Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-28-09, 02:12 PM   #1
鳳凰天驅
Insane Gamer
準三得青年

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDSmilely-MC
約會有乜好去處? 歡迎發表~~

如題!

事原我約左個識左好耐ge女性朋友(希望會有發展那種)係呢個星期六...(仲有兩日)

朋友答應左,但我仲未諗到去邊 ...希望各位兄弟姊妹俾d意見 (海洋公園&迪士尼就免啦 )

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
或 者 , 可 以 忘 記 。
鳳凰天驅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 02:55 PM   #2
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
你約佢係咩理由嫁先
行街睇戲遊山玩水咩都未定的?

舊 05-28-09, 03:55 PM   #3
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: 麥C 查看文章
你約佢係咩理由嫁先
行街睇戲遊山玩水咩都未定的?
係冇理由.....而且係行街睇戲遊山玩水咩都未定的.....

總之希望收集多d建議再決定....

行街睇戲or遊山玩水都可以

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
舊 05-28-09, 04:29 PM   #4
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
落雨天,去睇戲食飯一把傘2份用
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 06:16 PM   #5
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
搭叮叮遊香港囉。其實都係幾浪漫的事黎。

舊 05-28-09, 08:44 PM   #6
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
budget幾多先?????????
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 09:37 PM   #7
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
搭叮叮遊香港囉。其實都係幾浪漫的事黎。
要睇下對方係乜人

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 10:09 PM   #8
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
去長州玩...去到又有好多嘢食...去行下囉~
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 11:39 PM   #9
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: kimiko 查看文章
去長州玩...去到又有好多嘢食...去行下囉~
長州一日遊?

都係個唔錯既選擇

舊 05-28-09, 11:43 PM   #10
Kaga

註冊日期: Nov 2002
赤柱
最好自己車
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 11:45 PM   #11
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
budget幾多先?????????
budget唔多...... $400-600 for whole day

引用:
作者: 月舞 查看文章
要睇下對方係乜人
對方唔係公主or千金, 以前讀書果時我地都經常一齊搭電車, 不過大家都各自搬家
所以都好耐冇一齊搭lu

舊 05-29-09, 12:08 AM   #12
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 鳳凰天驅 查看文章
budget唔多...... $400-600 for whole day

對方唔係公主or千金, 以前讀書果時我地都經常一齊搭電車, 不過大家都各自搬家
所以都好耐冇一齊搭lu
咁仲好,重拾當年回憶XDDDD

舊 05-29-09, 01:03 AM   #13
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
佢鍾唔鍾意去d戶外地方架
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 01:05 AM   #14
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
第一次約會

我始終都覺得最好既係睇戲

唔怕會有dead air, 你眼望我眼

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 01:29 AM   #15
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
咁仲好,重拾當年回憶XDDDD
多謝你既建議, 考慮下......仲未決定去旺角定係去銅鑼灣,又或者又一城

引用:
作者: Pato 查看文章
佢鍾唔鍾意去d戶外地方架
佢好惹蚊......生態遊果d都係免啦.....

引用:
作者: jamsquare 查看文章
第一次約會

都唔算係第一次......不過應該都會選擇睇戲多

舊 05-29-09, 01:46 AM   #16
liverwan

註冊日期: Dec 2004
最近好似有個挪亞方舟公園開左?
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 02:39 AM   #17
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
仲想話如果冇雨去睇日落添....lol

如果睇戲食飯的
搵個有情調地方食飯啦

舊 05-29-09, 08:48 AM   #18
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: jamsquare 查看文章
第一次約會

唔一定架
有d人好似我咁唔太愛睇戲~

舊 05-29-09, 10:11 AM   #19
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: liverwan 查看文章
最近好似有個挪亞方舟公園開左?
未向公眾人士開放
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 12:01 PM   #20
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: 麥C 查看文章
仲想話如果冇雨去睇日落添....lol

如果睇戲食飯的
搵個有情調地方食飯啦
睇日落我都諗過...不過唔係天朗氣清不如無去睇啦

搵個有情調地方食飯? 有冇建議? 最好係旺角

仲有...有冇人知邊度有心意卡賣?
evercare果隻卡仔, 但evercare專門店已全線結業

此篇文章於 05-29-09 12:12 PM 被 鳳凰天驅 編輯。
舊 05-29-09, 01:30 PM   #21
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
去下白泥 ._.

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 01:48 PM   #22
Tseee

註冊日期: Dec 2002
溜冰
你識佢唔識
佢識你唔識
大家都唔識

舊 05-29-09, 01:56 PM   #23
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:

何文田sweet 19 :
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3411

由廣華醫院行去約5 分鐘,
環境靜,蛋糕OK

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 04:05 PM   #24
鳳凰天驅
準三得青年

引用:
作者: irismong 查看文章
去下白泥 ._.
原本覺得經濟又實惠!唔錯 不過上網搵完資料http://hk.knowledge.yahoo.com/questi...=7009042701762
即刻笑左

引用:
作者: Tseee 查看文章
溜冰
你識佢唔識
佢識你唔識
大家都唔識
我唔識 100%
佢唔識 90%
大家都唔識機會爆高

引用:
作者: Middle 查看文章
何文田sweet 19 :
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3411

由廣華醫院行去約5 分鐘,
環境靜,蛋糕OK
thx

舊 05-29-09, 04:26 PM   #25
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
wink

引用:
睇日落我都諗過...不過唔係天朗氣清不如無去睇啦

仲有...有冇人知邊度有心意卡賣?
evercare果隻卡仔, 但evercare專門店已全線結業
有情調既餐廳我知有好多,有部份試過係幾掂,包你冧死女
不過你得$400-600 burget
如果你食埋中午,坐車,玩,買野送比人,
計計埋埋再食晚飯我諗你剩番$200-400左右
再想去一間有情調既餐廳既話,唔係唔得
不過選擇會勁少囉
其實幾廿蚊都可以去到一間靜靜地,傾密計既餐廳,食物質素當然係平庸&差啦

所以你認真諗下你想當日既節目係點,想朋友mode,定溝女mode
你諗完先再問大家啦
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版