Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 10:19 PM   #276
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
其實我都唔明點解人地要自動走.話哂同人傾緊計.要人走點都要交代番句.
亦唔知點解叫女朋友以後唔好再見那人..

不過為左唔好打擊樓主..我之前都無講到..
佢冇講, 佢係有衝動講啫

舊 08-26-08, 10:36 PM   #277
Kami
Insane Gamer
長期CD-Rom

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
如果女朋友真係純諗住去同人傾偈 自己男朋友有d咁的行為自己會覺得好瘀law
人地一定係媾我咩............
Well 好多人都覺得 樓主果個case
個佬係想媾人

Kami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 10:53 PM   #278
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
男人.....有時未免太多心了,
不過現在囂張的女孩們,要是妳看見男女開開心心跟另一個女孩一起時,也請不要有任何不滿

舊 08-26-08, 10:59 PM   #279
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: lauchai 查看文章
佢冇講, 佢係有衝動講啫
引用:
之後我同佢講, 我行左成個鐘都搵唔到你,拍門又冇人應,你知唔知我好擔心你有意外
佢冇應我
跟住我叫佢唔好再見果個人呀 之類...
佢有講,不過最後放棄呢個要求。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:15 PM   #280
wykaegis
無情

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: ELT 查看文章
你唔比你gf同果位男仕來住, 未免太管佢, 仲比人一種冇氣量o既感覺, 大家應該要信任
會唔會你成日疑神疑鬼佢先唔話比你知, 驚你諗得太多
不如你同佢講清楚, 同男仔出街要通知聱

問題係...

真係要通知聲嗎??

相對來說..

if 樓主同女仔出街

佢會唔會通知人?

舊 08-26-08, 11:29 PM   #281
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章
ot多下
好難...........我食緊咸魚青菜
放心~
一日未食豆腐芽菜龍眼套餐...
希望尚在人間~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:29 PM   #282
The One
業餘歌手

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
佢有講,不過最後放棄呢個要求。
overlook左
人老冇用

舊 08-26-08, 11:29 PM   #283
The One
業餘歌手

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
放心~
一日未食豆腐芽菜龍眼套餐...
希望尚在人間~
我怕佢要冥婚咋

舊 08-27-08, 12:17 AM   #284
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咩抽唔抽、就無謂再提

引用:
作者: voodoo_cowboy 查看文章
叔叔真係識食!!

老老實實,我敢講,樓主你女朋友好快就會同你分手架喇,你而家既行徑,簡直係中正叔叔下懷!!
其實如果個男性朋友唔係大十年又有車的話......
大家會唔會有唔同講法?

O.T: voodoo_cowboy 你係咪有去pumb ?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:22 AM   #285
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
咩抽唔抽、就無謂再提

大家會唔會有唔同講法?

O.T: voodoo_cowboy 你係咪有去pumb ?
我認為無分別
無車.無大你十年.都一樣可以搵女仔出來傾心事
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:27 AM   #286
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Kami 查看文章
Well 好多人都覺得 樓主果個case
個佬係想媾人
個男仔想唔想媾一件事
個女仔會唔會認為個男仔係媾自己又另一件事
我係個女仔我會覺得好瘀law
似遮 證實左啦咩?
其實我唔係想鬧樓主 我係想講當發生左件咁危險的事時
咁樣處理係非常不智 將自己處於劣勢

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
我認為無分別
無車.無大你十年.都一樣可以搵女仔出來傾心事
仲一樣可以媾個女仔 所以車同錢呢d唔係重心的問題再討論落去就越離越遠.......
應該圍繞返男女主角

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:30 AM   #287
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
終於忍唔住要插口

首先第一句....樓主你唔係咁大頂綠帽笠落o黎都仲忍下ma?
樓主你19歲,我當你女友都係19歲啦
大佢十年o既男人wo,29歲
咁大個人搵個19歲o既o靚妹o黎哭訴?
佢食懞o左咩,可能傾完之後仲衰過未傾之前呀
三更半夜落街買o野都算啦
如果係無o野o既,打個電話或者send個sms比你講聲都得掛
而家熄電話擺明身有屎啦,right?
講真人o地29歲
點衰法都一定搵得多過你ga喇(你就算唔係學生都出o黎做o左唔係好耐o野o者)
人o地錢又多過你(除非樓主係米人之後啦...)
又成熟過你
又已經米已成炊
雖然話寧教人打仔
但係如果你唔想成為人o地茶餘飯後恥笑o既話題o既話就飛q o左條女吧啦...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:32 AM   #288
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
咩抽唔抽、就無謂再提

大家會唔會有唔同講法?

一個30歲既男人,假定又有一定經濟能力啦(佢有車),找一個只係識左幾個月,得20歲既女仔深夜傾心事,我相信不是一個十分正常既情況....

舊 08-27-08, 12:33 AM   #289
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
終於忍唔住要插口

首先第一句....樓主你唔係咁大頂綠帽笠落o黎都仲忍下ma?
...... skip
俾大過自己十年o既男人約左自己女友背住自己出去傾偈就係笠左頂大綠帽...... ?

舊 08-27-08, 12:35 AM   #290
Norm
=_="""""

引用:
作者: wykaegis 查看文章
問題係...

真係要通知聲嗎??

相對來說..

if 樓主同女仔出街

佢會唔會通知人?
你睇番個情況,本來樓主女友通知左佢深夜時間落街買啲野,而樓主之後找不到佢,我相信任何人在這種情況都會十分擔心.....

舊 08-27-08, 12:37 AM   #291
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: Norm 查看文章
一個30歲既男人,假定又有一定經濟能力啦(佢有車),找一個只係識左幾個月,得20歲既女仔深夜傾心事,我相信不是一個十分正常既情況....
我明,
不過覺得同個女仔本身個人唻講唔太大影響......
即係就算唔大十年、係同年渣BMXo既,都一樣可以對女仔有意,
然後懶型咁就追走左個女仔去——如果個女仔本身係心野的話 ~____~

舊 08-27-08, 12:39 AM   #292
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
俾大過自己十年o既男人約左自己女友背住自己出去傾偈就係笠左頂大綠帽...... ?
我覺得三更半夜
一個廿到尾o既男人專程渣車去搵個o靚妹"哭訴"
係一件3歲細路都會認為佢o地唔清白o既事...

1.個男人無其他fd?
2.難道一個30歲咁滯o既男人有o既煩惱(而且係嚴重到要"哭訴"wo)一個廿歲o靚妹可以有能力開解佢(除o左肉體上o既支持)
3.點解要突登渣車o黎?你話咁o岩撞到都話丫...就算係住附近都勉強比佢過關喇
4.點解個女仔唔打個電話/send個sms話比男友知佢會夜o的返?
5.點解個女仔要熄電話?

o者係渣車o黎,哭訴 le兩part都仲講得通
一熄o左電話就真係身有屎law...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 08-27-08, 12:41 AM   #293
Norm
=_="""""

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
個男仔想唔想媾一件事
個女仔會唔會認為個男仔係媾自己又另一件事
我係個女仔我會覺得好瘀law
似遮 證實左啦咩?
其實我唔係想鬧樓主 我係想講當發生左件咁危險的事時
咁樣處理係非常不智 將自己處於劣勢

仲一樣可以媾個女仔 所以車同錢呢d唔係重心的問題再討論落去就越離越遠.......
應該圍繞返男女主角
其實講咁耐都冇直接同樓主指出....果個男人係想媾你女友,而你女友是否清楚佢意圖我就唔肯定,從而引出兩個scenario
1. 可能佢唔知道個男人對佢有意思而佢覺得個男人係好人,冇咩問題,但係又經你胡思亂想,所以冇同你講,你發現後就覺得你怪錯左個男人
2. 佢知道個男人對佢有意思,所以要瞞住你同佢見面,俾你發現就唯有大你

舊 08-27-08, 12:43 AM   #294
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我覺得三更半夜

1.個男人無其他fd?
2.點解要突登渣車o黎?你話咁o岩撞到都話丫...就算係住附近都勉強比佢過關喇
3.點解個女仔唔打個電話/send個sms話比男友知佢會夜o的返?
4.點解個女仔要熄電話?

可以因為、覺得你份人比較小器/妒忌心重/容易呷醋亂諗,
而唔想煩熄電話算......
當然實情可以係樓主本身並唔係咁、可以如你所猜測女方身有屎,
當事人先會知

舊 08-27-08, 12:43 AM   #295
Norm
=_="""""

引用:
我明,
不過覺得同個女仔本身個人唻講唔太大影響......
即係就算唔大十年、係同年渣BMXo既,都一樣可以對女仔有意,
然後懶型咁就追走左個女仔去——如果個女仔本身係心野的話 ~____~
個女仔會比較囉.....當佢生命由一個男人變左兩個男人時,一切條件,行為,性格都可以比較....

舊 08-27-08, 12:44 AM   #296
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
終於忍唔住要插口

三更半夜落街買o野都算啦
如果係無o野o既,打個電話或者send個sms比你講聲都得掛
而家熄電話擺明身有屎啦,right?
講真人o地29歲
點衰法都一定搵得多過你ga喇(你就算唔係學生都出o黎做o左唔係好耐o野o者)
人o地錢又多過你(除非樓主係米人之後啦...)
又成熟過你
又已經米已成炊
雖然話寧教人打仔
但係如果你唔想成為人o地茶餘飯後恥笑o既話題o既話就飛q o左條女吧啦...
未免太早下定論吧...
(熄電話擺明身有屎啦)<<呢點唔同意.
講真..當初樓主無發現呢件事..好有可能唔會搞到佢同女友之間關係變差
講真.又唔係24小時跟住佢身邊.大把野係你[成世都唔知,發生左都唔知]
但又如何?最緊要既應該都係個女友依然係將你當男友.將你放係第一位吧

我覺得太武斷個女仔背棄樓主啦...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:47 AM   #297
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: Norm 查看文章
個女仔會比較囉.....當佢生命由一個男人變左兩個男人時,一切條件,行為,性格都可以比較....
咁除左經濟能力、思想較成熟之外,
三十歲又唔係真係比二十歲佔盡所有優點o既......
(我都想實況係咁囉   )

舊 08-27-08, 12:50 AM   #298
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
可以因為、覺得你份人比較小器/妒忌心重/容易呷醋亂諗,
而唔想煩熄電話算......
當然實情可以係樓主本身並唔係咁、可以如你所猜測女方身有屎,
當事人先會知
但係我真係覺得哭訴le個理由好難企得住....

舊 08-27-08, 12:51 AM   #299
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
我覺得三更半夜

1.個男人無其他fd?
2.難道一個30歲咁滯o既男人有o既煩惱(而且係嚴重到要"哭訴"wo)一個廿歲o靚妹可以有能力開解佢(除o左肉體上o既支持)
3.點解要突登渣車o黎?你話咁o岩撞到都話丫...就算係住附近都勉強比佢過關喇
4.點解個女仔唔打個電話/send個sms話比男友知佢會夜o的返?
5.點解個女仔要熄電話?

咁樓主都仲未見到佢地有拖手仔, 從表面証供睇, 未算比人搶左
不過過多一排就好難講
anyway, 樓主今次大敵當前

樓主gf係咪靚女?

舊 08-27-08, 12:53 AM   #300
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
但係我真係覺得哭訴le個理由好難企得住....
對方呢個理由企唔住、都無理由落埋個女仔數嘛?

論壇跳轉

現在的時間是 05:21 AM

手機版 | APP版