Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-13, 09:56 PM   #426
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
everlasting song係播唔係唱
音響好似最唔掂

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 10:00 PM   #427
anyone
The One
↘嫁

next: unknown
未確定kalafina

舊 09-20-13, 10:05 PM   #428
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
最估到有頭25集神作,第26集糞作嘅歌。

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり

此篇文章於 09-20-13 10:21 PM 被 mikemike 編輯。
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 10:08 PM   #429
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
Setlist全部估到

舊 09-20-13, 10:21 PM   #430
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: money 查看文章
Setlist全部估到

有noir好驚喜
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 10:24 PM   #431
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章

有noir好驚喜
之前講左有嘛

舊 09-20-13, 10:26 PM   #432
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
無追好耐
睇完又想追返

Kalafina 等左三年啦大佬
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 10:28 PM   #433
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: anyone 查看文章
之前講左有嘛
以為介紹信唔過
不過更好
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 10:28 PM   #434
money
◆.西野司命.◆

音響對比係日本睇真係好唔得
The world 均哥solo真係

舊 09-20-13, 10:49 PM   #435
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
兩首Xenosaga完全係我既大勝利\/

不過點解有麻美姐首歌但係無營業テーマ
由手機版發出

此篇文章於 09-20-13 10:58 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:03 PM   #436
money
◆.西野司命.◆

總結一下
場LIVE OK
但去日本睇會正好多

Setlist無難
流程有部分根本同vol.9一樣wwww
不過我鐘意

音響我就覺得唔得啦
朋友個位就話冇問題
我就覺得大問題
均哥講左

D樂器蓋過KAORI把聲

花守の丘係咁

zodiacal sign KAORI 叫1 2之後拉個位又係咁

加上冇左KEIKO之後個句yes sir

vanity同in the land of twilight, under the moon 又係合唱瀨野
Solo拉個D位完全表現唔到

the image theme of Xenosaga II 重唱根本聽唔清楚

salva nos又係
貝田solo位完全出唔到

十分殘念

另觀眾唔多願起身

Parallel Hearts 一開始唱
完全冇人起身

打call
stone cold冇乜人做手勢

到zodiacal sign 第2段先多人做
但又唔多人一齊唱

不過今次zodiacal sign個結他solo好正

目覚め
stone cold
Parallel Hearts
zodiacal sign
時の向こう 幻の空

呢D中段都係可以跳起大叫打call
但去到後半先聽到d聲

目覚め
冇戸丸華江 梗係差咁D野

4位歌姫今日狀態幾好
燈光開頭比較刺眼
射上天井既燈光
由於九展個場天井冇乜美感
係差Dwwwww

此篇文章於 09-20-13 11:06 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:12 PM   #437
anyone
The One
↘嫁

我係最後見到唱parallel hearts起晒身渦

舊 09-20-13, 11:14 PM   #438
money
◆.西野司命.◆

引用:
我係最後見到唱parallel hearts起晒身渦
一開始音樂個時邊有人企?
係頭個批起身
之後先起者

舊 09-20-13, 11:15 PM   #439
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
Parallel Hearts諗住可以坐架嘛
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:18 PM   #440
anyone
The One
↘嫁

唱到僕らは已經起晒喇渦a

舊 09-20-13, 11:23 PM   #441
money
◆.西野司命.◆

引用:
唱到僕らは已經起晒喇渦a
一定唔會係頭一句

舊 09-20-13, 11:32 PM   #442
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
唔好同日本比, 以香港 live 黎講已經收貨
開兩個鐘左右 live 帶哂成隊 band 黎已經夠哂誠意啦

至於音響方面, 前兩次 Kalafina 坐太前中哂伏
今次坐後少少絕對係正確
不過 D 鼓聲同 bass 推得太勁, 小提琴聲反而唔夠
但都叫做收貨啦, 至少今次聽到歌姬們唱乜, wakana 拉高位都無爛
前果幾次 live 推到爆哂咪, 十句有九句都爛聲, 完全唔知唱乜

setlist 無乜大異議, 每樣作品都有 D 滿足到大家
個人黎講想將 Distance 同 Eternal Blue 互換, 我鍾意後者多少少
再加返一 part 仔MC 俾歌姬們講下野就更好

舊 09-20-13, 11:34 PM   #443
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
[超主觀]90%時間只望Keiko,最多動作最靚係Keiko[超主觀]

頭三行都多人企
反而Parallel Hearts唔知企來做咩,都冇人打beat
我已經係Kaori正前方都覺音響好爆,堅嘈
貝田好似有多少喉沙,定音響沙?
stone cold同zodiacal sign前排打call應該係幾齊既
聽到デュラン召喚已經知之後係目覚め,等住彈起身

簽名會,成功簽左Kaji Fes本場刊
同埋送左禮物俾Keiko,請大神出Kaji Fes BD,請Wakana以Kalafina身份再來
同Hayami搭lift居然同今野さん、是永さん同lift,仲驚訝我地係著Kaji Fes 既T

[超主觀]Keiko份又天元突破左[超主觀]

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:42 PM   #444
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

你絕對係超主觀, 好明顯你眼中只有 Keiko, 無視左其他人o既存在
wakana 間中都笑得好甜架
不過講起真係超淚目, 我有九成時間俾人擋住睇唔到 Kaori 個樣

舊 09-20-13, 11:42 PM   #445
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: Metatron 查看文章
[超主觀]90%時間只望Keiko,最多動作最靚係Keiko[超主觀]

頭三行都多人企
反而Parallel Hearts唔知企來做咩,都冇人打beat
stone cold同zodiacal sign前排打call應該係幾齊既

同埋送左禮物俾Keiko,請大神出Kaji Fes BD,請Wakana以Kalafina身份再來
同Hayami搭lift居然同今野さん、是永さん同lift,仲驚訝我地係著Kaji Fes 既T

係kalafina就keiko
係FJ入面我就KAORI

貝田係音響沙
講喉沙我覺得VOL.5個時係

everlasting song上年已經聽過
冇乜所謂

至於ENCORE位
TEE都未換咁快叫ENCORE?
我上次拍手都拍左10MINS以上
今次幾分鐘就出黎
趕住交場?
係既話
一係全員土下座求九展單位俾多D時間囉
同埋ENCORE 我上次係 唔係叫
只係拍手
唔知VOL.10轉左定某D人帶錯

舊 09-20-13, 11:45 PM   #446
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

你估係王国民咩, 邊有咁易做到全場土下座

舊 09-20-13, 11:46 PM   #447
Orphen
Game Master
はわわっ(ノ><)ノ

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Metatron 查看文章

頭三行都多人企

返到黎先醒起
唔記得同你打個招呼

我地個位對正keiko

舊 09-20-13, 11:53 PM   #448
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
最鐘意keiko

坐第六行對到正一正
唔知係咪心理作用
成場都好似望住我個位做focus

雖然我好扁心
但係都想睇下其他幾位嫁XDD
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-13, 11:59 PM   #449
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: Orphen 查看文章
返到黎先醒起
唔記得同你打個招呼

我地個位對正keiko
你係我左左左邊定左左左左邊?
話說你朋友(左左邊)係日本人?我講日文個時有反應
好羨慕直列30既一眾觀眾

大神講冰皮月餅同肇興酒好好笑,
仲有一開始既爆笑普通話

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:02 AM   #450
money
◆.西野司命.◆

雖然有1200人
但$980右手邊最後幾行好多吉位

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/11 「LiSA~ANOTHER GREAT DAY in Hong Kong~Fan Meeting歌迷見面會!」 money 日本動漫畫討論版 1 07-30-14 08:26 AM
放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 - 780 lkhss 買賣專區 6 05-31-14 03:10 PM
再減價放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 [Sold] carol_L 買賣專區 2 05-27-14 11:26 PM
原價放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 $980 carol_L 買賣專區 5 05-15-14 09:17 PM
[賣]Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 5/31 $980[已放] Metatron 買賣專區 1 05-04-14 09:52 AM

現在的時間是 02:45 PM

手機版 | APP版