Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-11-10, 07:22 PM   #51
ozfallwind
Junior Member

註冊日期: Oct 2010
Thumbs up

引用:
作者: david 查看文章
絕對唔駛花錢去商城買o野住,跟game送o既已經好夠用,如果好似我咁hea住玩,跟game送o的角色slots到而家都用唔晒....a

而且佢o地都唔貴,有用o既東東如加大storage/加多o的slots都係幾蚊us$咁,唔等駛o既o野如轉現有o既角式名/樣/身型o既item (如你玩佐同一個角式幾年想轉名/樣咁) 先賣得貴...

亦唔係好似其他olg咁要買一大堆代幣先買得,全部明碼實價現金交易。

而且亦唔係俾租金加storage/slots咁,限住用幾耐,只要俾佐錢就任用一世。

我係儲物狂,咁多年先係俾錢買過加大storage咁大把...
其實GW好多畀真錢既地方, 都係畀玩家買D靚裝備, 滿足外表居多, 對角色強弱無影響.
雖然間公司可能會因為咁而賺少好多, 但佢個做法令人好respect, 覺得佢地好有heart.
ozfallwind 目前離線  
舊 10-11-10, 07:22 PM   #52
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ozfallwind 查看文章
可能係我唔識玩, 除左主線支線任務, 其他乜challenge mission, 搵綠色武器等等都覺得勁難搞...
帶住hero/henchman好易滅團 (hard mode行後期D地圖已經好有機滅團), 想同人組團又等勁耐等到悶.

同埋可能成日心思思, 幾隻角色輪流玩下, 搞到一直無乜前進咁.. lol
本來我已經放低左GW, 諗住一心等GW2黎到又重新開始, 但係佢忽然推呢個calculator出黎, 係咪GW2又想延期拖時間呢... lol
我之前都係咁,坐這山望那山,搞到一事無成...

如果玩HARD MODE SOLO覺得難,可以去呢到睇睇,好幫得手O架。
http://pvx.wikia.com/wiki/Main_Page

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-11-10, 07:30 PM   #53
david
The One

引用:
作者: ozfallwind 查看文章
其實GW好多畀真錢既地方, 都係畀玩家買D靚裝備, 滿足外表居多, 對角色強弱無影響.
雖然間公司可能會因為咁而賺少好多, 但佢個做法令人好respect, 覺得佢地好有heart.
無錯,之前我有試過玩所謂"FREE" O既OLG,好似RUNE OF MAGIC同SHAIYA咁,但佢O地O既商城實在令人汗顏,玩佐無耐見唔花錢就無乜可能玩落去就放棄...

相反GW唔花錢O係商城對整體遊玩過程全無影響咁濟,當然對有儲物狂O既我O黎講加大STORAGE係好事O黎。

同埋,咁多年O黎ANET不斷更新同SUPPORT GW,主要收入只靠賣GAME,實在係難得一見O既,亦未見到有同行效法呢個收費模式。

GW2個世界個人估計會比GW大,應該會更加耐玩。

---
david 目前離線  
舊 10-11-10, 08:13 PM   #54
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
wow i downloaded the game but still downloading a chapter after i created my character
驚寂 目前離線  
舊 10-11-10, 08:20 PM   #55
david
The One

引用:
作者: 驚寂 查看文章
wow i downloaded the game but still downloading a chapter after i created my character
咁多年出佐好多UPDATES,頭一次INSTALL係要D/L OK耐,所以建議你如果玩正式版最好定期BACK-UP個SOURCE。唔小心CORRUPT佐個SOURCE FILE要REINSTALL就有排等。

---
david 目前離線  
舊 10-11-10, 09:00 PM   #56
驚寂
Game Master

引用:
咁多年出佐好多UPDATES,頭一次INSTALL係要D/L OK耐,所以建議你如果玩正式版最好定期BACK-UP個SOURCE。唔小心CORRUPT佐個SOURCE FILE要REINSTALL就有排等。
im in the game!
驚寂 目前離線  
舊 10-12-10, 01:40 AM   #57
ozfallwind

註冊日期: Oct 2010
引用:
無錯,之前我有試過玩所謂"FREE" O既OLG,好似RUNE OF MAGIC同SHAIYA咁,但佢O地O既商城實在令人汗顏,玩佐無耐見唔花錢就無乜可能玩落去就放棄...

相反GW唔花錢O係商城對整體遊玩過程全無影響咁濟,當然對有儲物狂O既我O黎講加大STORAGE係好事O黎。

同埋,咁多年O黎ANET不斷更新同SUPPORT GW,主要收入只靠賣GAME,實在係難得一見O既,亦未見到有同行效法呢個收費模式。

GW2個世界個人估計會比GW大,應該會更加耐玩。
GW2怕且唔會5, 6百蚊隻卦, 應該係必買! (話說starcraft 2近5百蚊都買左... XD)
同埋之前好似睇過話GW2會偏於出expansion而唔係獨立一隻一隻, 咁應該會令間公司賺多D~

引用:
im in the game!
最好先玩Prophecies個主線, 最有經典feel~
ozfallwind 目前離線  
舊 10-12-10, 09:31 AM   #58
驚寂
Game Master

well i might have too much expectation
i got bored within 1 hour
i was like: why the graphic and interaction look so poor, WOW looks better
i kept making comparison between GW 1 and WOW
sorry i have too much WOW memories
i wouldnt know i could have a second profession at 3lvl
i made a neco
驚寂 目前離線  
舊 10-12-10, 04:36 PM   #59
david
The One

引用:
well i might have too much expectation
i got bored within 1 hour
i was like: why the graphic and interaction look so poor, WOW looks better
i kept making comparison between GW 1 and WOW
sorry i have too much WOW memories
i wouldnt know i could have a second profession at 3lvl
i made a neco
你玩邊個CAMPAIGN?如果係PROPHECIES O係PRE-SEARING只係新手區,過佐PRE-SEARING先係戲玉開始。如果你由NIGHTFALL開始就會好玩O的,話晒都係第三個CAMPAIGN,系統已經成熟好多,但故事就未必會明得晒。

你有無去OPTION到將所有特效推到最高?呢隻無WOW咁卡通化,用色係比較實在。

---
david 目前離線  
舊 10-12-10, 08:15 PM   #60
驚寂
Game Master

引用:
你玩邊個CAMPAIGN?如果係PROPHECIES O係PRE-SEARING只係新手區,過佐PRE-SEARING先係戲玉開始。如果你由NIGHTFALL開始就會好玩O的,話晒都係第三個CAMPAIGN,系統已經成熟好多,但故事就未必會明得晒。

你有無去OPTION到將所有特效推到最高?呢隻無WOW咁卡通化,用色係比較實在。
i can choose prophecies only!
ya mine is highest quailty already! well i may need time to adapt to the new game
any suggestion of a necro second profession?
i shouldnt put my expectation of GW 2 on GW 1
驚寂 目前離線  
舊 10-12-10, 08:31 PM   #61
david
The One

引用:
i can choose prophecies only!
ya mine is highest quailty already! well i may need time to adapt to the new game
any suggestion of a necro second profession?
i shouldnt put my expectation of GW 2 on GW 1
NECRO初期我會建議搭MONK,主力玩召骨仔,MONK SKILL作後備HEAL,加強逐戰力。

GW2除佐故事有連貫之外,基本上成隻GAME個系統係重新做過咁濟,所以唔好由現時睇到O既GW2片/資料去睇GW。

---
david 目前離線  
舊 10-12-10, 09:10 PM   #62
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
想討論一下未知的內容...

http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/
不如先談談職業?
看影子圖, 感覺看不到什麼? 但總覺得會有Assassin? (Hall of Monuments那圖有透?)
另外的職業會不會和第一集相同? 會不會有新職業?
最左手邊貌似拿著重機槍?

還有, 正式版出來後, 各位會選擇什麼種族?

(碎碎念)
簡.. 目前離線  
舊 10-12-10, 09:16 PM   #63
驚寂
Game Master

引用:
作者: 簡.. 查看文章

http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/
不如先談談職業?
看影子圖, 感覺看不到什麼? 但總覺得會有Assassin? (Hall of Monuments那圖有透?)

charr should be the best choice of tank! so bad ass
驚寂 目前離線  
舊 10-12-10, 09:31 PM   #64
david
The One

引用:
作者: 簡.. 查看文章

不如先談談職業?

我第一版有估過,個人認為ASSASSIN會再出O既機會唔大。

引用:
近排太忙唔得閒更新,多謝樓上gamescom o既video,越睇越正,實在得唔切啦!!

另,頭post更新佐,新trailer同necromancer。

今集無佐monk,齋睇profession o既背影,mesmer應該仲o係度(warrior右邊),另外最左邊我估係新profession,似係攞住重型三管大炮或者大鐵鎚,最右手邊似係dervish,necro同elementalist之間o既可能係ritualist。
由hall of mornuments o既rewards o黎睇,用重型槍o既profession幾乎可以肯定一定會有。

個人暫時對Asura同Sylvari,如果Norn有得變身又唔同講法。

Charr有女人我一定玩女人。

反而Human就興趣唔大,除非佢同某profession o既synergy好過其他races先會考慮。

Profession就一定係necro同elementalist行先。

---
david 目前離線  
舊 10-12-10, 10:20 PM   #65
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
GW絕對唔係純HC focused,當然你想超hc都可以,但casual玩家(好似我咁)都可以玩得好過癮。

gw你鍾意可以純玩pvp,純玩pve亦得,兩邊都玩o下都得。

純玩pvp係唔駛升lv,一開新人物就滿等,當然純pvp角色就唔可以pve啦。

pve角色就要正常升lv,而pve角色係可以隨時玩pvp。

gw o既pvp係同pve差唔多完全分開,係隨佐第二個campaign "Factions"有得玩gvg搶據點。

如果講profession(class)/skill balanced,gw敢認第二,無乜邊隻olg會敢認第一。
PVE你升爆後group CPU好打後期好灰....CPU好廢

舊 10-13-10, 04:04 AM   #66
david
The One

引用:
作者: 怪人 查看文章
PVE你升爆後group CPU好打後期好灰....CPU好廢
用HEROES還好啦,只要SET HEROES SET得好,問題唔太大。

所以我不時去PVX WIKI到做資料搜集。

---
david 目前離線  
舊 10-13-10, 09:12 AM   #67
darren
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 怪人 查看文章
只要有心機慢慢清始終都可以過mission 的..

此篇文章於 10-13-10 09:15 AM 被 darren 編輯。
darren 目前離線  
舊 02-06-11, 10:27 PM   #68
david
The One

最新PROFESSION已出,係全新職業GUARDIAN,基本上就係其他GAME O既PALADIN吧,再加SPIRIT WEAPON SUMMON,感覺係盾戰加RITUALIST O既HYBRID。

頭POST有片有LINK。呢到都放一次。

http://www.guildwars2.com/en/the-gam...ions/guardian/

---
david 目前離線  
舊 02-07-11, 02:16 AM   #69
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
d片好似越睇越冇期待咁...

說好的pvp呢
gw1既pve講堅幾悶下,故事又唔係好,如果佢地剩係重心搞pve架哇我會幾失望囉
relight 目前離線  
舊 02-07-11, 03:58 AM   #70
david
The One

而家離推出時間仲遠(基本上都唔知O係幾時),ANET覺得係時候就會放料啦。

上次GAMESCOM O既MMO式打AREA BOSS實在係超吸引,而今集INTER-CLASS SKILL INTERACTION咁多,講求玩家之間O既合作性,相信PVP應該會幾有趣。亦唔單只GVG,估計WVW都應該會係PVP MODE之一吧。

O黎緊PAX EAST ANET話會有新DEMO現場試玩,希望到時會放多O的新料吧。

---
david 目前離線  
舊 02-07-11, 11:29 AM   #71
can1168

註冊日期: Feb 2011
多謝分享.
can1168 目前離線  
舊 02-08-11, 06:56 AM   #72
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
好欣賞 GW2 佢其中一樣野係 dynamic gameplay, 個世界發生緊乜事係 "所見即可 join" , 而唔使不停重複行去 quest giver 接 quest > 做 quest > 返去交 quest 呢個 loop.

同埋你嘅決定會對個世界有影響 , 例如佢段片度突然見到個農場俾班賊打劫, 佢都講左話如果你去幫手嘅話, 就可以救到個農莊, 但如果你袖手旁觀而個農場被攻佔嘅話, 咁個market嘅農產品 (唔知有無聽錯) 嘅價格就會上升, 或者短期內唔會有某某貨物售賣.

仲有佢 story telling 嘅模式都幾好, 人人有唔同 background story,唔同 biography, 你係noble就有noble樣, 著衫都身光頸靚, 又有有錢/有身份嘅朋友; 但你係窮人就連開始件衫都溶溶爛爛, 救完個村之後返黎搵你嘅會係以前貧民區嘅人, 跟住之後個故事發展又會唔同.
就係鐘意佢好多好多 variation!! 唔會個個都一式一樣我做呢 d quest 咁咁咁, 你做又係咁咁咁.

As 一個玩左 6 年 WoW 嘅人, 我好希望佢真係可以擊敗 wow .. 因為 wow 嘅情況真係每況愈下, 每下又愈況. 個玩法 6 年來都無變過, 永遠都係接 quest > 打 x / 執 y > 交 quest, 同埋 loot 埋 d 唔再 epic 嘅 loot.

GW 2 so far 睇都好 promising, 希望出果陣唔好令人失望丫~

此篇文章於 02-08-11 06:58 AM 被 someday 編輯。
someday 目前離線  
舊 02-09-11, 07:46 PM   #73
david
The One

引用:
作者: someday 查看文章
好欣賞 GW2 佢其中一樣野係 dynamic gameplay, 個世界發生緊乜事係 "所見即可 join" , 而唔使不停重複行去 quest giver 接 quest > 做 quest > 返去交 quest 呢個 loop.

同埋你嘅決定會對個世界有影響 , 例如佢段片度突然見到個農場俾班賊打劫, 佢都講左話如果你去幫手嘅話, 就可以救到個農莊, 但如果你袖手旁觀而個農場被攻佔嘅話, 咁個market嘅農產品 (唔知有無聽錯) 嘅價格就會上升, 或者短期內唔會有某某貨物售賣.

仲有佢 story telling 嘅模式都幾好, 人人有唔同 background story,唔同 biography, 你係noble就有noble樣, 著衫都身光頸靚, 又有有錢/有身份嘅朋友; 但你係窮人就連開始件衫都溶溶爛爛, 救完個村之後返黎搵你嘅會係以前貧民區嘅人, 跟住之後個故事發展又會唔同.
就係鐘意佢好多好多 variation!! 唔會個個都一式一樣我做呢 d quest 咁咁咁, 你做又係咁咁咁.

As 一個玩左 6 年 WoW 嘅人, 我好希望佢真係可以擊敗 wow .. 因為 wow 嘅情況真係每況愈下, 每下又愈況. 個玩法 6 年來都無變過, 永遠都係接 quest > 打 x / 執 y > 交 quest, 同埋 loot 埋 d 唔再 epic 嘅 loot.

GW 2 so far 睇都好 promising, 希望出果陣唔好令人失望丫~
以而家O既情況睇,RIFT都應該會吸走一堆WOW O既玩家,至少我O係BETA O既過百人GUILD入面,過半係WOW玩家,BETA #6前多數都以經訂佐RIFT,未訂O既由BETA #6前O既觀望中變成必訂。

GW2 O既INTER-PROFESSION INTERACTION應該係無乜MMO有,而佢個DYNAMIC EVENT照片睇係比RIFT更DYNAMIC,亦都係無乜MMO有O既,最吸引係佢繼續唔收月費,只要佢商城繼續賣唔影響遊戲進程同BALANCE O既NOVELTY東東,應該會繼續GW O既成績吧,甚至更上一層樓。

---
david 目前離線  
舊 02-09-11, 11:51 PM   #74
冬霜之子lucky
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
來緊美國某遊戲長又擺20台出來比人試玩,始終未公佈公測或發售日。
冬霜之子lucky 目前離線  
舊 02-10-11, 04:31 AM   #75
david
The One

我就想ANET慢功出細貨,唔好為出而出。反正以而家佢O既設定,係無乜MMO可以比較到,所以競爭唔大。

期待O黎緊試玩會有PVP MODE示範。

---
david 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God Wars網頁遊戲登陸香港 godwars PC電腦遊戲討論版 2 04-23-10 03:41 PM
Star Wars The Clone Wars : Republic Heroes (Release Date: 2009-09-15) ammms 電視遊戲討論版 13 09-16-09 09:47 PM
[多機種] Star Wars: The Clone Wars -- Republic Heroes 王小虎 電視遊戲討論版 6 09-04-09 09:04 PM
[DATA] Worldwide Million Selling Software (史上最高遊戲銷量換新主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 02-05-09 12:10 PM
[NDS] Star Wars: The Clone Wars -- Jedi Alliance 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 07-17-08 10:23 PM

現在的時間是 07:11 PM

手機版 | APP版