Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-17, 09:19 AM   #1
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
戰鬥女子學園

呢度有無人玩緊, 出左成兩年今日第一次接觸, 發覺真係幾好玩, 尤其對漫畫少女戀愛育成+RPG有愛的人來說:

http://www.battlegirlhs.so-net.tw/
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 06:55 PM   #2
plokplok00

註冊日期: Mar 2008
日版養生中
動畫自己翻左兩話
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 11:21 PM   #3
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
有玩呀~,玩左年幾兩年~中文版~~~

舊 07-29-17, 02:03 AM   #4
劍仔

註冊日期: Sep 2003
之前有玩日版, 好似玩到第3部, 之後轉左玩休閒D既妃十三學園
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 02:45 AM   #5
NeGi
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
開SER玩到近排 無左保底4星之後就少玩左

試過係協力見過版友
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 05:17 AM   #6
Vanux

呢隻game最好是有中文版,齊睇劇情已很滿足,仲要有戀愛育成+收隻衣服+action打怪+online 協力及對戰,內容都相當豐富。比起好多只須auto mode的遊戲來說實在好玩好多(包括天堂2,三國無雙之類)。我覺得呢隻仲好玩過GBF, 卻沒有什麼人討論⋯。好彩無意中發現了此作,希望而家才玩不會太遲
舊 07-30-17, 01:05 PM   #7
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
作者: Vanux 查看文章
呢隻game最好是有中文版,齊睇劇情已很滿足,仲要有戀愛育成+收隻衣服+action打怪+online 協力及對戰,內容都相當豐富。比起好多只須auto mode的遊戲來說實在好玩好多(包括天堂2,三國無雙之類)。我覺得呢隻仲好玩過GBF, 卻沒有什麼人討論⋯。好彩無意中發現了此作,希望而家才玩不會太遲
係喎,如果冇中文版,我諗我都唔會玩到咁耐~
我都係第一次玩手遊玩到咁耐,
依家都仲KEEP到日日玩個幾鐘~
我覺得呢隻GAME最好既係佢成日都有新劇情故事出,
但都幾怕佢出得咁密會諗唔到新野
D人物又可愛,
七月日本仲有出埋動畫,大家有無睇??

此篇文章於 07-30-17 01:12 PM 被 柯士甸 編輯。
柯士甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 01:10 PM   #8
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
作者: NeGi 查看文章
開SER玩到近排 無左保底4星之後就少玩左

試過係協力見過版友
保底4星唔係冇左,應該係變左限時,
新出唔記得兩三日內都仲有好似係一次保底4星
過左時限或者抽左一次保底4星,先要抽第三次250保4星

舊 08-01-17, 09:37 PM   #9
sohaboss

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
有冇台版ID收集或群組討論

之前日版太坑,而又見台版福利好跟得又貼所以轉左台版
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 04:49 AM   #10
Vanux

引用:
作者: 柯士甸 查看文章
保底4星唔係冇左,應該係變左限時,
新出唔記得兩三日內都仲有好似係一次保底4星
過左時限或者抽左一次保底4星,先要抽第三次250保4星
好想抽茉莉個pool , 但無咁多石.... 之前買石乜都唔識抽左兩次16泳裝, 先知茉莉最勁, 諗緊再買, 但怕唔中...
舊 08-02-17, 12:39 PM   #11
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
好想抽茉莉個pool , 但無咁多石.... 之前買石乜都唔識抽左兩次16泳裝, 先知茉莉最勁, 諗緊再買, 但怕唔中...
您新玩,不停打劇情,六粒石一場,睇劇情又有粒,好快就儲到750粒....
同埋最好用初初果十八個少女其中一個做一隊,
因為佢有d作業課題係以一個角色過關卡十幾廿次又有石送~
抽野冇得驚,唯有用念力......

此篇文章於 08-02-17 12:42 PM 被 柯士甸 編輯。
柯士甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 12:45 PM   #12
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
作者: sohaboss 查看文章
有冇台版ID收集或群組討論

之前日版太坑,而又見台版福利好跟得又貼所以轉左台版
反而台版好d?!
呢隻冇玩日版
我玩龍珠日版易中好野好多>_<"

舊 08-02-17, 09:41 PM   #13
sohaboss

引用:
反而台版好d?!
呢隻冇玩日版
我玩龍珠日版易中好野好多>_<"
萬惡既VIP(課金永久累積獎勵)
新SET頭幾日都一定每日有保底,
唔係頭幾日就每3定4次十連有一下保底,
有時候仲有台版專有活動同卡

日版幾個月前改左方針,改左轉蛋行PT制,抽夠先有保底

當然你話想用返CD送既特典家具或日本限定連動就另計
舊 08-05-17, 04:06 PM   #14
Vanux

引用:
您新玩,不停打劇情,六粒石一場,睇劇情又有粒,好快就儲到750粒....
同埋最好用初初果十八個少女其中一個做一隊,
因為佢有d作業課題係以一個角色過關卡十幾廿次又有石送~
抽野冇得驚,唯有用念力......
終於忍唔住買石抽左六次, 中左好多次茉莉重複, 只有三張不同的四星... 依家要開始儲石希望中多張攞埋專用副卡, d師兄話好勁.......
舊 08-06-17, 02:42 PM   #15
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
終於忍唔住買石抽左六次, 中左好多次茉莉重複, 只有三張不同的四星... 依家要開始儲石希望中多張攞埋專用副卡, d師兄話好勁.......
"中左好多次茉莉重複">_<"
我有次七五零抽三次一保底,中左四張四星,但四張都係八雲MISS....ORZ
之後又儲七五零抽三次一保底先得一張茉莉..........
好明顯我來自非洲

舊 08-06-17, 02:46 PM   #16
Vanux

引用:
"中左好多次茉莉重複">_<"
我有次七五零抽三次一保底,中左四張四星,但四張都係八雲MISS....ORZ
之後又儲七五零抽三次一保底先得一張茉莉..........
好明顯我來自非洲
我今日250又抽一次, 又中破星衣茉莉....................
舊 08-07-17, 10:14 PM   #17
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

引用:
我今日250又抽一次, 又中破星衣茉莉....................

嗚~~~~
我想抽返睡衣小明,超可愛!

舊 08-08-17, 12:23 AM   #18
sohaboss

引用:
買石點解唔等14號,百合生日果時買會多張百合4星卷
舊 08-08-17, 08:56 AM   #19
Vanux

引用:
買石點解唔等14號,百合生日果時買會多張百合4星卷
完全唔知有這樣的福利...我是2星期新手...
舊 08-08-17, 09:49 AM   #20
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
女角生日會有生日特別POOL, 有件生日裙同4-5張生日復刻咭.
啲生日裙張咭性能上通常都好OP下.
而日版的生日POOL除咗即日課金一單9800羊會送一張生日POOL必4星(不是必生日裙)贖罪卷之外係完全唔會有其他保底, 台版就唔知.

我日版由15年10月開始玩的.

此篇文章於 08-08-17 11:11 AM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 03:25 PM   #21
WAIMEMO

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDkaede0708

日版剛完選拔,台版朋友加油

Sent from my iPhone using Gaforum
WAIMEMO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-17, 10:12 PM   #22
sohaboss

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
女角生日會有生日特別POOL, 有件生日裙同4-5張生日復刻咭.
啲生日裙張咭性能上通常都好OP下.
而日版的生日POOL除咗即日課金一單9800羊會送一張生日POOL必4星(不是必生日裙)贖罪卷之外係完全唔會有其他保底, 台版就唔知.

我日版由15年10月開始玩的.
其實生日卡唔係性能都係一般咩,只係要睇故仔同件衫就不抽不行
另,台版係一單7XX蚊 但係900石,台版都係慣例每3次十連保一
引用:
有時除左生日都會有呢D福利,例如故事池如果冇一日一保底有時會課900石有一張保底卷
舊 08-10-17, 05:19 PM   #23
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
其實生日卡唔係性能都係一般咩,只係要睇故仔同件衫就不抽不行
另,台版係一單7XX蚊 但係900石,台版都係慣例每3次十連保一

有時除左生日都會有呢D福利,例如故事池如果冇一日一保底有時會課900石有一張保底卷
其實有好多都好勁
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 06:15 PM   #24
sohaboss

引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
其實有好多都好勁
可能有D角色冇咩愛真係冇咩留意

杏子個劇毒蛋糕係幾好用

但係D被動技好似都係統一加應援PT定錢

台版FD CODE:9VGTAMK8
舊 08-10-17, 07:02 PM   #25
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
可能有D角色冇咩愛真係冇咩留意

杏子個劇毒蛋糕係幾好用

但係D被動技好似都係統一加應援PT定錢

台版FD CODE:9VGTAMK8
其實睇每次啲高難度考試都一堆生日裙做攻略重心就知好多都OP喇.
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版