Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-06, 11:07 PM   #226
qk28
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: yuhon
好似部電腦咁

我記得好似有同級生玩....
我女友都話似電腦
我無同級生, 不過有卒業

舊 03-25-06, 12:28 AM   #227
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: qk28
得幾隻jar, 其實FX都只係一部好似加左ram嘅pc-engine咁,
無乜大進步, 啲game都無乜驚喜...不過當時都覺得FX幾型幾特別
相比於 PC-ENGINE, FX 的動畫播放機能真的強了很多, 可惜亦是只有這賣點, 加上外型十足部家用電腦, 那些對應遊戲好像也離不開電腦移植遊戲或是 SLG/RPG 遊戲, 動作/格鬥/射擊的一概沒有........
見八爺蒲頭, 彈o的好o野出o黎先(笑)~~~
資料如下:-
名稱 : Laser Active PC-ENGINE module (PAC-N1)
發售日期 : 1993年8月
售價 : 39800円

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 01:13 AM   #228
wpp
Senior Gamer
我係黃比比

註冊日期: Jan 2006
我也支持下PC-E先:

此篇文章於 03-25-06 05:08 AM 被 wpp 編輯。
wpp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 01:18 AM   #229
man000
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 劉公子
相比於 PC-ENGINE, FX 的動畫播放機能真的強了很多, 可惜亦是只有這賣點, 加上外型十足部家用電腦, 那些對應遊戲好像也離不開電腦移植遊戲或是 SLG/RPG 遊戲, 動作/格鬥/射擊的一概沒有........
名稱 : Laser Active PC-ENGINE module (PAC-N1)
劉兄你有乜game呵
man000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 01:25 AM   #230
shtam

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
0個陣出 PC-FX....實牙實齒話 "天外3" 開發中....卒之都係泡湯....大失所望....
好記得當年0係 ssp 星星見過部 LaserActive.....好感動....好想擁有....不過都只係發0下夢.....

引用:
作者: 劉公子
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 05:19 AM   #231
wpp
我係黃比比

伊蘇國123,當時是PCGAME,,我無PC,所以只有買來玩了

好像叫冒險少年
舊 03-25-06, 06:33 AM   #232
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: shtam
0個陣出 PC-FX....實牙實齒話 "天外3" 開發中....卒之都係泡湯....大失所望....
好記得當年0係 ssp 星星見過部 LaserActive.....好感動....好想擁有....不過都只係發0下夢.....
都唔知何解93 - 95 年特別多機出 (第五代主機)
而且死機等別多
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 08:41 AM   #233
qk28
Crazy Gamer

引用:
作者: wpp
伊蘇國123,當時是PCGAME,,我無PC,所以只有買來玩了
隻YSI II, 係我當年至愛呀 PC-engine版都算係最正嘅YSI-II,
啲BGM超得

舊 03-25-06, 10:53 AM   #234
shtam

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
羅德島戰記
0個陣問朋友借過0黎玩。。。好正0架。。。
不過淨係玩過 "1"。。。冇玩過 "2"。。。

引用:
作者: cancerman
我又黎貼
羅德斯島戰記1&2
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 11:44 AM   #235
taiyo

註冊日期: Mar 2006
引用:
呢隻幾好玩
有冇人玩過呢?

另問turbo Graphix 同 super graphix 是否相同呢?
玩過...同繫重有Gate Of Thunder
好正.
taiyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 12:02 PM   #236
qk28
Crazy Gamer

引用:
作者: taiyo
玩過...同繫重有Gate Of Thunder
好正.
呢隻玩乜架??

舊 03-25-06, 12:58 PM   #237
taiyo

註冊日期: Mar 2006
引用:
呢隻玩乜架??
橫向射擊......
taiyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-06, 01:48 PM   #238
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: man000
劉兄你有乜game呵
我!? 沒什麼遊戲(苦)..........
只對你那些"影相遊戲"有興趣, 小心小心(笑)~~~

舊 03-25-06, 01:49 PM   #239
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
都唔知何解93 - 95 年特別多機出 (第五代主機)
而且死機等別多
沒法子, 那時是呃錢高峰期嘛(笑)~~~

舊 03-25-06, 06:14 PM   #240
wpp
我係黃比比

引用:
隻YSI II, 係我當年至愛呀 PC-engine版都算係最正嘅YSI-II,
啲BGM超得
哈,估不到還見到有知音人,那時買一隻是幾貴的,<比起現在>常自覺敗家
又貼上一隻自己好喜愛的game,,彩虹島

再貼比較冷門的3隻game,上面个隻是天地創做,畫面當然不是最好<當時來说>但玩法好有趣,但好像没有出新的一集
三國誌个隻是送皮包的boxset,,就吾係好好玩,不過算平,
上洫海就不用多说,你鍾意就好玩,,反之

舊 03-26-06, 02:08 AM   #241
qk28
Crazy Gamer

FX game 再黎

舊 03-26-06, 11:02 AM   #242
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
三國志開埸果首BGM 好正
PC-ENGINE CD ROM game 的音樂都好正

此篇文章於 03-26-06 11:07 AM 被 yuhon 編輯。
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-06, 04:01 AM   #243
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

唉,早前才玩過部 Duo-R,
想玩餓狼 2 SP,但不知那張 AC Card 去了哪,
怎料今日找回張 Card,
火牛就失蹤了 ... (迷)

還找回那 6B 的手掣,
想玩 SF II',但沒火牛。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-06, 03:25 PM   #244
wpp
我係黃比比

引用:
作者: 八仙果
唉,早前才玩過部 Duo-R,
想玩餓狼 2 SP,但不知那張 AC Card 去了哪,
怎料今日找回張 Card,
火牛就失蹤了 ... (迷)

還找回那 6B 的手掣,
想玩 SF II',但沒火牛。
Duo-R,,是不是有2種,,我自已是白色,又見過有黑黑地色的??<下次貼上圖<

舊 03-27-06, 03:27 PM   #245
wpp
我係黃比比

引用:
三國志開埸果首BGM 好正
PC-ENGINE CD ROM game 的音樂都好正
HI,,說起也是好正,,PC-ENGINE CD ROM game,的音樂都好正,也是令我買GAME的來源

舊 03-27-06, 05:08 PM   #246
wpp
我係黃比比

炸彈人 愛上很久的GAME,在94"那隻有龍可騎,,真是好難忘,但不知為何,,NDS那隻都係無,只有望很快有ONLINE

超時空要塞 那些動畫,真像卡通呢,,好感動

此篇文章於 03-27-06 05:13 PM 被 wpp 編輯。
舊 03-27-06, 08:10 PM   #247
HKBighead

註冊日期: Jun 2005
Wii U IDSkyver
3DS Friend Code2707 1624 5818
PSN  IDSkyver_KC
XBox Live GamertagKC Skyver
引用:
作者: wpp
Duo-R,,是不是有2種,,我自已是白色,又見過有黑黑地色的??<下次貼上圖<
DUO-R其實只得白色,你講黑色個部其實只係DUO。 DUO-R其實係DUO的後繼機,性能同DUO一樣但yen價就比DUO平。 DUO-R可以話係DUO的廉價版。
HKBighead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-06, 04:11 AM   #248
wpp
我係黃比比

引用:
作者: HKBighead
DUO-R其實只得白色,你講黑色個部其實只係DUO。 DUO-R其實係DUO的後繼機,性能同DUO一樣但yen價就比DUO平。 DUO-R可以話係DUO的廉價版。
明白,,原來我是DUO-R呢看來你機龄都吾少,,又可能同我都吾細<我指年龄>

此篇文章於 03-28-06 04:14 AM 被 wpp 編輯。
舊 03-28-06, 04:30 AM   #249
wpp
我係黃比比

PC原人123,真是好趣的,大家有無留意第3集,轉了白色盒,,PCE的GAME到了後期都轉了白色的

五人賽車,,1,2,MC,每个玩PCE的,就算未玩過都聽過的GAME..又係个句新不如舊,1代最好玩,同最耐玩,是一隻好有趣的GAME,,我敢講,,REV會出,而可ONLINE,,一定好多人玩,,吾信,,,,, 就看看吧,,如记得我講過 MC就在同一个畫面裹玩,但也好有趣的,,右上角,,可能比較少人留意,,但好野來的

舊 03-28-06, 12:59 PM   #250
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

五人賽車一代真係超正

論壇跳轉

現在的時間是 07:46 AM

手機版 | APP版