Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 05-17-02, 08:44 AM   #26
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
引用:
Originally posted by kintaro :
IZUMO第九章努力儲LEVEL中(現時LEVEL 41)~~

昨晚在信和敗了本IZUMO攻略加畫集,本書2400 YEN但竟然賣250蚊~~
好正常
通常日本書都計9-10算!!
之前Izumo 本I-Book 890yen 都買100元正啦!! <---------仲有pia3 & MFA o個本都係!!
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 10:36 AM   #27
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
山本和枝...唔怪得之D風格咁熟面口
...但佢係TGL度走出去STUDIO.E-GO,搞到FARLAND SAGA無得再出
不過山本和枝D畫功都仲無乜點變
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 10:44 AM   #28
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
Red face

係比以前劃得肥o左 :loco:

to kintaro:
你係邊間買??? BlueCat??
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 02:14 PM   #29
kintaro
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
Originally posted by Yakumo Fujii :

好正常
通常日本書都計9-10算!!
之前Izumo 本I-Book 890yen 都買100元正啦!! <---------仲有pia3 & MFA o個本都係!!
原來IZUMO還有出過I-BOOK的嗎?

請問現在哪裡還能買得到呢?很想要啊~~~~

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :
-SKIP-

to kintaro:
你係邊間買??? BlueCat??
我沒留意店舖名字啊.....

呢,店舖門外放了很多原裝H-GAME,而且還有中古遊戲賣,我見門外有MEN AT WORK(被人訂了)及MY FAIR ANGEL的中古品賣的,您知道哪一間嗎?

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 02:43 PM   #30
Moderator
珍惜眼前人

引用:
Originally posted by kintaro :

原來IZUMO還有出過I-BOOK的嗎?

請問現在哪裡還能買得到呢?很想要啊~~~~
你可以到旺角信和2/F 一間店舖找找
門口掛了一塊侏羅紀掛布的!!
呢間就係Blue-Cat

引用:

我沒留意店舖名字啊.....

呢,店舖門外放了很多原裝H-GAME,而且還有中古遊戲賣,我見門外有MEN AT WORK(被人訂了)及MY FAIR ANGEL的中古品賣的,您知道哪一間嗎?
係咪信和2樓中間條巷仔!?
呢間o野個老闆有時好串!! <----------可以問阿Vir o既經歷
有時又好好人!! <-------------聽聞而已,我未試過!!
舊 05-17-02, 02:56 PM   #31
kintaro

引用:
Originally posted by Yakumo Fujii :

你可以到旺角信和2/F 一間店舖找找
門口掛了一塊侏羅紀掛布的!!
呢間就係Blue-Cat

係咪信和2樓中間條巷仔!?
呢間o野個老闆有時好串!! <----------可以問阿Vir o既經歷
有時又好好人!! <-------------聽聞而已,我未試過!!
原來那間就是BLUE CAT嗎?我昨晚沒入去啊.....下次務必到此店看看。

至於我昨晚去的那間店舖呢,就是您說信和2樓中間條巷仔那間,但那肥老闆真的很好人,有問有答,而且當我問他有否MY FAIR ANGEL攻略或畫集時,他說暫時沒有,但六月尾他會到日本一趟,所以可以替我找找看~~之後又在雜誌中找了些STUDIO.E-GO的新作圖片給我看,又介紹了一些舊作給我.....怎樣看也不像個寸人呢.....最搞笑的是,他說除了H-GAME外,還可以替我找其他遊戲,例如伊蘇國完全版這類.......嗯.....算是非常熱心的老闆呢.....

還有,除了介紹遊戲之外,他亦有跟小弟談到家用機遊戲和畫集的事宜,相信不會是寸人吧.....(我只在他店舖買了本IZUMO攻略+畫集,並沒其他了)

舊 05-17-02, 03:15 PM   #32
Moderator
珍惜眼前人

引用:

原來那間就是BLUE CAT嗎?我昨晚沒入去啊.....下次務必到此店看看。

至於我昨晚去的那間店舖呢,就是您說信和2樓中間條巷仔那間,但那肥老闆真的很好人,有問有答,而且當我問他有否MY FAIR ANGEL攻略或畫集時,他說暫時沒有,但六月尾他會到日本一趟,所以可以替我找找看~~之後又在雜誌中找了些STUDIO.E-GO的新作圖片給我看,又介紹了一些舊作給我.....怎樣看也不像個寸人呢.....最搞笑的是,他說除了H-GAME外,還可以替我找其他遊戲,例如伊蘇國完全版這類.......嗯.....算是非常熱心的老闆呢.....

還有,除了介紹遊戲之外,他亦有跟小弟談到家用機遊戲和畫集的事宜,相信不會是寸人吧.....(我只在他店舖買了本IZUMO攻略+畫集,並沒其他了)
那間正是BLUE CAT
不過唔肯定Izumo I-Book 仲有冇貨!!

肥老闆!?
間舖轉o左手!?
我自從比o個老闆串過一獲後就冇再幫襯!!

Angelan 你有冇留意過!?
或者森原會清楚o的!!

此篇文章於 05-17-02 03:18 PM 被 Yakumo Fujii 編輯。
舊 05-17-02, 03:37 PM   #33
kintaro

引用:

肥老闆!?
間舖轉o左手!?

或者森原會清楚o的!!
有沒有也沒關係喇,當去見識下嘛~~

那老闆不算太肥喇,面上有少許鬍鬚....說不定真的轉了老闆呢~~

舊 05-17-02, 03:40 PM   #34
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:

肥老闆!?
間舖轉o左手!?

或者森原會清楚o的!!
冇留意喎~~!!
平時就算去啊游間鋪搵VCD都好少望間野入面一眼..... :hrmph:

不過我諗o個位老闆都係差唔多....
以1000大洋賣盒原裝My fair Angel俾個女仔
個女仔走o左之後o個位老闆大大聲話"我o甘串都有人向我買o野~~!!"
你話佢人格有幾好丫~!! (聽返來的...)
舊 05-17-02, 03:45 PM   #35
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
有沒有也沒關係喇,當去見識下嘛~~
o甘你真係要走去見識o下啦~~!!
o個度有好多精品,Tel Card賣~~!!
又有同人誌賣,不過買同人誌上信和三樓間三一同盟買會平o的o的 (唔記得個名係同盟定聯盟....)
舊 05-17-02, 03:46 PM   #36
kintaro

引用:

冇留意喎~~!!
平時就算去啊游間鋪搵VCD都好少望間野入面一眼..... :hrmph:

個女仔走o左之後o個位老闆大大聲話"我o甘串都有人向我買o野~~!!"
嘩~~~~1000蚊(還是YEN啊? )賣隻MY FAIR ANGEL給女仔? 他食水都好深下Wor~~

但如果1000蚊賣隻電腦遊戲的話,而那女子又真的買了的話,那該女子應該也是富家子弟呢~~1000蚊對她而言可能是個少數目~~

舊 05-17-02, 03:48 PM   #37
Moderator
珍惜眼前人

引用:

冇留意喎~~!!

咁又係!!
佢o個櫃位咁放外面好難睇到入面o個人點樣!!

1000大洋賣盒原裝My fair Angel

呢單o野我都聽過!!
好似係o係Eric o個討論區聽返o黎!!

[OFF]你公司O個icq 點樣!?[/OFF]

此篇文章於 05-17-02 03:52 PM 被 Yakumo Fujii 編輯。
舊 05-17-02, 03:58 PM   #38
彩子
Moderator
めんどくさいな。

Wink

To Yakumo Fujii :
到Card林用PM傾....

To Kintaro:
一定唔係YEN~~!!
但係有無連其他o野就真係唔知.... (但好大預感係無.... )
個女仔都好勇o下囉......

此篇文章於 05-17-02 04:14 PM 被 彩子 編輯。
舊 05-17-02, 11:25 PM   #39
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
To Yakumo Fujii :
到Card林用PM傾....

To Kintaro:
一定唔係YEN~~!!
但係有無連其他o野就真係唔知.... (但好大預感係無.... )
個女仔都好勇o下囉......
什麼都沒有都要$1000....
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 11:27 PM   #40
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Originally posted by 黑田官兵衛 :
山本和枝...唔怪得之D風格咁熟面口
...但佢係TGL度走出去STUDIO.E-GO,搞到FARLAND SAGA無得再出
不過山本和枝D畫功都仲無乜點變
不是過檔...是自立門戶...(STUDIO E.GO!是她的...代表取締役社長...)

此篇文章於 05-17-02 11:29 PM 被 詨尼 鞎游 編輯。
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-02, 11:45 PM   #41
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :
什麼都沒有都要$1000....
唔敢肯定係咪真係齋game....
不過一個願打,一個願捱,唔出奇....... :hrmph:
舊 05-18-02, 12:45 AM   #42
Moderator
珍惜眼前人

引用:

唔敢肯定係咪真係齋game....
不過一個願打,一個願捱,唔出奇....... :hrmph:
可能有張電話咭呢!!<--------拆MFA 本身有送o個張出o來!!

此篇文章於 05-18-02 12:50 AM 被 Yakumo Fujii 編輯。
舊 05-18-02, 11:32 AM   #43
彩子
Moderator
めんどくさいな。

.............

回正題先~~!!
IZUMO 第九章場所難易度一覽表:

解放場所 入手アイテム 難度
食堂 水魂 D
理科室 木魂 D
理科準備室 -- D
屋上 金魂 C
放送室 -- C
図書室 土魂 C
学生会室 -- C
体育館1 荒魂 B
音樂室 奇魂 B
職員室 -- B
茶道室 -- B
倉庫 -- B
美術室 カチューシゃ A
弓道場 速魂 A
視聽覚室 チャンピオン A
理事長室 ミスリルリング A
体育館2 發破 S
プール 産魂 S
舊 05-19-02, 11:02 AM   #44
kintaro

引用:
.............

回正題先~~!!
IZUMO 第九章場所難易度一覽表:

解放場所 入手アイテム 難度
食堂 水魂 D
理科室 木魂 D
理科準備室 -- D
屋上 金魂 C
放送室 -- C
図書室 土魂 C
学生会室 -- C
体育館1 荒魂 B
音樂室 奇魂 B
職員室 -- B
茶道室 -- B
倉庫 -- B
美術室 カチューシゃ A
弓道場 速魂 A
視聽覚室 チャンピオン A
理事長室 ミスリルリング A
体育館2 發破 S
プール 産魂 S
謝謝彩子提供的資料,請問這些資料是從哪兒得回來的呢?

可以告訴我嗎?謝謝。

舊 05-19-02, 11:13 AM   #45
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
謝謝彩子提供的資料,請問這些資料是從哪兒得回來的呢?

可以告訴我嗎?謝謝。
o係TechGian三月號個攻略抄返o黎......
舊 05-21-02, 02:22 AM   #46
影雷SDK-05

註冊日期: May 2002
izumo係我再重回h-game界開的第一隻game
上年尾cm61之後係虎之穴搵到的
當時秋葉原已經品切左
依家已經all clear晒,連i-book個美由紀event都出埋
故事真係幾好睇,又有攪笑野
對我日文水平低的人來說唔難明白,音樂都幾正,
戰鬥方面都ok,我好怕玩rpg,好在爆左一次之後有引繼功能
再加上第一次已經ko左玉藻,敢就easy左好多啦,
打玉藻時我的人個身既slot裝晒和玉,6-7千hp各人
都要每round用一用桃花的回復,勁痴線,打左over半小時...
講開人設的話,我覺得依家的in game cg似搵人請槍...
我比較喜歡以前in game cg/依家的原畫多的

影雷SDK-05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-02, 09:29 PM   #47
彩子
Moderator
めんどくさいな。

Angry

Princess Knight 隻 Original SoundTrack CD 6月19號有得賣
定價 3,500円
雖然我無玩過但係聽佢o的preview音樂係幾正~~!!

kintaro:
隻IZUMO爆o左/晒未???
舊 06-03-02, 08:30 AM   #48
kintaro

引用:

-SKIP-

kintaro:
隻IZUMO爆o左/晒未???
彩子.....IZUMO還未爆呢,現在每晚都沉醉於「VANA'DIEL」之中,連睡覺時間都大大減少了(以前已經不怎麼多),相信IZUMO要再遲些才能打爆呢....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GC]Metal Gear Solid: The Twin Snakes 神祕人1號 電視遊戲討論版 761 06-04-04 05:24 PM
NEW:AIAS Awards得獎名單 - Call of Duty nabs Game of the Year at D.I.C.E. 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 03-08-04 12:19 PM
IGN The Best of 2003 Award Janus 電視遊戲討論版 0 01-19-04 11:17 AM

現在的時間是 10:21 PM

手機版 | APP版