Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-25-08, 06:18 PM   #76
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
你應該放下"怒" 呢樣野同佢傾, 如果佢同個男真係冇野, 你中招了
如果你個男有意, 你中得重應, 基本上中左個男TRAP;
而且件事比想像中早發現, 主導權依然係你手 (最少你兩個重剛剛慶祝完),
要理解一個拍緊拖女性, 母性係特別強烈, 安慰失戀者常有(特別係較友好的不論男/ 女)

舊 08-25-08, 06:22 PM   #77
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: bonedog 查看文章
另外你都應該同佢講, 再有下次至少同我講聲吧!
因為咁搵唔到你真係會擔心, 而且如果女朋友一早同你講,
我有個男性朋友心情唔好想過黎搵我哭訴, 我落去陪佢一陣就會番黎。
咁樣樓主會唔會俾佢去/個心好過d ﹖
如果係可行既 就大家溝通下, 唔係大家厄黎厄去真係唔係咁好受

嗯,真係至少再溝通一下拎返個共識,
如果唔係晚晚都要疑神疑鬼,
甚至又有下次見面時,可能又會自己心唔舒服......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 06:22 PM   #78
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
你地有冇習慣如果單獨同異性出街
會同對方講聲先

講真
如果事前又要解一返話
事後又比人問長問短
我會唔講or講大話囉

我自己拍拖時都同過女性朋友出街
多數唔講比女友知好過講
比佢知多數會問長問短

好多時人會覺得
自己同異性出街係冇問題
但情人同異性街就好大問題

此篇文章於 08-25-08 06:30 PM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 06:42 PM   #79
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 麥C 查看文章
你地有冇習慣如果單獨同異性出街
會同對方講聲先

講真
如果事前又要解一返話
事後又比人問長問短
我會唔講or講大話囉

我自己拍拖時都同過女性朋友出街
多數唔講比女友知好過講
比佢知多數會問長問短

好多時人會覺得
自己同異性出街係冇問題
但情人同異性街就好大問題
如果大家信任對方緊係講一聲啦, 但一齊得都會信得過對方啦
講聲有交帶, 唔洗對方擔心, 2來唔洗作大話
最多你唔肯定對方會唔會唔鐘意先前問一問~
如果我同阿邊個邊個出去你會唔會介意啊﹖
睇下對方會點諗lor

呢d位要處理得好, 唔係第時大家就會有多個火藥引, 好易會由唔信任對方變得猜疑

當然另一方唔想你同某一個人出都有原因, 可以先大家傾下係咩野原因令到唔想自己同某人出街
如果真係初初識得唔太耐, 咁緊張擔心自己的話,米大家係中途打一打電話俾對方
咁等另一方都會安心d~

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 06:43 PM   #80
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
暫時唔好因為人個異性而影響你的信任...
其實我了解樓主想法...自己gf話落街...(仲要深夜 )
咁耐唔返...電話又唔覆...擔心情人之下衝去搵佢係人之常情...
你之所以嬲..係因為擔心佢的時候...佢竟然係為左同另一個男仔傾計..
你會覺得什麼擔心也好像浪費了 仲要見到你都唔出聲

雖然同"普通"朋友傾計係正常..但係咁夜....
不過...唔知你gf係一個咩人...係一個成日識男仔"溝仔"的人還是什麼...
如果唔係成日溝仔果d...應該都可以信住佢先o既...(你應該信你gf~..唔信果個男仔)
相反...如果佢係一個成日溝仔的人來...
飛左佢啦...飛落海又好...落山又好...早知就早走早著...保得一時保唔到一世
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 07:18 PM   #81
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: JENOVA 查看文章
拍左拖年幾, 一直都有互相信任
我認我係呢方面既氣量係有點窄
若果佢同一個相識1年既朋友半夜傾計我冇問題
識一個月既我會有保留,加上佢點解要關電話呢??

希望真係樓上咁講 善意既謊言
佢今日都當冇事咁照常致電搵我
但係我做唔到如常既反應...
已經約左佢今晚出黎...
諗住當面再平心靜氣問下琴日既事
可以問你幾多歲嗎??
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 07:33 PM   #82
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
可以問你幾多歲嗎??

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
-skip-
佢同我一齊左都未有過第3者...
其實我應該信佢所講既野
但係自己一合埋雙眼就會亂咁諗

此篇文章於 08-25-08 07:48 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 07:51 PM   #83
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

講真,俾著係我,就絕對唔會相信對方喇~~~
為左開解一個朋友會熄電話咁有趣?
為左怕你亂諗野而講大話呃你?
理性d去睇,完全講唔通囉!

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 07:53 PM   #84
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: JENOVA 查看文章

佢同我一齊左都未有過第3者...
其實我應該信佢所講既野
但係自己一合埋雙眼就會亂咁諗
咁係你的心魔啦...亦唔好因為依個男性影響到你了...
努力維持吧...同佢講清楚啦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 08:12 PM   #85
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: GEESE 查看文章
咁各人o既「理性」都有唔同o既,
我地覺得唔理性o既o野、另一個人可能會覺得咁樣係理性處理,
真相係點就只有樓主女友自己先知......

舊 08-25-08, 08:12 PM   #86
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Middle 查看文章
咁各人o既「理性」都有唔同o既,
我地覺得唔理性o既o野、另一個人可能會覺得咁樣係理性處理,
真相係點就只有樓主女友自己先知......
有玩弄感情的結果

舊 08-25-08, 08:17 PM   #87
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我女友問我,有冇做對唔住佢既野...我答佢,我答你有同冇都係冇意思,你係信我的話,我答有你都唔信....你唔信我的話,我答冇你都唔信....

舊 08-25-08, 08:46 PM   #88
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
得個火字有乜用...
唔盡早親自釋除疑慮...
摧毀呢段情既...
唔係對方...而係樓主自己~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 09:09 PM   #89
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
中哂
話落街買野可能係善意ge謊言,但點解熄電話?
夜晚晚見面仲熄埋機?
你自己都識講如果今次你冇出到去,就成世都唔知呢件事LA
你點知佢仲有冇下次?再開解其他朋友?
真係點諗都講唔通

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 09:37 PM   #90
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: frankylui 查看文章
你點知佢仲有冇下次?再開解其他朋友?
真係點諗都講唔通
唔識樓主女友,但如果要咁繼續去諗,
盞自己辛苦......

舊 08-25-08, 10:06 PM   #91
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Middle 查看文章
唔識樓主女友,但如果要咁繼續去諗,
盞自己辛苦......
+1,如果只係睇當事人所講既野
我覺得大部份人既意見都係咁

係呢度最熟識樓主女友就只係樓主自己
之後點樣做,我覺得應該都係自己考慮,決定
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 10:37 PM   #92
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
好似我打官司個CASE既前因 .....=_+
又係第二個友好的男人, 又係為呢個男人而對自己講大話

我好明白樓主既諗法
坦白講, 我相信樓主你嬲既係個女仔扼你, 多於佢同個男仔一齊吧?
如果佢願意話你知佢約左個男仔要陪佢傾計, 你都會信佢同冇咁嬲 (就算有醋意都好)
RIGHT?

如果係咁, 不如俾少少時間自己冷靜下先
然後就好似樓上既巴打咁講, 同女友講返自己既感受啦

然後再睇下你女友點感覺

合則來, 不合則....盡力維持吧......
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 10:51 PM   #93
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
你愛得咁理性
抵你無奶過野

不過唔係個個人都可以咁

而家最好方法就係搵個合適既時候同佢講返呢年件對你有唔好既感受

叫佢注意下你...如果佢仲著緊你既話應該聽得落

舊 08-25-08, 11:05 PM   #94
googoogle
Junior Member

註冊日期: Mar 2008
如果你唔准佢再見個男仔只會令你女友覺得你專制, 唔講道理
話比佢知你介意既係佢呃你, 又要熄埋電話令你擔心
googoogle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 11:13 PM   #95
Chris B
大壞蛋

註冊日期: Aug 2003
樓主你應該明白女友有吸引力自然有人追, 十幾歲有人追佢一定好雀躍, 雀躍的話都唔可以話你知架, 佢又有探究好新之情, 咁唔話你知講大話出去關電話就好合理啦...唔駛諗咁多嘅, 收埋唔講只有你自己唔開心, 不如開心見誠, 直接d叫佢下次有人追要向你匯報同埋唔好再以身示法啦, 講唔掂數都可以話你知呢條女飛得...

舊 08-25-08, 11:57 PM   #96
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
會咁愛錫女友真係好
不過同時太緊張.......
我試過同專制型的男人一齊
又試過同多疑型的一齊
兩者我都係呃的 因為幾乎都出唔到街咁滯
其實我好想出去玩 有時都想癲下 一個月都同唔到朋友出一次街
(一係唔比我去 一係男友跟埋去 有時真係超冇瘾)
當時年紀又細 試過有次同男朋友講
「陪我玩一晚通宵都唔得,自己唔得又唔比人去玩,
你點做我男朋友呀?」
結果當時小男朋友在街上淚灑當場........
好彩條街冇乜人........
當時有兩個好耐唔見的女仔搵我去玩
係我以前最好的朋友 而我又一直冇咩女性朋友
難得有佢地邀約我好想去
可惜佢地好鍾意蒲 約我去disco
我想去的並唔係disco 而係見難得冇見的朋友........

如果樓主的女友 最近冇對樓主特別冷淡或者唔尋常的熱情 感情一向穩定
咁樓主其實唔駛擔心 佢只係想同其他的人傾下偈
而對像係誰就睇下佢最近對咩人有興趣 想八咩人的事
或者佢最近識到咩新朋友, 有咩老朋友搵佢
如果平時有見開面 就唔會約夜晚了 就係怕你諗埋一邊先唔講你聽
冇人會想自己攞黎煩

補充︰有版友話問黎冇用
我都半贊成佢的講法
但冇用的主要原因係︰
若佢真係想越軌 難道你興師問罪會有幫助?
至於信唔信佢 只有你先判斷到 佢係咩為人

Lost In Paradise

此篇文章於 08-26-08 12:01 AM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:51 AM   #97
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
今日約左佢出黎講我既感受
經過左一晚, 到個一刻我重新建立番我同佢既信心
我同佢講, 我信你,我唔會再講呢件事之類啦...
講到一半佢突然話好大壓力,話我令到佢比人追問佢半夜去左邊(佢d friends,家姐)
佢話對我淡左 (我自己認為係因為呢件事)
佢話以前對佢好好,笑嘻嘻既我係琴日(事發個日)突然變到好惡,眼神好恐怖,佢忘記唔到
我同佢講我後悔去左搵佢,發生呢件事....
之後我喊左出黎
收拾心情之後,問佢想唔想大家繼續呢段感情,佢話想
但係目前想冷靜下....

林走好辛苦先哄到佢笑一笑...輕吻一下 佢就番屋企喇

自己行去塔車個時諗, 如果我冇咁神經質去搵佢, 我一世都唔會知
我地亦都唔會無啦啦令到呢段情冷卻...

我宜家靜係想哄番佢開心...唔再諗呢件事喇

各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?

舊 08-26-08, 01:00 AM   #98
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
我覺得.你唔好再咁介意自己有野唔知[如果我冇咁神經質去搵佢, 我一世都唔會知]

知太多絕對唔係好事..呢個我好肯定..我一直都認為有時知小D係好事..

至於.行程建議 無咩idea.
兩個人可以約出黎四圍玩下都已經好足夠..吧
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 01:15 AM   #99
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
無見到拖手無見到攬攬錫錫咪算囉...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 01:25 AM   #100
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?

石景山

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版