Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-12, 08:39 PM   #176
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
少人玩
放左兩個幾禮拜炸喎
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 08:42 PM   #177
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: YALIU 查看文章
放左兩個幾禮拜炸喎
成日去,有留意部機情況
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 08:48 PM   #178
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: YALIU 查看文章
攪錯,咁快平一蚊
天天劈一蚊咪比面囉
XG一劈平四蚊 lol

world's end dance hall開竅 1miss 但依然係好難
umauma都開始玩到 得一個死位要再研究下譜面
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-12, 07:53 PM   #179
Yuuichi
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
我今日係北角GAME WORLD
見到有得打EXTEND 5蚊2局+1
唔知其他地方有冇?
Yuuichi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 06:51 PM   #180
JMi

註冊日期: Feb 2011
EXTEND全部HARD已試
BB果兩首無視 難玩又唔合口胃
最底果隻都算LEVEL8欺詐 体力化譜面 值LV9
怪盜R果然夠廢 最易HARD LV9啦
JACKY易FULL難S 唔知幾時先開到MASTER
三隻SONIC LV8我先覺得係最難果首 LV9反而有希望S
引用:
作者: Yuuichi 查看文章
唔知其他地方有冇?
唔怪得好熟眼 今日見過呢個咭名
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 07:53 PM   #181
利雲天界
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: Yuuichi 查看文章
唔知其他地方有冇?
如果係港島區, 除左GW好似得銅鑼灣金星有?

天國地獄expert個譜好好玩

舊 11-10-12, 08:00 PM   #182
Yuuichi

引用:
作者: JMi 查看文章
EXTEND全部HARD已試
BB果兩首無視 難玩又唔合口胃
最底果隻都算LEVEL8欺詐 体力化譜面 值LV9
怪盜R果然夠廢 最易HARD LV9啦
JACKY易FULL難S 唔知幾時先開到MASTER
三隻SONIC LV8我先覺得係最難果首 LV9反而有希望S

唔怪得好熟眼 今日見過呢個咭名
今日約左FD係MK 順手打左陣
琴日去APM冇EXTEND
今日APM都有 我諗全部機都開左
Yuuichi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-12, 12:53 AM   #183
TCS_disable
我有車車~

繼續唔要面

舊 11-30-12, 09:54 AM   #184

想問下買手套既話有冇咩地方要特別注意
定係隨便隻對手套都ok?
擦個mon擦到手指好熱:P
257 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 04:31 PM   #185
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 利雲天界 查看文章
如果係港島區, 除左GW好似得銅鑼灣金星有?

天國地獄expert個譜好好玩
初出時我提過灣仔道charterhouse對面的那間阿叔場唔知點解又有返兩部maimai
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-12, 03:02 PM   #186
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 257 查看文章
想問下買手套既話有冇咩地方要特別注意
定係隨便隻對手套都ok?
擦個mon擦到手指好熱:P
布手套會好少少

舊 12-10-12, 03:45 PM   #187
TCS_disable
我有車車~

http://maimai.sega.jp/news.shtml

SEGA 爆氣啊
(Plus 追加曲)

追加楽曲(曲名/アーティスト)
- J-POP -

■つけまつける / きゃりーぱみゅぱみゅ
■CANDY CANDY / きゃりーぱみゅぱみゅ
■サブリナ / 家入レオ
■SPELL MAGIC / Acid Black Cherry
■Get Off of My Way / MAN WITH A MISSION

- VARIETY -

■スイートマジック / ろん×Junky
■ゴーゴー幽霊船 / 米津玄師
■Sweetie×2 / Dixie Flatline
■ダンシング☆サムライ / mathru(かにみそP)
■おちゃめ機能 / ゴジマジP
■BAD∞END∞NIGHT / ひとしずくP・やま△
■腐れ外道とチョコレゐト / ピノキオP
■ロミオとシンデレラ / doriko
■千本桜 / 黒うさP

- JOYPOLIS - 全曲出處參考: https://www.youtube.com/watch?v=wL9EOGidhD4

■We Gonna Party / Cranky
■Lionheart / Masayoshi Minoshima
■Streak / ARM (IOSYS)
■Sprintrances / Taishi
■air's gravity / zts
■Acceleration / REDALiCE
■Starlight Disco / loos feat. Meramipop

此篇文章於 12-10-12 04:09 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 12-10-12, 08:32 PM   #188
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
東方歌來襲?

此篇文章於 12-10-12 11:28 PM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-12, 12:31 AM   #189
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: DavidH 查看文章
東方歌來襲?
反而無呢類事
舊 12-11-12, 12:52 AM   #190
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
睇黎SEGA 想食住KONAMI

舊 12-11-12, 12:55 AM   #191
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: ben wai 查看文章
睇黎SEGA 想食住KONAMI
老實... Joypolis 呢堆放係 Maimai 個人覺得係有少少浪費, 但放入 IIDX 應該會超級爽

如果可以合作就最好
舊 12-11-12, 01:03 AM   #192
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
反而無呢類事
Get錯左Streak做 Streak–デザイアドライブ

見IOSYS好想有東方歌洗啦wwww

舊 12-11-12, 01:24 AM   #193
彼岸花

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: DavidH 查看文章
Get錯左Streak做 Streak–デザイアドライブ

見IOSYS好想有東方歌洗啦wwww
我第1次睇個表見到IOSYS同發熱巫女個陣都以為會有東方歌咁正

弱音IC:とある白沢の慧音先生---EX:C-117 G-112 E-100 P-88 TC-60 97.56322%
舞い舞いIC:BBA88---任何難度対戦/SYNCプレイ募集中~
彼岸花 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-12, 01:34 AM   #194
TCS_disable
我有車車~

zts 係我黎講都正, DJMAX 果時隻 WhiteBlue 好爽
舊 12-13-12, 11:53 PM   #195
TCS_disable
我有車車~

新歌尤其 Joypolis 果堆, Cut 得唔夠好

啱啱去到首歌好High果度就Cut停晒 OTL
舊 12-15-12, 03:45 AM   #196
彼岸花

註冊日期: Apr 2007
想問下個D"X段"既條件係咩...唔多明佢寫咩...

弱音IC:とある白沢の慧音先生---EX:C-117 G-112 E-100 P-88 TC-60 97.56322%
舞い舞いIC:BBA88---任何難度対戦/SYNCプレイ募集中~
彼岸花 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 12:05 AM   #197
Marsleo

註冊日期: Dec 2012
有無人有多對手套

想要一對能玩maimai的手套 價錢可另議
再唔係知道邊到有得買??大感謝!!
Marsleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 12:42 AM   #198
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Marsleo 查看文章
只要唔係廚房洗碗果隻膠手套,隨便就得架啦
舊 12-18-12, 01:01 AM   #199
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: Marsleo 查看文章
我自己因為打法係拍外圍D掣,用嘅係踩單車個種膠皮露指手套
http://product.dangdang.com/product...._id=1050892622
係旺角西洋菜女人街個一帶D樓上運動舖搵嘅,大約$80
你可以試下係屋企附近D運動舖,應該會有平

至於點解要露指,當然係因為咁樣型啦~(超齡中二)
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-12, 12:14 AM   #200
Marsleo

註冊日期: Dec 2012
Thx 樓上!!
北角gw有得玩?? 我岩岩開始玩…去開cwb金星
希望可以做個fd xd (ps 我好廢xd)
Marsleo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:00 PM

手機版 | APP版