Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-28-18, 07:05 PM   #2926
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
有冇人可以carry我過

我可以砌到奶媽裝
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 08:24 PM   #2927
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
都係個句, 要Tank幫手加我入game就得

尋日個團係ZET514大好主動咁集齊人

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 11:14 PM   #2928
ZET514
Junior Member

註冊日期: Aug 2018
PSN  IDHeat_Zet
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
都係個句, 要Tank幫手加我入game就得

尋日個團係ZET514大好主動咁集齊人
琴晚真係唔該曬你,有你提場,一舖就過到,太爽

呀,唔知SETH大佬星期四晚得唔得閒,我有兩個FD未過到
次次我地3個,再搭個街場就出事XD
ZET514 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 11:36 PM   #2929
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
用邪教戰術過左了…
要幫手可找我,但通常夜少少
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-18, 11:51 PM   #2930
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
想問下極紫狗個任去到幾時?
近排剩係打GBO2都仲未打過

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 12:23 AM   #2931
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
聽晚有冇人打,弓手

舊 08-29-18, 02:05 AM   #2932
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
聽晚可以開團, 各位想幾時都得

引用:
作者: ZET514 查看文章
琴晚真係唔該曬你,有你提場,一舖就過到,太爽

呀,唔知SETH大佬星期四晚得唔得閒,我有兩個FD未過到
次次我地3個,再搭個街場就出事XD
無問題

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
聽晚有冇人打,弓手
更堅持用弓?聽幾個弓手講都話難射面, 但唔射面又唔夠力

我唔玩棍都係呢個原因...同多得班飛天棍被人認定左係地雷武器

舊 08-29-18, 02:41 AM   #2933
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:

無問題

更堅持用弓?聽幾個弓手講都話難射面, 但唔射面又唔夠力

我唔玩棍都係呢個原因...同多得班飛天棍被人認定左係地雷武器
射面做乜???坦怪???射前腳喎....
就算射頭打得多, 都係角先打得多, 爆左就冇

不過夠DPS既話我可以轉奶苖.

此篇文章於 08-29-18 02:48 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:08 AM   #2934
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
純粹想過既話用擴三最理想,過左先再玩番自已想玩既武

可能多人過左無再打,呢兩日做坦入場練下
DPS都嚴重不足,2區坦3次都未轉區就知退得

太刀打貝好好玩,好易見切,但成日都比人踢
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 10:42 AM   #2935
ZET514

引用:

無問題
感激
聽晚十點齊左人再邀seth大佬入party
舊 08-29-18, 11:11 AM   #2936
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

太刀無其他武要更多基本skill, 可以DPS兼職奶媽
但見切timing控制得唔好都係會扣好多血, 所以地雷都多
引用:
射面做乜???坦怪???射前腳喎....
就算射頭打得多, 都係角先打得多, 爆左就冇

不過夠DPS既話我可以轉奶苖.
唔係爆角之後射面痛d咩?
今日先終於第一次同弓(hr999)過到,
見佢都係開頭好積極射面, 中過幾次招見唔安全都係去側身射前腳

此篇文章於 08-29-18 11:17 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-29-18, 11:20 AM   #2937
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
佢個名真係叫香港代表
冇錯WO XD
正常發揮
見過冇坦冇補嘅團想過極 (*補充:非4x擴散團)

相薄

此篇文章於 08-29-18 12:20 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 11:48 AM   #2938
ZET514

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
正常發揮
見過冇坦冇補嘅團想過極
打呢隻_ _冇坦,成個場洗衣機咁
都唔好話打,行都行唔到
舊 08-29-18, 12:22 PM   #2939
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
打呢隻_ _冇坦,成個場洗衣機咁

都唔好話打,行都行唔到

隻怪走自虐路線,測試大家的m屬性為主。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-29-18, 12:49 PM   #2940
ZET514

引用:
作者: darkvolver 查看文章
隻怪走自虐路線,測試大家的m屬性為主。

Sent from my iPhone using Gaforum
我又唔覺得有幾M

就算係M,都係黎自街場

4條友,有TEAMWORK,有開MIC
點都舒服好多
舊 08-29-18, 12:53 PM   #2941
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

做得多坦開始識睇隻極貝仲有幾多血, 同DPS夠唔夠
睇3區前跌咩石
一定跟次序 滅龍石 > 尖銳石 > 粘着石 > 可燃石 > 滅龍石 > 尖銳石 > 可燃石

15分前要跌第二次滅龍石先會過last區

引用:
我又唔覺得有幾M

就算係M,都係黎自街場

4條友,有TEAMWORK,有開MIC
點都舒服好多
帶錯裝備&實力唔夠仲要打先係M

此篇文章於 08-29-18 01:08 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-29-18, 12:56 PM   #2942
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
正常發揮
見過冇坦冇補嘅團想過極 (*補充:非4x擴散團)
我想玩銃槍X4
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:02 PM   #2943
ZET514

引用:
作者: Suika 查看文章
我想玩銃槍X4
我都想玩下擴3 X4,
琴日專登砌左支暗黑左右 XD
搵日組隊試下啦,不如 XD

此篇文章於 08-29-18 01:45 PM 被 ZET514 編輯。
舊 08-29-18, 01:12 PM   #2944
ZET514

引用:
做得多坦開始識睇隻極貝仲有幾多血, 同DPS夠唔夠
睇3區前跌咩石
一定跟次序 滅龍石 > 尖銳石 > 粘着石 > 可燃石 > 滅龍石 > 尖銳石 > 可燃石

15分前要跌第二次滅龍石先會過last區

帶錯裝備&實力唔夠仲要打先係M
所以我M埋聽晚,真係要收手XD
舊 08-29-18, 01:58 PM   #2945
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
隻極貝可以眠幾次?

是否應該每區都眠一次?

還是留番3區眠2次,4區再眠1次?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 02:19 PM   #2946
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Suika 查看文章
我想玩銃槍X4
有團長做坦夠安定應該都幾好玩
dps又吾會低
係控場問題.搵人麻銃睡銃?定直頭吾駛?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 02:25 PM   #2947
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
太刀無其他武要更多基本skill, 可以DPS兼職奶媽
但見切timing控制得唔好都係會扣好多血, 所以地雷都多

唔係爆角之後射面痛d咩?
今日先終於第一次同弓(hr999)過到,
見佢都係開頭好積極射面, 中過幾次招見唔安全都係去側身射前腳
最痛係角, 龍屬剛射60+1hit, 爆左就回復正常.

同埋, 射頭要水屬, 角, 前腳要龍屬.

舊 08-29-18, 03:24 PM   #2948
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: shooter 查看文章
隻極貝可以眠幾次?

是否應該每區都眠一次?

還是留番3區眠2次,4區再眠1次?
最安全係4區眠兩次

引用:
有團長做坦夠安定應該都幾好玩
dps又吾會低
係控場問題.搵人麻銃睡銃?定直頭吾駛?
執滅龍石個個都一定吸到仇做坦...

引用:
最痛係角, 龍屬剛射60+1hit, 爆左就回復正常.

同埋, 射頭要水屬, 角, 前腳要龍屬.
ic, 所以先龍骨弓由頭用到尾
見佢識等隻貝疲倦先用曲射整暈, 同用痲痺箭整停隻怪方便我打龍杭
應該一早過左

舊 08-29-18, 06:45 PM   #2949
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
我今晚想join
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 07:29 PM   #2950
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

係咪今晚入返GAF集會區等???

我上住去打住街場先

此篇文章於 08-29-18 07:56 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版