Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-07-09, 02:10 PM   #101
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
>
唉~咁算啦~~
我地一齊打已經係錯既開始
你無錯...錯係點解咁易比閃光閃中...的人...
人地放閃光可以唔望架嘛.....
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 02:53 PM   #102
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
去書局睇書都ok
仲可以睇下旅行d書

女: 哇, 呢到好似幾好玩
男: 一齊去啦
女: 無錢丫~
男:

仲有可以睇煮食既書 做下白老鼠

舊 07-07-09, 04:38 PM   #103
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Tseee 查看文章
去書局睇書都ok
仲可以睇下旅行d書

女: 哇, 呢到好似幾好玩
男: 一齊去啦
女: 無錢丫~
男:

仲有可以睇煮食既書 做下白老鼠
唔係老作~
去書局~~~ 一入到去~

女: 嘩!! 識左你咁耐都唔知你係個會睇書的人
男: 囧

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 04:59 PM   #104
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 基路亞 查看文章
唔係老作~
去書局~~~ 一入到去~

女: 嘩!! 識左你咁耐都唔知你係個會睇書的人
男: 囧
btw
上次去左銅記sogo 上面既旭屋度逛
因為唔識MA
咩野都睇一餐~都幾好玩XD

舊 07-07-09, 05:05 PM   #105
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
btw
上次去左銅記sogo 上面既旭屋度逛
因為唔識MA
咩野都睇一餐~都幾好玩XD
唔係摺左好耐喇咩?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 05:06 PM   #106
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 基路亞 查看文章
唔係摺左好耐喇咩?
一直o係度
o係sogo club 果度
不過唔係9樓, 而係唔係知10樓定11樓ji ma

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
你無錯...錯係點解咁易比閃光閃中...的人...
人地放閃光可以唔望架嘛.....
i can't help 同佢打battle bbbbb
好玩~!!!!!

舊 07-07-09, 05:30 PM   #107
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
一直o係度
o係sogo club 果度
不過唔係9樓, 而係唔係知10樓定11樓ji ma

i can't help 同佢打battle bbbbb
好玩~!!!!!

旭屋以前係太古吉芝搗都有一間
而家執淨sogo
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 10:17 PM   #108
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Ringo 查看文章
某男會員(3476): 約會梗係去(食飯 + 開房) x N次啦
成熟少少啦你 !!
真係失禮死人!!
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 11:44 PM   #109
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
成熟少少啦你 !!
真係失禮死人!!
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
book 房錢.... a
飯錢.... b

(a+b) x n , where n > 4

咁姐.... 幾千蚊又唔係咩野大數目
耶~又係你自己話既
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 12:25 AM   #110
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
你兩個~去冰都勁OT, 係咪又想攬炒呀!!!成熟少少啦~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 01:36 PM   #111
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
旭屋以前係太古吉芝搗都有一間
而家執淨sogo
賣到12算
真係...除左日本人, 都冇咩hk人咁有米成日幫趁佢ar

舊 07-08-09, 11:24 PM   #112
Game Master

引用:
賣到12算
真係...除左日本人, 都冇咩hk人咁有米成日幫趁佢ar

太古果間我以前有幫襯..
一開始都係7-8 跟住10-11

此篇文章於 07-09-09 03:26 PM 被 dragonwing84 編輯。
舊 07-09-09, 10:44 AM   #113
endolberry

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDtomoyohk
XBox Live Gamertagendolberry
純路過, 咁講緊日元6算果時, 到到賣書都係10算起,
咁而家日元去到8算(仲要成日8.1~8.2), 賣12算, 都係差唔多姐...
再說, 書運費相當貴(重嘛)... 就連訂台灣書, 運費都係唔平...

所以單單見到人地賣10算上就話人奸商, 未免有點有欠中肯吧。

舊 07-09-09, 11:01 AM   #114
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: endolberry 查看文章
純路過, 咁講緊日元6算果時, 到到賣書都係10算起,
咁而家日元去到8算(仲要成日8.1~8.2), 賣12算, 都係差唔多姐...
再說, 書運費相當貴(重嘛)... 就連訂台灣書, 運費都係唔平...

所以單單見到人地賣10算上就話人奸商, 未免有點有欠中肯吧。
我相信hk人買開既大路日本雜誌同書
旭屋都會賣得比較貴
所以我話只有日本人成日幫趁
<<完>>

舊 07-09-09, 12:12 PM   #115
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
講得大路, 即係有人代理o向日本囉幾千本過黎香港賣, 咁計番一定會平o的
但如果去開旭屋都知o的同一本書最多可能都係幾十本, 咁高少少價錢賺番個運費係好正常.

不要彈到旭屋一文不值, 旭屋好多書根本好多地方搵唔到, 好多"大路"飛機/火車/攝影/體育... 雜誌, 旭屋都會準時地由日本空運到港, 可以即日就買到. 至於係咪得日本人買, 肯定唔會. 我同我同事都會上旭屋買野, plus 有次親眼, 有位女士俾佢同事點上, 幫人買緍妙雜誌. 如果搵日本書, 我覺得旭屋可以有能力做第一或第二點的了. 以前三越未執都多一個選擇 (仲平少少), 但而家都剩得唔太多

<<完>>

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 09:35 PM   #116
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
其實而家有日本Amazon重駛鬼旭屋咩
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 09:10 AM   #117
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: t-cup 查看文章
講得大路, 即係有人代理o向日本囉幾千本過黎香港賣, 咁計番一定會平o的
但如果去開旭屋都知o的同一本書最多可能都係幾十本, 咁高少少價錢賺番個運費係好正常.

不要彈到旭屋一文不值, 旭屋好多書根本好多地方搵唔到, 好多"大路"飛機/火車/攝影/體育... 雜誌, 旭屋都會準時地由日本空運到港, 可以即日就買到. 至於係咪得日本人買, 肯定唔會. 我同我同事都會上旭屋買野, plus 有次親眼, 有位女士俾佢同事點上, 幫人買緍妙雜誌. 如果搵日本書, 我覺得旭屋可以有能力做第一或第二點的了. 以前三越未執都多一個選擇 (仲平少少), 但而家都剩得唔太多

<<完>>
ot: 我想起台灣同singapore好大既紀伊國屋書店~~~
人地中文書同日文書都好齊全
當然, 當人地閱讀風氣盛行有關啦

但旭屋真係...即係如果只賣日本書, 仲要比出面貴, 得d 冷門書可取既話
咁做法呢, 一定唔夠客人
遲早sogo店都摺

舊 07-10-09, 12:06 PM   #118
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
琴日係銅鑼灣食飯,本來冇打算上去,不過時間未到人在旭屋就上埋去
結果都帶走左兩本書

P.S.我不是日本人

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 02:06 PM   #119
Tseee

註冊日期: Dec 2002
咁熱, 有無人約去 swimming 架

舊 07-10-09, 02:32 PM   #120
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
但係旭屋賣既雜誌可能五六十蚊一本(原價420YEN)
直接上網訂連埋郵費要過百蚊一本
咁樣其實旭屋都係算平囉

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 02:37 PM   #121
kakyou
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
好多時我情願比貴d買現貨多過去訂~
kakyou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 04:03 PM   #122
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
你地做乜變左係度講買日本書 -____-

而家咁熱,商場都係熱門之選喇,
上樓上cafe 玩都ok ,不過要兩個人都好friend 至得。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 04:58 PM   #123
Game Master

緊係約d唔識游水既女仔去游水啦
又有野睇又可以教佢游水泥抽水
舊 07-10-09, 05:33 PM   #124