Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-11-11, 05:37 PM   #151
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
這個你不說我當然知道, 畢竟我連這套也已經斷了,
要不是頭幾話Rey唱插曲我才懶得去看
不過話說這首在nico的迴響也不少, 只是有不少迴響同某男角有關......
話說這首應該是他們出道這麼久以來最歡迎的歌曲
(雖然對我來說聽這首不如聽TF的ED同夢限界樓......)
頭幾話睇得你咁勉強真係辛苦你了 /
我諗這個 thread 無乜人對 Rey 有興趣, 你講再多都哂氣

舊 08-11-11, 05:39 PM   #152
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
次郎丸點都好睇過條廢柴若旦那,仲要浪費三集咁多,菜子都係得一集…

喜翠莊最終都係毀在對狗男女手上…
講真我兩件都唔想睇, 唔好再花時間係佢地身上

真係對狗男女接手的話, 喜翠莊....奠

舊 08-11-11, 05:40 PM   #153
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
頭幾話睇得你咁勉強真係辛苦你了 /
我諗這個 thread 無乜人對 Rey 有興趣, 你講再多都哂氣
倒沒啥勉強, 不過不會是我會感興趣的類型
而且這套不是平時沒事看看的師奶劇來的嗎?

我想不只REY, 相信這個 thread 對其他歌手也不會太大興趣......
除了OP的主唱同ED的主唱外

舊 08-11-11, 05:53 PM   #154
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
倒沒啥勉強, 不過不會是我會感興趣的類型
而且這套不是平時沒事看看的師奶劇來的嗎?

我想不只REY, 相信這個 thread 對其他歌手也不會太大興趣......
除了OP的主唱同ED的主唱外
我都唔明做乜咁鍾意話人係師奶劇, 套あの花又有人話似tvb 八點檔....
師奶劇的定義係乜? 覺得無聊就等同師奶劇? a

唱OP同ED 的都唔見得有人特別有興趣呀

舊 08-11-11, 06:02 PM   #155
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
我都唔明做乜咁鍾意話人係師奶劇, 套あの花又有人話似tvb 八點檔....
師奶劇的定義係乜? 覺得無聊就等同師奶劇? a

唱OP同ED 的都唔見得有人特別有興趣呀
你不覺得套劇的FEEL同格局有些像師奶劇嗎

提到歌曲方面, 坦白說如果用來SELL歌手, 這套都好失敗.......
除了少數外, 沒人記得有那些歌手出現過,
真不明白那隻IMAGE SONG集出來幹啥?
還要找這麼多歌手, 但歌也沒播到幾隻......
雖則LANTIS的策略一向都是......

不過託這套之福, OP的主唱樂隊終於在今年出到一磚了

舊 08-11-11, 06:08 PM   #156
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:

提到歌曲方面, 坦白說如果用來SELL歌手, 這套都好失敗.......

你說的師奶劇一定不是香港的,因為無講愛情輕行業的習慣。
師奶劇唔知乜定義,似日劇就認同,txb?佢有八成我部電視都不同長期唔開了……

舊 08-11-11, 06:23 PM   #157
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:

什格局? 你指感情線?
難道開感情線係師奶劇的專利? 攞左特權??? aaaaaa
至於其他方面我真係feel 唔到有師奶劇的格局...
至少我睇唔到殺人放火,兄弟反目同爭家產先啦

套野 D 歌又唔係特別掂, 點 sell 歌手呀...
唱 OP 果個把聲又特別成咁, 新 ED 果個仲勁
我都唔明出咁多周邊 CD 做乜, 又唔係特別好賣

舊 08-11-11, 08:18 PM   #158
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
什格局? 你指感情線?
難道開感情線係師奶劇的專利? 攞左特權??? aaaaaa
至於其他方面我真係feel 唔到有師奶劇的格局...
至少我睇唔到殺人放火,兄弟反目同爭家產先啦

套野 D 歌又唔係特別掂, 點 sell 歌手呀...
唱 OP 果個把聲又特別成咁, 新 ED 果個仲勁
我都唔明出咁多周邊 CD 做乜, 又唔係特別好賣
畢竟偶第一聯想到就是八點檔......

至於LANTIS的SELL歌手策略就算吧啦......
從對飛蘭以及對茅原方面的策略就可以看得出LANTIS的策略有多......

P.S. 平野那件新聞有新後續了

舊 08-11-11, 08:35 PM   #159
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

覺得套野唔好睇或悶唔緊要, 但唔好係唔係都扯埋八點檔黎講啦

平野單野貼左去聲優區, 想討論的話過返隔離, 唔好off topic

舊 08-11-11, 08:45 PM   #160
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
覺得套野唔好睇或悶唔緊要, 但唔好係唔係都扯埋八點檔黎講啦

平野單野貼左去聲優區, 想討論的話過返隔離, 唔好off topic
ot: 純粹知道新發展提提你而已

舊 08-11-11, 09:26 PM   #161
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
總覺得呢幾集好似冇咗重點
還是想係後面一次過爆出黎?
咁做控制得唔好就唔好睇架喎

舊 08-11-11, 11:56 PM   #162
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

佢家陣 D 劇情仲散過頭十三集....
佢最尾果幾肯爆都還好, 最驚佢完全唔爆啫

舊 08-12-11, 12:07 AM   #163
Crazy Gamer
閱讀愛好者

我會覺得唔爆, 然後有第二季(茶

舊 08-12-11, 02:28 AM   #164
SCLi
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2011
全26話!? 個故事可以拖到咁長咩
SCLi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 04:44 PM   #165
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

アニメ「花咲くいろは」Blu-ray Disc & DVDシリーズ 第3巻

舊 08-13-11, 08:16 PM   #166
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

[転載] 花いろ最終話のアフレコ台本

舊 08-13-11, 08:26 PM   #167
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: SCLi 查看文章
全26話!? 個故事可以拖到咁長咩
無論乜故事有心都可以拖長,只要唔怕爛的話。

舊 08-13-11, 09:47 PM   #168
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

舊 08-13-11, 09:48 PM   #169
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

上圖文字的部份內容:

「民子が、久しぶりに『死ね!』と緒花を怒鳴る状況になりました。
女の子らしい部分が見え隠れする民子をお楽しみに」
徹のことで緒花が空気を読まない発言をして民子が怒る…というパターン?

緒花は、叔父の縁と崇子の結婚式を成功させるために、菜子たちと力を合わせて、
あるものを作ることになる。幸せなふたりに感化されて、緒花の孝一への想いも変化する?
爽やかにぼんぼる緒花から目が離せない!

舊 08-14-11, 03:02 PM   #170
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
我諗你唔講都唔會有人發覺有呢首歌存在
真係完全唔知

引用:
這個你不說我當然知道, 畢竟我連這套也已經斷了,
要不是頭幾話Rey唱插曲我才懶得去看
不過話說這首在nico的迴響也不少, 只是有不少迴響同某男角有關......
話說這首應該是他們出道這麼久以來最歡迎的歌曲
(雖然對我來說聽這首不如聽TF的ED同夢限界樓......)
竟然為首歌而睇自己無興趣既野,真係辛苦哂

引用:
應該無乜機會開二期啦, 除非換左皐月接手喜翠莊啦

枉我仲咁期待佢後面會講女將 x 皐月 x 緒花的故事, 最尾三集是最後的希望了

佢 D 劇情咁搞法, 我真係睇埋個結局至決定套 Blu-ray 繼唔繼續買落去了 lll
近呢幾集令我覺得一開始既期望有D過高,除非尾果幾集做返好佢
前排都仲係等到半夜一出即睇,呢排都係等第日睇就算 可能PA做返13集短短地仲好
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 04:54 PM   #171
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

11-13 集作為前半終結算收得幾好睇的,
但後半由 14 集開始就一直跌 watt

唔係偏見, 但岡田負責的劇本好似真係會比較好睇

舊 08-14-11, 10:59 PM   #172
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

今集幾歡樂, 幾好睇...果然係青春

民子傲驕, 緒花真係慘
不過民子真係應該殺左蛋包女, 畫咁個大心都變得無意義了

last tears?! 比呂美發現, 仲有tt 的校服 \/

蘇る、死ね
下回修羅場?! 緒花終於發現徹哥鍾意自己?!
另, 睇見呢對就眼火爆

此篇文章於 08-14-11 11:08 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:10 PM   #173
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
作者: ta423 查看文章
竟然為首歌而睇自己無興趣既野,真係辛苦哂
反正我可以為サイラバ留意我一向沒追的戰隊同KEY社新作REWRITE
這個根本只是小意思而已

舊 08-15-11, 12:28 PM   #174
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
引用:
11-13 集作為前半終結算收得幾好睇的,
但後半由 14 集開始就一直跌 watt

唔係偏見, 但岡田負責的劇本好似真係會比較好睇
會變了為岡田劇本而看.
有點膽心怎樣在還有的集數下收尾.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-11, 02:43 PM   #175
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:

last tears?! 比呂美發現, 仲有tt 的校服 \/
這算是養女比養雞女有代表性的證明嗎?

今集都算唔錯
民子既心意俾隔離枱糟蹋了
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 05:09 PM

手機版 | APP版