Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-16, 08:03 PM   #51
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
你咁大反應, 我都估到你以前有不愉快經歷架啦.

咁老實講, 呢個係先天性問題, 就係.....呢度係"動畫版討論區",

所以如果要講超越動畫後既嘢e.g.後面劇情, 就會變得對他人有種不好的影响, 所以有spoil呢個工具,

呢d嘢, 你方便人, 人方便你啫.

如果可以的話, 覺得有呢個需求的話, 順便叫網主開多個"輕小說討論版", 睇下有冇人支持?

反正下面有幾個版近乎廢版, 開多個問題唔大掛, 不過要請個超愛心版主先得.

之但係, 依家討論區開始式微, 動畫版鬼影都唔多隻, 仲搞多個?

.成個gaf人氣最多唔係acg, 反而係無名無形既政治區. 唉~~~變晒質.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 08:15 PM   #52
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
有時間真心推薦睇埋小說,埋牙戰鬥之前既心理戰,情報戰同佈局準備寫得好詳細的
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 08:57 PM   #53
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
你咁大反應, 我都估到你以前有不愉快經歷架啦.

咁老實講, 呢個係先天性問題, 就係.....呢度係"動畫版討論區",

所以如果要講超越動畫後既嘢e.g.後面劇情, 就會變得對他人有種不好的影响, 所以有spoil呢個工具,

呢d嘢, 你方便人, 人方便你啫.

如果可以的話, 覺得有呢個需求的話, 順便叫網主開多個"輕小說討論版", 睇下有冇人支持?

反正下面有幾個版近乎廢版, 開多個問題唔大掛, 不過要請個超愛心版主先得.

之但係, 依家討論區開始式微, 動畫版鬼影都唔多隻, 仲搞多個?

.成個gaf人氣最多唔係acg, 反而係無名無形既政治區. 唉~~~變晒質.
唔使開新板。
唔想劇透的人,開多個「不可劇透」的topic就得。
板規有講。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 10:09 PM   #54
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
離題講幾點 我宜家反而鐘意睇番bbs,感覺gaf係清泉
要料有熱心版友整理貼上黎,要討論有資深版友討論,唔會學似fb咁一句起兩句止,亦唔會成日比fb提住你乜水乜水回左你讚左你
完全係你想去睇既時候先上去bbs睇,非常自由
另外,我贊成小說類改篇動畫作品,捏到好後既劇情關乎到一d角色既程度的話,用spoiler係會好d,唔用都肯定會有人鬧neta果個,所以傾向呢個行為用潛規則(Norms)方式實行

講番套野,劇情係幾好,值得繼續觀望 如果男主會出事其實係好可惜希望佢冇事
我就唔去巴哈自爆喇w各位隨便

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-16, 03:05 PM   #55
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
今集整體幾好睇,係俾 2,3個 bird's eye views 整到笑左出黎。

一個秒殺十個,仲要才智高,有點見識。10武7智 金閃 rare。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 05:12 PM   #56
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
太太請嫁我
男主年上控係有理由的

舊 08-27-16, 09:56 PM   #57
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
嘉娜

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-16, 08:36 PM   #58
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
吾友馬修\ (sir, yes sir

舊 09-04-16, 11:01 AM   #59
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來d精靈(?)會講野的?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-16, 04:41 PM   #60
harakuma
Game Master

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
原來d精靈(?)會講野的?
第一集, 男主隻嘢已經同佢講叫佢快D上船
舊 09-10-16, 12:05 PM   #61
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
好可怕~男主角又冇同人賭j做乜要……
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 09:01 PM   #62
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
抵啦...一隻切3次

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 10:08 PM   #63
STRIFE

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
好可怕~男主角又冇同人賭j做乜要……
當係少數族裔既規矩吧

舊 09-10-16, 10:34 PM   #64
harakuma
Game Master

其實係咪應該達朵先, 唔得先切呢, 話唔定達咗朵唔洗切, 定佢真以為會生番
舊 10-01-16, 09:46 PM   #65
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
終於知道小公主 最初係沉船後 講果個 點都要完成既任務啦。

但問題出黎啦,一開始要坐船去做D乜,就算叫前線將軍打敗仗都 achieve 唔到佢而家既目標架 ?

OT: 一流故事,配三流人設既動畫,還是 三流故事,配藍/紅髮女僕人設既動畫 人氣高?

此篇文章於 10-01-16 10:04 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 11:50 PM   #66
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
睇到一半忍唔住走左去睇小說.

小說描寫呢段山岳戰慘烈好多.

難怪話呢套作品小說好睇.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-21, 04:22 AM   #67
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

防雷

舊 02-16-23, 07:42 PM   #68
武藤遊戲
The One

看比隻豬先播還是這套

舊 03-10-23, 01:55 PM   #69
武藤遊戲
The One

予咗新友j.c.staff 原作改惡

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[收] 正版 寰宇 機動戰艦NADESICO (粵語)VCD 全套vol.1 - 13 或 單一 vol.13 112914 買賣專區 1 04-11-16 02:37 PM
[漫畫] 宇野朴人「天鏡のアルデラミン」がマンガ化 money 日本動漫畫討論版 1 10-26-15 03:20 PM
[動畫] OVA「機動戦士ガンダムUC」episode 4「重力の井戸の底で」2011年秋公開丨episode 4 ブライト艦長 登場! Vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 03-15-11 08:10 PM
[PSP] Another Century's Episode Portable 2011年1月13日発売 6,279円 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 119 01-17-11 02:02 PM
[動畫] 「世紀末オカルト学院」Episode.13(終)「マヤの文明」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 226 11-14-10 04:53 PM

現在的時間是 03:49 AM

手機版 | APP版