Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 33 73 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 93 133 183  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
一德仔一 04:56 PM 09-02-12
作者: TCS_disable:
你點都係要去DL List 再 DL過
但好似話港服唔可以dl 日文版FF落PSV,,只係得英文版先得

驚買左返黎過唔到落PSV
Rance 05:17 PM 09-02-12
作者: 陸奧 貴志:
另外想問下依家psv係咪可以直接dl ps1 game入卡唔使經ps3?
係呀,我直接o係PSV買o既
陸奧 貴志 07:38 PM 09-02-12
心碎2+appendix+狒狒9就打爆我張4g

<---$$已入,但諗緊買唔買好既人粉
rorimoe 09:42 PM 09-02-12
Appendix disc create完個save就delete得
我係我 09:46 PM 09-02-12
我dl左隻美版ff8,但玩果陣發覺有時按完制都冇反應,要等一陣先郁得返,是否正常?
DevilElvis 09:46 PM 09-02-12
想問下如果喺psp玩過psone D game &save埋,D save過唔過得番PSV度?

Thx
TCS_disable 09:51 PM 09-02-12
作者: DevilElvis:
想問下如果喺psp玩過psone D game &save埋,D save過唔過得番PSV度?
直接放入你PC 個 ..\PS Vita\PSAVEDATA\[亂數名你部PSVFolder], Sync 入 PSV度

在係 PSV 求其Load一隻 PS One Game, 禁實 Touch Screen 管理個 Virtual Memory Card, Import 返入去就得
mrk 04:04 AM 09-03-12
作者: 陸奧 貴志:
有冇人答到我
係得o架!!!(因為我都用緊)

p.s.:不過呢排o的日元匯率居高不下
港服嘅存在價值係得「中文版DLC」及「中文版DL GAME」(指冇出過實體碟個o的)
9844 08:08 AM 09-03-12
想問問psv第一次充電要充幾長時間?
Montague 08:27 AM 09-03-12
作者: 9844:
想問問psv第一次充電要充幾長時間?
新機的話差到個ps燈冇色就得,而家d電池好少話要第一次差夠幾多個鐘
不過反而第一次買機最好消耗左d電先差返去滿
9844 08:47 AM 09-03-12
作者: Montague:
新機的話差到個ps燈冇色就得,而家d電池好少話要第一次差夠幾多個鐘
不過反而第一次買機最好消耗左d電先差返去滿
橙字唔係幾明,買機返來舊電唔係空既咩
Montague 09:11 AM 09-03-12
作者: 9844:
橙字唔係幾明,買機返來舊電唔係空既咩
一般黎講而家d機都會大約有30-40%電,
好似買電話咁d員工都會開盒果時開埋機比你試,果時既電話都係有一半以下既電比你

如果psv發覺內頭仲有電的話可以打下機上下網耗哂電先再charge
但做唔做呢個步驟方間講其實無太大問題
TCS_disable 11:51 AM 09-03-12
鋰電得閒無事就有需要用晒d電我就聽過下

但第一次叉之前要仲玩放電係邊招? 又唔係用咩 Ni-CD / Ni-MH
Montague 01:57 PM 09-03-12
我都唔知叫咩招,反正講明做與唔做d人話分別不大
DevilElvis 04:05 PM 09-03-12
直接放入你PC 個 ..\PS Vita\PSAVEDATA\[亂數名你部PSVFolder], Sync 入 PSV度

在係 PSV 求其Load一隻 PS One Game, 禁實 Touch Screen 管理個 Virtual Memory Card, Import 返入去就得
TCS thx a lot
teealpha 04:45 PM 09-03-12
鋰電得閒無事就有需要用晒d電我就聽過下

但第一次叉之前要仲玩放電係邊招? 又唔係用咩 Ni-CD / Ni-MH
你聽錯了吧?
應該係有需要就叉下佢,Li-Poly電你用盡佢先叉的話會傷粒電的
TCS_disable 05:35 PM 09-03-12
作者: teealpha:
你聽錯了吧?
應該係有需要就叉下佢,Li-Poly電你用盡佢先叉的話會傷粒電的
補充一下,無電只係到 IC 感認到就得
佢地論點話等個晶片知個電力谷底係邊,方便粒Chip週期校正時更準確
teealpha 07:28 PM 09-03-12
補充一下,無電只係到 IC 感認到就得
佢地論點話等個晶片知個電力谷底係邊,方便粒Chip週期校正時更準確
"感應"?
我重新睇左三次先睇得明
CHIP校正…Li-Poly過充、過放左之後就會有一部份唔可以重新激活充/放電,研究晶片不如研究左Li-Poly有乜自身優缺點先啦
TCS_disable 07:58 PM 09-03-12
作者: teealpha:
"感應"?
我重新睇左三次先睇得明
CHIP校正…Li-Poly過充、過放左之後就會有一部份唔可以重新激活充/放電,研究晶片不如研究左Li-Poly有乜自身優缺點先啦
我無話需要過放,只需要得閒無事(三個幾月以上先一次)用到部機話無電就足夠

我只知一個接觸不良嘅叉機係會整死鋰電
Gnosis 01:25 AM 09-04-12
而家用得鋰電的3C用品9成都會有過充過放保護, 即係叉到額定電壓就會停, 電池低於最低電壓就開唔到機

最緊要係部機冇電就好叉, 免得電池繼續自然放電損壞電池
用到0% 叉絕對唔係問題
但最忌係用到0%放一排再叉.....

另外鋰電最大的保養原則就係多充多用, 令入面D chemical保持活躍
長期唔用就要將舊電叉到40-50%放陰涼地方
我係我 01:30 AM 09-04-12
作者: 我係我:
我dl左隻美版ff8,但玩果陣發覺有時按完制都冇反應,要等一陣先郁得返,是否正常?
推下先
shodanng2 12:22 PM 09-04-12
尋晚更新完v1.8
之後上HK PS Store睇下有咩PS One game
點知全部都係日版
HK PS Store會唔會日後放埋美版PS One game架?

見到Uncharted, Unit 13, Resistance dl版都特價
後兩者都已買左爆埋機
Uncharted未買見特價就即買啦
買Uncharted個時付費時出左個error message
但又照dl到隻game
ricky828 03:25 PM 09-04-12
作者: shodanng2:
尋晚更新完v1.8
之後上HK PS Store睇下有咩PS One game
點知全部都係日版
HK PS Store會唔會日後放埋美版PS One game架?

見到Uncharted, Unit 13, Resistance dl版都特價
後兩者都已買左爆埋機
Uncharted未買見特價就即買啦
買Uncharted個時付費時出左個error message
但又照dl到隻game
其實我最想佢放返武藏傳上架
knight-philip 04:44 PM 09-04-12
昨天剛買了VITA
發覺VITA打DIVA f真是難度高....手指心想按X時指甲就按了口....

想問一下其實VITA可不可以遙控PS3玩PS2的game?(家中PS3為初期的60GB版可以直load PS2 game)
如果可以的話就可以在街打完OG外傳了....

雖然這裡應該不可以這樣問
如果不能遙控的話,有沒有什麼APP可以用來打PS2的""?
Mocha 01:08 AM 09-05-12
最近因為diva-f而入手了行機PSV~
但玩了數日突然發現插火牛充不到電 (插了後沒有著橙燈),usb卻可以正常充電...
問了朋友之前也有同樣情況,已經拿了火牛到PlayStation®維修服務中心維修中...
所以想請教下大家是否有很多人都有火牛充不到電的情況呢? @@
還是我充電的過程有錯??
第一 ... 33 73 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 93 133 183  ... 最後

返回主題版面