Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 12:32 AM   #51
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: Seppie 查看文章
見識真少
你唔知prada袋係有平有貴咩?
我買紫色x漆皮帶果隻尼龍袋je
要$3XXX
你估係唔係都一萬幾千咩
晨早post 左o係我日記啦, 你冇得睇, 係worXD
[OT] Prada三千幾真係算平~我都想睇下咩款

MIUMIU同PRADA真皮果d真係好靚~ [/OT]

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:33 AM   #52
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
有d人根本沒認真思想個topic既意義
有d人....某d技術已經達到職業級...但係對於理解topic既能力就真係麻...
(唔想立亂用某個terms.....費事俾人係d雄性居多既三姑六婆係唔知咩 "e" 區度自以為清高咁細聲講大聲笑,睇見都想作嘔x p)

成日開口埋口無痛抽身,黎黎去去都係個招,你唔煩我都覺得悶

此篇文章於 03-19-09 12:36 AM 被 綾小路雷太 編輯。
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:34 AM   #53
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
小姐你又係度大呼問人駛唔駛睇埋你出糧戶口碌EPS嘛?
咁我唔係話大家一齊睇銀碼睇靚袋囉?我幾時又話係一定大銀碼呢?

見識當然唔及妳多啦!如果唔係駛乜係度等小姐妳俾野我地睇呢?
你咁有heart架? 失覺哂喇
要識既, 晨早上yahoo auctions大把圖你睇啦, 駛等小人既圖先?
GOOGLE按"PRADA"都大把圖你睇啦

男同女都係大不同
即係睇對方有冇心機理解對方既思想行為je
下下都o係度有批評沒recommendations
自己根本沒heart研究又話人乜乜物物, 有咩ground立論呢?

舊 03-19-09, 12:35 AM   #54
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
有d人....某d技術已經達到職業級...但係對於理解topic既能力就真係麻...

成日開口埋口無痛抽身,黎黎去去都係個招,你唔煩我都覺得悶
最喜歡咪以反問來回應人, 以為自己辯才一流
實質係完全迴避別人既論點
根本唔係認真討論緊

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-19-09, 12:36 AM   #55
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
[OT] Prada三千幾真係算平~我都想睇下咩款

MIUMIU同PRADA真皮果d真係好靚~ [/OT]
prada岩岩返左個淺灰漸變色真羊仔皮, $13400
不過我afford不到住,唔買

舊 03-19-09, 12:37 AM   #56
綾小路雷太

引用:
根本唔係認真討論緊
一向如此,所以我晨早已經冇理到佢
舊 03-19-09, 12:37 AM   #57
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: kyu 查看文章
如果出現愛理大叔做主角的話,那TVB會夠本播出來嗎?
引用:
作者: yuhon 查看文章
未必肯出鏡架大佬
你估真係好威ga

嗰幾個玩健身又唔同
賣下廣告,竊笑下電車男,表現下幾型幾搞得笑
笠住個白河套上電視
反而係無記都未必夠膽播出黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:45 AM   #58
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
好行唔送你 了
/

回題:
好些男網友
你地講到女仔用自己$買又afford到既唔係港女行為ma
你地表現到呢種態度出離咩? 下
呢幾個post已經出賣左你地啦
如果因為自己afford到就可以不可一世睇唔起男人
就真係名副其實既一位港女喇

相反, 男人afford埋個女人既奢侈品就冇相對權利, 甚至被視為合情合理
矛盾既係個男人根本只想搏紅顏一笑, 就會俾人話小男人

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:48 AM   #59
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Corex 查看文章
如果因為自己afford到就可以不可一世睇唔起男人
就真係名副其實既一位港女喇

相反, 男人afford埋個女人既奢侈品就冇相對權利, 甚至被視為合情合理
矛盾既係個男人根本只想搏紅顏一笑, 就會俾人話小男人
你周圍問下gaf識我既人
我幾時有睇唔起男人?
仲要有實例ar下

舊 03-19-09, 12:49 AM   #60
MKB
でっていう

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmkbmakibao
引用:
根本唔係認真討論緊
老實講, 睇返上一回, 成個氣氛帶動到咁重火藥味, 到底係邊個? 返一返轉頭睇, 其實係最後兩頁先發生既事
我真係搵唔到邊個話「買名牌=港女」, 有請指出

大家動氣就無謂

[超ot]至於你所回緊o個位朋友, 又點解會跳出黎抽水呢
有時間又可以睇下呢度

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=179093
#56開始睇落去
[/超ot]
MKB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:53 AM   #61
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
其實之前都有網友提過下
宅男話港女買名牌,港女話宅男買acg野
其實本質一樣,雖然買既野唔同,但係都係一種嗜好

我番睇完段片,
今次無記選擇搵一大班港女們向宅男(定電車男)發表意見
部份直頭係批評tim
令到原本係香港俾人睇唔起既電車男(因為其他人都誤會acg野丫嘛)
係呢個節目之後就更加......
再直接d講,
我覺得三色台呢個節目加深左港男/電車男同港女之間既矛盾

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:54 AM   #62
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:

之前我訂左prada袋
岩岩收到通知, 今星期5我去拎喇
駛唔駛搵人睇住我用自己出糧戶口碌eps 咁呢?
拿....就有一句叫欲蓋彌彰
好似一直都冇人話你係港女, 你做乜急住否認呢

引用:
如果出現愛理大叔做主角的話,那TVB會夠本播出來嗎?
請你唔好攞d異類出來做example...
真係想ACG Fans係香港ge地位比而家更差咩...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 03-19-09 12:59 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:54 AM   #63
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
你周圍問下gaf識我既人
我幾時有睇唔起男人?
仲要有實例ar下
引用:
好些男網友
我唔係想特別針對你
不過想帶出呢種態度就係令(男)人覺得好挑釁性既言詞
而唔知點解男人任何場合都要有紳士風度呢種誤解
就令男仕既bargaining power往往處於下風

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:56 AM   #64
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: harry 查看文章
笠住個白河套上電視
反而係無記都未必夠膽播出黎
就是了,TTB找到一些稍為OK的,但真的有些負面的來代表。
證明TTB又要想成為話題,又要保著道德尺道。

擔心愛理大叔一出,TTB就受到盲光社指責吧。

引用:
作者: PTX-003C 查看文章

請你唔好攞d異類出來做example...
真係想ACG Fans係香港ge地位比而家更差咩...
不過說老實一點,現在播的普通例子都給人覺得更差吧。

此篇文章於 03-19-09 12:59 AM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:02 AM   #65
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: MKB 查看文章
老實講, 睇返上一回, 成個氣氛帶動到咁重火藥味, 到底係邊個? 返一返轉頭睇, 其實係最後兩頁先發生既事

大家動氣就無謂

有時間又可以睇下呢度

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=179093
#56開始睇落去
[/超ot]
多謝棒場先!
附帶一提:『無痛抽身』一詞都係0係個度學以致用,始創人並唔係在下!

另外我回個位小姐,係因為佢突然咁激昂要證明自己有錢買靚袋,此舉係會
將個宅男戰港女論拉番轉頭啫!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:07 AM   #66
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:

另外我回個位小姐,係因為佢突然咁激昂要證明自己有錢買靚袋,此舉係會
你矛盾左wor
自己挑post war, 又屈我, poor job!

之前又話自己afford到不在此限
e家我話自己$買又話我咩野宅男戰港女論拉番轉頭

頭先多謝網友澄清矛頭沒有向我!! /
更加證明你先係搞post war既人啦

你知唔知自己講緊咩野架 = =

舊 03-19-09, 01:07 AM   #67
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: MKB 查看文章

大家動氣就無謂

有時間又可以睇下呢度

#56開始睇落去
[/超ot]
我本來係見到好多人享度怨怨怨世人點誤解佢地
好心想以女性角度講下我地既睇法
等大家了解下, 面對現實, 睇下點改善~

點知一路就有人極度敏感自覺受傷害兼強烈曲解我既意思
然後猛咁啄住我圍攻我同我玩文字獄唔知又係邊D GENTLEMEN

我又天真又傻囉, 享GAF呢種FORUM以一般女仔角度講點睇呢D事
又提議人地可以點改
又難免令某D GENTLEMEN感到受傷害, 群起而攻之既~

如果打贏我令到某D人自我感覺良好既, FINE
網上既大贏家囉, U WIN PERFECT!
現實就…

無興趣了解大家D私人恩怨, 大家以事論事姐~

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 03-19-09 01:47 AM 被 KammyKammy 編輯。
舊 03-19-09, 01:07 AM   #68
綾小路雷太

引用:
咁都要有D NO C棍好有技巧咁樣挑釁人先搞到人咁激昂者

OT:雖然無痛抽身唔係你發明,但係你既然講到可以發揮得咁淋漓盡緻,想話你冇咁既資質同居心都冇人信啦

引用:
我本來係見到好多人享度怨怨怨世人點誤解佢地
好心想以女性角度講下我地既睇法
等大家了解下, 面對現實, 睇下點改善~

點知一路就有人極度敏感自覺受傷害兼強烈曲解我既意思
然後猛咁啄住我圍攻我同我玩文字獄唔知又係邊D GENTLEMEN

我又天真又傻囉, 享GAF呢種FORUM以一般女仔角度講點睇呢D事
又提議人地可以點改
又難免令某D GENTLEMEN感到受傷害, 群起而攻之既~

無興趣了解大家D私人恩怨, 大家以事論事姐~
唔開心既野過左去就由得佢啦,既然妳係有心講,又有幾點留低左係個TOPIC度既
不妨睇下邊個可以領略到囉,領略到又好領略唔到又好,大家最多只有賺都冇蝕

不妨開心D,挺挺胸襟,繼續討論更好

此篇文章於 03-19-09 01:10 AM 被 綾小路雷太 編輯。
舊 03-19-09, 01:10 AM   #69
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
不過說老實一點,現在播的普通例子都給人覺得更差吧。
宅人強者而又正常ge香港唔少...係TVB有心搞野...
唔使特別搵d咁特殊ge case ge...
果個peter又真係唔de唔吊左d ge....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:17 AM   #70
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
宅人強者而又正常ge香港唔少...係TVB有心搞野...
唔使特別搵d咁特殊ge case ge...
果個peter又真係唔de唔吊左d ge....
TTB是找那些他們心目中的電車男作例子,既想說負面又要觀眾容易接受……
但看過兩集而了解到的人,最後好像變成更多人討厭港女吧。
不過我就想說Peter真的沒有這樣男子氣概,結識到女孩就要把全部金錢給女生,未免太像港女那集張小姐的老公性格吧?

此篇文章於 03-19-09 01:22 AM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:18 AM   #71
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
送野比另一伴,先不論貴與平
首先,唔好強迫或指定我送咩先

舊 03-19-09, 01:19 AM   #72
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:

唔開心既野過左去就由得佢啦,既然妳係有心講,又有幾點留低左係個TOPIC度既
不妨睇下邊個可以領略到囉,領略到又好領略唔到又好,大家最多只有賺都冇蝕

不妨開心D,挺挺胸襟,繼續討論更好
有心都變死心啦, 某d人既反應reactive成咁

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-19-09, 01:20 AM   #73
綾小路雷太

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
送野比另一伴,先不論貴與平
首先,唔好強迫或指定我送咩先
如果指定你送乜俾佢,你唔駛諗喎.....
我身邊無論男女,一到特定節日送野俾另一半就有感頭痕.....

OT:話題開始情版化了

引用:
有心都變死心啦, 某d人既反應reactive成咁
同某E區相比,呢度既回覆算係好好多架啦
(妳有興趣可有空上E區睇班三姑六婆講過D乜~『附送惡夢連連』QUOTE FROM雷損 X P)
舊 03-19-09, 01:21 AM   #74
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
好行唔送你 了
/

回題:
好些男網友
呢幾個post已經出賣左你地啦
2個咁少,港女點止2個一年
我覺得唔使我比錢買就唔理佢買幾多
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:23 AM   #75
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
你矛盾左wor
自己挑post war, 又屈我, poor job!

e家我話自己$買又話我咩野宅男戰港女論拉番轉頭

頭先多謝網友澄清矛頭沒有向我!! /
更加證明你先係搞post war既人啦

你知唔知自己講緊咩野架 = =
引用:
我無講過呢句。

POST WAR呢下我就唔係好想攪,而且我無屈妳挑起POST WAR,我只係講個假設啫!

一係妳就直接當我唔知自己講緊咩啦!

引用:
咁都要有D NO C棍好有技巧咁樣挑釁人先搞到人咁激昂者

OT:雖然無痛抽身唔係你發明,但係你既然講到可以發揮得咁淋漓盡緻,想話你冇咁既資質同居心都冇人信啦
邊個挑釁到佢咁激昂要搵人睇佢買袋碌EPS亦唔係我,唔好又幫我補完埋。

不過咁難得你回我,我都留下言。無痛抽身呢下我可能仲有D進步空間既。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:45 PM

手機版 | APP版