Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-12-13, 04:59 PM   #1
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
澳門又派錢 每人九千

澳門特首崔世安發表2014年度施政報告,每名永久居民將獲發9000元,非永久居民5400元。

相對今年永久居民獲發8000澳門元(下同)、非永久居民獲發4800元,明年的9000和5400元都加了碼。

另外,中央公積金個人帳戶建議明年注資7000元,敬老金亦增至7000元,醫療券為600元。
政府又將於明年1月調整最低維生指數,也會調升3類弱勢家庭特別生活津貼。分級殘疾津貼將增至7000元及14,000元。明年度會延續持續進修發展計劃,金額亦提升至6000元。

這是崔世安本任期內最後一份施政報告。

http://news2.mingpao.com/ins/%E6%BE%.../1384245736490
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:07 PM   #2
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
我粒葡萄好酸
酸到核爆

舊 11-12-13, 05:08 PM   #3
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
香港又派錢、5000萬送菲律賓

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:14 PM   #4
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
.......噢~~~

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:16 PM   #5
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: GN00508771 查看文章
.......噢~~~
夠你買2部ps4有找

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:19 PM   #6
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
望住老婆係澳門人(仲要個女都有份)嘅同事,突然好有衝動過海搵老婆

舊 11-12-13, 05:25 PM   #7
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
個老婆有個老公都無架啦?
其實香港都好多澳門老婆老公唔駛咁辛苦過海搵

舊 11-12-13, 05:39 PM   #8
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
個老婆有個老公都無架啦?
其實香港都好多澳門老婆老公唔駛咁辛苦過海搵
--->老公有(3歲由澳門落黎香港)~不過平分都有$4500

我表姐一家四口~老公是澳門人(香港出世的澳門人)
於是2個仔女自動是澳門人~~一家拎埋$27000~都咪話唔爽

以呢個趨勢派夠一皮不遠矣

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:45 PM   #9
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
有得買PS4了!
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:57 PM   #10
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
夠你買2部ps4有找
佢派得來我都買左囉~

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:57 PM   #11
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 風音 查看文章
香港又派錢、5000萬送菲律賓
新香港 人 好可憐

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 05:59 PM   #12
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
買塊ipad黎飛都好丫

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 06:22 PM   #13
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
明明今日港鐵公佈每程豪返一毫子俾你架
天大喜訊

舊 11-12-13, 06:47 PM   #14
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
又係嗰句︰例行公事
聽佢話派錢都聽到麻木

引用:
作者: メソウサ 查看文章
天大喜訊
嗰一毫我唔要啦,留俾班港鐵高層買棺材山地用啦,啲靈位貴呀
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 06:52 PM   #15
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢地大把錢買棺材山地啦,
我地而家唔儲埋呢一毫子可能第時後人想買張船飛灑你出海都無錢

舊 11-12-13, 06:55 PM   #16
小嘉
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
佢派得來我都買左囉~
串得你

菲律賓就派錢
香港人就食屎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 06:59 PM   #17
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
佢地大把錢買棺材山地啦,
我地而家唔儲埋呢一毫子可能第時後人想買張船飛灑你出海都無錢
咁留俾佢往後嗰代或幾代,希望佢哋早日用得著啦

此篇文章於 11-12-13 07:06 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 07:01 PM   #18
小嘉
The One

港鐵減果一毫子真係大恩大惠
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 07:02 PM   #19
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
香港要留定D錢養果堆橙

舊 11-12-13, 07:53 PM   #20
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: メソウサ 查看文章
天大喜訊
買單程飛表示“毫”無分別

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:51 PM   #21
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
香港尐錢留來派俾支那新移民....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:43 PM   #22
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
港府唔駛每名土生土長港人呕9k出黎,
執到喇~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:51 PM   #23
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
香港尐錢留來派俾支那新移民....
仲有出人工俾果班食濕米官員

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 01:04 AM   #24
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
派到唔識俾反應.......

聽日起身返工啦! 舊- 香港人

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 01:09 AM   #25
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
量入為出, 審慎理財

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:58 PM

手機版 | APP版