Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-14-16, 01:24 PM   #1
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
[真。衛宮士郎]馬雲:「很多假貨 做得比真品還好」

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60614/55224915

「偽者が本物に敵わない、なんて道理はない。」

此篇文章於 06-14-16 01:27 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:22 PM   #2
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
又一次向世界宣示我國偉大既文化,無恥

人無恥天下無敵

舊 06-14-16, 02:28 PM   #3
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
一班根本無能力做比人抄果個人黎講梗係講得出呢句

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:34 PM   #4
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
真係好想用劉華個張

"繼續吹"
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:46 PM   #5
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
bad money drives out good.........
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:09 PM   #6
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
「假的東西壓倒性地更有價值。
單憑那份想要成為/超越真的東西的意志,就已經比真的東西更真。」
                      by 某詐騙師
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:12 PM   #7
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
假銀紙馬雲應該覺得無問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:12 PM   #8
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
內地旅客難分真假迪士尼商品 誤認正版是假貨
https://hk.news.yahoo.com/%E5%85%A7%...014211273.html

上海迪士尼樂園星期四開幕,市內的小商品市場,有不少偽冒迪士尼貨品出售。記者在批發市場買了一個冒牌史迪仔鎖匙扣,與一個在香港迪士尼購買的正版愛莎女皇(ELSA)匙扣,給旅客分辨,大部分人都認為真假難分。

有內地遊客認為,正版匙扣是假貨,因為手工粗糙;有來自四川的遊客成功分到真偽,她表示是憑感覺,覺得質素無太大分別。另一位來自蘇州的遊客表示,如果去到樂園,不介意多付些錢購買正貨做紀念,但如果平時使用,就寧願買偽冒產品,因為價錢便宜,刮花了都不會心痛。

上海財經大學旅遊管理系主任何建民相信,內地的冒牌貨品市場,不會對上海迪士尼有很大影響,一方面當局會加強打擊冒牌貨,另一方面,他認為遊客在樂園內購物,原因之一是當作到此一遊的紀念品,在其他地方購買類似貨品的意欲會降低。

OK, 馬雲 YOU WIN
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:39 PM   #9
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 小嘉 查看文章
當然無,上邊假炒真炒一齊用啦
到最後係邊個唔好彩俾人捉到

舊 06-14-16, 03:55 PM   #10
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
人地行cheap腐佬,仲要真金白銀?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 04:05 PM   #11
傑斯特
Game Master

PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
只有唔標名既好野
哪有好野仲要用人個名
你會幫人上位嗎

痴線就行遠D啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 08:18 PM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有份留言既又有邊個有用淘寶或任何相關服務呢 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 06:31 PM   #13
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
咁耐以來剩係N年前搭單買個一次MON貼咁大把。
其實我真心唔明呢條外星人點解會有人當佢神咁拜……

舊 06-15-16, 06:48 PM   #14
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
華人社會有錢就係神,尤其呢D所謂"白手興家"的就係創世神了

舊 06-15-16, 08:30 PM   #15
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 尼路 查看文章
咁耐以來剩係N年前搭單買個一次MON貼咁大把。
其實我真心唔明呢條外星人點解會有人當佢神咁拜……
有錢你要我叫佢丫爸我都願啦,有幾奇
你試下李生話收養子,睇下幾多話要反霸權人士去排隊

舊 12-12-18, 10:03 PM   #16
安安

註冊日期: Jan 2002
https://tw.news.appledaily.com/inter...81212/1482333/
美空軍基地驚現中國殲-20戰機 美軍:是山寨機啦
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 10:35 PM   #17
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我驚唔係山寨而係直接同某軍區買架番黎?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:39 PM

手機版 | APP版