淚離去。

人就是這樣,總因為一句「不甘心」而又再重蹈覆轍。
一字記之曰,犯賤

我識身邊好多女都係咁
,蠢過隻豬

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 04:01 PM   #59
二伍

註冊日期: Sep 2002
三十歲人仲有d咁o既低能諗法
除左笑之外冇咩反應俾到了
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 04:08 PM   #60
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
還是喜歡守遊戲規則的女士....

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 04:10 PM   #61
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
身邊無女性係咁, 不過每晚聽電台節目都聽到一堆咁既女人打上去
由11歲至60歲不等

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 04:49 PM   #62
shiro_b

引用:
你是在說Paris Hilton嗎
笑了XDDDD

舊 04-06-11, 05:03 PM   #63
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
在這裡po埋下集

........
其實男主角係優厚條件下, 多女性朋友.... 情況就似1個女仔有n咁多男友/觀音兵1樣.....

事件中女主角及其它1-5女性都太高估自己及用錯方法,當戰床係重要據點.....不過都係心理戰之1, 見到其她女性用品時都忍到可以去下1Round, 忍唔到就自動ko ,game over..如果D牙刷個刷係用得多會退色果隻仲過引....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 04-06-11 05:15 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 05:17 PM   #64
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
事件中女主角及其它1-5女性都太高估自己及用錯方法,當戰床係重要據點.....不過都係心理戰之1, 見到其她女性用品時都忍到可以去下1Round, 忍唔到就自動ko ,game over..
我唔覺得隻game有爆機結局
跟佢玩係浪費時間
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 05:21 PM   #65
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 二伍 查看文章
跟佢玩係浪費時間
當大佬無HP( JJ 無用? ) 咪有爆機結局 law

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 04-06-11, 05:21 PM   #66
才子
量地總監

引用:
作者: 二伍 查看文章
跟佢玩係浪費時間
人地係預繳式性愛, 比左出去有機會收返架

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 05:23 PM   #67
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 才子 查看文章
人地係預繳式性愛, 比左出去有機會收返架
咁...男的都有付"出" wo....

舊 04-06-11, 07:49 PM   #68
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
又吾係處, 博左又冇蝕, 最多比人笑下, 又吾見有人笑 梁小姐 同 徐小姐.......

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
其實男主角係優厚條件下, 多女性朋友.... 情況就似1個女仔有n咁多男友/觀音兵1樣.....

事件中女主角及其它1-5女性都太高估自己及用錯方法,當戰床係重要據點.....不過都係心理戰之1, 見到其她女性用品時都忍到可以去下1Round, 忍唔到就自動ko ,game over..如果D牙刷個刷係用得多會退色果隻仲過引....
又可能係個男擺GE 陣, 你整斷晒, 我仲擺返多D, 擺明吾上身架喇....

此篇文章於 04-06-11 07:56 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 07:53 PM   #69
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

引用:
作者: sgouki 查看文章
又吾係處, 博左又冇蝕, 最多比人笑下, 又吾見有人笑 梁小姐 同 徐小姐.......
因為她們是成功例子
而香港永遠都有那五個字的價值觀
所以她們不會被笑,而是被"酸"
舊 04-06-11, 09:06 PM   #70
Home

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Middle 查看文章
其實很多時不是宅不宅的問題,
而是一些人本身個性、想法或特質存在問題;
例如努力改善與女性的溝通技巧,
但怎知本身就是極度自我中心,
又或是積極認識異性,但始終都太過保自己、
在相處的時候顯得神經兮兮……

我覺得,
與其勉強不做宅男,不如更努力認識自己優缺點更好
但我見更多人連自己既優缺點都未認清.....

天生個性內向, 細個果陣少出聲甚至唔出聲而變得溝通能力低下
溝通能力差,返學果陣容易成為被欺負對象
俾人恰得多個人自自然然變得保護自己,個性開始變得自我中心甚至憤世嫉俗
但內心卻非常脆弱,變得非常自卑
從而以批評「港女前港女後」之類既個案來緩和自己內心既自卑感
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 09:22 PM   #71
才子
量地總監

引用:
作者: Home 查看文章
從而以批評「港女前港女後」之類既個案來緩和自己內心既自卑感
冇錯,
個女仔唔受溝就係港女
鍾意買名牌就係港女
鍾意食貴野就係港女
想買樓住買車渣就係港女
人地有要求自己唔做到又係港女

識唔少人都有呢個心態, 呢個科林都大有人在
講到尾都係自己唔掂, 抵毀人做港女安慰自己

oh...sorry...呢個科林肯定有唔少男人唔妥我

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 09:34 PM   #72
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: shiro_b 查看文章
我都係咁諗, 但女人唔話女人, 就識話男人浪費錢, 真唔公平
男人都覺買衫買袋浪費錢ga, 不過唔當面講之麻

我就覺得自已錢+負擔得倒ge話買乜都冇所謂

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:11 PM   #73
Home

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 才子 查看文章
冇錯,
個女仔唔受溝就係港女
鍾意買名牌就係港女
鍾意食貴野就係港女
想買樓住買車渣就係港女
人地有要求自己唔做到又係港女

識唔少人都有呢個心態, 呢個科林都大有人在
講到尾都係自己唔掂, 抵毀人做港女安慰自己

oh...sorry...呢個科林肯定有唔少男人唔妥我
但掉返轉頭諗
如果唔係以「港女」來緩和自己內心既自卑感
自卑心可能更加大,輕則自殺,嚴重既可能變成精神病,周圍傷害人

溝通能力差(唔合格)往往造成自卑既原因
但當自己本身發現問題果陣,已經變得無藥可救.....

發覺溝通能力响標準以下既男仔唔少
究竟既自己問題,定係父母問題?
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:27 PM   #74
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
老老實實,唔多唔少係acg累事...
acg本身係自己一個人0既玩意
又要花好多時間鑽研,搞到無時間學其他野囉

當然有其他唔好acg都搞成咁,不過共通都係一條冷玩0既興趣囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:30 PM   #75
才子
量地總監

引用:
作者: Home 查看文章
但掉返轉頭諗
如果唔係以「港女」來緩和自己內心既自卑感
自卑心可能更加大,輕則自殺,嚴重既可能變成精神病,周圍傷害人

溝通能力差(唔合格)往往造成自卑既原因
但當自己本身發現問題果陣,已經變得無藥可救.....

發覺溝通能力响標準以下既男仔唔少
究竟既自己問題,定係父母問題?
我睇係自己問題+資訊問題有關...

d漫畫多到連幅牆都唔見到, 又o靚模寫真又攬枕,
fb 同msn 已經可以代替把口

係早十年前都未有咁多宅男毒男, 而家有唔少正常人都進化左做宅宅毒毒, 都係因為資訊問題罷了...

父母有時又唔理得咁多, 都未必關晒佢地事ge, 可能父母都唔好受呢, 而且仲好憎自己個仔tim la

(`・ω・´)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版