Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-19, 12:45 PM   #101
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
想問行貨限定、入面一定係一版封面?
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 04:01 PM   #102
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: padage 查看文章
玩左一陣,隻game係有誠意,畫面中上動作好流暢,音樂神煩xd
感覺戰術成分高過動作,召喚師玩法好唔慣,同魔女完全唔同
Nier Automata 開始時都睇到好有誠意咁。

玩落先發覺敵人實在太廢,無平衡可言,去到中期改少少野已經可無雙剪草。

係畫面唔錯,劇情好音樂好,成個演出好,但唔好玩。

呢隻 Astral Chain 會唔會係咁?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 05:28 PM   #103
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Nier Automata 開始時都睇到好有誠意咁。

玩落先發覺敵人實在太廢,無平衡可言,去到中期改少少野已經可無雙剪草。

係畫面唔錯,劇情好音樂好,成個演出好,但唔好玩。

呢隻 Astral Chain 會唔會係咁?
由手機版發出
nier一開頭我就唔覺有誠意, 熟橫尾太郎都知佢極瑞環保
astral chain我覺得根本唔適合想玩硬派act既人
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 06:10 PM   #104
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
Nier Automata 個開場好有氣勢架嘛....

咁呢隻即係又係賣人設,表面好似好多野玩但實質唔好玩?
由手機版發出
舊 08-29-19, 06:49 PM   #105
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
引用:
有陣伏味,ching講多少少感受,本身想入特別版

舊 08-29-19, 07:15 PM   #106
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

其實講玩既內容, nier automata 都係伏, 只不過劇情好夠話題...

呢隻 astral chain 咁強調似 nier , 我都聞到陣伏味....
舊 08-29-19, 07:23 PM   #107
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
你哋對ACT真係好高要求

哩個年頭仲有邊間廠嘅ACT部份好過白金,總好過DMC咁新作仲係嗰一套套路
B姐、NIER、AC,哩三隻已經係分別唔同嘅ACT
最多都係話B姐同NIER近似,NIER邊會同AC似
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 08:00 PM   #108
padage

完全唔似nier
我唔係話覺得呢隻差, 只係佢想做新野, 係戰術型act, 要動下腦放隻stand, 同埋查案都佔4-5成, 如果你想當魔女玩就唔對路囉
另外作曲條友我覺得係廢既, 由頭到尾都係到焚beat :o)
舊 08-29-19, 10:28 PM   #109
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
過完序章,我連自己做緊乜都唔係咁掌握得到...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 02:27 AM   #110
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得覺醒後幾好玩喎,條鏈幾有趣
遊戲難道我選果難開始玩都唔算太難
係音樂真係唔惦
由手機版發出
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 08:34 AM   #111
野良猫
肥倫

引用:
作者: sonic 查看文章
我覺得覺醒後幾好玩喎,條鏈幾有趣
遊戲難道我選果難開始玩都唔算太難
係音樂真係唔惦
由手機版發出
佢個難感覺只係限制有幾多條命
一開始得二但升級後又會增加

最高難度應該永遠係0
舊 08-30-19, 09:44 AM   #112
padage

千其唔好裝個雷基恩衝擊,根本係控制唔到
舊 08-30-19, 09:52 AM   #113
野良猫
肥倫

引用:
千其唔好裝個雷基恩衝擊,根本係控制唔到
即係斷鏈由佢自己打嗰招?
舊 08-30-19, 09:58 AM   #114
padage

引用:
作者: 野良猫 查看文章
即係斷鏈由佢自己打嗰招?
係每次推右桿佢就衝,完全係失控
舊 08-30-19, 09:48 PM   #115
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
信和hotline行限679 連鐵盒

實際係純日版 只係大紙盒邊貼左張中文進口總代理貼紙
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-19, 02:00 AM   #116
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
玩左三關,隻game令我想起wiiu隻wonderful 101,同樣係動作game但操作要求唔高,兼大量高質過場重故事劇情。

舊 08-31-19, 10:43 AM   #117
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
有啲唔慣隻野要企正面先自動攻某啲目標
由手機版發出
leungky1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-19, 04:59 PM   #118
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
好正隻game,唔小心就玩到5點
之前隻風花雪月,成日一玩就訓著,仲以為年紀大到捱唔到夜xp
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-19, 09:04 PM   #119
padage

唔明點解主角要係啞, 明明副主都有配音, 而且做齊男女
舊 08-31-19, 09:19 PM   #120
leungky1

引用:
唔明點解主角要係啞, 明明副主都有配音, 而且做齊男女
我覺得似老任建議
唔想主角品性被定型而盡量啞巴
要有一定大眾可玩性
同埋獎勵周圍探索嘅玩家
呢啲原素好老任宗旨
由手機版發出

此篇文章於 08-31-19 09:23 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-31-19, 10:05 PM   #121
padage

呢種做法好破獲投入感, 而且主角已經同副主角有溝通有過場, 角色本身就比劇本定晒
舊 09-01-19, 01:20 AM   #122
WAL1

註冊日期: Oct 2002
引用:
呢種做法好破獲投入感, 而且主角已經同副主角有溝通有過場, 角色本身就比劇本定晒
DQ XIS都係一樣,勇者唔講嘢
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 09:25 AM   #123
padage

引用:
作者: WAL1 查看文章
DQ XIS都係一樣,勇者唔講嘢
我覺得慘過DQ, 全部都唔講野我還可以當系統去習慣, 但個個都識講野唯獨是主角啞仲要係王道英雄故事我接受唔到
舊 09-01-19, 12:43 PM   #124
leungky1

對等重劍訓練卡關
隻大舊石好考人耐性
由手機版發出
舊 09-01-19, 12:59 PM   #125
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
我覺得慘過DQ, 全部都唔講野我還可以當系統去習慣, 但個個都識講野唯獨是主角啞仲要係王道英雄故事我接受唔到

傳統⻆色扮濱遊戲就係想你代入主⻆嘅角度去了解故事
所以主角唔會出聲..
FF就演變成一個由觀眾嘅角度去睇game世界故事嘅JRPG
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] Platinum Games 、三並達也氏が社長を退任 neo 電視遊戲討論版 0 04-21-16 04:03 PM
[業界] Platinum Games 10th Anniversary party neo2046 電視遊戲討論版 0 03-09-16 02:15 PM
[業界] Platinum Games - 2013 ShowReel 武藤遊戲 電視遊戲討論版 0 01-08-13 05:38 PM
[Wii] Mad World (Platinum Games x 松野泰己) [已售] neo 電視遊戲討論版 361 03-15-10 05:17 PM
[NDS] 無限航路 (RPG / Sega x Platinum Games) [日版已售] money 手提遊戲機討論版 162 03-04-10 09:56 PM

現在的時間是 11:09 PM

手機版 | APP版